ANCHETE

Steaua lor a pierit azi: O grupare mafiotă vrea să devalizeze AAAS cu 135 de miliarde de euro

O grupare mafiotă coordonată de executorul judecătoresc Bran Cristian, președintele Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel București, încearcă să devalizeze Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului cu colosala sumă de 135 de miliarde de euro. În cadrul investigațiilor demarate de Anchetatorii.ro am întâlnit diferite spețe și cazuri grave de corupție însă tupeul acestor indivizi depășește orice imaginație. Practic, acești indivizi ar dori să obțină jumătate din PIB-ul României. Pontul nu a venit de la vreo autoritate a statului român ci de la autoritățile judiciare din cadrul Interpol.

Toată schema infracțională pornește de la o cambie emisă în data de 04.09.2000 cu data scandentă în data de 26.09.200, părți fiind ca trăgător SC STEAUA BANATULUI SRL Timișoara și tras SC SPICUL CIACOVA SA, prin care s-a solicitat trasului SC SPICUL CIACOVA SA plata sumei de 4.000.000.000 ROL.

Cambia este un titlu de credit prin care o persoană numită trăgător dă ordin altei persoanenumite tras să plătească unei a treia persoană numită beneficiar o sumă de bani, determinată la o anumită dată și într-un anumit loc.

Gruparea mafiotă a încercat să vândă această cambie grupărilor de crimă organizată din Italia cunoscute generic ca ”mafia italiană”, fapt ce a atras atenția organelor judiciare italiene având în vedere vehicularea unor sume de ordinul miliardelor de euro.

Persoanele implicate în schema infracțională sunt executorul judecătoresc Bran Cristian, expertul contabil Andreea Ciobanu, respectiv creditorul Steaua Banatului, reprezentat de Constantin Tătaru.

Bran Cristian

Bran Cristian este președintele Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel București. Executorul judecătoresc Bran Cristian are un istoric infracțional bogat prin care a a păgubit statul român în repetate rânduri. A.N.R.P. a făcut mai multe plângeri penale împotriva executorului judecătoresc Cristian Bran, care, prin intermediul unei executări silite, a prejudiciat bugetul Autorităţii cu suma de 6.723.034,24 lei.  

Ministerului Justiției îl acuza într-un raport pe Bran Cristian de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecințe deosebit de grave. Bran Cristian a condus un grup infracțional organizat format din executori judecătorești, notari și avocati care au trucat mai multe licitații de vânzare ale unor imobile din București.

Constantin Tătaru este reprezentantul societății Steaua Banatului, personajul la care a pornit această escrocherie. La o prima vedere pare un bătrânel simpatic ce se ocupă de livada de la Nițchidorf, dar pe care o exploatează ilegal de mai mult timp, fiind păgubită Agenția Domeniilor Statului. Domnul Constantin a încercat de asemenea să intre abuziv în posesia unor imobile ce aparțineau pimăriei Nițchidorf.

Constantin Tătaru – Steaua Banatului
Constantin Tătaru

Firma domnului Constantin Tătaru, Steaua Banatului, trecută azi pe numele soției este falimentară și figurează cu o datorie dubioasă și colosală în același timp de 4.275.777.032 RON, potrivit listafirme.ro.

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului poate fi devalizată cu colosala sumă de 135 de miliarde de euro

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului nu are nici o obligație în acest titlu executoriu, respectiv cambia emis în data de 04.09.2000, care în mod abuziv și nelegal solicită prin somația cambială(doc) din data de 07.10.2021 prin care solicită plata sumei de 400.000 RON denominată – valoarea actualizată cambiei, echivalent în euro se solicită plata sumei de 135.636.899.228 EURO (miliarde euro). Interesant este faptul că această grupare mafiotă a obținut inițial o decizie favorabilă din partea unei instanțe de judecată. Competul C5 S2 București a încuviințat executarea silită. Să ne întrebăm dacă acești judecători au fost miluiți având în vedere suma colosală ce urma să fie obținută de gruparea criminală organizată?

Din dosarul de executare silită nr. 184/2021 reiese că somația cambială din data de 07.10.2021 este abuzivă, netemeinică și nelegală, deoarece nu există niciun temei legal și va produce un prejudiciu de peste 135 de miliarde de euro Autorității pentru Administrarea Activelor Statului, implicit Statului Român. Efectiv acești mafioți vor să pună mâna pe întreaga avere a Statului Român.

În ceea ce privește actele de executare din dosarul de executare nr 184/2021, apar motive de nulitate, deoarece sunt netemeinice și nelegale, faptele ilegale fiind comise de executorul judecătoresc BEJ Bran Cristian, expertul contabil Andreea Ciobanu, creditorul(Steaua Banatului – Constantin Tătaru), suspiciuni planând și asupra judecătorilor din completul C5 S2 de la Judecătoria Sectorului 1.

Lista ilegalităților comise

  1. Lipsa titlului executoriu
  2. Nulitatea încheierii de încuviințare a executării silite
  3. Prescripția dreptului de a cere/obține executarea silită
  4. Nulitatea somației cambiale din data de 07.10.2021
  5. Greșita aplicare a dispozițiilor din HG Nr. 194/1991, Legea nr. 58/1934, Legea nr 58/15/1990 și Legea nr. 83/1994
  6. Raportul de expertiză contabilă întocmit de către Ciobanu Andreea. Stabilirea debitului a fost efectuat de un organ necompetent. Încălcarea procedurii privin efectuarea raportului de expertiză. Încălcarea de către BEJ Bran Cristian a procedurii privind numirea expertului. Mod de calcul nelegal.
  • 7. Dobânda stabilită este nelegală

Un nou termen în dosar are loc în data de 26.01.2023.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button