ECONOMIE

Doljchim: OMV a tăiat tot, ca să nu mai poată folosi cineva vreun utilaj. Milioane de români au plătit tributul dezindustrializării cu propriile locuri de muncă

Efectele privatizărilor eşuate se văd şi astăzi. Milioane de români au plătit tributul dezindustrializării cu propriile locuri de muncă. Ignoranţa autorităţilor statului şi managementul defectuos al investitorilor privaţi, mânaţi de anumite interese, sunt doar câteva elemente care arată de ce dispare total industria din România.

Sub ochii guvernanţilor PSD-PNL se scurg resursele financiare şi umane din industria românească, fără ca cineva să facă ceva pentru stoparea dezindustrializării României. În condiţiile în care, în ţară, combinate precum Mechel s-au vândut pe un euro, pentru ca „investitorii“ să scape de alergăturile creditorilor, Doljul nu a făcut notă discordantă. Fabricile au pierit una după alta.

Preşedintele Franţei, generalul Charles de Gaulle, a vizitat Doljchim împreună cu Nicolae Ceaușescu

După ce a fost preluat de OMV, DoljChim a început să înregistreze un declin semnificativ, culminând cu închiderea lui în 2011. Doljchim este demolat şi transformat în ruine la ordinul mafiei internaționale aflate în colaborare cu slugile lor de la București.

Au preferat sa taie un combinat chimic de marimea Doljchim decât să îl dea unui investitor român. L-au vândut pe nimic unei firme din Călărași, la fier vechi, cu obligația ca în șase luni de zile să dispară. În șase luni de zile a dispărut. Nu am mai văzut nici urmele combinatului Doljchim, unul dintre cele mai mari din țară.

Mai mult, au dat scris instrucțiuni directorului general pe Doljchim de atunci, ca niciun obiect, niciun utilaj mecanic, nicio piesă de schimb, să nu fie vândută ca atare, ci să fie tăiată. Au tăiat cu flexul inclusiv rotorii de la toate compresoarele din fabrică.

Așa s-a scris istoria celui mai mare asasinat economic la nivel mondial de către mafiile PSD și PNL în cei 34 de ani negri ai postdecembrismului.

Au ras tot de pe fața pământului…

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button