Thuma nu-i decît un „ilfovean” de origine germanică, propulsat în locul altuia cu origini dîmbovițene. Cine este acest Hubert Thuma și cum s-a pripășit prin România este greu de spus. Pe numele său complet, Hubert Petru Ștefan Thuma s-a născut în Austria și a fost școlit la Viena, fiind, ani buni, director regional de vînzări pentru Cehia și Polonia la firma RHI AG din Viena, specializată în produse refractare. Apoi, a fost director la o firmă internațională de consultanță, după care a poposit în raiul afacerilor din România, mai ales în mijlocul celor nebune din Ilfov. Lumea rea spune că tăticul a lucrat la Securitate în Austria în perioada regimului comunist.
Averea suspectă a tovarășului Thuma
În 2020, Hubert Thuma declara două apartamente în București, un teren de 12 hectare în Popești Leordeni obținut în urma unui contract de schimb și un autoturism Porsche. În noiembrie 2020, Thuma avea în bancă 15.000 de euro și 144.000 de lei.
Spunea că a împrumutat o persoană fizică cu 1,3 milioane de lei și 25.000 de euro, că a creditat două firme cu 30.000 de euro și o altă persoană fizică cu 70.000 de lei.
Tot atunci, Thuma susținea că a primit un avans de 450.000 de lei în baza unei promisiuni de vânzare-cumpărare pentru un spațiu comercial.
Thuma mai arăta că s-a împrumutat în 2020 cu 200.000 de euro de la o persoană fizică, bani pe care trebuia să-i restituie peste un an.
Cadou de 100.000 de lei din partea soției
Tot atunci trebuia să restituie alți 20.000 de euro altei persoane fizice. În același an, președintele CJ Ilfov susține că soția lui, Nora Thuma i-a făcut un cadou de 100.000 de lei. Nora Thuma era atunci angajată pe post de consilier în ministerul Afacerilor de Interne.
Patru ani mai târziu, Thuma Hubert declară, pe lângă cele 12 hectare din Popești Leordeni, un teren intravilan de 209 metri pătrați în București, a vândut un apartament din Capitală cu 486.000 de lei și a cumpărat un spațiu comercial de 313 metri pătrați în oraș.
În conturi bancare Thuma a declarat că are 193.000 de euro și 730.000 de lei. Thuma mai susține că a împrumutat o persoană fizică cu 1.160.000 de lei, o alta cu 50.000 de lei și două firme cu 20.000 de euro.
La capitolul datorii, șeful CJ Ilfov susține că din 2017 este dator 20.000 de euro la o persoană fizică, bani care trebuie să-i restituie anul acesta.
De la altă persoană fizică s-a împrumutat cu 896.000 de lei în 2020, bani pe care trebuie să-i restituie tot în 2024.
În calitate de președinte al CJ Ilfov, Thuma a încasat în 2023 un salariu de 232.000 de lei, echivalentul a 3900 de euro net/lună. Soția sa, consilier în MAI, a primit anul trecut un salariu de 85.000 de lei. Tot ea a încasat o chirie de 7.000 de lei /lună pentru spațiul comercial al familiei, fapt ce nu justifică sumele rulate de către aceștia. Există suspiciuni rezonabile privind acte de luare de mită și abuz în serviciu.
Hubert Thuma, infractor cu acte în regulă
În 2014, Hubert Petru Ștefan Thuma și fostul șef al Parchetului Sectorului 4 București, Mihai Betelie, au fost condamnați de instanța supremă la șase luni de închisoare cu suspendare, pentru fapte de corupție. Reabilitat între timp, Thuma este menținut de serviciile cele multe și trădătoare în funcția de președinte al Consiliului Județean Ilfov.
Iată ce discuție reproduce hotărîrea judecătorească de condamnare a lui Hubert Thuma:
Betelie Mihai: -Mă, mîine, dacă e întîlnirea cu primarii, aș vrea să vin și eu, să-ți spun de ce. Ca să arunc așa, le las cîte o carte de vizită!
Hubert Thuma: -Te pun în legătură cu ăia șmecheri, nu cu toți fraierii.
Betelie Mihai: -Mă, tu îmi faci un semn și cînd tu îmi faci, mă ciupești, înseamnă că-i dau cartea de vizită. Că vreau să țin legătura cu șmecherii”.
Se vede clar că austriacul Thuma s-a șmecherit, luînd obiceiurile locului.Candidatul PNL de azi la președinția județului Ilfov și fîrtat cu Florentin Pandele este un fost condamnat definitiv. Ce mai contează tărăboiul cu „fără penali în funcții publice!”. Este doar morală pentru fraieri.
”În baza art 13 din legea nr 78/2000 cu aplicarea art 74 alin 2 Cod Penal și art.76 alin 1 lit. d, Cod Penal condamnă pe inculpatul Thuma Hubert Petru Ștefan la pedeapasa de 6 luni închisoare pentru săvîrșirea infracțiunii de de folosire a a influenței sau a autorității de către o persoană cu funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Ca pedeapsă accesorie, interzice inculpatului exercițiul drepturilor prevăzute de art 64 lit a teza II-a și lit b Cod Penal. În baza art 81 Cod Penal, dispune suspendarea condiționată a executarii pedepesei aplicate inculpatului pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni”( Dosar 344/1/2013).
Un județ cu dictatură mascată și oameni terorizați
Din 2012-2013, Thuma învîrtea gunoaie, politicieni și primari. Așa a ajuns la Vidra. Tot pe baza afacerilor cu gunoi a juns în Prahova, la senatorul liberal Iulian Dumitrescu, iar cu Pandele s-a întins și la terenurile din Ilfov. Miza mare pentru susținerea lui Hubert Thuma nu sunt doar terenurile de la Petrăchioaia și din restul județului Ilfov. Mai sunt și fondurile europene de peste un miliard de euro, prevăzute să fie alocate pentru dezvoltare în acest județ. Totul a fost păpușat în așa fel încît Ilfovul să rămînă la liberali (la liberali de casă apropiați, interesați și docili!).
Iată un dialog, depus la dosar, între Mihai Betelie, tovarăș de afaceri, care îi zicea austriacului într-o zi:
-Dă-mi și mie pe sms numele și numărul, că îl sun eu pe primar. Dă-mi și mă descurc eu!
Hubert Thuma: -Nu asta este problema. Uite, ți-l dau acum, ai cum să notezi? Nu știu dacă-i bine să-l suni la telefon să nu se interpreteze greșit că trăim într-o țară bolnavă și tu sigur ai probleme.
După două zile:
SR: -Am vorbit, dar el nu știe nimic. De ce mă pui să vorbesc așa aiurea?
BM: -Și știe că tre să ne ajute. Și stie că tre’ să ni le dea.
SR- Nu știe!
BM: Ascultă-mă puțin. Eu credeam că un bulangiu prost, bătut în cap, idiot cretin i-a spus (obscen) că nu-i vin alea din cer, așa!