Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂ

Teleorman, mlaștina deznădejdii: Te angajezi doar dacă dai șpagă mafiei PSD-PNL

Așezat pe malul Dunării, îngrădit de Olt și pădurea Deliormanului, județul Teleorman doarme liniștit la umbra fabricilor în ruine, printre dărâmături și geamuri sparte, cu străzi pustii și blocuri gri, cu oameni triști ce-și duc amarul zi de zi în locul unde a murit speranța. De la fabrici și uzine, zeci de mii de angajați, industrie, petrol și grâne, Teleormanul nostru drag a rămas doar o umbră a ceea ce a fost în cei 33 de ani ai decadenței.

Pe aici au trecut toți barbarii, turcii, nemții, rușii, dar pârjol mai mare ca rămășițele FSN, PSD și PNL nu a făcut nimeni. În 33 de ani au reușit să distrugă tot, să lase totul în ruine, iar cei ce au rămas se zbat în chinuri groaznice, în sărăcie, umilință și deznădejde. Au început în anii 90 cu distrugerea fermelor agricole și a C.A.P-urilor. Țăranii au fost îndemnați de FSN-ul lui Iliescu și Petre Roman să demoleze tot ce construiseră în comunism. Au ras tot. Nu a mai rămas cărămidă pe cărămidă. Au furat și aleiile de beton pe care le-au pus în cotețele porcilor.

În fiecare curte din satele teleormănene zăreai cărămizi, plăci de azbociment, lemne, țigle și alte acarate. Au furat animalele din grajduri. Au distrus semeteurile și fermele. Toate tractoarele și utilajele au fost furate de baronii județului sau au fost vândute pe nimic localnicilor. Au distrus sistemele de irigații. Au furat transformatoarele de la canalele de irigații, chiar și țevile din pământ și nimeni nu a mișcat un deget. Au devalizat toate fabricile și uzinele din județ până le-au lăsat în ruine. Au furat toate spațiile comerciale din centrele orașelor teleormănene. Primarii au furat pământul de la toți morții, iar azi bântuie fantomele peste satele pustii.

Au trecut tot prin foc și sabie

Combinatul Chimic de la Turnu Măgurele (1965), întreprinderi de aparate şi accesorii (1969), panouri electrice şi de comandă (1972), rulmenţi (1974) – la Alexandria; fabrici de material rulant (1973), fabrica de bere (1978) – la Roşiorii de Vede; fabrica de zahăr (1977), fabrica de vagoane ROVA, I.M.A.I.A, şi întreprinderea de ţevi (1978) – la Zimnicea; fabrica de echipament chimic (1978), şi fabrica de motoare electrice de la Turnu Măgurele.

Din Roșiori de Vede a mai rămas doar turnurile fabricii de ulei, fabrică care se încăpățânează să supraviețuiască și să ofere ulei românilor. Fostul ICIL, astăzi fabrica TECSA funcționează ilegal în centrul orașului, dar șpaga curge șuvoaie către primarul Valerică Cîrciumaru (PSD). La Roșiori mai sunt drumuri pietruite de pe vremea lui Nae Vedea, pentru că primarul Cîrciumaru a furat banii destinați asfaltării drumurilor. Roșiori de Vede are străzi asfaltate doar în acte și trotuare prin care iarba crește frumos prin asfaltul proaspăt turnat de Teldrum. Fiul lui Cârciumaru este baron local în agricultură. Iulian Cîrciumaru și a sa companie Holde Agri Invest se ocupă cu tot felul de matrapazlâcuri cu terenuri agricole și cereale, fiind protejat direct de misionarul Dacian Cioloș, plus alți securiști de soi.

E de-ai noștri… – Gâdea -Dăncilă-Cîrciumaru

Videle e înconjurat de sonde și petrol, dar în loc de bogăție și dezvoltare avem sărăcie lucie, un oraș dormitor ce face naveta zilnic la București. Videle e patronat de infractorul Bădănoiu din 2012, un alt personaj garantat Liviu Dragnea. Nicolae Bădănoiu a fost condamnat de Tribunalul Teleorman la trei ani de pușcărie și obligat să presteze muncă în folosul comunității, dar e tot în funcția de primar. Pentru că a furat, cetățenii din Videle i-au mai oferit un mandat.

Dăncilă făcea și ea naveta la București cu trenul, dar Dragnea a avut grijă ca toți analfabeții cu apucături de slugă să fie puși în funcții cheie în stat.

Nicolae Bădănoiu PSD

De Zimnicea s-a ales praful și pulberea. La Turnu Măgurele pușcăriașul Ioan Niculae și Liviu Dragnea țin captiv de 33 de ani un oraș cu un potențial de dezvoltare imens. Totul e încremenit. Bucătarul Dragnea îl are la Turnu slugă pe tarla pe unu Cuclea. La Alexandria, Drăgușin, Gâdea și gașca mafiotă din jurul lui Liviu bucătaru controlează tot cu o mână de fier. Nimic nu mișcă fără acordul pușcăriașului.

Victor Drăgușin – Corupția nu poate fi oprită!
Dragnea – Cuclea
Dragnea – Gâdea

După ce au terminat cu ce a construit răposatul au trecut la oameni. Prima dată i-au lăsat fără locuri de muncă, apoi i-au ținut în mizerie ca într-un final să înceapă migrația masivă spre Occident și București. Teleorman a devenit un important exportator de forță de muncă ieftină în postdecembrism. Odată cu intrarea în UE, satele și orașele Teleormanului s-au golit într-o noapte. În fiecare an, generația care termină clasa a XII-a în Teleorman migrează spre București sau în țările occidentale. Au rămas bătrânii. Teleorman a ajuns polul sărăciei, polul decadenței, polulul mafiei care a acaparat țara la un moment dat.

În Teleorman Iustitia caeca est

Am trecut azi prin satul natal, pe la fântâna lui Micică, și am rămas ușor desprins de realitate. Totul era acoperit de verdeață, iar casele nu se mai vedeau de copaci. Fântâna cu cumpănă unde beam apă în copilărie era acoperită cu o năframă de măceși. Nu a mai rămas nimic. Natura își vede nechibzuit de ritualul veșnic, iar satul românesc a ales calea pieirii.

Aflat pe drumuri, intru în grabă într-un magazin local și încerc cât mai rapid să cumpăr cele necesare. Fără să vreau am fost martor la o discuție ce ne prezintă în detaliu mlaștina deznădejdii.

În fața mea era un ambulanțier. Casiera îl întreabă: ”Ați reușit? V-ați angajat la Ambulanță?” La care omul răspunde trist dar în același timp revoltat: ”M-am angajat doamnă. Dar am plătit 7500 de euro șpagă. Așa s-a ajuns în Teleorman. Nu mai poți să te angajezi nicăieri fără să dai șpagă. Cine spune că nu a dat șpagă la angajare minte. Să știți de la mine. Infirmieri, șoferi pe ambulanță, medici, asistente, până și ca femeie de serviciu trebuie să dai șpagă. Nu numai la spital. Peste tot. În spitale, în primării, la Consiliul Județean, profesorii, polițiștii, toți dau șpagă pentru un loc de muncă mai bun la stat. Să știți de la mine. Toți suntem captivi în Teleorman.”

Teleormănenii au căzut în mlaștina deznădejdii din cauza jugului pus pe grumazul lor de către mafia PSD și PNL. Omul nu a spus cui a dat șpagă pentru a primi acel post la Ambulanță, dar Serviciul de Ambulanță Teleorman este condus de managerul interimar Ciobanu Mirela Maria, protejata baronului PNL Eugen Pîrvulescu, omul care a și numit-o în funcție potrivit presei locale.

Doamna Ciobanu a fost până în anul 2010 manager al Spitalului TBC Roșiorii de Vede. În jurul acesteia au planat acuzații de corupție la acea vreme, fiind parte dintr-un dosar aflat pe rolul Direcției Naționale Anticorupție, alături de Teodor Nițulescu și Eugen Pîrvulescu.

La acea vreme Ziarul Adevărul titra: ” În condiţiile în care Niţulescu era prefect în 2010, iar firma soţiei a vândut la suprapreţ către spital obiecte de mobilier, acesta s-a ales cu acuzaţii de abuz în serviciu, conflict de interese , ajungând în centrul scandalului. Despre legăturile dintre Spitalul TBC Roşiorii de Vede şi firmele omului de afaceri, Eugen Pîrvulescu s-a vorbit mai puţin. Din raportul activităţii economico-financiare a Spitalului de Pneumoftiziologie din Roşiorii de Vede, pentru anul 2010, reiese însă că sumele care au plecat către firmele administrate de acesta le depăşesc pe cele ajunse în conturile firmei soţiei lui Niţulescu. Firmele administrate de Pîrvulescu au vândut către spital aparatură medicală şi obiecte de atelier. Toate contractele au fost atribuite direct şi, potrivit sesizării depuse la DNA, toate ofertele au fost la suprapreţ faţă de tarifele parcticate pe piaţă”. După mulți ani dosarul s-a închis.

Pîrvulescu – Nițulescu

Eugen Pîrvulescu: “În județul ăsta eu sunt președinte. Am imunitate, mie îmi sug p**a”

„Gândește-te că în județul ăsta eu sunt președinte (…) Nu poa’ să treacă de mine (…) Deci eu de 10 ani am 7 dosare la DNA (…) Ei la mine nu pot ajunge, că am imunitate, mie îmi sug p**a”.

Milioane de euro din taxele locuitorilor din Teleorman au ajuns la companiile patronate de senatorul PNL Eugen Pîrvulescu. Le-a promis, în schimbul banilor, săli de sport, echipamente medicale și apă curentă. În loc să le construiască, Pîrvulescu este acuzat de procurori că i-a furat. Nimeni nu se poate angaja la stat în Teleorman fără să plătească taxă baronilor Pîrvulescu, Nițulescu și găștii pușcăriașului Liviu Dragnea.

Șeful PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu, a fost trimis pe 4 ianuarie în judecată de DNA, potrivit unui comunicat de presă. Procurorii îl acuză că ar fi trucat concursul de la Serviciul județean de Ambulanță. Deci baronul Pîrvulescu are dreptate: DNA poate să….. Angajările pe șpagă continuă fără nici o problemă.

DNA-ul l-a agățat pe bucătarul Dragnea cu tot felul de mizilicuri în loc să îl aresteze pentru km de 900 de metri, pentru groapa de la Buzescu de unde a cărat pământ pentru înălțarea nivelului de la sol a centurii Alexandria, pădurile furate cu ajutorul șefilor Romsilva și alte nenorociri știute și mai puțin știute.

Asta e rețeta succesului pentru infractorii care au ajuns stăpâni pe Teleorman

Toți sunt înțeleși. Iar cei care mai muncesc nu primesc mai mult de 2000 de lei net salariu lunar, pentru că toți ”patronii” sunt înțeleși. Când nu au de muncă teleormănenii sunt trimiși acasă de ”patroni”, iar din cei 2000 de lei de multe ori nu primesc nici măcar 1000 de lei. ”Ce să faci… Nu ai unde să te duci.”, cuvintele tenebroase ce te aruncă în mlaștina deznădejdii.

Noi trăim în sărăcie lucie, fără locuri de muncă, pierduți printre străini și apoi vezi cum ei prosperă şi se înmulţesc pe acest pământ. O mai adâncă mlaştină a deznădejdii nu-ţi trebuie!(…) Fac însă ochii mari când căruţa capitalismului de cumetrie, pe care-l cred veşnic, se sfarmă sub ei.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button