ANALIZE

Retrospectivă – Matei Alexandru: Liderii UE, mai proști ca ”Ciucă al nostru”

Retrospectivă: Pe 30 decembrie 2021 redactam un material despre iminența războiului ce avea să lovească Ucraina și împărțirea sferelor de influență. Din păcate pentru România și Europa de Est lucrurile au decurs exact cum mă așteptam și devin și mai grave pe zi ce trece. Directorul Serviciului de Informații și Securitate de la Chișinău, Alexandru Musteață, a anunțat astăzi că Federația Rusă pregătește invadarea Republicii Moldova după Revelion, pentru a face joncțiunea cu regiunea separatistă Transnistria.

  • Diplomația europeană este un zero barat. A schimbat dependența de Rusia cu dependența față de SUA, doar că acum totul e mai scump de patru ori. Cel puțin pentru gaze.
  • Uniunea Europeană a aflat de la televizor despre invadarea Ucrainei de pe 24 februarie 2022.
  • Nicolae Ciucă se încadrează perfect la categoria analfabeți funcționali, iar patronul său de la Cotroceni – Werner Iohannis a dat cu Schengen-ul în gard ca un adevărat șef de stat eșuat.
  • Ultimul paragraf a rămas cu semnul întrebării!? „Ferește-mă, Doamne, de prieteni, că de dușmani mă feresc singur.”

––––––––––––––––––––––

În momentul de față lumea se confruntă din nou cu iminenta declanșare a unui nou război rece între Federația Rusă și Statele Unite ale Americii. Dacă motivul declanșării războiului rece în trecut a pornit de la criza rachetelor din Cuba, astăzi, miezul discordiei este împărțirea Ucrainei între cele două mari puteri.

Pentru cei care nu știu, Uniunea Europeană are un șef al diplomației, pe numele său Josep Borell. Domnul Borell este un incompetent cu ștaif, la fel ca mulți alți lideri ai UE. Spre exemplu, Emmanuel Macron ”a fost luat de gușter” în formatul Normandia pentru că Angela Merkel s-a dovedit în cei 16 ani de mandat sora mai mică a liderului rus, Vladimir Putin. Tot ce Putin a dictat, Merkel a executat. UE a fost înjosită și folosită drept cârpa cu care rușii șterg masa de praf la întâlnirile diplomatice.

Serghei Lavrov îi arată calea dl. Borell

Ce titra Euobserver: – „Rusia îl umilește pe Borrell la Moscova”

Cu toate că nu sunt fan al fostului președinte Traian Băsescu, a fost singurul șef de stat român care a știut să îi pună la respect pe liderii diplomației ruse, după Nicolae Ceaușescu. Comentariul președintelui Băsescu pe tema întâlnirii dintre Josep Borell și Serghei Lavrov este extrem de pertinent având în vedere situația jalnică a diplomației UE.

„Lavrov, în intervenția lui, a luat toate problemele cu Uniunea Europeană și a dat varianta Moscovei, în timp ce Borell bătea câmpii cu Cuba. Lavrov îi spunea: „Situația din Orientul Mijlociu e așa”, iar noi avem cu totul alte interese, iar Borell tăcea. Situația cu țările din parteneriatul estic, unde UE dă miliarde și aici sunt cele șase țări, pentru cei care nu știu, este vorba despre Belarus, Ucraina, Republica Moldova, Azerbaidjan, Armenia și Georgia. Toate statele din parteneriatul estic în afara de Belarus au trupe rusești pe teritoriul lor și Borell nu a spus nimic. I-a spus însă Lavrov că trebuie să discutăm implicarea UE în statele din fostul URSS.

Deci s-a dus nepregătit, ne-a făcut de râs și a arătat că este incompetent pentru această funcție și mai ales incapabil să facă față agresivității politice externe a Rusiei. Eu am spus-o în diverse comisii despre celebrul business cu Rusia, adică că facem business cu Rusia că e vecinul nostru, chiar și Borell i-a spus lui Lavrov ceea ce nu știa Lavrov, că Rusia e cel mai mare vecin al UE. Cum să spui așa ceva? Cât de ridicol a putut să fie omul ăsta, care a fost și ministru de externe al Spaniei.”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu.

Mai mult, incompetentul Borell nici nu ar fi avut mandat din partea UE pentru această întâlnire extrem de importantă. Rezultatul acestui eșec al diplomației UE îl observăm azi în negocieriele dintre Federația Rusă și Statele Unite ale Americii.

Incompetenții de la Bruxelles vs golanii de la Minsk

UE va afla de la televizor decizia granzilor în privința crizei ucrainene

În criza rachetelor, Fidel Castro a fost umilit de Nikita Hrușciov, iar Cuba a tras ponoasele aproape 50 de ani, pentru că a avut curajul să ridice mâna împotriva SUA. Fidel Castro a aflat de la televizor decizia înțelegerii dintre SUA și URSS, fiind luat de gușter precum Macron și pleiada de incompetenți a UE din zilele noastre. O țară mică care își depășește nivelul, diplomatic, cultural sau financiar, este distrusă de cei care împart lumea după bunul plac. Asta au pățit Cuba și România în trecut. În Cuba a plătit doar poporul. În schimb, în România, a plătit poporul dar și șeful statului. Șeful statului român a fost executat cu sânge rece în ziua sfântă de Crăciun pentru că a supărat liderii Federației Ruse și ai SUA.

Prostovanii neomarxiști de la Bruxelles care se cred buricul pământului vor afla de la televizor decizia granzilor, iar popoarele europene vor suferi. Cel mai mult vor avea de suferit statele estice din fostul lagăr comunist. Pentru a se proteja, la fel ca în trecut, Occidentul va arunca Estul Europei în gura marelui urs de răsărit. De ce? Pentru a-și păstra sistemele politice și bineînțeles pentru a-și proteja proprii cetățeni. Scandalurile diplomatice și atacurile coordonate împotriva Poloniei, Ungariei și României sunt un bluff.

Liderii UE sunt conștienți de prostia și incompetența lor, iar acum încearcă să își salveze pielea. Scapă cine poate. Polonia și Ungaria sunt realiste în privința împărțirii sferelor de influență.

Primarul din Horezu îi ține foile ”liberalului” Ciucă să nu se încurce în ele

Agramatul Nicolae Ciucă citește de pe foaie ca la clasa I

În România, slugoii, „Ciucă al nostru”, „Klaus – șeful statului eșuat”, „Cîțu mâțu’” și „nea Marcel” se închină la coana Ursula în speranța că le aruncă și lor un os din șpaga cea mare de prin contractele care se negociază între UE și SUA. Nicolae Ciucă este un agramat, iar faptul că ocupă temporar funcția de premier al României este o pată de rușine pe obrazul țării noastre. Cu toate acestea, „Ciucă al nostru” se mulțumește cu statutul său în fruntea statului român, la fel ca măgarul dus în târg la Roșiori vinerea

„Ciucă al nostru” se mai mulțumește și cu statutul de servant umil ce slugărește la ambele porți. Americanii l-au făcut doctor și premier pe „Ciucă al nostru”, iar lui „Klaus eșuatul” i-au dat moca o șapcă să se apere de muște cu ea când vin rușii peste noi.

Diplomația română între un trabuc și un pahar de “whiskey”

Toate contractele de armament au fost servite americanilor de Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă. Proștii de români au plătit. Sistemele Patriot se lasă așteptate. Am plătit 4,3 miliarde pe un sistem Patriot, pentru că celelalte șase vor fi livrate la sfântul așteaptă. Mai mult, această ”sărăcie” are nevoie de offset în valoare de câteva sute de milioane de dolari la nici doi ani de la livrare. Nu vă imaginați că proștii de români vor putea folosi vreodată aceste sisteme americane împotriva rușilor deoarece softul nu ne aparține.

Ați auzit de un imbecil Recep Tayyip Erdogan? Și el a luat S400 de la ruși, dar soft pauză. Sunt bune de speriat ciorile.

Dacă auziți aceste cuvinte la televizor din gura lui Joe Biden să nu vă mirați: „Europa de Est nu mai reprezintă interes pentru Statele Unite ale Americii!”

Biden, Saigon moment

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button