Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ȘTIRI

Rafinaria Arpechim în trecut mândria țării, acum o ruină ce urmează a fi demolată și vândută la fier vechi de mafiile PSD-PNL

Amplasată la sud de municipiul Piteşti, în comuna argeșeană Bradu rafinăria avea o capacitate nominală de circa 3,5 milioane de tone pe an, fiind iniţial proiectată ca parte a unui complex petrochimic. Prima instalaţie a fost inaugurată în 1964, iar în 1971 rafinăria a fost integrată cu complexul petrochimic. 

Zeci de guverne PSD, CDR, PDL+PNL și actuali politicieni refugiati prin partide apărute ca ciupercile, foști miniștri, cu toții au pus umărul la devalizare și distrugerea Arpechim Pitești.

Mafiotul Adrian Năstase, Victor Ponta și Andrei Gerea dar și autoritățile județene PSD-PNL au colaborat activ la închiderea combinatului în interesul austriecilor. Au închis producția în România și au deschis noi fronturi de lucru la Viena. Acești bandiți au comis jafuri dese și repetate ce le-au adus beneficii financiare pentru poate chiar 10 generații de acum înainte.

Asasinat economic

OMV Petrom a luat hotărârea închiderii rafinăriei Arpechim Pitești în 2011, dând o lovitura fatală industriei românești. Totul a fost un plan programat de asasinare a economiei naționale pus la cale de austrieci. La ARPECHIM lucrau 700 de oameni, mari specialiști, care se formează într-o perioadă destul de lungă de timp, oameni care lucrau cu procese tehnologice de foarte înaltă calificare. Așa am ajuns să fim total dependenti de piața externă. În anul 2006, Arpechim a rafinat 3,4 milioane tone de petrol. Arpechim producea jumătate din necesarul de bitum rutier. Așa am ajuns să fim dependenți de importuri, iar km de austostradă în România să fie printre cel mai scump din lume.

Închisă în 2011 de OMV datorită intereselor mafiei internaționale, Arpechim Piteşti (petrochimie și rafinare) era acum câteva decenii una dintre cele mai mari din România și din estul Europei, cu aproximativ 8.000 de angajaţi.

Rafinăria Arpechim Piteşti va fi demolată în următorii ani, iar partea de petrochimie, ce aparține Oltchim S.A., a fost scoasă la licitație. Niciun cumpărător nu a venit la primele șase licitații, iar prețul a scăzut extrem de mult.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button