Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂȘTIRI

Ciucă, pensionarul mafiot de la Palatul Victoria: Privilegii pentru pensionarii speciali

Nicolae Ciucă, pensionarul mafiot de la Palatul Victoria, a blocat legea privind eliminarea cumulului de salariu cu pensia. Generalul hoț ajuns pe cai mari în aceste zile este pus pe jaf la Guvern, la fel ca și la Ministerul Apărării Naționale. Fiind un mafiot cu ștaif, dulapul de la Cotroceni a considerat că Ciucă ar putea îndeplini ordinele mult mai bine decât arlechinul Florin Cîțu, așa că a decis să îl pună șef peste PNL.

Premierul Ciucă și membrii Guvernului sunt complet desprinşi de realitatea pe care o trăiesc cetăţenii din ţara pe care o conduc. Fără niciun studiu sau fundamentare, guvernanţii îşi bat joc de cetăţeni prin propuneri aberante de reglementări care neagă drepturile unor cetăţeni şi crează categorii de privilegiaţi.

Forma dată legii privind eliminarea cumulului pensiei cu salariul este o escrocherie care salvează milioanele pensionarilor speciali – exemplu pensionarul special Ciucă Nicolae 

Interdicţia cumulului pensiei cu salariul , obţinute în baza legilor speciale, cu salariul la stat, această cerinţă a fost denaturată de mafiotul Ciucă și gruparea lui Ciolacu; aplicarea acestui principiu presupune  introducerea unui articol în fiecare lege specială de pensionare, care să precizeze: „persoanele care ies la pensie in baza prezentei legi nu pot cumula pensia cu salariul într-o instituţie bugetară, până la împlinirea vârstei standard de pensionare”;

Prevederile proiectului ratează tocmai problema pe care pretinde că o rezolvă, şi anume cumulul pensiei cu salariul la stat, pentru persoanele ieşite mai devreme la pensie, în baza unor legi speciale. Aceste persoane nu intră sub incidenţa acestei legi, aşa cum a fost formulată. În consecinţă, spre exemplu, o persoană care iese la pensie la 42 de ani în baza unei legi speciale nu va putea fi impiedicată să intre într-o altă funcţie tot la stat, cel puţin nu prin prevederile acestui proiect;  

Efectul prelungirii opţionale a vârstei de pensionare va fi menţinerea în posturi a anumitor persoane şi blocarea în consecinţă a acestor posturi pentru cei mai tineri. Mai mult, se prevede o formă prin care salariatul, fără acordul angajatorului, rămâne în funcţie până la 70 de ani, în baza simplei sale notificări, în condiţiile în care capacitatea de muncă a lucrătorului respectiv nu este supusă niciunui test sau filtru;

În loc să găsim mecanisme pentru blocarea speculatorilor care ies de tineri la pensie din institutii bugetare, pe legi speciale, şi se reangajează apoi în instituţiile bugetare, se încearcă dimpotrivă, protejarea privilegiilor acestora, fixarea pe functii de decizie a persoanelor existente, penalizându-i în schimb pe toţi cetăţenii care au lucrat corect, prin privarea de dreptul la pensie.

Ce venituri are pensionarul mafiot, Nicolae Ciucă 

Nicolae Ciucă are venituri anuale de 215.880, sub formă de pensie de serviciu, adică aproximativ 17.990 de lei pe lună.

La alegerile din decembrie 2020, Nicolae Ciucă a fost ales senator în parlamentul României din partea PNL.(venituri totale de circa 10 mii de euro din salariu și alte beneficii)

În ultima declarație de avere, depusă în iunie 2021, premierul desemnat de PNL a notat că a încasat anul trecut suma de 168.613 lei, ca angajat MApN, dar și o pensie de 215.880 lei, tot de la MApN.

Și soția lui Nicolae Ciucă primește pensie de serviciu de la minister

Cumulat, Nicolae Ciucă a primit anul trecut suma de 384.493 lei, echivalentul a 32.000 lei pe lună. Și soția lui Ciucă, Maria Cristina, primește pensie de serviciu de la MApN, 59.772 lei pe an, aproape 5.000 lei lunar.

Va urma! – Cum lua Ciucă șpagă la MaPN

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button