ANCHETE

Mafie mare la Fierbinți! Comedie cu jafuri din bani publici: Turcu’ și Frizeru’, cei mai tari escroci din Fierbinți Târg

Iusein Iuksel, primarul din Fierbinți Târg se încadrează perfect la categoria baroni locali, fiind un exponent al puterii absolute și corupte cu care județul Ialomița se poate mândri. De numele său se leagă zeci de dosare penale, toate șmenuite în justiție că doar suntem prieteni cu Robert Cazanciuc, borfașul PSD conectat la parchete și judecătorii corupți.

Robert Cazanciuc – Iusein Iuksel MANIFESTO EVENTS

Parchetul de pe lângă judecătoria Urziceni este o fabrică de spalat dosare penale pentru primarii corupți din județ. Majoritatea primarilor din zonă care emit falsuri pe bandă rulanta sunt acoperite de umilul parchet de Urziceni. La Ialomița, caracatița lui Marian Pavel, a prietenilor și a neamurilor sale este nemărginită. O MIZERIE, CORUPȚIE FĂRĂ LIMITE.

Iusein Iuksel primarul penal al orașului Fierbinți Târg, a eliberat în fals un certificat fiscal pentru a vinde la bucată fosta fa­brică de alcool. La momentul încheierii tranzacției, firma care administra unitatea de producție figura cu datorii la bugetul local de peste 70 mii de lei. Suma nu a fost achitată nici în prezent. Mai mult, fostul edil avea cali­tatea de asociat unic al respectivei societăți.

Primarul din Las Fierbinți și Iusein Iuksel: Fură bă cu amândouă mâinile, cu sacul, să nu mai rămână nimic de furat după noi

Potrivit contractului de vânzare-cum­părare, tranzacția s-a încheiat în noiembrie 2013. La vremea respectivă, Iusein Iuksel era atât primar al orașului Fierbinți Târg, cât și ascoiat unic al SC SELDANI IMPEX SRL, firmă care deținea fabrica de alcool. Toate bunurile care au aparținut fostei unități de producție ( teren în supra­față de 9 mii mp, o hală de producție, o magazie de cereale și o hală de distilare-rafinare) au fost vândute societății SC BESTMEL AZT Company, firmă cu capital chinezesc, la valoarea de 75 mii de euro. Pentru ca tranzacția să se poată rea­liza, Iusein Iuksel a eliberat în fals un certificat fiscal, potrivit căruia firma SC SELDANI IMPEX SRL figura fără datorii către bugetul local al Primăriei Fierbinți Târg. În realitate, societatea avea de returnat bugetului local taxe și impozite neachitate în valoare de peste 70 mii de lei. Surse din cadrul administrației locale susțin faptul că aceste datorii figurează și în prezent în baza de date a Primăriei Fierbinți Târg.

Socialiști de caviar – Iusein Iuksel, Marian Pavel, Petre Sorin

Eliberarea actului fals a fost posibilă cu sprijinul unei funcționare, care în trecut fusese angajată pe post de contabilă la fa­brica de alcool. Surse judiciare au explicat însă că motivul principal din cauza căruia ancheta de la Fierbinți Târg a fost pusă la sertar îl constituie relațiile cordiale pe care Iusein Iuksel și le-a construit în timp cu procurorii din Urziceni.

Turcu’ și frizeru’, cei mai tari escroci din Fierbinți Târg

Alin Marius Cîmpean este un fost frizer din Fierbinți Târg, un analfabet pe care Partidul Social Democrat l-a făcut om mare. Prietenia cu Iusein Iuksel este arhicunoscută, iar cei doi și-au împărțit banii publici după bunul plac în ultimii 15 ani. Cel mai josnic fapt este că acești bandiți fură de la copii și de la oamenii nevoiași lipsiți de ajutor.

Alin Marius Cîmpean

Guvernul Ciolacilor a dat baroneților bani pentru masa caldă în școli, marele program de rahat care nu a fost implementat nici după 15 ani de când l-au scremut escrocii dâmbovițeni. Ce credeți că au făcut jigodiile din PSD și PNL. Au furat banii bineînțeles că doar e campanie electorală și trebuie să mituiască electoratul. Copiii din Fierbinți primesc un sandvich mizerabil dintr-o chiflă uscată și două feliuțe de salam, ne transmit părinții din Fierbinți. Contractul a fost atribuit firmei MANIFESTO EVENTS SRL, firmă controlată de Răducanu Dragomir, viceprimar din Ciocârlia, prin ruda sa Răducanu George. Iusein Iuksel promovează intens pe pagina sa de Facebook afacerea lui Răducanu.

Centrul de Asistenţă Medico Socială – Fierbinţi Târg – Ialomiţa, afacerea de casă a FRIZERULUI

Alin Marius Cîmpean a fost pus director la Centrul de Asistenţă Medico Socială – Fierbinţi Târg – Ialomiţa (azil de bătrâni) de baronul local Marian Pavel. Cum a ajuns în funcție frizerul nostru s-a apucat de furat lăsând oamenii nevoiași să trăiască în mizerie.

La o primă verificare pe SEAP am descoperit o firmă de curățenie din Sectorul 2 din București, SEM CLEAN CONSTRUCTION SRL, abonată la contractele cu Centrul de Asistenţă Medico Socială – Fierbinţi Târg – Ialomiţa. Această nu are altă activitate în afară de contractele cu dedicație ce vin de la Centrul de Asistenţă Medico Socială – Fierbinţi Târg – Ialomiţa încă din anul 2018. Mai nou apar și două contracte cu SCOALA GIMNAZIALA DRIDU (IALOMIŢA) Această companie fantomă a primit de la Alin Marius Cîmpean și acoliții săi circa 375 de mii de euro.

În spatele firmei de curățenie s-ar afla Matei Cătălin, consilier local din Fierbinți și Matei Cristina, secretara primăriei.

Escrocheria de 3,3 milioane de euro de la Școala de Arte și Meserii din Fierbinți

Reabilitarea SAM Fierbinți a costat 12,8 milioane de lei și a durat 3 ani. Pentru finalizarea investiției, Primăria Fierbinți s-a împrumutat 11,1 milioane de lei, îndatorând bugetul localității până în 2025! Recent, unitatea de învățământ a fost transformată în SRL de către directorul Maftei Gică, consilier județean PSD. Acesta a închiriat ilegal 70 mp de construcție uneia dintre fiicele sale, pentru deschiderea unei croitorii. Pentru legalizarea tranzacției, contractul a fost dublat de un acord de parteneriat prin care elevii din cadrul SAM pot face practică în cadrul croitoriei. Tot în cadrul liceului, cealaltă fiică a directorului Maftei ocupă un chioșc alimentar pentru care plătește o chirie modică. Directorul Gică Maftei susține că totul este «legal și în folosul elevilor». Lucrarea a fost una de mântuială, dar ce mai contează, pentru că banii au ajuns la cine trebuie.

Așa arată subsolul Școlii de Arte și Meserii după modernizarea de 3,3 milioane de euro

Iusein Iuksel, primarul pușcăriaș al orașului Fierbinți-Târg

Iusein Iuksel, primarul pușcăriaș al orașului Fierbinți-Târg (județul Ialomița) a determinat Consiliul Local să adopte în 2021 o hotărâre revoltătoare: toți apropiații edilului au fost scutiți de penalitățile acumulate la datoriile pe care le au la bugetul statului!

 În 2016, Iusein Iuksel a fost condamnat definitiv la 4 luni de închisoare cu suspendare pentru „conflict de interese”, după ce s-a dovedit că a încheiat 5 contracte cu firma controlată de soția sa. I s-a stabilit și un termen de încercare de 2 ani și 4 luni. În anul următor, acesta și-a pierdut calitatea de primar.

În 2015, reprezentanții Camerei de Conturi Ialomița l-au acuzat pe primar că a cheltuit ilegal 15% din suma de 10 milioane de lei pe care a împrumutat-o de la Trezoreria Statului pentru „înființarea și modernizarea Școlii de Arte și Meserii Fierbinți-Târg. Prejudiciu: 1,4 milioane de lei.

Banii au fost cheltuiți fie pe lucrări cu prețuri majorate, fie pe lucrări realizate doar pe hârtie. Mai mult, auditorii au reținut și faptul că Primăria Fierbinți-Târg a fost obligată, nejustificat, să plătească de două ori aceeași sumă de bani unuia dintre constructorii angajați pentru Școala de Arte și Meserii.

Alin Marius Cîmpean și Iusein Iuksel au furat banii crescătorilor de animale din Fierbinți

Peste 600 de milioane lei vechi au plecat din conturile Asociaţiei Crescătorilor de Animale Pajiştea Fierbinţi condusă de Alin Marius Cîmpean în conturile firmelor familiei primarului Iusein Iuksel, bani restituiţi fără nici un leu dobândă după luni bune de zile.

Ai nevoie de bani, zeci de milioane, ba chiar sute de milioane? Vrei să îi iei repede, fără acte şi bătăi de cap, fără justificări, fără garanţii şi, mai ales, fără dobândă? Soluţia este simplă dar nu la îndemâna oricui. Ea se numeşte Asociaţia Crescătorilor de Animale Pajiştea Fierbinţi, entitate care primeşte subvenţii din fonduri europene şi de la bugetul statului (adică din taxele şi impozitele noastre) şi îi dă „pe încredere” şi „pe sprânceană”, pe termen nelimitat, fără să perceapă vreun şfanţ pentru acest mega-serviciu financiar de vis pentru cel care se împrumută.

Dintr-un extras de cont al clientului „Asociaţia Crescătorilor de Animale Pajiştea Fierbinţi” pentru perioada ianuarie 2014 – mai 2015 reiese că entitatea condusă de Alin Marius Cîmpean a primit de la APIA peste 1,3 miliarde lei prin trei operaţiuni din ianuarie 2014, octombrie 2014 şi ianuarie 2015, bani trimişi de Uniunea Europeană şi bugetul de stat pentru sprijinul crescătorilor de animale. Acelaşi document bancar arată însă alte trei operaţiuni de încasare. Prima dintre ele este în valoare de 260 milioane lei vechi şi s-a produs în 17 martie 2014, atunci când, atenţie, Alin Marius Cîmpean a depus cu chitanţă suma respectivă primită ca restituire avans de la societatea comercială Levens L&E, nimeni alta decât firma fiului primarului Iuksel Iusein! În aceeaşi zi, cu altă chitanţă, se întoarce în conturile Asociaţiei tot prin mâna lui Cîmpean suma de 200 milioane lei vechi, împrumutată anterior firmei IMPACT Turism a soţiei domnului Iusein! În fine, a treia tranzacţie are loc pe data de 9 martie 2015, când tot firma IMPACT Turism restituie cu chitanţa semnată de Cîmpean 155 milioane lei, ceea ce duce totalul la 615 milioane lei vechi!

Povestea înfiinţării Asociaţiei Crescătorilor de Animale „Pajiştea” Fierbinţi-Târg începe în primăvara anului 2010, atunci când 71 de fermieri din zonă se strâng şi pun la cale înfiinţarea unei asociaţii care, printre altele, „…se înfiinţează în cadrul programului zonal de armonizare a tehnologiilor de creştere şi exploatare raţională a animalelor şi resurselor naturale, în contexul dezvoltării durabile, de organizare a fermierilor în scopul formării unei reţele în producţia zootehnică”. Nu-i aşa că sună al dracului de pompos? În realitate, Asociaţia, ca mai toate celelalte, nu avea ca scop decât să pună mâna pe fondurile europene nerambursabile trimise în teritoriu prin agenţiile APIA.

Pornită la drum cu Viorel Gheorghe (preşedinte) şi Iusein Iuksel (vicepreşedinte dar şi primar al oraşului) „Pajiştea” pune mâna în anul 2011, printr-o hotărâre de Consiliu Local năşită de, aţi ghicit!, primarul – vicepreşedinte Iusein Iuksel, pe păşunea din localitate pe care s-o administreze după pricepere şi interese. Cum preşedintele Viorel Gheorghe începea să fie curios şi să întrebe ce se întâmplă cu banii, printr-o manevră dibace şi eficientă acesta este înlocuit cu, atenţie, Alin Cîmpean, viceprimarul oraşului şi omul de casă al lui Iusein Iuksel! Se întâmpla în septembrie 2012, moment din care încep să curgă tranzacţiile dubioase cu bani scoşi din conturile Asociaţiei şi trimişi în conturile unor firme controlate de rude ale primarului.

Cont mutat pentru pierderea urmei banilor

Spre exemplu, în 5 noiembrie 2012 apare o primă plată către Impact Turism, pentru ca o zi mai târziu 55 milioane lei vechi să fie viraţi în contul firmei unuia dintre verii viceprimarului ajuns preşedinte la „Pajiştea”! Peste fix o lună, chiar de Sf. Nicolae, încă 51 milioane lei vechi parcurg acelaşi traseu, plăţi pentru care nu s-au găsit justificări legale. Plăţile cu dedicaţie nu se opresc şi se transformă în obicei şi în zilele de 22 şi 23 ianuarie 2013 două plăţi alimentează nevoia de lovele a societăţii Impact Turism, firma familiei primarului Iuksel. Trei luni mai târziu, firma fiului primarului este şi ea omenită cu fondurile încasate de la APIA pentru finanţarea Asociaţiei din Fierbinţi-Târg, de data aceasta „doar” 260 milioane lei vechi. Plată urmată de câteva retrageri zilnice suspecte de câte o sută de milioane lei vechi, bani pentru care, de asemenea, nu există niciun fel de document de plată a vreunui serviciu prestat de terţi pentru Asociaţia „Pajiştea”.

Cum membrii Asociaţiei deveneau din ce în ce mai curioşi cu privire la destinaţia fondurilor primite, şefii Asociaţiei (primarul şi viceprimarul) decid să mute contul de la BCR la CEC. Încep să apară şi primele sume depuse de Cîmpean drept restituiri ale împrumuturilor date firmelor lui Iuksel, dovezile plăţilor fiind extrasele de cont ce pot sta oricând la dispoziţia anchetatorilor care de ceva vreme iau la puricat modul în care s-au cheltuit fondurile trimise de APIA în conturile puzderiei de Asociaţii ce administrează anumite suprafeţe de păşune în judeţ.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button