ȘTIRI

Bogdan Gheorghiu organizează un JAF NAȚIONAL la Imprimeriile CORESI. Clădiri și terenuri în valoare de zeci de milioane de euro scoase la vânzare

👇 Donează! Susține-ne pe Patreon 👇

Become a Patron!

Ministerul Culturii Organizează un jaf național la Impremeriile Coresi printr-un plan de reorganizare în care sunt vizate clădirile și terenurile instituției de stat căpușate la nesfârșit de mafia transpartinică ce s-a perindat la putere. Într-un material anterior am redactat despre gașca lui Victor Ponta și presupusele conexiuni cu fostul șef al SIE Silviu Predoiu ce avea o firmă în aceeași clădire cu administrtorul judiciar de la CORESI.

În urma dezvăluirilor apărute în presă gașca lui Victor Ponta a fost debarcată și au fost aduși oamenii ministrului Culturii Bogdan Gheorghiu, cunoscut ca slujbașul lui Gheorghe Flutur.

Administratorul judiciar Victrix Capital SPRL a fost debarcat, iar în locul său au fost numiți cei de la CITR filiala București, compania parte a Impetum Group cu conexiuni în Germania. La o primă verificare am descoperit o adevărată rețea de companii cu conexiuni dubioase ce ajung până la compania  ASTRA HOLDING GMBH deținută de Thomas Manns. Omul de afaceri german Thomas Manns a beneficiat de foarte mult sprijin din partea guvernării Ponta. Victor Ponta a efectuat mai multe vizite la companiile deținute de omul de afaceri neamț în România. Manns a făcut avere în România, iar Parchetele au închis ochii la ingineriile financiare dubioase.

Sediu IMPETUM INVESTMENTS SA – informaţii de contact.
JudeţBucuresti
Localitate/SectorSectorul 2
AdresăStr. Gara Herastrau 4 Bl. A Et. 3 Cod 020334
Telefon021-326.60.14  
Fax– 
Mobil0722-562.966 
Email– 
Persoane din conducere:Administratori:
 ROMANIA Andrei Valentin Cionca
 GERMANIA Krauth Klaus Joachim Wolfgang -Astra Rail
 ROMANIA Vizental Rudolf Paul
Asociaţi:
 ROMANIA  (25%) Andrei Valentin Cionca
 ROMANIA  (9%) Lacramioara Andreea Cionca Anghelof
 ROMANIA  (9%) Vizental Rudolf Paul
 ROMANIA  (9%) Godinca Herlea Vasile
 ROMANIA  (5%) Lotrean Radu Lucian
 ROMANIA  (3%) Tanase Alexandru Ionut
 ROMANIA  (2%) Adrian Florin Lotrean
 ROMANIA  (2%) Aurel Constantin Podariu
 ROMANIA  (2%) Manitiu Anca
 ROMANIA  (2%) Andra Cristina Olar Caragea
Asociaţi persoane juridice:
 GERMANIA  (24%) ASTRA HOLDING GMBH
Victor Ponta – Thomas Manns
Victor Ponta – Thomas Manns

Bogdan Gheorghiu l-a pus administrator special la CORESI pe secretarul de stat Mihai Firică(PNL) și administrator judiciar compania CITR Filiala București SPRL. CITR Filiala București SPRL este controlată de o grupare ce a fost anchetată de DNA și DIICOT pentru un jaf de 39 de milioane de lei la Cluj.  Cionca Anghelof Lacramioara Andreea este numele administratorului CITR Filiala București SPRL. Doamna Cioancă este un lichidator vorace și împreună cu soțul său Andrei Cioancă conduc un imperiu financiar.

Sediu IMPETUM GROUP SRL – informaţii de contact.
JudeţBucuresti
Localitate/SectorSectorul 2
AdresăStr. Gara Herastrau 4 Bl. A Et. 3 Ap. MOD. 9 Cod 020334
Telefon– 
Fax– 
Mobil– 
Email– 
Persoane din conducere:Administratori:
 ROMANIA Cionca Anghelof Lacramioara Andreea
Asociaţi:
 ROMANIA  (28%) Cionca Andrei Valentin
 ROMANIA  (24%) Vizental Rudolf Paul
 ROMANIA  (24%) Godinca Herlea Vasile
 ROMANIA  (24%) Cionca Anghelof Lacramioara Andreea

Andrei Cioancă anchetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani

Procurorii DNA și DIICOT au două dosare penale clasate în care l-au cercetat pe Andrei Cionca, patronul de la Casa de Insolvență Transilvania. În dosarul DNA structura centrală Andrei Cionca a fost cercetat pentru insolvența Romstrade, unde statul român a fost prejudiciat cu cel puțin 39 de milioane de lei. Mai precis, Romstrade avea o datorie la stat de 42 de milioane de lei, iar cei de la ANAF în frunte cu fostul director Ionuț Mișa(PSD) au aprobat vânzarea din portofoliul Romstrade a companiei Blue Air. Vânzarea s-a făcut printr-o altă firmă a lui Andrei Cioncă, Consultanta Andrei&Andrei, deși el controla insolvența prin Casa de Insolvență Transilvania. Cionca a primit pentru vânzare 500.000 de euro, iar statul a ”primit” o țeapă de 39 de milioane de lei. Culmea, firma lui Cioncă nu avea în 2013 decât cifră de afaceri de 500.000 de euro.

Andrei Cioancă

Andrei Cioncă este unul dintre cei mai grei ”jucători” de pe piața insolvențelor din România. Iar greutatea lor a fost dată de activitățile penale, nota Gazeta de Cluj. Din acest motiv are două dosare penale, unul pe rolul DNA, iar altul pe rolul DIICOT. Relațiile lui Andrei Cioncă cu Ionuț Mișa, director în cadrul ANAF, au fost de așa natură încât ”finanțistul” i-a aprobat vânzarea companiei Blue Air pentru 6 milioane de lei, deși datoria care trebuia plătită la stat era de 42 de milioane de lei. Mai ales că din acest prejudiciu Andrei Cioncă a câștigat 500.000 de euro din consultanță, adică peste 2 milioane de lei, cu o firmă fără niciun angajat. Culmea, hotărârea AGA a Blue Air prin care s-a aprobat tranzacția companiei a fost anulată de instanță.

Radu Lotrean

Omul lui Cionca din ANAF

Andrei Cionca nu ar fi putut să își dezvolte afacerile dacă nu ar avea anumiți oameni din sistem care să fie ”de partea lui.” Unul dintre oamenii care l-au ajutat pe Cionca este Ionuț Mișa de la PSD, fost director în cadrul ANAF. Insolvența Romstrade a fost făcută ”cu complicitatea” lui Ionuț Mișa, însă relația dintre aceștia este mai veche. Așa că finanțistul este o verigă importantă din sistemul de insolvențe la limita legii dezvoltat de Andrei Cioncă.

Ionuț Mișa – Florin Iordache( zis Ciordache)

Pentru că în insolvențe toată cheia este să știi cum să ”jonglezi” cu datoriile la stat. Pentru că acelea ar trebui teoretic plătite primele. Dar după cum știți, în teorie este diferit față de practică. Așa că este foarte important să știi cum să reușești să eludezi statul și să ” rămâi” cât mai mulți bani în propriul jeb.

Andreea Cioancă

Blue Air vândută unei companii cu capital social de 1.000 de lei

Compania Blue Air, cea mai mare companie low-cost de transport aerian din România, a fost vândută cu 6 milioane de lei unei companii nou înființată cu un capital social de 1.000 de lei. Contestatarii tranzacției se întreabă dacă urgența motivează o tranzacție care ridică multe semne de întrebare.

”Ne întrebăm cum și-au putut asuma o societate nou constituită, cu un capital social de numai 1.000 ron, riscul unei investiții în valoare de 6.000.000 de lei, în situația în care ”urgența” desfășurării evenimentelor aferente acestei tranzacții a exclus o analiză amănunțită a multitudinii de informații puse la dispoziția persoanelor interesate prin intermediul ”electronic data room”, respectiv date despre companie, istoric, date statistice, financiare și operaționale”, arată cei care contestă tranzacția Blue Air.

Rudolf Vizental

DIICOT confirma urmărirea penală in personam

Procurorii DIICOT afirmau urmărirea penală in personam în dosarul în care sunt cercetați Andrei Cionca și alți asociați și acoliți de-ai acestuia din Casa de Insolvență Transilvania(CITR). Andrei Cionca și alți asociați de-ai acestuia au fost cercetați pentru constituire de grup infracțional organizat și spălare de bani în dosarul penal cu numărul 17/D/P/2014.

Procurorul general al României a cerut redeschiderea dosarelor în care era implicat Cioancă și acoliții săi

Procurorul general al României, la acea dată, Augustin Lazăr, a cerut redeschiderea dosarului pe grup infracțional organizat, la sesizarea procurorului de caz din cadrul parchetului Curții.

Solutia pe scurt: ”Respinge cererea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind confirmarea ordonanţei nr. 1983/C/2018 din 9 august 2018 de redeschidere a urmăririi penale în dos. nr. l53 D/P/2016 al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Serviciul Teritorial Cluj. Cheltuieli judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 28 noiembrie 2018. ”

Printre intimați se numără șefii CITR Andrei Cionca, Andreea Cionca-Anghelof, Vasile Godâncă și Radu Lotrean, suspectați că ar fi închis ochii la o inginerie financiară a afaceristului româno-american Mihai Chezan, patronul Tower, acceptând o consultanţă cu o sumă suspect de mare în insolvenţele Mox Construction SRL-Sterling International Developement. În dosar apare și avocatul Sorin Militaru.

Părți civile: firmele Mox Construction SRL, Termorom SA, Leonardo SRL, Someş SA şi Metalurgica SA.

Vasile Godincă Herlea

La CORESI se pregătește un tun imobiliar de proporții – specialitatea lichidatorilor(jefuitorilor)

Conform planului de reorganizare al debitoarei Compania Națională a Impremeriilor CORESI SA, în vederea redresării a fost prevăzut următorul plan de acțiune:

  • Monitorizarea rezultatului operațional generat versus buget prin controlul strict al costurilor
  • Reducerea valorilor costurilor operațional prin renegocierea contractelor existente
  • Creșterea prețurilor finite din serviciile tipografice
  • Identificarea unor noi clienți pentru servicii tipografice
  • Redecerea cheltuielilor cu forța de muncă prin eficientizarea timpului de lucru și adaptarea cerințelor și volumului de activitate
  • Eliberarea unor spații care nu folosesc în mod curent activități curente și închirierea acestora, dar după închirierea spațiilor existente, situație ce presupune relocarea aparaturii tehnologice și eliberarea spațiului prea puțin folosit
  • Încasarea promptă a debitelor de la beneficiarii/chiriași și rezilierea contractelor de chirie a căror restanță depășește 90 de zile
  • valorificarea unor active în cadrul procedurii pentru stingerea masei credale

Rezultatele vânzării activelor CORESI în cadrul dosarului nr. 29785/3/2013

  • Teren de fotbal situat în București, str. Băiculești, în suprafață de 21.800 mp, evaluat la 12.467.761 lei, estimat a fi valorifict conform valorii de piață
  • Teren liber de construcții situat în București, Piața Presei Libere nr. 1, în suprafață de 1905 mp evaluat la 5.126.140,69 lei
  • Teren și construcții cu destinație industrială, situat în Bacău, în suprafață de 1.282 de mp, evaluat 1.582.875 lei
  • Construcții de tip apartamente, situate în Cluj Napoca, în suprața de 829,89 mp, evaluate la 3.338.020 lei

Valorificările prezionate au fost îndeplinite doar parțial, realizându-se venituri în cuantum de aprox 4 milioane de lei, în urma valorificării imobilului teren liber de construcții situat în București, Sectorul 1, Piața Presei Libere nr 1, în suprafață de 1905 mp, la prețul de 4.210.018,10 lei, conform contractului de vânzare cumpărare autentificat sub nr, 980/30.05.2019.

După cum reiese din datele prezentate mai sus terenul situat în București, Sectorul 1, Piața Presei Libere nr 1, în suprafață de 1905 mp, a fost vândut sub prețul pieței, compania CORESI fiind prejudiciată cu aproape 1 milion de lei.

Liberalul Mihai Firică – administratorul special al CORESI are un plan numit ”CULTURA SALVĂRII”, prin care vrea să vândă activele companiei

Firică anunță falimentul CORESI și urmează să fie achitate prioritar din valoarea bunurilor vândute creanțele creditorilor. Valoarea contabilă a activelor companiei este de 10 ori mai mare decât valoarea datoriilor incluse în masa credală și a datoriilor curente. Conform planului de reorganizare intrarea în faliment ar produce un prejudiciu tuturor părților implicate în procedură.

Casa Presei Libere din București va fi conservată, iar administratorul judiciar – FAMILIA CIOANCĂ – se va ocupa de vânzarea activelor CORESI.

Interesul rechinilor imobiliari pentru activele CORESI

  1. Primăria Sector 1 București vrea să achiziționeze terenul de fotbal situat în București, str. Băiculești, în suprafață de 21.800 mp, evaluat la 12.467.761 lei, conform unei Hotărâri a Consiliului local cu nr. 76/26.03.2019.
  2. MPM REAL ESTATE INVESTMENT SRL – terenul din str. Băiculești
  3. Firma Elisa srl vrea să cumpere terenul și construcțiile cu destinație industrială, situate în Bacău, în suprafață de 1.282 de mp, evaluat 1.582.875 lei
  4. Compania SCA UDRESCU și Asociații au făcut o cerere în data de 12.02.2021 pentru a cumpăra activul imobiliar compus din teren și construcții situat în Cluj Napoca

Planul de jefuire a activelor CORESI este făcut în avantajul rechinilor imobiliari

Bunurile imobile ce vor intra în malaxorul de companii deținute de FAMILIA LICHIDATORILOR CIOANCĂ

Utilajele moderne urmează să fie vândute, astfel CORESI nu își va mai putea desfășura activitatea. Intrarea în conservare, cum spune liberalul FIRICĂ

Valorea bunurilor subevaluate ce urmează a fi vândute este estimată la 85.25.678 lei

Combinația este făcută doar în detrimentul CORESI

Devalizarea statului român – Pentru datorii de 13.866.368,57 lei se vând bunuri de 85.256.678 lei

Planul integral privind reorganizarea Imprimeriilor Naționale CORESI

Modificare Plan Coresi Sign by FreePress on Scribd

Va urma!

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button