ANCHETE

Marcel Ciolacu și Mihai Fifor, tovarăși de partid și de combinații: Din conturile PSD au dispărut circa 26 de milioane de euro

Partidul Social Democrat a fost delapidat în perioada alegerilor prezidențiale din anul 2019 de circa 26 de milioane de euro. Secretar General al PSD la acea dată a fost dl. Mihai Fifor, direct responsabil de lichiditățile și patrimoniul partidului. În speța dispariției banilor din conturi Mihai Fifor nu ar fi acționat de unul singur, înțelegerea fiind de mare anvergură la vârful partidului.

Campania prezidențială pentru alegerea Vioricăi Dăncilă în funcția de președinte al României a fost un fiasco total, iar celebrii consilieri internaționali ar fi fost folosiți ca paravan pentru delapidarea banilor din conturile partidului. Florea Voinea, zis și Ică Voinea, fostul lider al Uniunii Tineretului Comunist (UTC) și mâna dreaptă a lui Nicu Ceaușescu a fost cel care a luat decizia privind candidatura la prezidențiale a Vioricăi Dăncilă, fapt confirmat de fosta consilieră Anca Alexandrescu. Marcel Ciolacu și Paul Stănescu s-au înțeles cu președintele Klaus Iohannis în privința candidaturii formale a PSD prin desemnarea Vioricăi Dăncilă, fapt ce îi asigura șefului statului un nou mandat de președinte.

Marcel Ciolacu – Viorica Dăncilă – Paul Stănescu

Marcel Ciolacu a primit o adresă prin care a fost înștiințat de faptul că patrimoniul Partidului Social Democrat a fost folosit ilegal în perioada 29.06.2019-26.11.2019, în sensul că, prin folosirea influenței sau autorității sale politice, secretarul general al partidului, Mihai Fifor, a acționat în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul, sume de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În cauză ar fi vorba de raporturi contractuale cu consultanții despre care se susține că au consiliat-o pe Viorica Dăncilă la alegerile pentru funcția de președinte al României în anul 2019.

La PSD a existat un adevărat scandal cu consilierii aduși din Israel de Liviu Dragnea în urma eșecului răsunător de la alegerile europarlamentare din 2019

„Am reziliat contractul cu consilierii israelieni. Toate contractele PSD sunt suspendate”, a declarat Viorica Dăncilă, pentru Europa Liberă.

Decizia a venit la o lună de la condamnarea lui Dragnea şi de la eşecul la europarlamentare. Ultima dată, evreii au fost văzuţi în seara alegerilor din 26 mai, părăsind sediul PSD din Băneasa.

Consilierii israelieni care s-au ocupat de imaginea PSD din 2016 până după alegerile europarlamentare sunt Asaf Eisin, Sefi Shaked și Moshe Klughaft. Comisionul consilierilor era de 30.000 euro pentru luna ianuarie şi 15.000 euro comision de consultare profesională pentru fiecare lună suplimenară. Astfel, costul total, pentru întreg anul, era de 195.000 de euro, fără TVA. Banii acopereau toate cheltuielile pentru analiză şi consultare, cheltuieli de deplasare, cazare şi comunicaţii, însă nu şi costuri cu mass media, sondaje sau focus grupuri.

Pregătirea campaniilor pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale ar fi urmat să facă obiectul unor contracte separate, cu sume separate.

Viorica Dăncilă constatase că cineva delapidează banii Partidului Social Democrat și a cerut secretarului general și purtătorul de cuvânt al Partidului, Mihai Fifor, să prezinte un audit. Din informațiile noastre acest audit nu a fost făcut niciodată iar Viorica Dăncilă nu a știut unde dispar banii din patrimoniul PSD, de aici și decizia privind suspendarea contractelor de consultanță.

Marcel Ciolacu, omul care l-a făcut pe Ludovic Orban premier prin sabotarea guvernului Dăncila la moțiunea de cenzură

Potrivit informațiilor deținute de Anchetatorii.ro, actualul președinte PSD Marcel Ciolacu și Mihai Fifor dețin împreună prin interpuși un duplex în cartierul Pipera din Nordul Capitalei. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu a dorit să răspundă la adresa cu numărul de intrare 58(foto sus) și a transmis că poate oferi cel mult un răspuns verbal despre banii delapidați din conturile partidului în anul 2019.

Mihai Fifor și-a angajat soția ca director la resurse umane în Senatul României

Mihai Fifor s-a căsătorit cu Alexandra (acum Fifor, fostă Ciolăneșteanu) în anul 2019.

Doamnă Fifor a lucrat la Senatul României din 2016, conform declarațiilor de avere depuse în această perioadă. 

În 2019, doamna (numită atunci Ciolăneșteanu) avea funcția de „ȘEF BIROU la Direcția resurse umane”.

În declarația de avere depusă în 2020 doamna Ciolăneșteanu (care nu și-a schimbat numele și în declarația de avere) apare ca „DIRECTOR la Direcția resurse umane”. 

Ultima declarație de avere a deputatului Mihai Fifor

Domnul Mihai Fifor are un istoric impresionant cu domnul premier Nicolae Ciucă, ambii craioveni, din perioada când au colaborat la Ministerul Apărării Naționale. În perioada respectivă au fost angajate ilegal mai multe persoane cu acordul celor menționați. Despre aceste aspecte vom reveni cu mai multe informații în materialul următor.

Toți cei menționați în această anchetă pot veni cu un drept la replică, iar domnul președinte Marcel Ciolacu este rugat cu această ocazie de redacția Anchetatorii.ro să ne răspundă în termenul legal la adresa cu numărul 58 privind delapidarea a circa 26 de milioane de euro din patrimoniul Partidului Social Democrat.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button