Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ECONOMIE

Călărași, județul capturat de baronul PSD, Vasile Iliuță! Istoria unui jaf de 2 miliarde de dolari

Călărașiul s-a prăbușit după revoluție din cauza politicilor economice dezastruoase promovate de guvernele PSD și PNL în diferitele lor forme și culori. Depopularea și sărăcia extremă sunt caracteristicile unui județ capturat de grupările de crimă organizată ce se numesc astăzi PSD și PNL Călărași. Baronul local Vasile Iliuță a avut grijă să lase județul Călărași într-o sărăcie lucie după 34 de ani de jaf și distrugere. Terenurile agricole din Călărași au încăput pe mâna celor care au jefuit țara și județul Călărași.

Ne aducem bine aminte cum familia mafiotă Băsescu și Elena Udrea se lăudau cu Ferma Nana, cumpărată cu banii furați de la români. Baronul Vasile Iliuță este și el mare latifundiar cu o avere estimată la peste 100 de milioane de euro. Pe lângă acești neaveniți locali, terenurile fertile ale Călărașiului au încăput și pe mâinile străinilor, așa zișii investitori străini care au văzut România ca pe o pradă.

Vasile Iliuță

Gradul de sărăcie ridicat poate fi explicat prin faptul că terenurile agricole au fost comasate, în Călăraşi sunt ferme relativ mari, dar şi mulţi oameni în mediul rural fără venituri.  

Călărașiul a fost un județ industrializat. Tinerii născuți după anul 2000 știu despre industria Călărașiului doar din poveștile părinților și buniclor. După 1989 premierii României și guvernele lor au avut grijă să devalizeze țara și să o vândă la fier vechi. Aceasta a fost și soarta Combinatului Siderurgic Siderca din Călărași.

Siderca, combinatul de 2 miliarde de dolari construit de Ceaușescu, tăiat și vândut la fier vechi de oamenii PSD și PNL

A costat 2 miliarde de dolari, s-a întins pe 650 de hectare şi a fost unul dintre mamuţii industriei româneşti. Combinatul Siderurgic din Călăraşi a avut propria gară şi propriul port. 6000 de persoane au fost martore la decăderea mamutului industrial, decădere numită privatizare.

Siderca avea propriul port, iar în fiecare zi, cinci macarele uriaşe se asigurau că nu mai puţin de 1000 de tone de oţel vor ajunge de la Călăraşi în toată lumea. Astăzi, macaralele au fost vândute, canalul e colmatat, până şi spărgătoarele de gheaţă au fost vândute la fier vechi. Mafiile care au acaparat țara au avut grijă să radă de pe suprafața pământului Combinatul siderurgic Siderca întins pe 650 de hectare. Se spune că au scos doar din fierul vechi peste 200 de milioane de euro.

Toată industria românească a fost pusă la pământ până în anul 2000, şi ce nu s-a pus la pământ în anul 2000 s-a făcut cu entuziasm până în 2004, sub guvernul Adrian Năstase. Deci asta a fost istoria economiei româneşti.

Printre principalii asasini economici ai județului Călărași îi putem enumera pe premierii Petre Roman, Nicolae Văcăroiu, Theodor Stolojan, Radu Vasile, Victor Ciorbea, Mugur Isărescu şi Adrian Năstase. Privatizarea companiilor din județul Călărași a avut loc sub mandatele lor. Ei au girat jaful și devalizarea țării. În urma lor au apărut baronii de tipul lui Vasile Iliuță. Nimic nu se poate face astăzi în Călărași fără ca Ilițiuță să încaseze taxă de protecție sau așa zis-ul TVA al pungășiei. Acești mafioți din PSD și PNL care au distrus Călărașiul încep în zilele noastre să își mute averile în Occident și în țările arabe, iar noi rămânem tot săraci, flămânzi și goi.

Mulți dintre copiii și prietenii noștri au ales să plece la muncă în Occident, în urma devalizării țării de către PSD și PNL. A rămas în urmă doar suferința familiilor lăsate acasă în săraca Românie.   


Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button