ANCHETE

Milionarul Horia Ciorcila pregătește devalizarea fostei SIF Transilvania. În schemă apare și numele chestorului Liviu Popa, anchetat de DNA pentru corupție

Pe 28 ianuarie 2022 acţionarii SIF Transilvania (SIF3) au decis schimbarea numelui societăţii în Transilvania Investments Alliance, potrivit deciziei publicate la Bursa de la Valori Bucureşti. La AGEA au participat 37 de acţionari care au 30% din drepturile de vot ale societăţii.

„Principala hotărâre adoptată de acţionari constă în aprobarea schimbării denumirii societăţii din Societatea de Investiţii Financiare Transilvania S.A. în Transilvania Investments Alliance S.A”, potrivit raportului publicat de societatea cu 735 mil. lei capitalizare.

Potrivit informațiilor deținute de Anchetatorii.ro, milionarul Horia Ciorcila pregătește devalizarea noii companii care ia locul SIF Transilvania, respectiv Transilvania Investments Alliance S.A, cu ajutorul oamenilor de casă din cadrul Băncii Transilvania. În angrenajul acestei scheme infracționale deja apar și personaje din cadrul structurilor de forță ale statului, trecute între timp în rezervă.

Horia CiorcilaCV deține 5% din Banca Transilvania, iar pentru a mări acest procent a demarat o serie de operațiuni susceptibile ca fiind acte de corupție. Horia Ciocirla a răscumpărat circa 149 de milioane de acțiuni ale Băncii Transilvania pe care le oferă gratuit oamenilor de casă din cadrul Băncii Transilvania.

În cadrul noii companii Transilvania Investments Alliance S.A apar două numiri suspecte, respectiv Paul George Prodan și Radu Claudiu Roșca, cunoscuți ca apropiați ai multimilionarului Horia Ciorcila.

Paul George Prodan, președintele Consiliului de Supraveghere înainte să ajungă la SIF Transilvania, actuala Transilvania Investments Alliance, a ocupat funcția de președinte la BT Capital.

Radu Claudiu Roșca a lucrat timp de 22 de ani în diferite structuri ale Băncii Transilvania, iar acum ocupă funcția de președinte executiv/director general la Transilvania Investments Alliance.

Printr-o operațiune extrem de suspectă Banca Transilvania a demarat o procedură de creditare către toate societățile din cadrul SIF Transilvania(Transilvania Investments Alliance S.A) la o dobândă foarte mare, iar prin această metodă, societățile automat intrau în incapacitate de plată din cauza dobânzilor suspect de mari. Astfel, Banca Transilvania prelua aceste societăți cadrul SIF Transilvania(Transilvania Investments Alliance S.A).

Sunt vizate mai multe societăți din portofoliul Sif Transilvania,între care de o atenție cu totul specială se bucura “Turism Felix SA” din Baile Felix, care include cel mai luxos hotel din România ,”Lotus Therm Spa and Resort”, pe care a pus ochii de mult milionarul Ciorcilă.

După mai multe încercări de a prelua total sub control acest hotel, inclusiv prin numirea unui director general aservit, în Aprilie 2021 s-a găsit soluția: a fost numit ca director general al Sc Turism Felix ,fostul chestor de Politie Liviu Popa, omul lui Vasile Blaga, trecut in rezerva la numai 44 de ani pentru fapte grave de corupție!

Reamintim că în septembrie 2016 când acesta a fost implicat într-un accident de circulație la Brașov, conducând autoturismul personal al lui Blaga, în care s-au găsit circa 700.000 de euro.

În anul 2021, mai exact septembrie 2021, directorul adjunct al SIF Transilvania a demisionat, astfel postul a fost desființat. În mod suspect SIF Transilvania a avut interesul să îl trimită pe Liviu Popa, fost șef IPJ Bihor, în postul de director general la Turism Felix S.A, poziție din care va urmării realizarea scopurilor celor care l-au trimis aici!

Acuzațiile DNA care au provocat demisia șefului IPJ:

Popa Liviu, chestor de poliție, la data faptelor inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bihorîn sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de:

– luare de mită (3 fapte din care 2 în formă continuată),

– fals în declarații în formă continuată.

Liviu Popa

Pe fostul șef IPJ, Liviu Popa, nu îl recomandă nimic pentru postul de director general la Turism Felix S.A., acesta neavând pregătire tehnică, fiind jurist de meserie potrivit CV-ului său. În țara minunilor România totul este posibil, iar devalizarea companiilor de stat a rămas un obicei bine înrădăcinat în structura vechii și noii Securități.

Va urma!

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button