ȘTIRI

Nemulțumiri majore în USR. Majoritatea membrilor de partid nemulțumiți de Barna

Situația în interiorul USR se complică din ce în ce mai mult. Membrii sunt nemulțumiți de faptul că Dan Barna a poziționat în toate structurile de conducere ale partidului numai rude și apropiați de ai lui. Libertatea și democrația în interiorul USR sunt ca și inexistente la acest moment și nu competențele sunt cele care prelevează ci dorința președintelui de a deține controlul total asupra formațiunii politice.

Tot pe prietenii apropiați și nu pe performanțe s-au făcut și numirile pe funcții publice, fără a se ține cont în nici un fel de doleanțele membrilor de partid. Nici un ministru nu a fost decis de către partid, toți provin din cerul intimp al lui Dan Barna.

Există nemulțumiri ce vin și din faptul că nici un om din teritoriu nu a fost promovat și că de la centru s-a decis cine să candideze și pe ce poziție, fără nici o susținere din partea filialelor județene. Județele au devenit simple anexe la conducerea partidului.

USR se află la acest moment la un pas de a se destrăma, ceea ce mai ține pe moment formațiunea politică în viață este numărul de parlamentari proaspăt aleși.

O lovitură puternică a venit și din partea lui Moise Guran, cel care a deconspirat faptul că USR are probleme majore de organizare și că partidul s-a aliniat sub conducerea lui Barna la modul de comportare a celorlalte formațiuni politice. Practic USR a devenit o anexă la PNL.

Nemulțumirile sunt mari și mai multe filiale au rămas la acest moment fără de membri. PNL a cerut oameni ca USR să completeze grilele de funcționari numiți politic la nivel județean/local și partidul nu are oameni competenți care să își dorească să le ocupe.

Revolta este mare și partidul se duce în jos, sondajele de opinie aruncând deja USR aproape de 10%, devenind a patra forță politică a României după PSD, PNL și AUR.

Este probabil ca eșecul guvernării viitoarelor luni să împingă USR spre destrămare și să nu mai prindă încă un ciclu electoral. Sigur că formal partidul va funcționa datorită structurilor parlamentare, însă nu va mai avea capacitatea de a-și reveni.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button