ȘTIRI

Miniștrii guvernului Cîțu, o jignire la adresa cetățeanului

Guvernul Cîțu și lista de miniștri din cabinetul său a reprezentat o luptă aprigă între grupurile de interese și factorii de decizie de la Cotroceni și Modrogan. În această luptă au intrat și lupii tineri de la USR-PLUS, precum și lista venită de la Budapesta cu oamenii uniunii maghiare ce reprezintă interesele lui Viktor Orban în România.

Alexandru Nazare, noul ministru al Finanțelor, a mai ocupat o funție de ministru al Transporturilor şi Infrastructurii în dezastruosul guvern PDL Mihai Ungureanu între 9 februarie şi 7 mai 2012.

Lucian Bode este noul ministru al Internelor, el a mai ocupat ocupat o funcție de ministru al Economiei în Guvernul Ungureanu și mai nou a fost ministru al Transporturilor cu o activitate rușinoasă. Dl. Bode a reușit să taie panglica la mai multe crâmpeie de autostradă și să inaugureze metroul Drumul Taberei, proiect cu întârzieri majore și sume colosale de bani tocate de la bugetul de stat.

Nicolae Ciucă, noul dar vechiul ministru al Apărării este cunoscut ca un om de casă al președintelui Klaus Iohannis și omul ce servește interesele americanilor în România. Acesta a reușit să ofere mai multe contracte directe fără licitație tovarășilor săi de la Washington încălcând tratatele eurupene în domeniu. Ministerul Apărării condus de Ciucă a anulat cadrul legal pentru o licitație de circa 137 de milioane de euro cu offset 80% pentru sisteme de coastă cu rachete anti-navă. Noua achiziție a venit de la firma americană Raytheon (Patriot) și racheta Naval Strike Missile, dar bugetul propus a crescut major la 200 de milioane de euro, fără componentă de offset, fără asistență tehnică și nici măcar transport internațional asigurat pentru bateriile de coastă. Competitorul european MBDA, cel care se afla în pole position la licitația inițială, l-au acuzat pe dl. Ciucă că are o atitudine „părtinitoare” și „înșelătoare” și „distorsionează concurența”. Pentru banii trimiși la Washington dl. general Ciucă a primit o medalie de la ambasadorul SUA.

Sorin Cîmpeanu, fost și nou ministru al Educației, un dezastru pentru învățământul românesc. A fost cunoscut ca un apărător fervent al plagiatorilor (Victor Ponta), al imposturi în educație și bineînțeles un mare traseist politic. A reușit să se plimbe pe la 3 partide. Întotdeauna a fost dirijat și condus din umbră de stăpânul său dan Voiculescu.

Virgil Popescu la ministerul Energiei estu cunoscut mai degrabă pentru averea sa impresionantă decât pentru activitatea sa politică. S-a făcut remarcat prin anularea contractului cu chinezii pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă și oferirea directă către SUA, să sperăm că nu avem un nou Bechtel. absolvent al Colegiului Superior de Securitate Națională și Colegiului Național de Apărare. Este absolvent al Colegiului Superior de Securitate Națională și Colegiului Național de Apărare, instuții din aripa SRI și controlate în trecut de odiosul general Gabriel Oprea.

Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, întotdeauna în funcții cheie, indiferent de cine a fost la guvernare. A devenit cunoscut după ce a reușit o mare victorie la Haga în lupta cu Ucraina pentru apele teritoriale din Marea Neagră. După câștigarea procesului noile ape teritoriale bogate în zăcăminte gazeifere din Marea Neagră au fost oferite fără licitație către firme din Ungaria și SUA.

Adrian Oroș, ministrul Agrigulturii, nu are mari realizări în cariera sa politică, dar dacă partidul te recomandă… În 2014, ANI l-a declarat în incompatibilitate pentru că în perioada 20 decembrie 2012 — 8 aprilie 2013, ar fi deținut, simultan, funcția de deputat și calitățile de asociat și administrator la firma Vet Aga Pet.

Raluca Turcan, ministrul Muncii, doamna care a muncit numai la partid și la stat. Domnul Ludovic Orban o recomanda pe doamna Turcan ca o floare ce ce plimbă prin partid, fie el PDL sau PNL, pentru funcții și putere.

Bogdan Gheorghiu este noul ministru al Culturii. Să sperăm că nu o să avem cultură ca la OTV. În anul 2002 a deschis stația locală de televiziune OTV Suceava. În 2005 a pus bazele postului TV Rădăuți, unde ulterior a fost manager. În anul 2007 a deschis postul regional de televiziune Bucovina TV, unde a fost realizator, director de programe manager și proprietar al postului. Find vocal în zonă prin activiatea sa, a fost înregimentat la partid și premiat cu fotolii călduțe.

Dan Barna va ocupa funcția de viceprim-ministru în guvernul Cîțu. Barna s-a facut cunoscut în politică prin atacuri raider la adresa liderilor USR și eliminarea lor din partid pentru a-și consolida funcția de boss incontestabil. L-a eliminat pe Nicușor Dan din USR și a preluat puterea împreună cu camarila sa. Nu suportă critici, ca majoritatea pluseriștilor și s-a mai făcut remarcat prin furtul banilor europeni, prin proiecte pe numele membrilor familiei și oamenilor din anturajul său. Au furat inclusiv banii destinați oamenilor cu dizabilități.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor de la USR este cunoscut ca ”forumistul”. S-a ocupat cu criticarea tuturor miniștilor Transporturilor și a înființat asociația Pro Infrastructură, deși la bază este inginer software. Acum i s-a îndeplinit visul și va conduce ministerul la care visează de foarte mult timp. A venit rândul lui să fie criticat.

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, cunoscut ca find băiatul lui tata, omul din spatele afacerii Motorala, s-a făcut remarcat prin susținerea obsesivă a proiectului, impozit zero pe salariul minim. În situația economică actuală visul său v-a fi doar o utopie, însă alegătorii săi l-au votat pentru această minciună spusă în campanie.

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene sau ministrul zero bani de la UE în guvernul Cioloș ocupă din nou această funcție importantă. Este cunoscut pentru un limbaj vulgar în cadrul grupurilor USR și omul ce îl dirijează pe Barna în luptele acide din partid.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a mai ocupat această funcție în guvernul Cioloș. Se recomandă cu o facultate la Viena, însă a prezentat o adeverință în loc de diploma de licență, fiind întrebat de presă despre pregătirea lui. A fost lansat în activitatea ong-urilor din domeniul sănătății și lansat direct în politica mare la întoarcerea în țară.

Ciprian Teleman, ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, un personaj mai puțin cunoscut în politica mare și se recomandă  ca un specialist în cursuri de coaching, mentoring și inteligență emoțională pentru companii.

Tanczos Barna, ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor s-a remercat prin faptul că a cerut împușcarea urșilor carpatini deoarece nu dorește să avem o grădină zoologică în România. A fost anchetat de DNA pentru implicarea într-o schemă frauduloasă de punere în posesie a terenurilor deținute de Institutului de Cercetare Băneasa. Este cunoscut ca un luptător pentru drepturile maghiarilor, ținutul secuiesc și să arunce cu noroi împotriva românilor ori de câte ori are ocazia.

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, este sportiv de performanță și a anunțat că v-a participa la Jocurile Olimpice de la Tokio la secșiunea ciclism.

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a mai ocupat funcția de ministru al Sănătății în guvernul Boc II cunoscut ca un dezastru pentru România. Prin funcția sa a dispus închiderea a 67 de spitale, fapt ce a creat un val de furie la nivel național. Acest act a pus medicii și profesioniștii din sistemul medical pe drumul Occidentului.

Kelemen Hunor va ocupa funcția de vicepremier în guvernul Cîțu. Kelemen Hunor este mâna dreaptă a lui Viktor Orban în România și nu se sfiește să o arate. În timpul consultărilor de la București acesta a fugit la Budapesta să primească noi directive. De la el nu ne putem aștepta la nimic bun pentru români și România.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button