ANCHETE

Sindicatul Clujului II: Clujul unui Dumnezeu mai mic

De aproape 20 de ani Clujul are lanțul scurt sub domnia fanarioților Emil Boc și Alin Tișe. Baronii PDL vopsiți azi în liberali stăpânesc județul și regiunea transilvană după bunul plac cu ajutorul sistemului de partid și de stat. Au furat dar au și făcut. Asta a plăcut cel mai mult proștilor din serviciile noastre cele multe și inutile, Ambasadei SUA la București, dar și clasei politice trădătoare ce coabitează la Cluj de 33 de ani.

În materialul anterior am vorbit despre ACI CLUJ și puterea baronilor ce stăpânesc această companie sugativă ce jefuiește bugetul județului cu ajutorul acestor două marionete, Boc și Tișe. Paternul acestei mafii este manipularea pieței de capital. Banii furați de acești ingineri ai infracțiunilor economice de pe piața de capital sunt spălați prin companii offshore, dar și prin firmele mufate la banul public.

În Primăria Cluj activează o rețea de crimă organizată care eliberează autorizații ilegale, planuri de urbanism zonal sau detaliat(PUZ-uri și PUD-uri), autorizații de construcție dubioase, în interesul oamenilor de afaceri, inclusiv în interesul patronilor ACI CLUJ și al altor firme apropiate de mafia locală din PSD și PNL.

Primarul Emil Boc a fost chemat și audiat iar de DNA, de data aceasta la Serviciul Teritorial Cluj, în data de 19 septembrie, într-un dosar în care se efectuează cercetări cu privire la autorizații nelegale, chiar false, emise de Direcția Generală de Urbanism din cadrul Primăriei municipiului Cluj Napoca.

Această grupare de crimă organizată din Primăria Cluj îl are ca lider pe Emil Boc, iar locotenenți credincioși îi sunt cei din familia Pop și șeful Poliției Locale. Titus Pop, șeful Direcției Tehnice, Virgil Pop, arhitect șef și consilier superior în cadrul Comisiei Zonale pentru Monumente Istorice Cluj, de care și-au bătut joc UDMR, și Marcel Bonțindean, șeful Poliției Locale. Titus Pop este supapa care încasează șpăgile pentru primarul corupt Emil Boc, susțin surse din cadrul Primăriei Cluj.

Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale, fost plutonier de miliție în regimul comunist și apoi șef al Poliției municipiului Cluj Napoca, coleg de internat cu Emil Boc în anii de liceu, are rolul de colector și intermediar al șpăgilor.

Emil Boc – Marcel Bonțidean

Mafia italiană, mână în mână cu Emil Boc

Emil Boc și-ar fi cumpărat casă în Italia pentru a putea fugi la nevoie, susțin sursele Anchetatorii.ro. În România există o asociație a italienilor care se preocupă cu aducerea pe meleagurile patriei a celor mai luminate capete ale Cosa Nostra, Camorra și Ndrangheta. Celebrele sindicate ale mafiei italiene au primit sute de contracte cu primăriile PNL și nu numai. Soțiile unor europarlamentari PSD chiar au fost angajate la aceste companii fantomă ale mafiei din Italia. Toate la timpul lor. Avem contracte cu firmele mafiei italiene la primăriile lui Emil Boc, Marcel Romanescu, Mihai Chirica, Vergil Chițac, Gheorghe Falcă, Ștefan Ilie și alți mari granguri ai PNL. Majoritatea contractelor oferite mafiei italiene au fost țepe date primariilor conduse de baronii PNL.

O sucursală din România a unui consorțiu italian de firme a câștigat un contract de lucrări în valoare de peste 50 de milioane de lei, fără TVA, la sediile SRI și IPJ Cluj de pe strada Traian. RESEARCH CONSORZIO STABILE SOCIETA CONSORTILE A.R.L. NAPOLI SUCURSALA BUCUREȘTI aparține conglomeratului italian care poartă aceeași denumire.

Firma italienilor este anchetată în Italia pentru asociere mafiotă, fiind apropiată de Cosa Nostra. În presa din Italia când spui Consorzio spui MAFIA. În presa de investigație din Italia regăsim zeci de materiale despre activitatea acestei companii asociate cu mafia din peninsulă. Cum acționează!? De obicei vin la licitație cu un desant de firme noi, de obicei cu un singur angajat și fără activitate comercială, dar în mod suspect obțin contracte de zeci de milioane de euro.

La fel se întâmplă și în România. Pentru că înainte de asta niște șmecheri din Italia vin și înfrățesc primarii din România cu liderii mafiei italiene și politicienii subordonați lor în peninsulă. Probabil ați auzit de celebrele înfrățiri între orașele din România și orașele din Italia.

Franco Sabatino, un italian stabilit de mai mulți ani în România, este omul de legătură între politicienii corupți din România și Italia, precum și liderii sindicatelor mafiei Cosa Nostra, Camorra și Ndrangheta.

Sabatino a reușit să îl ajute inclusiv pe Carmine Sarcone să facă afaceri în România. Sarcone este un mafiot condamnat la închisoare în Italia, pentru activități criminale în calitate de „boss“ al ‘Ndrangheta.

Franco Sabatino

 ‘Ndrangheta reprezintă, în acest moment, modelul corporatist al infracționalității transfrontaliere, cu ”filiale” pe cinci continente și care controlează 80% din traficul de cocaină din Europa.

Activitatea grupării generează profituri uriașe, bani care sunt spălați și reintroduși în circuitul economic prin intermediul unor oameni de afaceri interpuși, care investesc banii mafiei în business-uri legale. ”Investitorii” italieni se axează mai ales pe domeniile cele mai profitabile, cum ar fi zona imobiliară și energia verde. Investițiile generează profit, banii ajung în conturi din Elveția, iar acest lucru le permite ”patronilor” să ducă o viață de lux. În final, toată lumea câștigă.

SRI Cluj și oamenii lui Despescu de la IPJ Cluj au fost lăsați cu buza umflată de mafia italiană

După ce polițiștii și SRI-iștii clujeni au fost lăsați baltă de firma italiană RESEARCH CONSORZIO STABILE, care a luat contractul de renovare a sediului în care funcționează cele două instituții și nu l-a mai finalizat, restul de lucrări a fost contractat de firma ACI Cluj, patronată de Horia Ciorcilă, unul dintre șefii Băncii Transilvania. În cadrul conducerii ACI Cluj apar nume grele: Ioan Așchilean, Dorin Așchilean, Teau Ion Toni, Dorel Peciu-Florianu, Ursulescu Oana-Cristina, Stănean Alexandru și Dorel Goia, om de afaceri cu afaceri, preponderent, în domeniul construcțiilor.

Acesta este un modus operandi al italienilor în toate țările unde și-au întins tentaculele. Câștigă licitații încasează o parte din bani sau chiar toți, în funcție de cât de corupt e primarul, apoi abandonează lucrările și radiază firmele. Mafia italiană își primește dreptul, primarul și funcționarii lui corupți încasează șpaga, iar cetățenii suportă consecințele accestui parteneriat între mafie și politic.

Ce a făcut SRI Cluj? Securicii nu știau că Consorzi e mafia sau că Emil Boc comite o infracțiune? SRI se pare că nu face nimic nici acum după fuga italienilor și este părtaș la combinațiile mafiote ale primarului Emil Boc deși șefii SRI Cluj și Sibiu au făcut rocada între timp.

Emil Boc și Marcel Bonțindean, șeful Poliției Locale, permit mafiei locale din Cluj Napoca să îngroape gunoaie în jurul Clujului, la fel cum se întâmplă în regiunea Campania din Italia. Știm foarte bine că luna trecută a mirosit în tot Clujul a ouă clocite. De ce? Pentru că se depozitează gunoaie nesortate la Centrul Integrat de Management al Gunoaielor, pentru că avem Pata Râtul abandonat, plus gunoaiele care se îngroapă ilegal în jurul orașului.

Statisticile AFM și ANPM, cele două instituții centrale care colectează date despre circuitul deșeurilor la nivel național, există diferențe de zeci de milioane de tone. Datele despre reciclare sunt falsificate la Cluj cu ajutorul lui Emil Boc și Alin Tișe.

ACI CLUJ întreprinde operațiuni ilegale prin care îngroapă gunoaie în jurul orașului. Surse locale afirmă pentru Anchetatorii.ro că Marcel Bonțindean încasează șpăgile, iar cei care îngropă ilegal gunoaie sunt lăsați să își facă treaba liniștiți. Am prezentat în materialul anterior imagini cu un camion care descarcă gunoaie din construcții în Parcul Armăturii, gunoaie peste care a fost tras un strat de pământ proaspăt.

La marginea orașului Cluj Napoca se îngroapă inclusiv deșeuri periculoase. Deși sunt plângeri către toate instituțiile locale, de la SRI Cluj, Agenția Fondului pentru Mediu, Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu Cluj, Primăria Cluj, IPJ Cluj și Poliția Locală, nimeni nu a luat măsuri cu aceste grupări criminale care ne pun viața în pericol. Nu vă imaginați că sub nasul lui Ilie Bolojan acei indivizi importau gunoaie din Italia fără ca instituțiile statului să nu aibă cunoștință. Toată lumea știa că se importă gunoaie în Bihor cu ajutorul mafiei italiene de mai mulți ani, dar nimeni nu avea curaj să vorbească. De ce? Pentru că politicul și instituțiile statului sunt mână în mână cu aceste grupări criminale.

Un alt personaj care îngroapă gunoaie la Cluj este Indreica Alin Ciprian. Compania Stindaly Transcon SRL îngroapă și aruncă gunoaiele de pe șantierele ACI Cluj și Nord Conforest SA. Firma Stindaly Transcon este subcontractor pentru firmele fraților Așchilean și a lui Horia Ciorcilă. Clujenii afirmă că Indreica are protecție din partea șefului IPJ CLuj, Mihai Rus și a lui Marcel Bonțindean, șeful Poliției Locale. Indreica Alin Ciprian figurează și ca donator al Poliției Române în pandemie. Probabil din această cauză își permite să comită astfel de infracțiuni.

Chestor de Poliție, Mihai Rus
Indreica Alin Ciprian

Deci în orașul lui Boc dacă vrei să comiți infracțiuni sponsorizezi Poliția Română, Poliția Locală și treaba merge ca unsă. Ion Mircea Rus, fostul șef al IPJ CLUJ care a acceptat sponsorizări de la Indreica Alin Ciprian a fost reținut de DNA pentru abuz în serviciu, iar în momentul de față este trimis în judecată.

Noul șef al IPJ Cluj este chestorul de Poliție, Mihai Rus, nepotul lui Ioan Rus, fostul ministru de Interne din perioada guvernului Năstase.

Ioan Rus – Emil Boc

Primarii și-au dorit să aibă un control în plus asupra construcțiilor de pe raza localității lor. Astfel a fost modificată legislația pentru ca nu Poliția Națională să fie cea care sesizează construcții ilegale și chiar activități ilegale în astfel de construcții, ci Poliția Locală. Adică acei polițiști controlați de primari. Cum afectează viețile cetățenilor acești pseudo-polițiști, în fapt slugi ale primarilor? Simplu. Ne îmbolnăvesc pe toți de cancer prin acțiunile lor de tip mafiot.

Deșeuri încarcate de pe șantierul ACI – pe Grigorescu, malul Someșului

O mare parte din deșeurile de pe șantierele ACI CLUJ și Nord Conforest ajung să fie aruncate în apropierea bulevardului Muncii, lângă stația de epurare, spre Apahida, conform imaginilor deținute de Anchetatorii.ro.

Gunoaiele de pe șantierul ACI CLUJ de la sediul SRI și IPJ au ajuns pe centura Apahida

Chiar de sub nasul celor de la SRI și IPJ Cluj, Indreica a încărcat deșeurile rezultate în urma renovării sediului celor două instituții pe care mai apoi le-a depozitat clandestin în apropierea centurii Apahida, lângă stația de epurare. Nu știm dacă putem vorbi de incompetență sau parteneriat între instituțiile de forță ale statului român și grupările de criminalitate organizată…

Din cauza depozitărilor ilegale de deșeuri, în sudul Italiei, regiunea Campania, s-a constatat explozia numărului de cancere, în special colorectal, leucemie și limfom, dar și al malformațiilor la naștere.  Cluj Napoca e suficient de aproape de zone în care deșeurile sunt arse sau îngropate. În România, ministerul Sănătății condus de reprezentatul OMS, Alexandru Rafila, nu are un studiu de impact asupra sănătății provocat de gropile de gunoi și depozitările ilegale din jurul marilor orașe. Știm doar că în România mor cei mai mulți oameni din cauza poluării, la nivel european.

La fel ca în Napoli, unde reciclarea este de doar 8%, procentul reciclării din Clujul anilor 2023 este de maximum 12%, dar și aceste cifre sunt false deoarece gunoaiele reciclate sunt amestecate de operatorul de salubritate cu deșeurile menajere.

Clujul pute SMART

Pe aplicația My Cluj, zeci și sute de clujeni se plîng de mirosurile pestilențiale ale orașului.

  • „Tot Clujul este infestat de un miros insuportabil de canal. Garda de Mediu, Ecologie urbană, Poliția Locală, de ce nu iau măsuri?!!”
  • „Mirosul în cartierul Gheorgheni, ca și în tot Clujul, este de cadavru mort, se poate face ceva?”
  • „Miros groaznic în mai multe zone ale orașului. Din păcate, nu este prima dată când se întâmplă așa ceva”
  •  „În cartierul Gheorgheni, miroase îngrijorător de tare a gunoi. NU se poate așa ceva într-un oraș ca și Cluj-Napoca!”
  • „În ultimele 48 de ore, aerul din cartierul Gheorgheni este IRESPIRABIL din cauza mirosului PESTILENTIAL de la groapa de gunoi! Este inadmisibil faptul că responsabilii cu colectarea/depozitarea gunoiului sunt niște incompetenți!”
  • „Azi, sub orice critică, miroase de la Pata. Protecția Mediului e în concediu de câțiva ani? De ce nu trageți la răspundere cretinii care au facut noua groapa la trei km de oraș? Chiar nu e nimeni cu verticalitate în administrația acestui oraș de rahat?”
  • „În toată zona Alexandru Vaida Voevod 59-109 se simte, începând de ieri (28 aug 2023), un miros puternic de gunoaie, probabil venind de la groapa de gunoi de lângă Pata Rat. Aerul nu este respirabil. Se poate face ceva?”
  • „În zona Gheorgheni nu se poate respira de miros!!! Nu e prima sezizare de acest fel! Măcar anuntați când sunt lucrări la Pata Rât!”
  • „Miros pestilential pe str. Constantin Brancusi, în jurul blocurilor 167 -171-173, care se simte de ieri, 27 august, se simte mai accentuat de astăzi, 28 august. Nu știu care e cauza…
  • „28 august – Este un miros oribil de gunoi și căcat în cartierul Gheorgheni care a început de pe la ora 15”

Va urma!

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button