Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂ

Radu Moldovan, noul Stalin din Ardeal! Bistrița Năsăud se poate încadra perfect la titlul de ruine în capitalism

Județul Bistrița Năsăud se poate încadra perfect la titlul de ruine în capitalism. Județul nostru este stăpânit de baronul jefuitor Radu Moldovan de zeci de ani. Totul trece prin mâna acestui bandit care a dus județul la sapă de lemn. Bistrița Năsăud a devenit în ultimii 10 ani tărâmul nimănui, oamenii fiind nevoiți să se mute în Cluj sau în Occident. Bistrița Năsăud a luat calea județelor din polul sărăciei sub domnirea baronului jefuitor PSD, Radu Moldovan.

Sunt 12 ani de mandat PSD Radu Moldovan și nu avem nicio centură ocolitoare în județul Bistrița Năsăud. Toți banii de investiții sunt furați de firmele de casă ale baronului local. Din 4 în 4 ani vine cu minciuni și povești de adormit copii. Nimic pentru cetățeni. Totul pentru el și neamurile lui nesătule puse pe jaf.

Marcel Ciolacu: Radu Moldovan, după 15 ani de președinte al PSD și trei mandate la Consiliul Județean, nu este baron local.

Stalin din Ardeal este un cameleon al PSD-ului. Radu Moldovan l-a trădat pe Geoană pentru Ponta, pe Ponta pentru Dragnea, pe Dragnea pentru Dăncilă, iar pe Dăncilă pentru Ciolacu. La toamnă îl va trăda pe Ciolacu pentru Grindeanu, după ce covrigarul din Buzău va primi un mare șut în fund din partea poporului român la alegerile prezidențiale.

Macarie Moldovan, fratele președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a fost numit director general adjunct al companiei locale de apă, AquaBis SA, aflată în subordinea Consiliului Județean! Altfel spus, baronul PSD și-a aranjat fratele pe bani publici.

Numirea este menționată și de site-ul companiei AquaBis SA. Aceasta este controlată de Consiliul Județean, care deține 87% din acțiuni. Una dintre marile mize ale companiei de apă AquaBis este proiectul de 230 de milioane de euro pentru lucrări de canalizare în județ.

Macarie Moldovan (47 de ani) a ajuns în funcție în urma unei proceduri netransparente, numele său fiind ascuns în documentația de concurs pe motiv de protejare a identității (GDPR).

Potrivit propriului CV, Macarie Moldovan a fost manevrant de vagoane și impiegat de mișcare la CFR. Ulterior, a terminat facultatea de Ingineria Transporturilor la Timișoara, iar de când fratele său a devenit unul dintre baronii influenți din PSD, Macarie Moldovan a început să strângă funcții de conducere în companii naționale.

Astfel, în 2012 a devenit consilier al directorului general al CFR, la București. A urmat poziția de director general adjunct tehnic la CFR și cea de director general al CFR SA în 2015.

Plasat în nucleul dur al clientelei PSD, Macarie Moldovan a fost parașutat de partid în Consiliul de Administrație de la Metrorex și în cel de la Electrificare CFR, așa cum rezultă din declarațiile sale de avere și de interese.

Industria locală a fost pusă la pământ

Din fabricile de odinioară au rămas doar ruine și mormane de moloz. Baronii jefuitori din PSD și PNL au avut grijă să nu rămână nimic în urma lor. Nu mai puţin de 140 de societăţi comerciale din Bistriţa-Năsăud au fost privatizate de mafia de partid și de stat. Acestea aveau în total peste 10.000 de angajaţi, care după câţiva ani de la privatizare, după ce unităţile de producţie au fost băgate în mormânt, bistrițenii s-au văzut nevoiţi să-şi caute noi locuri de muncă în Occident sau în Cluj.

Cel mai mare jaf care l-au dat acești bandiți după lovitura de stat din decembrie 1989 este falimentarea și transformarea în ruine a combinatului de prelucrarea a lemnului.

Combinat de Prelucrare a Lemnului, transformat după `90 în MOPAL a intrat în faliment şi a fost dărâmat, pentru a-i face loc unei zone rezidenţiale promise de cei de la Metropolis, care s-a dovedit a fi o țeapă tocmai bună de pus în glastră o data la patru ani de bandiții care vor să ocupe fotoliul de primar fie că îi cheamă Crețu sau Turcu. CPL Bistrița a fost cel mai mare combinat de prelucrare a lemnului din România înainte de `89. Aproape nimic din contractual de privatizare nu s-a respectat, iar mii de oameni și-au pierdut locurile de muncă. Deși se fura ca-n codru nici Poliţia şi nici Parchetul nu s-au sesizat în acest caz. Toți au fost mână în mână. În 2003, fostul combinat deja era un cimitir părăsit cu imobile în paragină, iar în 2004 CPL a intrat în faliment.

Fabrica unde a muncit fostul primar PSD Ovidiu Creţu, ARIO, care producea şi comercializa utilaje industriale din oţel, a fost pusă la pământ, pentru a-i face loc retailer-ului de bricolaj Dedeman.

Mopan Bistriţa, cea mai mare fabrică de pâine din judeţ a fost jefuită de baronii locali ai Bistriței de la acea vreme. Toți bandiții politici și-au dat mâna pentru a înfăptui acest jaf. MOPAN a fost vândută pe nimic unei firme de apartament. Numai terenurile pe care se aflau clădirile din patrimoniul Mopan depăşeau cu mult valoarea la care a fost cumpărat pachetul majoritar. Mai mult, terenul pe care era construită moara fabricii era şi revendicat.

Firma de apartament era deţinută de Nicula Petre, fostul director general al Mopan Bistriţa, de Doru Ciocan, un funcţionar din fosta firmă de termoficare a Bistriţei SC Proditerm SA, dar şi de fostul director al APAPS Bistriţa, Ignat Ezechil şi Cristian Georgiu, fiul viceprimarului de atunci al Bistriţei. Grupul era completat de Marius Bor, preşedintele de atunci al organizaţiei de tineret a PSD Bistriţa-Năsăud şi de Constantin Uţă, patronul firmei Cipt Partener, care s-a şi prezentat la licitaţie în postura de concurent al Cent Product.

Una dintre fabricile cu care odinioară bistriţenii se mândreau este fabrica de betoane UCTA. A fost pusă la pământ de jefuitorii regimului PSD-PNL. În apropiere de UCTA a funcţionat şi fabrica de lapte SCIL, care a fost şi ea pusă la pământ. Fabrica SC Bere Malt SA, pusă şi ea la pământ în 2002, după ce a intrat în faliment.

Marele proces al privatizării, demarat emfatic după Revoluţie de oamenii lui Iliescu, s-a încheiat în butaforie: ceea ce trebuia să fie motorul economiei româneşti libere s-a transformat într-o devalizare generalizată, cu concursul politicienilor din PSD și PNL, al oamenilor partidului din administraţie şi al aşa-zişilor investitori de carton.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button