ȘTIRI

Banii furați românilor în ani 90′ se întorc în ”Guvernul meu”

Oamenii de la Comerț Exterior începuseră în ultimii ani ai regimului Ceaușescu să guste capitalismul, dar și efectele sale secundare ce implică furtul din bani publici. Angajații Securității ce aveau drept sarcină să se ocupe de afacerile externe ale României și aducerea banilor cash, în valiză, acasă, au rămas cu toate contactele și sumele de bani pe mână la căderea regimului.

Acești băieți deștepți ai sistemului au jefuit România anilor 90′ și-au trimis copiii la studii în străinătate, iar astăzi i-au trimis la muncă în ”Guvernul meu”, jucăria personală a președintelui Klaus Iohannis. Unul dintre acești băieți deștepți ai sistemului este Claudiu Năsui, fiul lui Dorel Năsui. Un alt impostor este și Vlad Voiculescu, cu toate că s-au investit sume impresionante pentru a acoperi trecutul familiei sale, adevărul iese întotdeauna la iveală.

Claudiu Iulius Gavril Năsui a împlinit 34 de ani în luna mai și, după alegerile europarlamentare, a fost prezentat de către unul dintre colegii de partid (USR) drept posibil premier al României. Pentru că tânărul deputat Năsui, ales deputat pe listele USR în București, în 2016, este exact acel model de tânăr de care țara are nevoie, acel tip de tânăr din categoria burdujilor, pregătiți din vreme pentru a face lucruri importante pentru țară.

Claudiu Năsui a făcut Liceul Francez „Anna de Noailles” din București, liceu unde taxele anuale sunt de 6.823 de euro.

După liceu, promițătorul domn Năsui și-a luat licența în economie la Universitatea Paris-Dauphine și, apoi, a făcut un master la Universitatea „Luigi Bocconi”. Cu astfel de studii înalte, și cu stagiaturile făcute la BT Securities și la Banca Națională, Claudiu Năsui a început să lucreze în mediul privat. Nu mai mult de un an în fiecare loc de muncă: PricewaterhouseCoopers, BCR, Five Advisory Group. Perioada cea mai lungă a carierei a petrecut-o, însă, la firma familiei, Muntenia Global Invest. Pachetul majoritar al Muntenia Global Invest este deținut de către unchiul, mătușa și vărul domnului Năsui, iar deputatul deține, el însuși, 9% din acțiuni. În urma unui control al ASF, la Muntenia Global Invest au fost identificate nereguli finaciare ce frizau spălarea de bani, însă lucrurile s-au lămurit/mușamalizat cu eleganță.

Dar averea familiei Năsui nu vine din această firmă de brokeraj, ci ea are rădăcini adânci în perioada de jefuire a României din anii de glorie 1990-1991.

În 1986, la un an după nașterea lui Claudiu Iulius Gavril, Dorel Năsui, tatăl acestuia, „fuge“ din țară, în SUA. În mod inexplicabil, nici fratele său și nici cumnata, unul economist principal în Centrala Peștelui, cealaltă angajată într-o firmă de comerț exterior, nu au de suferit în urma fugii lui Dorel Năsui, într-o epocă în care a avea rude în străinătate era un păcat capital.

În SUA, Dorel Năsui lucrează pentru Motorola, iar în 1990 revine pe cai mari în România, ca reprezentant al companiei americane, alături de fratele său, Simion Ștefan Năsui. Cei doi vând, în două tranșe, Ministerului Apărării, condus de către Victor Atanasie Stănculescu, echipamentele Motorola la prețuri supraevaluate, producând un prejudiciu de 8.053.147 USD. Mai mult, bagă în combinație și Întreprinderea de Pescuit Oceanic Tulcea, pe care o chelesc de valuta aflată în conturi. În același mod achiziționează echipamente Motorola de la frații Năsui și Ministerul de Interne și SRI. Afacerea cu armata a fraților Năsui devine dosar penal. Însă dosarul este tergiversat, iar în 2002 faptele se prescriu și toți inculpații scapă cu fața curată.

Ei ne vorbesc astăzi de ”Fără Penali”, însă toată viața lor au trăit pe banii furați de la poporul român. Unii dintre ei continuă să o facă în continuare, cum este șeful lor Dan Barna. Ne fură banii și viitorul pe față și nu se sfiesc cu asta, iar acum le întreținem și odraslele în Parlament pe salarii frumoase, secretare și mașini de lux.

This is our future, when will wake up?

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button