ANALIZE

Constanța: Felix Stroe, balaurul serviciilor trădătoare de țară

Baronii locali, exponenții puterii absolute și corupte, un serial marca Anchetatorii.roFelix Stroe stăpânește de 33 de ani județul Constanța și nimeni nu a reușit să îi atingă imperiul mafiot construit cu ajutorul serviciilor trădătoare de țară. Monstrosul balaur comunistoid are încă o miraculoasă capacitate de a se regenera. Republica Mazăre a fost decapitată la ordin de justiția nulă și inexistentă a statului român, la fel cum a fost eliberat și Piedone din pușcărie, dar baronul de Constanța a rămas neatins. Felix Stroe a fost ridicat la rangul de baron local de regele știrb al PSD-ului, Liviu Dragnea. 

Felix Stroe și-a început urcușul spre vârful deciziei prin fraudă, escrocherie, trafic de influență, abuz în serviciu, spălare de bani și corupție. Buzunarele au început să i se lărgeasca, primind sume amețitoare de la bugetul de stat, fiind protejat de talismanul cu trei trandafiri în care s-au înțepat românii, timp de 33 de ani. PSD partid de ocupație. Stroe s-a remarcat prin privatizarea frauduloasă a șantierului Naval de la Midia, prin câștigarea monopolului în distribuția de pâine pentru penitenciare și unități militare, prin impunerea unor firme de transport și taximetrie în tot județul Constanța. Din 2003, conduce SC RAJA Sa, cel mai mare operator regional de ape menajere, ca o recompensă față de contribuția sa la bunăstarea imperiului mafiot condus în trecut de tripleta: Mazăre-Constantinescu-Strutinsky, iar din iunie 2015 a ajuns presedintele PSD Constanta.

Felix Stroe

Evident, cheia descifrării succesului său în politică și afacerile postdecembriste este ascunsă în biografia sa din perioada comunistă. Felix Stroe a fost racolat de Securitate încă din 1972. Conform notei de constatare cu nr DI/I/2642, de la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Stroe a primit indicativul „Dan” și a fost însărcinat să-și toarne colegii de liceu. Din dosarul său reiese că își turna colegii care ascultau radioul Europa Liberă.

Actualul baron de Constanța și fostul turnător Felix Stroe, după absolvirea liceului B.P Hașdeu din Buzău a devenit student-informator al Academiei Navale Mircea cel Bătrân, terminând ca șef de promoție în 1978. Timp de 13 ani, a fost ofițer activ în cadrul Marinei Militare. Un aspect ocultat din biografia sa oficială, îl plasează ca membru al Consiliului Politic Superior al Marinei Militare, unul dintre departamentele politice ale Ministerului Apărării Naționale, condus la acea vreme de Ilie Ceaușescu, fratele fostului președinte al României.

După evenimentele din 1989, Felix Stroe se descotorosește de hainele militare, se leapădă de gradele de la Securitate și se deghizează într-un prosper întreprinzător, derulând afaceri de succes în domenii precum turism, comerț, producție industrială și alimentară. Oare ce blestem greu apasă pe soarta constănțenilor de au fost condamnați la sărăcie, mizerie și lipsa de perspectiva, prin deciziile infracționale ale unor șacali politici veniți din alte regiuni ale patriei? Radu Mazăre, un bucureștean avea să conducă timp de 15 ani, primăria Constanța; Nicușor Constantinescu, din Ploiești a îngenuncheat Consiliul Județean, mai bine de un deceniu; Sorin Gabriel Strutinsky, născut la Botoșani a gestionat afacerile famigliei constănțene, timp de 20 de ani, iar astăzi Felix Stroe din Buzău continuă ruinarea orașului-port sub oblăduirea celor care au uitat ce însemnă interesul național. Pentru ei contează doar interesul personal și transformarea țării de la an la an într-o veritabilă colonie. 

Formidabilul succes al lui Stroe este direct legat de ingineriile financiare care i-au îmbogățit pe foștii nomenclaturiști și securiști prin tranzacțiile controversate, derulate în perioada anilor ’90. Astfel, împreună cu Ion Dumitrache, participa la achiziționarea unui pachet de acțuni deținut de SIF Transilvania la SC Șantierul Naval Marea Neagră SA, pentru care plătește suma de 4 milioane de dolari, printr-un credit obținut de la BCR, bancă de stat la acea vreme. În 1995 cumpară un teren intravilan de 1500 mp în orașul Ovidiu, un teren intravilan de 200 mp în municipiul Constanța, un teren intravilan de 3800 mp în comună Siriu din Buzău unde ridică, în același an, și o casă cu o suprafață de 150 mp. În 1999, anul privatizării Șantierului Naval Marea Neagră (care face parte din Complexul Industrial Midia Năvodari), Felix Stroe a mai construit un imobil în Constanța, cu o suprafață de 400 mp. După ce s-a îmbogățit substanțial din afaceri cu grâu, pâine, din transport și comerț, având exclusiv contracte încredințate direct cu instituții ale statului, Felix Stroe este impus de PSD, la conducerea SC. RAJA Constanța, în 2003. 

Felix Stroe – Ion Dumitrache

Unul dintre evidentele abuzuri care i se pot imputa fostului nomenclaturist PCR și turnător la Securitate este transformarea Regiei Autonome Județene de Apă într-o agentură de propagandă electorală în favoarea PSD. În fiecare scrutin electoral, angajații RAJA au fost acuzați că și-au îndemnat abonații să voteze pentru PSD.

Baronul Stroe are și o stradă care îi poartă numele în comuna constănţeană Cumpăna, după ce firma RAJA a racordat comuna la sistemul de alimentare cu apă și canalizare.

Sute de milioane de lei pentru fiul lui Felix Stroe

Fiul liderului PSD Constanța câștigă din contractele cu sanatoriul balnear de la Techirghiol Fost ministru al transporturilor, Felix Stroe este liderul PSD Constanța. O stradă din comuna Cumpăna îi poartă numele, iar pe linie de partid s-a făcut remarcat când a pus un tablou cu Liviu Dragnea în sediul social-democraților.

Cosmin Stroe, fiul său, apare ca asociat în firma Cali Fishing Hunting SRL Constanța. Un site local, constantainfo.ro, preciza în 2022 că firma băiatului lui Felix Stroe încheiase 2.436 de contracte cu companii de stat. În ultima declarație de interese pe care Felix Stroe a depus-o la Senat, firma lui Cosmin Stroe apare cu mai multe contracte încheiate cu Sanatoriul balnear și de recuperare Techirghiol. Toate prin procedura achiziției directe. 01.06.2023 – o lună – 32.907 lei 01.06.2023 – o lună – 5.493 de lei 01.06.2023 – o lună – 11.732 de lei 01.06.2023 – o lună – 35.168 de lei 01.06.2023 – o lună – 39.185 de lei 01.06.2023 – o lună – 78.798 de lei În total, 203.283 de lei.

Cali Fishing Hunting SRL a raportat în 2022 o cifră de afaceri de puțin peste două milioane de lei și un profit de 316.066 de lei, cu doar trei angajați, conform termene.ro.

Baronul Stroe, salariu de 11.500 de euro pe lună la RAJA S.A Constanța

Conform celei mai recente declarații de avere, depuse de senatorul Felix Stroe, acesta a câștigat la conducerea RAJA S.A Constanța, în perioada ianuarie – octombrie 2020, fabuloasa sumă de 508.271 de lei. Ceea ce înseamnă că a ridicat de la companie 56.474 de lei lunar, echivalentul a 11.500 de euro.

Prin comparație, președintele Klaus Iohannis este remunerat lunar cu suma de 16.000 de lei, adică de aproximativ trei ori mai puțin decât baronul de Constanța.

Dacă mai adăugăm și faptul că Felix Stroe primește o pensie militară de 10.000 de lei pe lună, în ciuda faptului că și-a întrerupt această activitate în 1992, oare ce poate spune un constănțean cu pensia minimă de 1200 de lei. Aceasta este realitatea paralelă a statului mafiot construit de partidul de ocupație PSD. În timp ce românii trăiesc în mizerie, specialii sunt hrăniți cu sute de mii de euro anual. Felix Stroe are o declarație de avere lungă cât marele zid chinezesc, fapt ce atestă că a fost recompensat pe măsură pentru loialitatea sa față de serviciile trădătoare de țară.

 Felix Stroe este un baron local, exponent al puterii absolute și corupte.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button