ANCHETE

Dinamo: Don Pablo, capul mafiei și firmele fantomă! Acționarii români eliminați printr-un atac raider

Ionuț Negoiță și Pablo Cortacero au reușit să aducă în pragul falimentului unul dintre cele mai iubite cluburi din România, Dinamo București. Acționarii români au fost eliminați astăzi din cadrul clubului printr-un atac raider, demn de celebrele acțiuni ale mafiei sud americane.

Ionuț Negoiță este cel mai interesat de varianta aducerii clubului în faliment și nu a permis să fie preluat de suporterii dinamoviști. Suporterii susțin că prin aducerea în faliment a clubului nu vor avea acces la documentele care arată jaful de la Dinamo.

În cursul acestei zile acționarul dinamovist, Alexandru Anghel, a fost bătut cu bestialitate de bodyguarzii acționarului spaniol Pablo Cortacero, în urma ședinței CA care a avut loc la Hotel Rin deținut de frații Negoiță. În cadrul ședinței Adunării Generale a Acționarilor, spaniolii l-au dat afară pe Cornel Țălnar și au introdus trei oameni din anturajul lor. Printre cei implicați în acest atac raider se află și Alex Couto, fostul director general demis în urmă cu o săptămână. Dorin Șerdean, președintele clubului Dinamo, a fost și el implicat în incidentele violente din această seară. Martorii prezenți la fața locului susțin că ar fi lovit suporterii acționari care le-au cerut socoteală. 

Fostul ministru Andrei Gerea și membru în cadrul programului DDB a declarat despre acționarii spanioli că sunt niște impostori, iar clubul este în faliment.

”Am înțeles că acești impostori care sunt acționari la Dinamo au anunțat că au trimis deja niște milioane de euro, de săptămâna trecută. E limpede, banii n-au ajuns. Această mărire de capital a fost făcută pe vorbe. Jucătorii pleacă, au anunțat deja. După revelion, la revedere!

De ce, că se joacă de acționarul acest nesimțit (n.r. – Cortacero)? E un golan din Spania, să se întoarcă de unde a venit. Să predea acțiunile, să spună ce bani a dat, de unde i-a avut. Să-și ia banii înapoi și să plece. Trebuie să plătească legal pentru tot ce a făcut, pentru înșelăciune”, a adăugat Andrei Gerea la Digi Sport Live.

De ce nu vin banii de la Don Pablo?

Pablo Cortacero: „S-au virat 6,5 milioane de euro, dar sunt blocați de Agenția de Spălare a Banilor din Anglia!”

Din documentele prezentate de spanioli reiese că aceștia controlează o companie fantomă, fără cont bancar și bilanț contabil depus, deoarece legislația din Marea Britanie este permisivă în acest domeniu.

Din date publice, Logaro Capital Ltd compania spaniolului Cortacero are adresa și sediului social la 20-22, Wenlock Road, N17GU, la care au sediul peste 45.000 (mai exact 45592) de societăți. https://suite.endole.co.uk/explorer/postcode/n1-7gu

Nu insistăm legat de adresa companiei, dar coroborat cu faptul ca societatea nu are depusă contabilitatea pentru primul an de activitate(15 Mai 2019 – 31 Mai 2020) și având o vechime mai mare de 1 an, de zile, de la data înființări aceasta nu are deschis un cont bancar și nu poate oferi garanții. Se poate cere oricărei societăți de la banca la care are deschis contul bancar (dacă îl are!) o Scrisoare de Bonitate Bancară care arată rulajul și balanța. Este un document ce se cere în mod uzual în domeniul de business.

Model Scrisoare de Bonitate

⦁ CONTABILITATE NEDEPUSĂ = FIRMĂ FĂRĂ ACTIVITATE

În mod normal, o societate financiară nu își înregistrează sediul social la cea mai ieftină firmă de avocatură, ea își declară sediul unde își desfășoară efectiv activitatea și mai ales, dacă situația contabilă este bună, ea se depune(se putea depune la data de 31 mai 2020 pentru primul an de activitate, chiar dacă termenul depunerii este prelungit până la 15 mai 2021 din motive legate de COVID-19 în UK). Situația contabilă ar fi fost publicată tot pe https://find-and-update.company-information.service.gov.uk/company/11997187 și cu o situație contabilă bună, pe profit, se depune, tocmai pentru a da un plus de imagine, credibilitate și transparență companiei.

Toate aceste aspecte arată că această societate nu a avut activitate, nici cont bancar și atunci s-a evitat depunerea contabilității care este „pe zero”, folosindu-se de acest termen de depunere prelungit pana la 15 mai 2021.

În logo-ul de mai sus, adresa este trecută, tot cea „fictivă”. Nici o societate nu își desfășoară activitatea efectiv la acea adresă. Ca să formezi o companie în Marea Britanie ai nevoie și de o adresă care îți este oferită de casa de avocatură(au folosit-o pe cea mai ieftină), dar nu ai cum să o asignezi companiei tale. De exemplu să o prezinți ca sediu real unei bănci sau unui partner imediat ești dat afară și trimis la plimbare. Orice business care primeste așa ceva renunță la colaborare. Toate acele cifre din documentul prezentat sunt fictive, nu există.

⦁ Antecedente „tehnice”

Cei 400,000 EURO– „Banii sunt blocați în divizia internațională a Băncii Sabadell de catre SEPA (n.r. – Single Euro Payments Area / Serviciul European de Plati de Euro)”, afirma Pablo Cortacero.
SEPA este un sistem care face ca plățile în EUR să ajungă cât mai rapid între țările membre(inclusiv Spania și România), nu blochează fondurile, dimpotrivă.
Folosește (STP) method used by financial companies to speed up financial transactions by processing without manual intervention (straight-through).
https://en.wikipedia.org/wiki/Single_Euro_Payments_Area
Don Pablo Cortacero spune că aceste fonduri au fost blocate, însă este o afirmație total falsă. Se mai practică o escrocherie de către Banca Sabadell, afirmă un economist român din Spania. Acesta afirmă că Cortacero poate a virat banii inițial pentru a prezenta documentul de depunere, apoi ulterior ea a fost anulată cu acordul băncii Sabadell.

Neprezentarea scrisorii de bonitate și atacul raider asupra clubului Dinamo București care a avut loc astăzi la Rin Hotel ne arată că Don Pablo Cortacero și Ionuț Negoiță încearcă să jefuiască clubul de ultimele sale active financire și bunuri imobile.

Suporterii dinamoviști cer urgent Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor să se sesizeze și să ancheteze această grupare de crimă organizată.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button