ANCHETE

Primarul liberal, Marcel Romanescu, s-a specializat în deturnări de fonduri: Banii furați de la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu au ajuns la firmele de casă

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, s-a specializat în deturnări de fonduri din banii destinați instituțiile culturale aflate în subordinea primăriei. Guvernele lui Iohannis ajută partidele sistemului să supraviețuiască prin Hotărâri de Guvern cu cântec și nu numai. Banii de la rectificările bugetare ajung mascați pe mâna primarilor corupți din PSD și PNL, astfel cele două partide se perpetuează la putere cu ajutorul fondurilor nelimitate de la Guvern.

În această speță o să prezentăm un caz de manual prin care banii românilor ajung în buzunarele hoților aflați vremelnic la putere. Totul funcționează ca în filmul documentar The Mechanism. O ruletă a mafiei prin care banii se învârt în cercurile puterii.

Guvernele conduse Florin Cîțu și Nicolae Ciucă au dat patru Hotărâri de Guvern prin care se alocă bani pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea autorităților administrației publice locale ale unităților administrativ-teritoriale din județe, respectiv teatre, opere și filarmonici.

Circa 2,5 milioane de euro din bugetul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu au fost deturnați de primarul liberal al municipiului Târgu Jiu Marcel Romanescu și echipa infracțională pe care o patronează.

HOTĂRÂRE nr. 1.093 din 6 octombrie 2021

HOTĂRÂRE nr. 1.254 din 15 decembrie 2021

HOTĂRÂRE nr. 1.473 din 14 decembrie 2022

HOTĂRÂRE nr. 1.072 din 26 august 2022

Totul pare în regulă însă în spatele acestor HG-uri stă o schemă infracțională foarte bine pusă la punct. Acești bani ajung doar parțial la instituțiile culturale sau sunt delapidați de directorii puși în funcție de PSD și PNL. Mai mult, acești bani sunt folosiți pentru campaniile electorale ale baronilor locali și pentru diferite lucrări efectuate doar în acte de către firmele de casă. Avem un caz despre un baron local liberal, astăzi europarlamentar, care a folosit fix această schemă pentru a ajunge la Bruxelles pe salariu de zeci de mii de euro lunar.

În cazul lui Marcel Romanescu este mai simplă dar extrem de ingenioasă. Banii oferiți de Guvernele Cîțu și Ciucă prin HG-urile enumerate mai sus au ajuns la UAT Târgu Jiu care la rândul său a redirecționat banii către Teatrul Dramatic Elvira Godeanu. Până aici totul pare în regulă, dar apar aspecte neprăvăzute în fișa postului de primar a dl. Romanescu.

Interpușii lui Romanescu i-au comunicat verbal directorului Cosmin Brehuță să înceteze cu achizițiile și să returneze banii primiți de la Guvern către UAT Târgu Jiu deși sala de spectacole a Teatrului Dramatic Elvira Godeanu avea nevoie de reparații urgente. Primarul Marcel Romanescu s-a lovit de refuzul directorului Cosmin Brehuță, dar asta nu a fost o problemă pentru camarila de la Primăria Târgu Jiu. Printr-o comisie ad-hoc Brehuță a fost executat rapid, iar banii au ajuns în buzunarele firmelor de casă.

Actorul Cosmin Brehuță

Soarta lui Cosmin Brehuță, decisă de un consilier amendat de inspectorii de integritate. Din comisia care l-a evaluat pe directorul Cosmin Brehuță a făcut parte consilierul local din partea PNL Constantin Semen, militar pensionar, care nu are niciun fel de legătură cu teatrul. Constantin Semen a fost amendat de inspectorii de integritate, care au constatat că alesul a ascuns venituri obținute din jocuri de noroc. Consilierul local este și vicepreședinte al Asociației Cadrelor Militare Gorj și membru în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a societății Edilitara, firma prin care se fură milioane de lei anual cu sprijinul omului de bază Adrian Dăianu. Actorii Tearului Elvira Godeanu se tem să vorbească cu echipa Anchetatorii.ro fiind terorizați de oamenii lui Romanescu. Aceștia ne-au transmis că preferă să demisioneze decât să trăiască în teroarea acestor indivizi extrem de corupți și puși pe rele.

În postul de director al teatrului a fost propulsat ca interimar Iulian Marinescu care se află în relații apropiate cu fostul director Marian Negrescu, cel care a fost obligat de instanța de judecată să plătească despăgubiri de sute de mii de lei, pentru banii încasați în mod necuvenit de la teatrul din Târgu Jiu. Potrivit surselor Anchetatorii.ro prin decizia interimarului Marinescu banii din conturile Teatrului Elvira Godeanu au fost returnați către primărie. Marcel Romanescu a redirecționat la rândul său banii către Edilitara Public SA, compania căpușă a primăriei Tg. Jiu condusă de Adrian Dăianu.

Marcel Romanescu – Adrian Daianu

Adrain Dăianu a redirecționat la rândul său banii Teatrului Elvira Godeanu ajunsi la Edilitara Public SA către firmele de casă pentru lucrări supraevaluate.

Detalii despre numirea lui Adrian Dăianu la Edilitara Public SA….

SCNA1030521 – Reabilitare Colegiul National Tudor Vladimirescu, Municipiul Targu Jiu.
4956065 – Primaria Municipiului Targu Jiu
RO 6067166 IMPEX LUMY NICO S.R.L.
45212314-0 – Lucrari de constructii de monumente istorice sau memoriale (Rev.2)
Tipul contractului: Lucrari
Contract de achizitii publice
Tip procedura: Procedura simplificata
Stare: Atribuita

IMPEX LUMI NICO SRL este o companie patronată de omul de afaceri Nicolae Crețu, un apropiat al primarului Marcel Romanescu abonată la banii publici ai UAT Târgu Jiu. Romanescu îi mulțumește personal pe facebook prietenului Nicu Crețu după cutremurele care au speriat Gorjul.(foto)

Nicu Crețu arestat

Nicu Crețu a primit contractul pentru reabilitarea Colegiului Național Tudor Vladimirescu, după ce maestrul Romanescu a reușit să lase Teatrul Elvira Godeanu fără fondurile necesare supraviețuirii ca instituție culturală.

Gabriel Răscol, directorul Liceului Sportiv din Târgu Jiu, Vasile Udroiu, profesor de istorie la Liceul Energetic nr.1, şi omul de afaceri Nicolae Creţu, patronul restaurantului Rebeca din Târgu Jiu şi al NICO IMPEX LUMY , au fost reţinuţi, pentru 24 de ore pentru dare și luare de mită.

Omul de afaceri ar fi oferit diverse bunuri pentru ca fiii lui gemeni să obţină note mari la bac, însă în cele din urmă a fost achitat.

SCNA1009213 – Inchiriere de vehicule industriale cu sofer pentru prestarea de servicii specifice activitatii de deszapezire pe raza Municipiului Targu Jiu
RO 27295841 – SC EDILITARA PUBLIC SA TG-JIU
2574964 SENCOL S.R.L.
60182000-7 – Inchiriere de vehicule industriale cu sofer (Rev.2)
Tipul contractului: Servicii
Contract de achizitii publice
Tip procedura: Procedura simplificata
Stare: Atribuita

Firma Sencol patronată de Jan Florescu este abonată la contractele cu Edilitara Public SA. Firma lui Florescu a primit și ea o parte din banii delapidați de la Teatrul Elvira Godeanu. SENCOL S.R.L. a primit 85.920 lei pentru două sărărițe de la Edilitara Public SA în trecut, fapt pentru care Florescu a devenit cunoscut opiniei publice, acesta fiind surprins dormind la volanul unui utilaj.

O altă firmă care a beneficiat de banii de la Teatrul Elvira Godeanu este Romtad, companie patronată de frații Roman Emil și Tudor. Firma celor doi frați au primit contractul pentru reamenajarea parcului statuia Tudor Vladimirescu din municipiul Târgu Jiu.

SCNA1072786 – Reamenajare parc statuia Tudor Vladimirescu, Municipiul Targu Jiu
4956065 – Primaria Municipiului Targu Jiu
2159356 ROMTAD
45112711-2 – Lucrari de arhitectura peisagistica a parcurilor (Rev.2)
Tipul contractului: Lucrari
Contract de achizitii publice
Tip procedura: Procedura simplificata
Stare: Atribuita

Acesta este modul de lucru al grupării criminale organizate patronate de Marcel Romanescu. Teatrul Dramatic Elvira Godeanu a rămas cu sala de spectacole închisă deoarece plouă prin tavan, iar actorii preferă să demisioneze deoarece nu își pot desfășura activitatea în astfel de condiții. Noua directoare adusă pe linie politică asistă impasibilă la escrocheriile acestui grup infracțional, susțin sursele Anchetatorii.ro. Revenim cu noi detalii despre activitatea primarului liberal Marcel Romanescu. Poate se sesizează și autoritățile competente în domeniu.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button