La 33 de ani de la Revoluție (lovitura de stat), România încă orbecăie după adevăr. Statul Român postdecembrist a fost construit de Frontul Salvării Naționale pe crimele de la Revoluția din Decembrie 1989, un stat ce a decăzut moral la examenul de capacitate în fața Europei și în fața marilor puteri. Nimeni nu înțelege astăzi de ce avem un stat eșuat, cum a spus președintele Klaus Iohannis.
România a ajuns un stat eșuat pentru că nu și-a făcut temele în privința aflării adevărului în Dosarele Revoluției, Dosarul Mineriadei și mai nou tentativa de lovitură de stat de pe 10 august 2018.
În plus, nimeni nu înțelege că România a rămas după întâlnirea de la Malta(2/3 decembrie 1989) dintre George Bush (senior) și Mihail Gorbaciov, arondată în curtea Kremlinului. De asta Schengen pauză, de asta Visa Waiver pauză, de asta migrație ca în Siria și Ucraina, de asta colonie de consum, de asta OMV = GAZPROM, de asta… de asta…
George Bush (junior) îi spunea în 2004 președintelui Traian Băsescu că prima sa vizită oficială trebuie să fie la Moscova, iar Bucureștiul trebuie să devină o punte între Kremlin și Washington. Traian Băsescu nu a înțeles acest lucru, iar la prima sa vizită în SUA la o petrecere cu românii de peste Ocean îi arunca sudalme lui Vladimir Putin. Un alt lucru pe care politicienii români nu îl înțeleg este diplomația.
În diplomație trebuie să vorbești puțin și să îți respecți adversarii. De asta avem marionete la putere și marionete în opoziție. Suntem forțați mereu să alegem dintre cei proști pe cei mai puțin proști.
Dosarele Revoluției sunt o rușine națională
Toată ancheta penală a fost coordonată pentru a-l scoate pe Ion Iliescu vinovat. Fostul premier, Petre Roman, a avut grijă să toarne tot la Parchet pentru a fi scos de sub urmărire penală, având în vedere că se dorește scoaterea lui Ion Iliescu ca principal vinovat, susțin surse apropiate anchetei. Vorbim despre o mascaradă și o să avem o mascaradă de proces la fel ca în cazul judecării lui Ion Antonescu și a cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu. O decizie impusă de afară, la fel ca și în cazul asasinării celor doi șefi de stat. Acum 10 ani am scris acest mesaj la Universitate: ”Iliescu, criminal necondamnat!”. Nu s-a schimbat nimic.
Planul Nistru pentru înlăturarea lui Nicolae Ceaușescu de la putere
URSS nu a invadat România, dar nu a renunţat la încercarea de a-l detrona pe Nicolae Ceauşescu printr-o intervenţie militară. La ordinul lui Brejnev, serviciile secrete au elaborat încă din iulie 1969 operaţiunea „Nistru“ („Dnestr“). Aceasta viza aducerea la conducerea României a unui membru PCR loial URSS.
Colonelul în rezervă Ioan Rusan, fost şef al Compartimentului anti-STASI din UM 0110, dezvăluia, într-un interviu acordat istoricului Alex Mihai Stoenescu, că ştia la ce să se aştepte. „Ruşii voiau să ne termine. Vă explic. În 1968, când au intrat ruşii în Cehoslovacia, i-au luat pe toţi ofiţerii de la UM 0110 al lor, serviciul cehoslovac anti-KGB, i-au pus cu faţa la fişete şi i-au împuşcat în ceafă. Asta ne aştepta şi pe noi, că noi aveam toată schema de spionaj sovietică din România şi le ştiam reţelele. Ei nu puteau supravieţui cu reţelele în România democratică infiltrate în viaţa politică, în stat şi noi să ştim cine sunt. Au găsit fişetele goale. Aşa am scăpat. (…) Dosarele noastre conţineau probe asupra legăturilor cu spionajul sovietic, asta era problema, nu numele spionilor români, cât legăturile lor cu spionii sovietici, cu nume, funcţii, asta îi interesa cel mai mult“.
Ion Iliescu este vinovat pentru coordonarea planului Nistru creat de URSS în anul 1969 după ce România s-a opus invadării Cehoslovaciei, dar nu Ion Iliescu a avut mâna pe trăgaci. Statul Român postdecembrist nu vrea să ne spună cine ne-a ucis frații, părinții și bunicii la Revoluție. În acest dosar al Revoluției, criminalii sunt trecuți la anexe în loc să fie trecuți în rechizitoriu, pentru a fi trași la răspundere pentru crimele comise.
Sunt urmăriți penal pentru infracțiuni contra umanității doar trei inculpați: Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și generalul Iosif Rus.
Prin rechizitoriul Secției Parchetelor militare din 29 iulie 2022, în dosarul penal privind Revoluția din decembrie 1989, s-a dispus trimiterea în judecată pentru infracțiuni contra umanității a următorilor:
Ion Iliescu – fost președinte al României
Gelu Voican Voiculescu – fost viceprim-ministru al Guvernului României
Iosif Rus – general (rtr.) – fost șef al Aviației Militare
În intervalul 22 decembrie, orele 16.00 și 30 decembrie 1989 au survenit 857 decese, 2382 răniri de persoane, 585 privări grave de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internaţional şi 409 cazuri de suferinţe mari.
Acuzele aduse inculpaților
Ion Iliescu, în calitate de şef de stat şi de guvern, preşedinte al CFSN şi al Consiliului Militar Superior, cu intenţie, urmărind obținerea legitimității populare, menținerea și consolidarea puterii politice deținute începând cu ziua de 22 decembrie 1989, orele 16.00, a indus în eroare opinia publică în mod constant, repetat, sistematic, prin apariţiile sale televizate şi emiterea de comunicate (mecanism de exercitare a puterii de stat) şi şi-a asumat, în intervalul 22-30 decembrie 1989, operațiunea sistematică de inducere în eroare a opiniei publice exercitată de cadrele militare cu funcții de conducere ale MApN.
Aceste fapte au avut drept consecințe generarea și amplificarea psihozei generalizate a terorismului, psihoză cauzatoare de numeroase situaţii de foc fratricid generalizat și astfel, în intervalul 22-30 decembrie 1989 au survenit 857 decese, 2382 răniri de persoane, 585 privări grave de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internaţional şi 409 cazuri de suferinţe mari.
Gelu Voican Voiculescu, în calitate de factor decizional politico-militar al CFSN (organism care și-a subordonat Consiliul Militar Superior), cu intenţie, urmărind menținerea și consolidarea puterii politice obținute, dar și legitimarea în fața opiniei publice, începând cu ziua de 22 decembrie 1989, orele 16.00, a indus în eroare opinia publică în mod sistematic prin apariţiile sale televizate şi emiterea de comunicate (mecanism de exercitare a puterii de stat) şi şi-a asumat, în intervalul 22 – 30 decembrie 1989, operațiunea sistematică de inducere în eroare a opiniei publice exercitată de cadrele militare cu funcții de conducere ale MApN.
Generalul (rtr) Iosif Rus, în calitate de comandant al Aviaţiei Militare, cu intenţie, în intervalul 22 decembrie, orele 16.00 – 30 decembrie 1989, a exercitat prin ordinele sale militare, date în mod sistematic, operațiunea de inducere în eroare a opiniei publice.
Atât s-a putut!