ANCHETE

Ioan Niculae, miliardarul țepar. Sute de români lăsați să moară de foame la Turnu Măgurele de Petrică Buduru! Infractori cunoscuți controlează Teleorman și Giurgiu cu sprijn de la PSD

👇 Donează! Susține-ne pe Patreon 👇

Become a Patron!

Sute de români din cel mai sărac județ al României, Teleorman, au ajuns la mila unor miliardari odioși și lipsiți de scrupule ce pun preț doar pe propria înavuțire. Ioan Niculae și Petrică Buduru, două personaje cu esențe din fosta Securitate au pus la pământ toată industria chimică a României și s-au îmbogățit peste măsură țepuind statul și toate firmele cu care au avut legături de afaceri.

Toate aceste conexiuni au loc în jurul famigliei de la Alexandria, în strânsă legătură cu Partidul Social Democrat. Cei doi miliardari sunt cunoscuți ca principali sponsori ai Partidului Social Democrat. Ioan Nicolae a fost condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare în dosarul ”Mită la PSD”.

Sute de români din Turnu Măgurele sunt păcăliți de acest infractor de drept comun, Ioan Niculae. Cetățenii teleormăneni sunt victimele unei organizații de criminalitate organizată ce rulează anual sute de milioane de euro cu ajutorul politicienilor corupți și statului român ce asistă impasibil la aceste crime ce se derulează sub ochii lui.

Interviu Anchetatorii.ro sub anonimat

Redactor: Ce se întâmplă la combinatul Donau Chem condus de Ioan Niculae?

Angajat Donau Chem: De aproape 3 luni de zile nu ne-am primit salariile. Suntem într-o situației disperată. Sunt cazuri de soț și soție care lucrează la combinat și nu au din ce să supraviețuiască, mai ales că ne aflăm în perioada de iarnă. Știți, în Teleorman e sărăcie mare și nu se găsesc locuri de muncă. Nu avem echipamente de protecție corespunzătoare, venim cu ce se poate de acasă, pantaloni, papuci. Sunt zone în combinat unde avem țevi sub presiune, dacă calci din greșeală pe o țeavă îți rămâne papucul acolo. Nu vor să ne dea banii și nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. Grupul sanitar este insalubru, nu avem unde să ne schimbăm, nu putem să ne facem duș pentru că apa este rece.

Redactor: Ați organizat proteste în speranța că veți primi salariile. Cum a reacționat conducerea?

Angajat Donau Chem: Ne-au promis că ne dau banii cu o zi înainte de repunerea în funcțiune a combinatului, dar au trecut 3 luni și noi nu am primit nici un leu. Dl. Ioan Niculae ne-a invitat la Zimnicea să discutăm. Ce să facem noi la Zimnicea? Să vină el la noi și să ne plătească salariile restante. Conducerea Donau Chem nu dorește să ne lase să protestăm în curtea combinatului la ordinul lui Ioan Niculae. Noi o să ieșim din nou luni la protest.

Redactor: Am înțeles că dl. Niculae ar utiliza intermediari în afacerile sale. Ce ne puteți spune despre acest lucru?

Angajat Donau Chem: Nu cunoaștem foarte multe date, dar lumea vorbește de un domn Buduru Petrică. Combinatul nu vinde îngrășămintele, de acest lucru se ocupă o firmă intermediară North Chemical Complex SRL. Avem datorii la gaze, la electricitate și la apă. Noi avem noroc că mai tragem apă din Dunăre și APASERV de aici de la noi din Teleorman e pe combinație cu Niculae, altfel nici apă nu aveam. Se mai vorbește de un domn Sandu Pantilie.

Redactor: Există pericol de explozie la combinat din cauza bazinului cu amoniac?

Angajat Donau Chem: Dacă oamenii care se ocupă de controlul presiunii din depozit, de la instalații ar pleca acasă și nu ar mai veni la muncă se poate produce o catastrofă. Amoniacul se evaporă și fără mască de protecție te ucide. Depozitul de amoniac este aproape la capacitate maximă. La momentul actual sunt niște compresoare care extrag gazul din depozit și îl lichefiază și îl bagă înapoi ca să nu crească presiunea. Dacă se taie curentul electric(…), am înțeles că au o factură de 8 miliarde de lei la firma ce livrează energia, există pericolul să se creeze presiune în depozitul de amoniac și să bubuie, nu explodează. Dar din ce știu norul de amoniac s-ar putea întinde cu ajutorul vântului pe o rază de 50 de km. Pot muri oameni și în aceste condiții se poate produce o catastrofă. Nu se respectă programul de lucru. Muncim mai mult decât se prevede în contractul de muncă și nu suntem plătiți.

Redactor: Ioan Niculae este un țepar de cea mai joasă speță din ce spuneți dumneavoastră?

Angajat Donau Chem: Domne’ a țepuit pe toată lumea. Lucrează prin intermediari peste tot. A dat țeapă și la oamenii care au câte o mică afacere, la magazine prin Turnu, Zimnicea sau Giurgiu. Are asta în sânge, îi place să fure. Toate combinatele lui sunt în faliment. Este o mafie mare! Unde este statul? Ne lasă pe mâna acestui infractor să muncim ca sclavii pe plantație fără să fim plătiți.

Ioan Niculae ar putea fi condamnat la închisoare pe 11 februarie. Procurorii au cerut 12 ani de închisoare.

SCAEP Giurgiu Port – Cifră de afaceri de 24,12 milioane de dolari

DONAU CHEM S.R.L. are 759 dosare în instanță.

Cine sunt oamenii miliardarului țepar, Ioan Nicolae

Colonelul în rezervă, Petrică Buduru, este un donator important pentru PSD Constanța, conform datelor publice. Toate legăturile lui Petrică Buduru sunt legate de afacerile lui Ioan Niculae. Din decembrie 2019 îl avem drept acționar majoritar al SCAEP Giurgiu Port, cu 78,64% din capital. Buduru este de mai mulți ani președintele Comitetului Director al Astra Giurgiu, echipa de fotbal de Liga 1 a lui Niculae.  În anii ‘90, Petrică Buduru a figurat printre primii acționari și președinți ai clubului Dinamo, fiind arestat și cercetat în dosarul “Țigareta II” – un scandal care a zguduit România din cauza implicării în contrabanda de țigări a unor înalți ofițeri SPP și MAI. Bineînțeles Jusțiția din România l-a spălat și l-a lăsat să prolifereze în activitățile sale economice.

Petrică Buduru figurează în companiile JEPP – S.R.L. și Stone Group SRL controlată în trecut de șefii Portului Constanța, Eugen Bogatu și Teșeleanu Dumitru, ambii prinși de DNA și condamnați la închisoare. Aceștia i-au cedat părțile sociale lui Buduru în urma nefericitului eveniment creat de procurorii DNA. Prin compania Stone Group se controlează intrarea mărfurilor în țară prin portul Constanța. STONE GROUP – S.R.L. are sediul în municipiul Constanța, Incinta Port Constanța Sud Agigea, lotul B1, Clădirea administrativă C2, biroul nr. 2, etaj 1.

M.T.K. AUTO SPORT SRL o companie controlată de Buduru ca asociat unic are o cifră de afaceri în valoare de 17.083.112 lei pe anul 2019, companii ocupându-se de comerțul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi și gazoși și al produselor derivate.

CRIDEN HOLDING SRL are ca acționar pe Petrică Buduru și Serban Dennis Georgian, fost fotbalist, ce se ocupă de dezvoltări imobiliare în Mamaia.


Cifra
Afaceri
Profit
Net
DatoriiActive
Imobilizate
Active
Circulante
Capitaluri
Proprii
Angajați
(nr. mediu)
2019899 85826 9711 896 1163 876 489606 5842 586 9576
2018828 95818 2621 960 2053 932 416587 7752 559 9866
CRIDEN HOLDING

În vara anului 2019, acționarul unic al cumpărătorului North Chemical Complex, operatorul portuar de marfă SCAEP Giurgiu Port, era controlat de Gabriel Ticea, om de afaceri român care deține și conduce în Italia o firmă de trading de îngrășăminte, metanol și alte produse chimice, Romital SRL, cu sediul principal în Milano.

Conform portalului internațional pentru listarea companiilor, ROMITAL SRL controlat de Gabriel Ticea are o cifră de afaceri de 25.950 de dolari și 1 singur angajat. Aceste schimburi de adminstratori și proprietari în companiile lui Ioan Niculae sunt doar o inginerie de tip elicopter pentru a scăpa de plata taxelor. Nici o companie nu îi mai livrează nimic până nu face plata pe o lună în avans, din cauza faptului că a tras țeapă la sute de furnizori și vorbim de sume colosale, de ordinul milioanelor de euro.

Gabriel Ticea a fost doar un intermediar folosit de Ion Niculae și Buduru pentru a-și deschide combinatele.

ROMITAL SRL is located in SORESINA, CREMONA, Italy and is part of the Chemical Wholesalers Industry. ROMITAL SRL has 1 employees at this location and generates $25,950 in sales (USD). There are 2 companies in the ROMITAL SRL corporate family.

North Chemical Complex are o cifră de afaceri în 2019 de 92.110.574 milioane de lei, dar angajații de la Turnu Măgurele sunt lăsați să moară de foame cu salarii neplătite de mai bine de 3 luni de zile. Securistul Nicolae, cum îl numesc oamenii la Turnu Măgurele, a păcălit justiția oarbă din România cu ajutorul doamnei Lucia Cioacă, administrator la North Chemical Complex.

North Chemical Complex și SCAEP Giurgiu Port sunt controlate ca acționar majoritar de Petrică Buduru

MonitorArticol
6
2021/1/4
Societatea AZOCHIM COMPLEX – S.R.L.
HOTARARE din data de 25.09.2020 a Adunarii Asociatilor Asociatii:
BUDURU PETRICA, [***domiciliu***] judetul Constanta, posesor [***act identitate***], eliberata de SPCLEP Constanta la data de 09.06.2017, [***CNP***], detinand 50 de parti sociale, in valoare totala de 500 lei, reprezentand 5% din capitalul social, si NORTH CHEMICAL COMPLEX – S.R.L., cu sediul in Bucuresti, str. Pictor Sava Hentia nr. 13, camera nr. 4, etaj 1, sectorul 1, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/3760/2019, avand cod unic de inregistrare 40820115, reprezentata legal prin dna Cioaca Lucica – administrator, detinand 950 parti sociale in valoare totala de 9.500 lei, reprezentand 95% din capitalul social, Cu participarea dnei FRATEA Anca Luciana, cetatean roman, [***domiciliu***] identificata cu [***act identitate***], eliberata de SPCEP Sector 2 la data de 11.05.2018, [***CNP***], in conformitate cu Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare („Legea nr. 31/1990) si cu actul constitutiv („Actul Constitutiv”), au adoptat urmatoarea hotarare:
Articolul 1 Se majoreaza capitalul social, de la valoare de 10.000 lei la valoarea de 10.100 lei, prin cooptarea ca asociat a dnei FRATEA Anca Luciana, care aduce un aport in numerar, in valoare de 100 lei.
Articolul 2 In urma majorarii, capitalul social este in valoare de 10.100 lei, impartit in 1.010 parti sociale cu o valoare de 10 lei o parte sociala, si este detinut de catre asociati dupa cum urmeaza:
– Buduru Petrica detine un nr. de 50 parti sociale in valoare totala de 500 lei, reprezentand 4,95% din capitalul social.
– NORTH CHEMICAL COMPLEX – S.R.L. detine un nr. de 950 parti sociale, in valoare totala de 9.500 lei, reprezentand 94,06%.
– Fratea Anca Luciana detine un nr. de 10 parti sociale, in valoare totala de 100 lei, reprezentand 0,99% din capitalul social.
Articolul 3 Sediul social se schimba la urmatoarea adresa: jud. Neamt, comuna Savinesti, satul Savinesti, str. Gheorghe Caranfil nr. 11, Pavilion administrativ.
Actul constitutiv al societatii se modifica in conformitate cu cele hotarate prin prezenta.

„Niculae ca să scape de pușcărie a mai inventat o șmecherie pesedisto-securistică”, afirmă un angajat Donau Chem. Toată schema a fost realizată prin intermediul doamnei Lucia Cioacă, personaj omniprezent în toate schemele infracționale ale miliardarului Ioan Niculae, totul cu scopul vădit de a nu plăti salariile oamenilor și pentru a scăpa de anumite datorii.

Niculae a creat un contract de cesiune de creanță între:

1. Subsemnatul în Lista cu salariile se introduce masa credală a DonauChem SRL-în insolvență- pentru salariați activează datele din 01.06.2020, în calitate de cedent.

2 NORTH CHEMICAL COMPLEX SRL, cu sediul în Buc, inreg la Reg J40/21.03.2019,reprezentant prin d-na Admin Lucia Cioaca, în calitate de cesionar, în temeiul art.1566-1586 Cod civil, care prezintă un contract prezentat de cesiune de creanță în condițiile de urmărire a lucrărilor: Subsemnatul, cedez cesionarului cu date de notificare, drepturile de îngrijire sunt în legătură cu creanța în cuantum de I. Partile sunt de acord și convingeți Cesionarul să accepte și cedentul pentru a transmite crearea reprezentanților și a drepturilor salariale de restituire a datelor semnarii contractului.2. Cesionarul se obligă ferm sa achite în 5 transe lunare intreaga suma, astfel: Transa nr.1-15.07.20 Transa nr.2-15.8.20 Transa nr.3-15.9.20 Transa nr.4-15.10.20 Transa nr.5-15.11.20


Cifra
Afaceri
Profit
Net
DatoriiActive
Imobilizate
Active
Circulante
Capitaluri
Proprii
Angajați
(nr. mediu)
201992 110 5742 179 101102 714 81923 947 09280 956 8282 189 1014
North Chemical Complex

Pe Niculae nu îl interesează siguranța oamenilor sau catastrofele ce ar putea rezulta în urma funcționării ilegale a combinatelor pe care le deține.

La Biroul de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Slobozia a fost deschisă o anchetă penală ce are ca obiect incendiul produs în incinta Com­binatului Chimic în vara lui 2020. Rea­mintim faptul că în iunie 2020, mai mulți cetățeni care tranzitau DN21 au postat pe rețelele de socializare imagini cu un incendiu produs în curtea Chemgas Holding Corpora­tion. Deși inițial autoritățile au negat existența vreunui pericol iminent, în realitate, ancheta desfășurată de polițiști până în prezent a evidențiat faptul că administratorul societății a pus în funcțiune ilegal instalațiile de producție. În urma unui control al Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipien­telor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR), oficialii instituției ar fi in­terzis, în baza unui proces-verbal, funcționarea instala­țiilor. În ciuda interdicției, reprezentanții Chemgas Holding Corporation au pus în funcțiune liniile de producție.

Anul trecut a avut loc un incendiu la Donau Chem Turnu Magurele. Conducta care alimenteaza cu gaz fabrica Kellogg, la un ventil, a avut scăpari de gaz. S-a sunat la 112 și s-au alertat toate autoritățile județene. Ventilul a fost strâns de către pompierii din combinat.

„Acum am scăpat, data viitoare nu se știe! Nicio autoritate nu a transmis un comunicat de presă. Riscăm o catastrofă, numai Niculae să scape de pușcărie.”, nota presa locală.  

Sandu Pantilie, un alt om de casă al lui Nicolae și apropiat de baronul Liviu Dragnea deține o firmă de contabilitate Contexpert S&T SRL. Prin această companie se rulau sumele furate de Dragnea prin returnări de TVA și diferite sume de bani în plicuri ce ajungeau ca mită pe mesele investigatorilor ce trebuiau să închidă ochii la ilegalitățile comise, afirma cotidianul EVZ la acea dată. Sandu Pantilie este finul lui Florin Tunaru, ambii din Alexandria, cunoscuți ca interpuși în combinațiile baronului Liviu Dragnea. Sandu Pantilie ocupă în acest moment funcția de administrator și la SCAEP Giurgiu Port.


Cifra
Afaceri
Profit
Net
DatoriiActive
Imobilizate
Active
Circulante
Capitaluri
Proprii
Angajați
(nr. mediu)
2019299 922140 68250 42457 704231 523238 8035
Cifra de afaceri a Contexpert S&T SRL controlată de Pantilie

Hristescu Constantin administrator la SCAEP Giurgiu Port este și el tot din famiglia roșie de la Alexandria.

Dănel Dinu este alt om de afaceri aflat în combinații cu Ioan Nicolae, ocupînd în trecut și el funcția de administrator la SCAEP Giurgiu Port. Relaţia lui Dănel Dinu cu omul de afaceri Ioan Niculae i-au adus sume colosale în conturi prin afacerile din domeniul agriculturii.

Nistor Diana-Florentina o apropiată a lui Ioan Niculae, figurează în mai multe scheme și funcții de adminstrator în companiile acestuia. Aceasta ocupă funcția de director în cadrul SCAEP Giurgiu Port.

Samoilă Viorel Alexandru din Alexandria, Teleorman, este și el o piesă în acest angrenaj prin funcția de administrator la SCAEP Giurgiu Port.

VIROMET – S.A, o altă companie din schema lui Ioan Niculae este în insolveță, fiind controlată tot de NORTH CHEMICAL COMPLEX SRL.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Toate aceste companii formează holdingul  ENERGY COGENERATION GROUP SRL controlat de omul de bază al baronului Ioan Niculae, Marcel Cadar, administratorul Interagro. Cadar figurează și în dosarul mită pentru PSD prin care Niculae a fost condamnat la închisoare.

Asociaţi persoane juridice:

  (50%) DONAU CHEM SRL

  (36%) AMURCO SRL

  (14%) RAFINARIA ASTRA ROMANA SA

Printre acest amalgam mai avem o firmă Alex Luck SRL (norocosul Samoilă) ce se ocupă de cercetare-dezvoltare în biotehnologie, fiind controlată de doamna Cioacă Lucica și Samoilă Viorel Alexandru.

______________________________________________________________________________

Alo DNA, cât mai dormiți în ghete, în timp ce românul de rând este jefuit și batjocorit de aceste rețele de crimă organizată?

_____________________________________________________________________________

Băieți, nu ne temem de voi! În spatele ANCHETATORII.RO stă poporul român.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button