Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ANCHETE

Împăratul gunoaielor

România s-a pricopsit în ultimii 10 ani cu cel mai prost președinte din istorie, un pierde vară pus pe călătorii ce a dat mână liberă mafiilor de partid și de stat. E împăratul gunoaielor, Klaus Werner Iohannis. Toate gunoaiele care jefuiesc și distrug țara de 34 de ani stau sub ascultarea acestui trântor de la Cotroceni. Partidele lui s-au comasat, SRI-ul a ajuns să fie condus de el însuși, iar pândarul Pahonțu are grijă să îi fie satisfăcute toate poftele, iar mafiile au mână liberă.

1 din 6 decese din România este cauzat de cancer

Din cauza acestor mafii, România este pe primul loc la îmbolnăvirile de cancer în Europa. Numărul de cazuri noi de cancer a fost cu 21% mai mare în 2023 comparativ cu anul anterior, conform datelor Institutului Naţional de Sănătate Publică. Potrivit INS, numărul persoanelor cu cancer din România aflate în evidenţa medicilor a depăşit 550.000.  

În fiecare an, în România, se înregistrează peste 20.000 de decese evitabile din patologia oncologică, cu peste 45% mai multe faţă de media europeană. Conform unui studiu realizat în 2022 în 34 de țări, precum și a datelor publicate de Comisia Europeană în 2023, următoarele date statistice sunt cele mai îngrijorătoare în România:

  • România este pe primul loc în Uniunea Europeană la decese din cauze prevenibile și tratabile;
  • În România, cancerul este o preocupare pentru toate segmentele de populație, indiferent de vârstă, gen, venit sau educație;
  • 1 din 6 decese din România este cauzat de cancer;
  • Cancerul este a doua cauză principală de deces în România, după bolile cardiovasculare, reprezentând 19 % din totalul deceselor;
  • La nivel global, bolile cardiovasculare sunt a 9-a preocupare în sănătate;
  • 35% dintre români, indiferent de vârstă sau gen, consideră bolile cardiovasculare ca a 2-a problemă de sănătate la nivel național;
  • 34% dintre cetățenii români percep cancerul ca pe o problemă majoră de sănătate;
  • În România, nivelul de îngrijorare față de cancer este de 49%;
  • Cancerul pulmonar și cancerul colorectal sunt cele două cauze principale ale deceselor evitabile cauzate de cancer în România;
Protest al pacienților bolnavi de cancer în fața Ministerului Sănătății

De ce am ajuns să murim pe capete de cancer – Paul Stănescu – primul asasin tăcut ce ne pune pe masă hrană de cea mai proastă calitate

În România se moare pe capete de cancer din cauza alimentelor hiperprocesate de cea mai proastă calitate vândute la prețuri exorbitante în supermarketurile germane, franceze și olandeze, ce au acaparat orașele și satele României. Totul pleacă de la capul mafiei din agricultură, Paul Stănescu, secretarul general al PSD și marioneta sa ce ocupă funcția de ministru al Agriculturi, Florin Barbu. Ei au acaparat lanțurile de aprovizionare prin companii gen ”ȚARA MEA” – celebrul Burculescu și alți afini ai acestui mafiot de la Olt, Paul Stănescu.

Florin Burculescu

Producătorii români nu au nici o șansă în lupta cu produsele din import ieftine, de o calitate îndoielnică și pline de substanțe toxice. În perioada ianuarie – decembrie 2022, contul curent al balanţei de plăţi a României a înregistrat un deficit de 26,571 miliarde euro, comparativ cu 17,473 miliarde euro în 2021, potrivit BNR. Aceste cifre ne arată că de la an la an ne îndreptăm către prăpastie și nimeni nu i-a măsuri. De ce? Pentru că cei care profită de acest lucru sunt chiar baronii PSD și PNL. Ei sunt cei care ne pun pe masă mâncăruri toxice și alimente de proastă calitate, spre propria lor îmbogățire, în timp ce poporul e tot mai sărac și bolnav de cancer. Numărul bolnavilor de cancer crește alarmant de la an la an și din păcate suntem pe un loc fruntaș în UE, pentru că România a ajuns tomberonul alimentar unde ne sunt puse pe masă cele mai ieftine și toxice produse. Țara e ruptă. Totul merge într-o direcție greșită și o să încerc să vă arat acest lucru cu cifre și documente.

Florin Barbu – Paul Stănescu

În perioada pandemiei prin Senat a trecut PLX 178, un proiect legislativ cu măsuri foarte bune pentru producătorii români, însă Consiliul Concurenței și  ministrul Adrian Chesnoiu au avut grijă să îl distrugă de așa natură încât producătorii români să ajungă la cheremul marilor retaileri și al companiilor de casă, care livrează marfă pentru aceștia, companii din sfera de influență a baronului PSD, Paul Stănescu.

La punctul d) privind interzicerea practicilor neloiale din PLX 178 marii retaileri nu mai aveau voie să solicite furnizorului taxe, indiferent de forma și denumirea acestora, care îl obligă pe furnizor să mărească artificial prețul de facturare al produsului. Din păcate la dezbaterile din Parlament, ex-vicepreședintele Consiliului Concurenței, Cosmin Belacurenco, fiul fostului președinte al CJ Tulcea, a propus cu mandat din partea dl. Bogdan Chirițoiu să fie scos total punctul d) care îi proteja pe producătorii români în fața retailerilor hrăpăreți. Totul a fost realizat cu acordul ministrului PSD, Adrian Chesnoiu.

Legea nr. 81/2022 este un asasinat de manual împotriva fermierilor și producătorilor din România. La punctul e) din această lege avem delistarea – acţiunea prin care cumpărătorul informează furnizorul că anumite produse din oferta activă nu vor mai fi prezentate la raft pentru consumatori, prezentând şi argumentele care au dus la acea acţiune, inclusiv refuzul de a mai comanda şi expune marfa;

Astfel, degeaba încearcă producătorii noștri să introducă produse românești de calitate pe rafturile marilor retaileri, deoarece pot fi delistați abuziv. Aceste practice abuzive au fost realizate cu acordul Consiliului Concurenței condus de Bogdan Chirițoiu și al Ministerului Agriculturii aflat sub bagheta lui Paul Stănescu.

Bogdan Chirițoiu – Klaus Iohannis

Producătorii mi-au semnalat că marii retaileri încalcă frecvent legea prin delistarea forțată, modificarea unilaterală a clauzelor contractului comercial, iar produsele românești sunt supuse unor practice neloiale în comparație cu produsele propriilor branduri, respectiv listarea/afișarea la raft și adăugarea de adaos comercial nejustificat pentru produsele românești ce devin astfel necompetitive cu produsele ieftine și toxice din import.  

Directiva (UE) 2019/633 a Parlamentului European și a Consiliului din 17 aprilie 2019 privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar trebuia transpusă în legislația românească, însă oficialii români sunt preocupați de bunăstarea baronilor și a marilor retaileri, nu de soarta producătorilor români aruncați în faliment și a populației îmbolnăvite de cancer într-un număr tot mai mare de la an la an.

Ce spune ministerul Mediului despre ”perlele” mafiei din jurul Bucureștiului – gropile de gunoi și emisiile ce ne ucid în tăcere

Referitor la solicitarea dvs. înregistrată în cadrul MMAP cu nr. R/1138/16.01.2023 vă comunicăm informațiile solicitate:

  • Care este capacitatea autorizată pentru fiecare depozit de gunoi în parte din București și Județul Ilfov? La ce cantitate s-a ajuns la fiecare depozit în parte?

Când estimează ministerul că se va ajunge la capacitatea maximă de depozitare?

A. În județul Ilfov există două depozite de deșeuri nepericuloase:

  1. Depozitului de deșeuri nepericuloase Glina, administrat de către ECOREC SA, a cărui capacitate de depozitare a fost prevăzută prin actele de reglementare emise, astfel:
  • celula 1 o capacitate de depozitare proiectată și autorizată de 523.000 mc, conform Autorizației Integrate de Mediu nr. 57/01.06.2007, emisă de Agenția Regională pentru Protecția Mediului București (ARPM București) și revizuită la data de 04.06.2008 de aceași instituție;
  • celula 2 cu o capacitate de depozitare proiectată și autorizată de 2.423.000 mc, conform Acordului de Mediu nr. 1981/18.12.2002 emis de Inspectoratul de Protecție a Mediului – Județul Ilfov (IPM Ilfov) și a Autorizației Integrate de Mediu nr. 57/01.06.2007 emisă de Agenția Regională pentru Protecția Mediului București (ARPM București), revizuită la data de 04.06.2008;
  • pentru celula 1 capacitatea de depozitare a fost atinsă în anul 2007, iar pentru celula 2, capacitatea de depozitare a fost atinsă în anul 2019, conform raportărilor Ecorec SA;
  • la data prezentei Ecorec SA nu deţine Autorizaţie Integrată de Mediu valabilă, activitatea depozitului Glina fiind sistată din luna februarie 2019.
  1. Depozitul ecologic pentru deșeuri solide urbane și asimilabile Vidra, operat de ECO SUD SA, cu o capacitatea maximă de depozitare în cele 8 celule de 11.500.000 m3, conform Autorizației Integrate de Mediu nr. 25 din 11.12.2018, actualizată la data de 27.08.2020, de către Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov (APM Ilfov).

Gradul de umplere al Depozitului ecologic Vidra la data de 30.09.2022 era de 64,4 %, cu menționarea faptului că, celulele 1, 2, 3, 4 si 5 au atins cota finală de depozitare, și volumul de 6 350 000 m3.

Celulele 6,7 și 8 vor fi exploatate etapizat, până la atingerea cotei de maximum 40 m, respectiv H=107 mdMN (cota de 107 mdMN este cota absolută, măsurată față de nivelul de referință Marea Neagră, conform sistemului de nivelment național), cota finală de depozitare pentru fiecărei celulă, fără a depăși volumul total cumulat al acestora de 5 150 000 m3.

B. La nivelul municipiul București există un singur depozit conform de deseuri, deținut de operatorul S.C. IRIDEX GROUP S.R.L., având Autorizația Integrată de Mediu nr. 15 din 14.02.2018.

Începând cu data de 01.06.2021 a fost sistată depozitarea deșeurilor de la terți pe acest depozit. Capacitatea totală autorizată a depozitului este de 4.500.000 mc.

Cantitatea de deșeuri depozitată până în trimestrul III 2022 este de 4.189.449 mc,
conform ultimei raportări a S.C. IRIDEX GROUP S.R.L., depozitul ajungând la
un grad de umplere de 93,10%.

  • Cu ce periodicitate verifică garda de mediu dacă se respectă tehnologia de depozitare? Adică, dacă se respectă alternanța straturilor de deșeuri cu straturi de pământ și dacă se respectă grosimea lor.

În ultimii ani, activitatea depozitului de deșeuri municipale Chiajna/Rudeni administrat de SC Iridex Group SRL au făcut obiectul verificărilor planificate, controale tematice dispuse de Garda Națională de Mediu – Comisariatul General, controale cu alte autorități și controale inopinate ca urmare a sesizărilor înregistrate la sediul instituției (în medie de 3 ori/an). Au fost constatate neconformități cu privire la activitățile de depozitare și au fost aplicate sancțiuni contravenționale și dispuse măsuri de conformare. Nu au fost aplicate sancțiuni pentru alternanța straturilor de deșeuri cu straturi de pământ.

În ceea ce privește depozitul ecologic Vidra, verificările efectuate nu vizează doar respectarea tehnologiei de depozitare în acord cu prevederile Normativului tehnic privind depozitarea deșeurilor, aprobat prin Ordinul 757/2004 al MMGA, în cursul anului 2022 fiind efectuate un număr de patru controale și aplicate sancțiuni în valoare de 340 000 lei, trei în baza OUG 195/2005 și una în baza OG 2/2021.

În cazul depozitului ecologic Glina, având în vedere că activitatea acestuia este suspendată, obiectivul este verificat în baza reglementărilor legale în vigoare și referitor la multe alte elemente, periodic.

Șef din cadrul Gărzii de Mediu, declarații pentru Anchetatorii.ro

Cat privește poluarea cu metan din București și Ilfov situația este următoarea:

Capacitatea depozitelor este depășită ceea ce ar impune sistarea depozitării. Din cauză că nu s-au implementat pana acum soluții autoritățile închid ochii și se depozitează în continuare fără a se respecta tehnologia de depozitare care presupune succesiunea straturilor de deșeu și pământ.

Cei din minister evită să răspundă la următoarea întrebare care este foarte importanta: ce cantitate de deșeuri se depune zilnic la depozitul de la Vidra, singurul depozit aflat în funcțiune. Dacă vor răspunde se poate trage concluzia logică că la o asemenea cantitate nu se poate respecta tehnologia. Solicitați permisiunea ca o echipă să fie prezentă alături de o echipă a Gărzii Naționale de Mediu la o inspecție care să se efectueze timp de o săptămână.

Când toată lumea din București și Ilfov vorbeste de sortare, la Glina există o instalație de sortare a deșeurilor care funcționa din 2007, retehnologizată în 2017, capacitatea de sortare ajungând la 70 tone/ oră. Din 2019 nu poate fi autorizată din cauza contestațiilor.

La modul general, țintele de reciclare 55% pentru 2025, 60% pentru 2030 sunt doar povești. Suntem undeva la 5% pe țară, deși în acte totul este falsificat. Cantitatea de deșeuri municipale generate în București, în anul 2014 – peste 700.000 de tone pe an, ajungând în 2019 la 1.062.073 de tone pe an. Indicele de generare în 2019, 1 kg/locuitor/ zi, adică 0, 298 tone/locuitor/an. În concluzie peste 1,2 milioane tone pe an, București și Ilfov, deșeuri ce vor fi gestionate numai la Ecosud Vidra. Asta da afacere pentru mafia prezidențială.

Klaus Iohannis, George Tuță ex-ofițer SRI, Hubert Thuma președinte CJ Ilfov

Nimeni nu știe ce cantitate de gunoaie se depozitează zilnic la groapa de gunoi Vidra

Agenția Națională pentru Protecția Mediului Ilfov confirmă pentru Anchetatorii.ro că nu sunt înregistrate cantitățile de deșeuri depozitate/sortate/valorificate la groapa de la Vidra a ECOSUD SA.



În acest timp, depozitul Glina Ecorec stă din 2019. Acesta funcționa din 1977, amplasamentul are 110 ha din care 40 ha vechiul depozit închis si 70 ha pentru noul depozit. În prezent mai are pentru extindere cca 60 ha. La acesta se adaugă statia de sortare capacitate 70 tone pe oră. Nu a mai obținut autorizație integrată de mediu de la APM Ilfov, datorita contestațiilor făcute de ong-urile mafiei prezidențiale și deciziilor contradictorii ale Direcției de Sănătate Ilfov, care prima dată a zis că activitatea depozitului nu are impact asupra sănătății și după aceea a revenit și a zis că are. Totul este legat de interesele dezvoltatorilor imobiliari, Primaria Popești Leordeni care dă autorizatii de construire în zona depozitului și Consiliul Județean Ilfov condus de Hubert Thuma, om de încredere al președintelui Klaus Iohannis și lider al mafiei liberale din județul Ilfov, bun prieten cu Iulian Dumitrescu. Totul este legat de afacerile acestei grupări ale mafiei italiene

Sursa Captura.ro

Cine sunt italienii din Cosa Nostra și cum sunt spălați banii mafiei prin gropile de gunoi

În spatele Eco Sud se află Ninel Caval, personaj legat de fraţii Pileri, implicaţi în urmă cu ceva ani într-o anchetă judiciară fiind asociaţi ai lui Massimo Ciancimino. Massimo Ciancimino este fiul fostului primar din Palermo, „don” Vito Ciancimino, lider în clanul corleonezilor din Cosa Nostra.

În iulie 2014, doi locotenenți ai mafiei siciliene Cosa Nostra au fost arestați la București. Ceea ce se vorbea pe la colțuri încă de acum 20 ani, faptul că mafia italiană a spălat sute de milioane de euro prin afaceri cu gunoaie în România, este dezvăluit public. Astfel, italianul Sergio Pileri și romanul Victor Dombrovschi au fost arestați în baza unui mandat emis de procuratura italiană pentru acuzații de spălare de bani în favoarea mafiei italiene. Pileri și Dombrovschi erau administratorii gropii de gunoi de la Glina, de lângă București, cel mai mare depozit de deșeuri din Europa, întins pe 150 de hectare. Povestea din spatele afacerii Glina este demnă de un film cu mafioți turnat la Holywood. În groapă de la Glina au fost depozitate de ani de zile gunoaiele aduse din întreagă Italie de mafia Siciliană, tot acolo a fost spălată averea marelui cap al Cosei Nostra, Don Vito Ciancimino. Ciancimino era colaboratorul numărul 1 al lui Bernardo Provenzano, ultimul șef absolut, îl capo di tutii capi din Cosa Nostra.

Cum a ajuns mafia italiană să spele bani tocmai în România? Evident, prin intermediul unor politicieni români și a unor generali din serviciile de informații. În anul 2002 la Ploiești. Aici își avea cartierul general italianul Sergio Pileri și cei doi frați ai săi, trimiși în România de mafie. Pileri își desfășura liniștit mai multe tipuri de afaceri, de la restaurante, până la firme de salubritate. El a devenit în scurt timp unul dintre reprezentanții de vaza ai comunității italienilor din România. Inițial, Sergio Pileri a intrat în atenția Serviciului Român de Informații – SRI pentru că se află în anturajul fostul șef al SRI Prahova Corneliu Paltanea. Acest Pileri beneficia de protecția colonelului Paltanea, care era supravegheat pentru afaceri dubioase cu petrol. Pileri începuse să dezvolte în România un grup de companii în domeniul salubrității, a ecologizarii și a rampelor de gunoi.

Numele sau a apărut public la conducerea companiei SALUB din Ploiești. La rândul ei, SALUB era deținută de un SRL numit Agenda 21. În fine, în spatele acestei firmei se află familia mafiotă Ciancimino, condusă de Masimo Ciancimino, arestat și el în 2011, fiul lui Don Vito. Interesant este că familia Ciancimino este originară din localitatea siciliană Corleone, exact că și în celebrul film de Oscar, Nasul. Inițial, mafioții au finanțat cu 9 milioane de euro activitatea firmei Agenda 21 din România. Agenda 21, condusă de unul dintre membrii familiei și era deținută de SIRCO, pe care anchetatorii italieni puseseră sechestru. Printre cei anchetați era și avocatul Giorgio Ghiron, apărătorul nasului Vito Ciancimino. Un alt anchetat a fost și Gianni Lapis, care a încercat să încheie un contract cu Gazprom pentru piață europeană, prin intermediul unui fost colonel KGB, Alexander Medvedev. Printre persoanele de încredere ale mezinului Ciancimino se numărau și frații Sergio și Giorgio Pileri, care au în România multe afaceri în București, Tulcea, Ploiești, Târgu-Mureș. Firmele italienilor, pe lângă Agenda 21, care se ocupă de reciclarea gunoaielor, sunt Ecorec, Salub și Ecologică SA. Frații Pileri au mai investit și în Hipodromul de la Ploiești, în „”Il Toscanino””, un bistro din București. Ei au mai înființat în România și societăți financiare: General Consulting și Agenția Obiettivo Lavoro. Pe lângă acestea se pot mândri și cu Agenția de Investigații A&D. Repetăm: legăturile dintre Sergio Pileri și fostul șef al SRI Prahova, Corneliu Paltanea, sunt de notorietate. Provenzano, prin intermediul româno-italianului Paul Brener, a deschis mai multe firme în țara noastră. Cu Brener au intrat în contact Gheorghe Fulga, șeful Serviciului de Informații Externe, dar și câțiva pesediști: Ion Moucha și Constantin Niță.

Ploiești, orașul capturat de mafia gunoaielor – egiptenii lui Iohannis

Ploiești a devenit un oraș capturat de mafia gunoaielor, mai exact de egiptenii apropiați de președintele Klaus Iohannis. Județul Prahova și orașul Ploiești se află sub administrație liberală. Baronul PNL Iulian Dumitrescu conduce CJ Prahova, iar liberalul Andrei Volosevici este primar al Ploieștiului. Ambii sunt slugile credincioase ale președintelui Iohannis. Iulian Dumitrescu a și fost prins de curând de DNA cu ceva escrocherii de milioane de euro. Acest borfaș a lucrat numai la stat dar are afaceri și mașini de zeci de milioane de euro. Cred că știți și dumneavoastră de unde. Cei doi sunt sprijiniți puternic de mafia locală a PSD și de prefectul Virgil Nanu. Șoția lui Virgil Nanu lucrează la Primăria Ploiești, iar soția lui Andrei Volosevici lucrează la instituția prefectului Nanu. Nanu, Volosevici, Dumitrescu și clanul Cosma sunt protejați de inspectorul general adjunct al Poliției Române, Eduard Mirițescu. Alții au făcut măcar arestul la Beciul Domnesc, în timp ce Iulian Dumitrescu a fost plimbat doar puțin cu cătușele pe la DNA și lăsat să plece acasă. Mai mult, Dumitrescu este candidatul PNL la șefia CJ Prahova cu învoire de la Împăratul Iohannis.

Virgil Nanu – Andrei Volosevici

S.C. ROSAL GRUP S.A. redenumită UNITED WASTE SOLUTIONS SRL este compania care colectează gunoaiele în Ploiești. Orașul a fost îngropat de mai multe ori în gunoaie, angajații ROSAL nu au fost plătiți și lăsați să moară de foame pe străzi, pentru că niște clanuri mafiote prezidențiale au pus stăpânire pe țară. Volosevici a fost doar martor la ape. Așa a venit ordinul de la împărăție. Compania administrată de Bogdan Niculescu, UNITED WASTE SOLUTIONS SRL prin Blue Planet Services SA, nu numai că a transformat Ploieștiul într-un Napoli de România, dar depozitează și ilegal gunoaiele. Așa o mare parte din bani ajung la egipteanul El Feki Tarek și Împăratul Iohanis.

Carmen și Klaus Iohannis – El Feki Tarek

Adrian Nistoroiu-Vuţă – patron al unei firme care produce geamuri – a cumpărat suprafeţe mari de teren lângă Ploieşti, pe amplasamentul unei foste balastiere, unde firma mafiei depozita și îngropa ilegal gunoaiele. Deşeurile erau duse, pentru început, la o staţie de sortare, acolo unde erau uscate pentru a se micşora volumul. Ulterior, în loc să fie duse la groapa de gunoi amenajată la Boldeşti Scăeni, rampă care funcţionează legal, erau duse şi îngropate la Târgşoru Vechi, în gropile rămase de pe urma fostei balastiere.

BLUE PLANET SERVICE SA are legătură directă, într-o rețea impresionantă, nu numai cu SOLID WASTE OPERATION – unde este acționar unic, cele două firme având același administrator, Cristian Burlacu -, dar și cu compania UNITED WASTE SOLUTIONS, firmă cunoscută, până la sfârșitul anului trecut, ca ROSAL GRUP SA. Procurorii DNA s-au dus doar după plevușcă, în loc să aresteze capii mafiei prezidențiale.

Mafia gunoaielor din Prahova are parte și de protecția lui Iulian Dumitrescu și a lacheului său Dumitru Tudone

Dumitru Tudone a avut grijă ca UNITED WASTE SOLUTIONS să depoziteze gratuit deșeurile la Boldești-Scăieni și Valea Doftanei fără a fi întreprinse măsuri radicale împotriva urmașului ROSAL având în vedere că este cunoscut public faptul că evită să își plătească facturile și un istoric de țepari. Cei de la UNITED WASTE SOLUTIONS dau țepe de milioane de euro pentru că sunt în cârdășie cu politicieni corupți precum Dumitru Tudone, Iulian Dumitrescu, Virgil Nanu și Andrei Volosevici. Dumitru Tudone a avut grijă ca datoriile UNITED WASTE SOLUTIONS să fie reeșalonate în repetate rânduri, astfel i-a încurajat practic pe țepari să își continue demersurile de tip mafiot.

Cine e Dumitru Tudone

Dumitru Tudone este un apropiat şi loial al lui Iulian Dumitrescu, vechi colaborator al acestuia. Pentru a putea obţine un mandat de consilier judeţean în Prahova, în anul 2020, Tudone, fost secretar general al Consiliului Judeţean Călăraşi, şi-a făcut mutaţia din judeţul Călăraşi în Prahova, lăsându-şi familia în Călăraşi.

Dumitru Tudone

La fel ca Iulian Dumitrescu, Dumitru Tudone este un politician discret, care evită interacţiunea cu presa. El a condus în repetate rânduri şedinţele Consiliului Judeţean, în contextul în care Iulian Dumitrescu, acuzat, de altfel, de către opozanţii politici, că ”dă indicaţii” şi conduce instituţia ”prin telefon” nu a fost prezent la şedinţe.

La momentul la care şi-a făcut mutaţia în Prahova, pentru a candida pe listele PNL din acest judeţ, Dumitru Tudone era trimis în judecată de DNA într-un dosar care viza retrocedări de terenuri în Călăraşi, el fiind achitat în acel dosar.

Mafia gunoaielor îi plimbă fundul prezidențial Împăratului în avioane de lux

Uitați și voi pe ce dați banii! Degeaba țin rubrica de fashion cu voi, că tot prostii vă luați. O să ziceți că nu v-ați luat voi ceas galben de plastic Richard Mille de 500.000 de euro, că nu erați nebuni… Dar o să aflați imediat că plătim împreună aceste lucruri unei familii necăjite de egipteni, foarte bine integrată în București și mufată la multiple bugete centrale și locale.

Dacă mă duceam cu băiatul ăsta la LC Waikiki, în calitate de consilier vestimentar, tot îi luam niște pantaloni să nu fluture pe el. Și ce-i, mă, cu adidașii ăia mov!? Pui adidași Munich la ceas de juma de milion, bă băiatule… În fine. Vă întrebați cine-s ăștia!? Și de unde au ei: Ferrari SF 90 Stradale de 600.0000, alt Ferrari 812 de 400.000 de euro (mai ieftin decât ceasul, deci), Porsche 911 de 250.000, Range Rover Vogue de 200.000 și o colecție de avioane private…

E vorba de egipteanul El Feki Tarek și fiul lui, Saif. În cele cinci avioane de mici dimensiuni ale firmei lui Tarek e deplasat în condiții de lux de zeci de ori fundul prezidențial al lui Klaus Iohannis și al mirobolantei lui neveste. La vremea ei, și Viorica Dăncilă a fost plimbată la Ierusalim tot în avioane de la Toyo Aviation.

Klaus Iohannis și Carmen Iohannis

Deplasările externe ale lui Klaus Iohannis au costat 14 milioane de euro în primii opt ani de mandat, adică în perioada 2015-2022. În ultimii doi ani, pierde vară de la Cotroceni a refuzat să mai spună cât costă deplasările lui de lux. Legăturile cu egipteanul Tarek sunt ținute în mare taină de serviciile noastre cele multe și inutile. Din momentul alegerii lui Iohannis și până în prezent compania Toyo Aviation și-a dublat cifra de afaceri și se apropie de 20 de milioane de euro anual.

Toyo Aviation deține o flotă formată din cinci avioane: un Embraer Legacy 600 YR-TRO, cu o capacitate de 16 pasageri, ce poate atinge o viteză maximă de 741 km/h, un Cessna CJ4 YR-TRK (capacitate de 9 pasageri, viteză maximă 805 km/h), un Challenger 300 YT TRC (9 pasageri, 870 km/h), un Cessna XLS+ YT-TYA (8 pasageri, 816 km/h) și un Cessna M2 YR-TAR (6 pasageri, 748 km/h).

În anul 2012 Nae Nicolae mai deținea 50% din SC Set Management Construct SRL (redenumită SC Salubrom Activ SRL), care avea ca obiect principal de activitate colectarea deșeurilor, alături de miliardarul egiptean Tarek El Feki Tarek  (45%) și Alexandru Persea (5%). În 2008, el a fost asociat și cu afaceristul Vasile Turcu în SC Cargo Trans Beton SRL, fiind totodată și acționar minoritar la complexul imobiliar Impact SA.

I-a vîndut lui Prigoană terenul fostei fabrici Acumulatorul cu 8 milioane de euro

Nae Nicolae a avut relații de afaceri și cu Silviu Prigoană – „regele“ salubrizării. Astfel, în 2006, Prigoană a cumpărat de la Nae Nicolae terenul fabricii Acumulatorul Pantelimon cu suma de 8 milioane de euro, potrivit informațiilor din presă. Ulterior, Prigoană a mutat pe acel teren activitatea Rosal Grup, la care este proprietar. Printre proprietarii SALUBROM ACTIV SRL se afla și egipteanul Tarek El Feki. Declarațiile lui Prigoană cum că nu știe ce e cu Tarek și implicarea lui în afacerea sa sunt pure minciuni.

Înșurubarea în România a patronului grupului Toyo începe acum două decenii și jumătate

Huesein Salem, un ofițer de informații din vremea dictaturii lui Hosni Mubarak în Egipt intră în afaceri cu energie și turism, lansând stațiunea Sharm el Sheik. În România, deschide un mic mall în Băneasa, Jollie Ville, inaugurat cu Adrian Năstase și Mircea Geoană. Personajul nostru, conaționalul Tarek, își deschide și el un magazin de modă în acel mall.

Lovitura o dă devenind dealer Toyota și apoi Lexus și Honda, prin mai multe firme de leasing auto. Unele au componentă de cămătărie, așa numitele IFN-uri. În grupul Toyo își face loc din 2007 și firma aviatică de lux menționată.

Dar nu e de neglijat că acum El Feki Tarek e beneficiarul firmei de gunoierit Rosal, care mulge bugetele multor primării din Capitală și din țară. Povestea Rosal e de o mie și una de nopți, deci spilcuim doar câteva momente. A fost fondată de masonul Silviu Prigoană, fost patron la Realitatea TV, înainte de perioada Sorin Ovidiu Vântu. Participarea în firmă e continuată de alt monden, Honorius Prigoană. Dar fiul acuză managementul și avocatul firmei, implicat și în răsunătorul divorț de Adriana Bahmuțeanu, că au acționat în defavoarea patronatului.

Deși cifra de afaceri a Rosal a crescut frumos, în baza contractelor grase, profiturile declarate s-au prăbușit până la a merge pe pierderi ani de zile. Cei doi Prigoană aveau salarii și de 50.000 și 15.000 de euro pe lună, iar managerul necredincios, de 10.000 și se cumpărau vile și blocuri pe firmă, Rosal a ajuns să împrumute de la Eximbank (tot de stat) aproape 100 de milioane de lei pentru creanțele către ANAF. Gunoierii din Ploiești au făcut la un moment dat grevă pentru salariile neplătite cu lunile. În același județ, câteva zeci de primării au încercat rezilierea contractelor.

Așa ajung „finanțatori” la Rosal Tarek și chiar faimosul Adrian Tarău. Vorba vine, că finanțatori sunt cetățenii de pe raza primăriilor respective. (Da, acel Adrian Tarău pentru cine mai ține minte uriașul scandal de pe vremea lui Adrian Năstase, care intervenea în apărarea fiului de prefect. În acel dosar s-a sinucis procurorul Panait, trimis să îl termine pe procurorul Alexandru Lele, care îl ancheta pe Tarău.) La studii în Chicago, Prigoană junior s-a împrietenit cu fugarul Tarău, pe care l-a adus în afacerea Rosal.

Între tunurile, care au păgubit firma de salubritate e și o construcție de 7 milioane de euro, rămasă în paragină, care poate fi considerată și o crimă urbanistică. Pentru cine știe rondul de la Parcul Carol, unde era fântâna cu zodiac, între casele interbelice, e o kitschoșenie de sticlă albastră de 7 etaje. Rosal a cumpărat maghernița de la Tarău și Dan Diaconescu (de la OTV, care și-a luat Rolls Royce). Dar clădirea n-avea autorizații de la Ministerul Culturii și se pare că e irecuperabilă, pentru că ani de zile a plouat în ea, afectându-i fundația.

Băluță, seniorul mafiei din Berceni și gunoierii de la ROSAL

Egipteanul Tarek a venit inițial să acopere găurile Rosal, din fondurile grupului Toyo. Dar acum trage și foloasele. Nu se știe cum, dar Primăria Sector 4 a acceptat să vireze banii de salubrizare datorați Rosal direct către Toyo. Și afacerea merge ca pe roate cu prietenia lui Daniel Băluță, primarul de sector. În 2019, la patru luni de la semnarea contractului, tarifele Rosal crescuseră deja cu 20% peste înțelegere.

În 2020, Primarul Daniel Băluță aloca 318 milioane de lei (46% din bugetul primăriei) pentru directia gospodărie locală.
– Directorul gospodăriei locale Marian Simion aloca 133 de milioane pentru salubrizare și ridicare gunoi cu Rosal și 185 de milioane pentru întreținerea domeniului public cu ADP4 SA.
– O parte din bani de la Rosal s-au dus spre ADP4 SA prin subcontractare pentru curățenia stradală
– Directorul ADP4 SA la acea dată, Marian Goleac, plătea pentru mobiler urban la firma italiană Metalco și pentru niște lucrari fictive către firme fantomă

Gruparea mafiotă condusă de Băluță sifonează banii publici alocați de statul român pentru cetațenii sectorului 4. Sume ce se ridică la ordinul milioanelor de euro ajung lunar la șefi din cadrul SRI și alte instituții de forță, susțin liderii lumii interlope din Sectorul 4 pentru Anchetatorii.ro. Marian Goleac este certat cu Daniel Băluță. Dacă Goleac vorbește Băluță înfundă pușcăria.

Licitația pentru salubrizare a fost trucata de fiecare dată ca sa iasă câștigător Rosal care avea relații comerciale cu ADP4 SA înainte de licitație. Prețurile Rosal au fost mărite bineînțeles cu 20% la 3 luni după semnarea contractului. Prețul plătit de primărie pentru întreținerea domeniului public cu ADP4 SA este foarte mare în comparație cu alte primării de sector. Dar trebuie să mânânce toți, și Iohannis și Băluță și Tarek și grangurii de la ROSAL și nu în ultimul rând grupările criminale din cadrul serviciilor de informații ale statului român.

În noiembrie anul trecut, Băluță a pregătit iar un mare plocon pentru „Faraonul” Tarek: un contract de 60 de milioane de euro pentru o firmă cu nume schimbat, United Waste Solutions, care preia activitatea Rosal. Daniel Băluță este candidatul PSD la primăria Sector 4 și nu a fost deranjat nici măcar cu o floare de procurorii noștri grași și obedienți regimului Iohannis. Atât s-a putut

Egipteanul Tarek apare și în dosarul fostului senator Cătălin Voicu, ocazie cu care un general SIE, Isac, se referă la Tarek ca la „un mafiot băgat în multe”. Tot de la firmele lui Tarek a achiziționat pentru directorii CFR mai multe autoturisme Toyota fostul director Alexandru Noapteș, căruia DNA i-a confiscat 1,4 milioane de euro pe care nu le-a putut justifica.

Robert Negoiță, un alt primar înșurubat la afacerile mafiei gunoaielor

Și primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, are un proces pentru prelungirea pe 10 ani a contractului de 42 de milioane de euro cu Rosal. El spune că n-a avut încotro, că are contractul moștenit din 1999 de când era Viorel Lis primar la Capitală și dacă nu-l prelungea pe încă un deceniu, plătea daune.

Gunoiul Negoiță, mafiotul protejat de toate serviciile noastre cele multe secrete și inutile

Procurorii DNA au început urmărirea penală a lui Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 din București, a mai multor șefi din Primăria Sectorului 3, dar și a firmei de salubritate Rosal Group. Negoiță e urmărit penal pentru două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite cu consecințe deosebit de grave.

Procurorii susțin că Negoiță a continuat un contract vechi cu Rosal Group prin 54 de acte adiționale ilegale. În loc să fie organizate licitații publice, contractul de salubritate încheiat în anul 1999 a fost prelungit succesiv cu S.C. ROSAL GRUP S.A. (operator nelicențiat din anul 2013 pentru Sectorul 3), prin acte adiționale care au determinat inclusiv creșterea tarifelor de salubrizare, arată DNA. DNA a calculat un prejudiciu pentru Sectorul 3 de 578 milioane de lei. După cum bine știți Negoiță e tot primar la Sectorul 3 și candidează cu șanse reale la un nou mandat pe 9 iunie. Trăiască Republica Infractorilor.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button