ȘTIRI

„Gruparea vameșilor” din Constanța, își impune oamenii la conducerea Șantierului Naval Orșova

Firma constănțeană Sea Container Services SRL, deținută de celebra „grupare a vameșilor”, are de la jumătatea lunii noiembrie 2023, 49,9998% din acțiunile Șantierului Naval Orșova, în timp ce SIF Muntenia controlează 41,18%, după o tranzacție încheiată în aceeași perioadă, potrivit Orșova24.ro.

Sea Container Services a cumpărat pachetul deţinut de Transilvania Investments la Şantierul Naval Orşova

Pe 28 noiembrie, SIF Muntenia a anunțat încheierea unui acord de cooperare cu Sea Container Services SRL.

La doar o lună distanță de la încheierea acordului de cooperare pentru managementul Șantierului Naval Orșova între Sea Container Services SRL Constanța și SIF Muntenia SA, firma constănțeană a început să-și impună oamenii în funcțiile de conducere ale companiei.

Directorul firmei Sea Container Services SRL, Gîrleanu Remus Daniel, a fost numit în funcția de director în Sucursala de la Agigea a Șantierului Naval Orșova, pentru un mandat de un an, începând cu 1 ianuarie 2024 se arată într-un raport publicat la Bursa de Valori București.

Sea Container Services SRL, este deținut de Stone Group SRL – 50%, Marius Făinărea (fost şef al Brigăzii de Supraveghere Vamală Constanţa)– 25% şi Lenuţa Pilcă – 25% ( soția fostului șef al Vămii Constanța – Aurelian Cătălin Pilcă)

Acţionarii Stone Group SRL sunt Codruţa Bogatu (soția fostului șef al Biroului Vamal, ulterior director al Direcției Domenii Portuare din cadrul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, Eugen Bogatu)– 50% şi Iulian Teşeleanu – 50%.( fost șef Biroul Vamal Constanţa Sud- Agigea)

Pe 20 noiembrie, Marius Făinărea și Ion Dumitru ( administrator al firmei Sea Container Services SRL ) au fost numiți administratori ai Șantierului Naval Orșova.

Gîrleanu Remus este și finul lui Eugen Bogatu (Eugen Bogatu a fost condamnat în anul 2015 la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupție, în dosarul UCM Reșița )

Din celebra „grupare a vameșilor”, fac parte foști vameși din Constanța reprofilați în oameni de afaceri, cu numeroase business-uri de zeci de milioane de euro, în domenii care variază de la turism la construcții și de la imobiliare la servicii portuare.

„Gruparea vameșilor” este activă de circa un deceniu și jumătate, timp în care membrii săi au avut și probleme penale, o parte din ei fiind reținuți sau arestați în dosare grele de corupție.

Rămâne de văzut cum va evolua în viitor situația la Șantierul Naval Orșova

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button