ȘTIRI

Pistol, baronul de Buftea terorizează localnicii cu ajutorul grupărilor interlope. Primarul se laudă cu sprijin de la șeful SRI

👇 Donează! Susține-ne pe Patreon 👇

Become a Patron!

În Județul Ilfov s-au dezvoltat în ultimii zeci de ani o serie de grupări de criminalitate organizată ce au terorizat localnicii și în cele mai multe cazuri nu au fost trase niciodată la răspundere de Justiția din România. Cu ajutorul acestor grupări de interlopi mafia cu gulere albe câștigă alegerile în satele și orașelele din jurul Bucureștiului.

Am observat și în investigațiile noastre anterioare cum partidele politice aflate la putere sunt finanțate cu milioane de euro de anumite firme din Județul Ilfov. Primăriile din Ilfov sunt o adevărată mină de aur pentru grupările interlope și de aici și lupta acerbă pentru putere a anumitor oameni politici locali. Un astfel de caz ne-a fost semnalat de un grup de cetățeni din orașul Buftea care au contactat Anchetatorii.ro. Localnicii orașului Buftea afirmă că sunt terorizați de grupările interlope controlate de primarul Gheorghe Pistol.

Dl. primar Gheorghe Pistol nu a dorit să ne răspundă la întrebările legate de acuzațiile care i se aduc de către cetățenii orașului Buftea.

Interviu sub anonimat cu un cetățean terorizat de grupările interlope din Buftea

1. Cine este primarul orașului Buftea, Gheorghe Pistol?

Primarul orașului Buftea se cheamă Pistol Gheorghe, este primar reales în 2020, pentru al treilea mandat, din 2012 până în prezent.

Fost administrator al unor  societăți comerciale cu calculatoare și alte echipamente electronice făcând bișnițăreală cu piese și calculatoare second hand pe care le vindea ca noi, până în anul 2008.

Perioada 2008-2012 a fost consilier județean în cadrul Consiliului Județean Ilfov, acolit al lui Cristache  Rădulescu  apoi al lui  Marian Petrache, fost  Președinte al Consiliului Județean Ilfov, inițiator al răposatului primar Bălălău Constantin acuzat și el de falsificarea unor acte de proprietate împreună cu persoanele din Comisia de Fond Funciar  . 

A activat în cadrul guvernariii Partidulul Democrat Liberal și la cădere a trecut rapid la PNL.

Deține o  avere colosală în Crevedia, București,  și o moșie uriașă pe care  acesta o stăpânește în Buftea pe drumul Tamasi -Corbeanca, o imensă fermă. Este unul dintre cei mai bogați edili, ucenic al lui  Gigi Becali în afacerile imobiliare, cunoscut și ca samsar de imobiliare.   

Se cunoștea cu Dan Condrea(HEXIPHARMA), căruia i-a vândut 10 000 m pătrați, lângă un teren sportiv, pentru că în orașul Buftea nu se vinde și nu se cumpără nimic fără știrea lui și a familiei lui, sora și mama.

Și  Mircea Sandu a cumpărat teren în preajma terenurilor sale și învecinat cu tarlaua lui Condrea. Deține 17 ha în intravilanul Bucureștilor și 300 terenuri în București, Ilfov-Mogoșoaia, Buftea, Crevedia. 

Toată averea este înstrăinată rudelor pentru disimularea averii și pentru a nu răspunde în față unor bănci  ca Volskbank, unde are mari  datorii și aceste bunuri sunt puse sub sechestru.

Pe portalul instanțelor de judecată figurează cu zeci de dosare civile cât și penale care se sfârșesc bineînțeles soluționate cu NUP sau clasare, adevărate minuni judiciare.

Se laudă că este protejat al lui Eduard Helvig(SRI)  având o legătură de amiciție cu acesta. Face parte din comitetul director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal-Constanța.

A fost găsit de către ANI în anul 2015 incompatibil. Are avocați personali ai unui renumit cabinet de avocatură, care îl apară și îl pune și în prezent la adăpost de falsurile pe care le comite din banii contribuabililor.

2. Sunt informații că ar fi implicat într-o ucidere din culpă?

Clasat și dosarul omorului din culpă pe trecerea de pietoni, la  întoarcerea de la un miting electoral din județul Neamț la Dumbrava Roșie, unde a spulberat un tânăr, înfigându-se că o săgeata  în parbrizul  autoturismului pe care îl conducea cu viteză.

Mama victimei a declarat că ar fi luat bani, 200 milioane(lei vechi), în biroul procurorului pentru al ierta de crima săvârșită, mutând locul impactului și scăpându-l de crimă prin tânărul procuror care instrumenta dosarul crimei.

3. Cum a ajuns Pistol cel mai mare magnat imobiliar și proprietar de terenuri din zonă?

Mai multe persoane au avut de suferit în urmă tranzacțiilor alunecoase cu primarul PNL, care are pârghiile necesare prin notari lucrători din instituții  publice că OCPI Ilfov, ministere,etc…

Pistol și-a condus afacerile imobiliare din apartamentul Primăriei unde îl căutau micii găinari cu tranzacții imobiliare cât și persoanele dornice să vândă sau să cumpere o proprietate.

Poziția strategică  a apartamentului, chiar  lângă notariatul unde majoritatea tranzacțiilor erau parafate de către acest notar și bun colaborator. Ambii având de câștigat  de pe urma tranzacțiilor la un preț derizoriu și un câștig consistent.

Cum a dobândit atâta avere din tranzacțiile imobiliare???

A cumpărat ieftin prin metode nu prea corecte de la persoane nevoiașe, de regulă bătrâni și a vândut mai scump. Persoanele de la care a  cumpărat de regulă erau ori bătrâni, ori cu probleme financiare grave, astfel putând negocia preţul respectivei proprietăţi la sânge. Uneori cumpăra drepturi de proprietate care erau în litigii, urmând să se judece speţa după ce interveneau în proces anumite influenţe din partea lui Pistol.

Multe terenuri litigioase și aflate în proces de retrocedare au ajuns în posesia sa, cu ajutorul unor judecători și procurori 

Astfel întră în posesia unui teren fără a plăti mai nimic pe el, după ce câştiga procesul. În cele din urmă a împrumutat de la bancă peste 2 milioane de euro, punând gaj o parte dintre terenuri, pentru a continua achiziţionarea altor terenuri, însă piaţa imobiliară a căzut şi a rămas cu o avere impresionantă măsurată în terenuri fără valoare şi o datorie care se pare că a ajuns cu penalizările ulterioare la peste 5 milioane de euro.

Susţine, mincinos, că este patronul fabricii „Băneasa”, că face angajări şi le dă oamenilor o pâine. În realitate n-are nicio legătură, nu este nici măcar acţionar, darămite şef. Are date în arendă câteva terenuri pe care cei de la „Băneasa” cultivă cerealele necesare materiei prime.

Pistol s-a împrumutat cu sume fabuloase pentru  campania electorală, aproximativ un milion de euro, o mare parte fiind de la cămătari, spun unii dintre apropiaţii săi, aşa că e obligat să câştige. Dacă nu câştigă, e terminat. Nu mai are de unde să dea banii înapoi și să mulțumească pe toți pentru serviciile aduse. Vrea  numai să câştige .

Aşa cum ne-a obişnuit, Gheorghe Pistol este certat cu legea. În   toate campaniile electorale, George Pistol a încălcat legea de mai multei ori. Nu a lăsat afișat nici un banner al altui candidat, interpușii săi distrugându-le. Ba mai mult a amenințat și bătut cu ouă unul din candidați la primărie.

Dovedește prin orice mijloc și comportament, lipsa de  caracter, respect și  fair- play față de toți concurenții cât și de ceilalți consilieri locali din cadrul partidelor de opoziție și independenți. 

A încălcat dispoziţia Primăriei prin care afişajul electoral era permis doar în zonele special amenjate. A  mers şi a împărţit pachete copiilor,  materiale promoţionale cu însemnele PNL.  A împărţit cozonaci cu eticheta pe care scria „Cu drag, George Pistol”, iar cu ocazia zilei copilului a pus la dispoziţie autocare cu care a cărat copii şi părinţi în excursii, unde i-a mituit cu câte un mic şi o bere. Și câte 50 lei de persoană.

Pistol îşi ţine oamenii aproape. Cei care îl ajută în campanie primește circa 150 de lei pe zi.

Clanul Pastramă a agresat nişte tineri care lipeau afişe electorale, i-a sechestrat şi – culmea – i-a dus la poliţie pentru încălcarea legii. Dacă este acoperit de Pistol se merge numai cu mijloace murdare.

Clar,  dovedește că se învârte într- o lume golănească, cu personaje dubioase, cu amenințări și alte mijloace josnice și nedemne de funcția pe care o ocupă.

Poliţiştii nu vor să constatate fapte de natură contravenţională sau infracţională, ba chiar protejează personaje că  Pastramă, când în secţia de poliţie se fac cunoscute diferite incidente 

Bătrânii din Buftea au fost înşelaţi de tandemul-Pistol și băiețîi deștepți care construiesc case și le vând, banii intrând în buzunarul lui Pistol.

Pistol facilitează prin autorizații și asigură utilități pe toate aceste terenuri. Se ridică imobilele și aceștia le vând sub alte nume, banii mergând la conducătorul orașului

4. Cine sunt interpușii prin care primarul orașului Buftea își derulează afacerile?

 S-a înconjurat de aşa-zişi jurnalişti de cea mai joasă speţă care îi apără interesele contra cost. Îl laudă și nu fac public nimic negativ de către latifundiarul baron local de Buftea. 

Băieți ca Bolnavu, Mandea, Tecsan, Zabar, Pricopi, Ion Babanu, Covaci, Aurel, Beby, Pastramă, Bujorica, etc…

Ascensiunea sa pe plan politic aduce câștig și apropiaților săi,pe care ai protejează și stau în  umbra lui. Aşa cum ne-a obişnuit, Gheorghe Pistol este certat cu legea.

Însă este ajutat pentru siguranţă financiară şi siguranţă fizică  atât de personaje dubioase, cu ameninţări şi alte mijloace josnice, locuitorilor care nu sunt de acord cu el cât și de Consiliul Local care amenință pe toată lumea dacă vorbește despre afacerile dubioase pe care le are și cum a dobândit atâta avere

Astfel aceștia adopta hotărâri și aprobă diverse facilități în interesul personal al acestuia, donații, alipiri și tot felul de investiții pe bani publici pe terenurile lui Pistol.

A avut grijă să-și facă mulți fini din cadrul poliției, agenți imobiliari persoane cu funcții prin judecătorie, parchete, etc. Astfel are informații din toate domeniile de activitate ale orașului. 

Nu mișcă nimic în oraș fără știrea acestuia.

Chiar și cu primarii din jurul orașului Buftea. Cu primarul  din Corbeanca este în bune relații. Pe cei doi nu-i leagă doar funcția, dar și legătură de familie, Pistol fiind nașul de cununie al fetei omologului său de Corbeanca.

Și cu primarul din Crevedia și Mogoșoaia are relații de prietenie și afaceri, astfel că fac tot felul de tranzacții în sensul de schimburi de terenuri, donații,etc…

Astfel Pistol a pus bazele unei adevărate familii undeva în genul celor siciliene, iar când vine vorba de afaceri de familie, prețul nu este niciodată o problema, câștig de cauză având toți negustorii, de la cel mai mic în funcție până la cel mai mare.

Consilieră personală a lui Pistol, Magdalena Oprea, este una din persoanele în care primarul de Buftea are totală încredere și figurează în multe contracte cu cetățenii ca mandatar al tranzacțiilor imobiliare, după care la finalul  operațiunilor imobiliare terenurile revin familiei acestuia, mama  Ioana și sora sa Margareta.

Consiliera  personală este o interpusă și conduce o mare parte din afacerile acestui primar.

Astfel, oferă sume de bani persoanelor care vor să vândă, sub prețul pieței imobiliare, că oricum dacă nu-l vinde acestuia nu-l va vinde niciodată sau oricum îl v-a pierde cum este și cazul multor persoane.

După ce acest primar a oferit suma de 50.000 de euro pe un lot de 6135 metri, degrevat de sarcini în anul 2006, mandatar al acestei tranzacții, la scurt timp, Pistol a amenințat persoană și pe unchiul acesteia, deținător al clauzei de întreținere al terenului, că nu sunt proprietari ai acelui teren  și i-a somat să-i restituie banii înapoi că altfel îi va  arunca în pușcărie pe cei doi.

A fost de bună credință și a încheiat un contract de rezoluționare, că terenul ar fi fost înstrăinat, iar femeia a stat liniștită că a restituit banii și, fără să verifice dacă mai este sau nu proprietara terenului. După moartea unchiului a constatat că terenul nu mai este  în posesia sa, uzând cel mai probabil de fals, proprietara fiind nu alta ci chiar mama latifundiarului primar samsar Pistol.

Astfel tunul fraudulos de 50 000 de euro, a fost sesizat Poliției de Investigații, iar poliția și parchetul ține atât dosarul acesteia, ca și multe altele de acest fel în dulapul parchetului, fără a răspunde penal de falsurile pe care le face îmbogățindu-se pe spatele oamenilor necăjiți.

Altă persoană în vârstă, deasemenea amenințată că nu vede terenul și actele de proprietar dacă nu-i vinde lui cu 5 euro, când se vindea cu 40 euro metrul. Șantajat, a fost nevoit bătrânul să vândă pe nimic terenul.

O altă metodă de spălare a banilor o face prin firmele de casă ale cunoștiințelor, cât și prin cele două firme ale primăriei, General Public Serv și Buftea Admin. 

Folosește rudele ca paravan pentru tranzacțîi imobiliare, astfel că în 2018, pe o suprafață de 18615mp, a lotizat terenul pentru ansamblul de locuințe și dotări comerciale, prestări servicii, agrement și sport și a tras toate utilitățile pe bani publice.

Iar acum prin expropierea  și aranjarea unor loturi din proprietatea familiei, urmează să încaseze sute de mii de euro de la stat.

Își bate joc de nevoile oamenilor, profitând cu cinism, pentru interes personal, inclusiv cu ajutoarele care vin din partea Uniunii Europene.

Sora sa, Pistol Margareta, conduce  societăți cu domeniu de activitate lucrări de construcții, inclusiv lucrări de artă, ocupând un loc important în partid și în Ansamblul  artistic Doina Ilfovului, unde merg mari sume de bani, pentru coregrafii și  pregătiri gratuite pentru copii și mămici ai acestora.

Mama, Năstase Ioana, pensionară din Buftea este cea mai mare dezvoltatoare imobiliară a unui mare cartier rezidențial fiind cotată ca cea mai bogată pensionară a orașului Buftea.

Folosește rudele ca paravan pentru tranzacții imobiliare, astfel că în 2018, pe o suprafață de 18.615 mp, a lotizat terenul pentru ansamblu locuințe și dotări comerciale, prestări servicii, agrement și sport și a tras toate utilitățile pe bani publici.

5. Cetățenii reclamă faptul că grupări interlope aflate sub controlul lui Pistol fac presiuni asupra locuitorilor din Buftea?

Dacă nu ești prieten cu Pistol, mori de foame, tratează primăria ca pe propria moșie. 

Porecle că IȚIG, ZABAR, Pastramă și alte persoane certate cu legea sunt înaintașii lui Pistol. Pentru comision amenință persoanele care nu-i convin lui Pistol, asigurându-l, că nu  vor avea probleme cu poliția locală și națională care sunt în serviciul și subordinea sa și se fac că nu văd și nu aud.

Marius Pastramă
Mihai Chiurciu SEF SERVICIU CADASTRU UAT BUFTEA

Deasemeni spune tuturor că este acoperit de directorul SRI Edward Helvig, care îi este și bun prieten, și că are prieteni și la DIICOT și DNA, și este de neatins.

Probabil și posibil, deoarece atât SICE lfov, ține anchetele dosarelor pe loc ale persoanelor păgubite, presunem că este cineva care este mituit și pe acolo.

Acuzații de fals în acte la primăria Buftea, în care primarul recunoaște că a modificat contractul de atribuire a unui furnizor de servicii, de vânzare și montare de stâlpi cu becuri led pe stradă Studioului, astfel că dosarul de la DNA, a fost retribuit spre competență Parchetului Ilfov și clasat.  Primarul Pistol a afirmat că a fost o greșeală de redactare.

Și Parchetul Ilfov și Parchetul Buftea, țin dosarele la dulap și nu pun soluțiile multor dosare în care acesta este cercetat încă din 2012. 

Mulți locuitori ai orașului afirmă că cei implicați în mafia locală ar avea polițiști, avocați, procurori și intelopi, interpușii lui Pistol, pentru diferite favoruri în bani sau terenuri pe care le-a obținut prin metode nu prea corecte.

Baronul latifundiar de Buftea, induce frică prin tot felul de intimidări către cei care își exprimă liber opiniile, până la amenințări, că el are relații și că-i termină pe toți cei care ar avea ceva împotriva sa.

Face parte din conducerea ADIA Constanța și Raja, astfel că pe domeniul familiei Pistol s-a tras canalizare din Fonduri UE, iar prin strategia de tarifare practicată de operatorul RAJA SA CONSTANȚA, conform contractului de delegare, în perioada 2014-2020, prețul apei  a crescut în fiecare an prin hotărârea inițiată de Pistol și aprobată  prin Hotărâre de Consiliul Local de majoritatea consilierilor săi din PNL. Din 2021 a crescut prețul și v-a ajunge până la 15-20 lei m/lc.

Câtă protecție și ce interese ale unor suspuși  să nu cerceteze și să nu rezolve dosarele acestui primar… Cum sunt răsplătiți, cum se sifonează banii publici prin contracte directe fără licitație din taxele pe care noi le plătim îngropând orașul în datorii și ținând la secret informații despre tot ce se întâmplă în Buftea.

Se răzbună pe toți cei care nu stau drepți în fața lui, toți angajații publici știu de frica lui în primărie.

Este cu adevărat BARON LOCAL DE BUFTEA.

Faza pe DOCUMENTE

Oprea Magdalena Cristina este Şef Birou Informații, Relații Publice, Bibliotecă la Primăria Buftea. Cetățenii din Buftea spun că doamna ar fi iubita primarului Gheorghe Pistol și îl ajută cu afacerile imobiliare. Rudele persoanei în cauză, M. G., spun că Pistol le oferă bani împrumut apoi le preia terenurile cu ajutorul interpușilor, respectiv mama Năstase Ioana și concubina Oprea Magdalena Cristina.

Primarul Pistol are colecție de dosare penale

Construcții – mama și sora primarului Pistol & company

Pistol & PSD

Gheorghe Pistol se pare că ar avea relațiile cu care se laudă la vârful SRI, apărând public de mai multe ori alături de șeful SRI, Eduard Hellvig. Primarul din Buftea figurează în conducerea ADIA Constanța exact cum afirmă cetățenii din Buftea. Această afacere a fost încheiată de Gheorghe Pistol și baronul de Teleorman, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea – Gheorghe Pistol

Gheorghe Pistol iubește banul și nu prea este interesat de culoarea politică. Între liberalii lui Pistol și social-democrații lui Marcel Ciolacu observăm legături strânse de afaceri, iar combinațiile din contractele cu atribuire directă curg în valuri pentru prietenii USL și firmele acestora.

PNL+PSD=$$$

3. Felix Stroe 4. Gheorghe Pistol

Liviu Dragnea se află în închisoare, iar preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, este cercetat penal pentru numirea a 5 membri în CA al Autorității Aeronautice în urma unui concurs falsificat.

142 by Free Press on Scribd

Florin Petre(PSD), primarul din Crevedia Dâmbovița, este un bun prieten de afaceri al lui Gheorghe Pistol, iar multe contracte cu atribuire directă de la anumite firme sunt strâns legate de cei doi primari.

Compania Elco Grup SRL controlată de Eduard Mihai Pricopi are zeci de contracte cu comuna Crevedia și compania primăriei din Buftea, S.C. General Public Serv S.A. Ilfov. Cetățenii din Buftea afirmă că Eduard Mihai Pricopi este cunoscut ca interlop local și prieten al primarului Gheorghe Pistol. Pricopi are un conflict direct cu o vecină din Buftea, soldat și cu violențe. Situația a ajuns și în instanță, iar evenimentul a fost mediatizat de RomâniaTV.  

General Public Serv S.A. Ilfov este condusă de Alecu Danuț din Teleorman, conform datelor de la Registrul Comerțului, companie controlată de primăria Buftea.  O altă companie din Buftea care primește contracte de la Primărie cu atribuire directă este ODRA TEHNIC LINE SRL controlată de Olaru-Tudora Nicolae cu o cifră de afaceri în valoare de $404,826 USD.

ELCO-GRUP-SRL are contracte și cu Academia Naţională de Informaţii/ SRI- UM 0418.

PRICOPI EDUARD-MIHAI INTREPRINDERE INDIVIDUALA este un PFA cu 2 angajați și cu o cifră de afaceri de $187,688 deținut de dl. Pricopi.

Elena Tănase controlează compania de materiale de construcții MARTELI S.R.L. Această companie are contracte cu atribuire directă doar cu compania primarului Pistol. Surse locale afirmă că doamna Tănase ar fi lucrat în primărie în urmă cu ceva ani.

Ziarului local de Buftea costă aproape 6.000 de EURO și este realizat de Cris Event Media, o firmă cu zero angajați care în anul 2019 a avut un profit de 28 mii de lei și datorii de 85 mii de lei. Astfel, Primăria Buftea plătește aproape 500 de EURO lunar pentru realizarea unui ziar de opt pagini, preț care nu include și tipărirea lui.

30 de litri de gel pentru igiena mâinilor și 30 de litri de soluție dezinfectantă pentru suprafețe tari au fost achiziționați de Primăria Buftea de la Wise Advisors Group, o firmă cu zero angajați în 2019 și specializată în activități de consultanță pentru afaceri și management. Chiar și fără angajați, serviciile furnizate instituțiile statului în 2020 au fost extrem de diverse, de la servicii de animație pentru copii în valoare de aproape 4.000 de EURO pentru Primăria Glina, la măști de protecție de 11 mii de EURO pentru comuna Fundeni și până la aparate de aer condiționat de trei mii de EURO pentru Sectorul 3.

Conform Monitorului Oficial, ultima înregistrare a acționariatului Wise Advisors Group îl prezintă ca asociat unic pe Bogdan Cristian Georgescu, actual membru în Consiliu de Administrație la Institutul de Cercetare și Proiectare Tehnologică pentru Construcții Mașini. Bogdan Cristian Georgescu are, însă, în spate, mai multe funcții publice, precum:

  • director la Administrația Piețelor Sector 5
  • membru în consiliu de administrație RADET
  • reprezentantul Primăriei București la Apa Nova
  • director la Economat Sector 5
  • director al Poliției Locale a Sectorului 5
  • Inspector de specialitate la Sectorul 5
  • consilier general la Primăria Capitalei
  • vicepreședinte al Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului din cadrul Guvernului României.

Printre multiplele funcții, două dintre ele au ieșit în evidență Agenției Naționale de Integritate, care a descoperit că Georgescu a deținut două poziții incompatiile: cea de consilier general și de director general interimar al Poliției Locale a Sectorului 5.

Exproprierile din Buftea pentru A0: Pistol, campion!

Ziarul local Expresul de Buftea notează că 400 de proprietăți din Buftea, cele mai multe fiind, cum era de așteptat, ale primarului Gheorghe Pistol, multe din ele pe numele sorei Pistol Margareta și mamei Năstase Ioana. Nu pare o sumă mare, având în vedere propriățile sale, dar e o sursă bună de a-și mări averea. E vorba de aproximativ 380 000 euro în total, pe care îi va primi de la stat.

Autostrada de Centura va trece pe limita dintre Buftea – Mogosoaia si Buftea – Chitila.

Gigi de Buftea ia casa unei bolnave de SIDA

„În 2008, Pistol a ocupat o locuinţă social repartizată unei bolnave de SIDA. Povestea este, în continuare, cutremurătoare și arată cum Pistol e în stare să calce și pe cadavre pentru a-și atinge scopurile. În 2006, Primăria Buftea a repartizat Elenei Dragomir un apartament cu două camere, situat în centrul oraşului, pe Bulevardul Mihai Eminescu. Apartamentul în cauză fusese folosit de Judecătoria Buftea pentru a adăposti arhiva instituţiei.

Contractul de închiriere a fost semnat de primarul de la acea vreme, ¬Constantin Bălălău, un apropiat al consilierului judeţean Gheorghe Pistol. Motivul declarat al atribuirii locuinţei a fost unul de natură socială: Elena Dragomir nu realizează niciun venit, are o fiică minoră în întreţinere şi este bolnavă de SIDA. Ea se află în evidenţele Primăriei Buftea cu un ajutor social în valoare de aproximativ 250 de lei lunar. Din aceşti bani, femeia trebuia să plătească o chirie lunară de 35 de lei. Elena Dragomir nu a locuit niciodată, însă, în apartamentul primit de la Primăria Buftea, ea fiind doar un paravan pentru consilierul judeţean Gheorghe Pistol.

În 2009, după schimbarea primarului, Primăria Buftea a dispus o anchetă socială în legătură cu situaţia locativă a Elenei Dragomir. În raport, angajaţii Primăriei au consemnat că „spaţiul (locuinţa socială) este folosit de către domnul George Pistol”. Prin intermediul unui interpus, consilierul său personal, Magdalena Oprea, liderul PDL Buftea a încheiat cu Elena Dragomir un contract prin care a subînchiriat apartamentul, pentru 700 de lei pe lună.

Contractul este însă nul de drept, pentru că legea nu permite subînchirierea locuinţelor sociale. Ca atare, Primăria Buftea a refuzat să mai prelungească actul de închiriere al Elenei Dragomir, iar în şedinţa din 27 octombrie 2010 Consiliul Local a decis repartizarea apartamentului firmei locale de gospodărire, Buftea Admin Cons SRL. În momentul în care reprezentanţii societăţii au încercat ¬să-şi preia noul sediu au fost împiedicaţi de interlopii lui Gheorghe Pistol. Mai mult, consilierul judeţean a recurs la ameninţări. Scandalul a ajuns și prin presă, dar fără rezultat.”, nota ziarul ATAC.

Pistol alături de mentorul Petrache

Gheorghe Pistol acuzat de ucidere din culpă

Lucrătorii Poliției Rutiere au făcut cercetări, iar prima concluzie a fost aceea că pietonul traversa strada regulamentar. Adică pe trecerea de pietoni. Acest lucru a fost precizat de Biroul de presă al IJP Neamț în comunicatul pe site-ul instituției. „Un alt accident terifiant a avut loc vineri seară, în jurul orei 20,30, în comuna Dumbrava Rosie. Cristinel P., de 40 de ani, din localitate, a murit după ce a fost victima unui accident rutier petrecut pe DN 15.

Bărbatul se angajase regulamentar în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni si a fost spulberat de autoturismul Mercedes Benz condus de către Gheorghe Pistol, de 36 de ani, din Buftea, judetul Ilfov. În urma impactului, pietonul a fost aruncat pe masină după care a intrat cu capul prin parbriz. Cei prezenti, atît martorii, dar si politistii au fost șocati de scena accidentului”, a transmis la acea dată Biroul de presă al IJP Neamț.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.

Lasă un răspuns

Back to top button