ȘTIRI

Alina Gorghiu, matroana justiției nule și inexistente a statului român

Cetățeanul are dreptul să fie corect informat de către presă atunci când un impostor sau un om de paie ajunge într-o demnitate publică. Având în vedere că oarba de pe cheiul Dâmboviței are niște restanțe față de poporul român, mai exact dosarul Revoluției și dosarul Mineriadei, am decis să ne oprim puțin asupra cv-ului noului ministru al Justiției.

La fel ca și oarba de pe cheiul Dâmboviței, tovarășa Alina Gorghiu are un CV demn de studiat. Femeia fatală a liberalilor a făcut simultan un doctorat, deputăție, consiliere la stat și muncă la privat. Toate la pachet care orice sinecurist analfabet al statului român.

Ruta Alinei Gorghiu prin universitățile private, diplomele și cursurile absolvite sau predate seamănă uimitor cu traiectoria fals-universitară a Elenei Udrea. Pe Alina Gorghiu și noul premier PSD Marcel Ciolacu îi unește studiile la facultăți fantomă neacreditate și cv-urile colorate.

La o trecere superficială prin CV-ul doamnei Gorghiu, lucrurile par chiar minunate. Impostura este elegant ascunsă în formulări ambigue sau omisiuni. Doamna Gorghiu scrie asta în CV: absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul UCDC; licenţă în ştiinţe juridice, specializarea Ştiinţe juridice şi Administrative la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti.

A terminat Dreptul la una dintre cele mai slabe școli

Abrevierea UCDC ascunde, în fapt, impostura, căci te face să crezi că doamna Gorghiu a terminat cea mai bună facultate de drept din țară, unde competiția era foarte serioasă.

Facultatea pe care a absolvit-o este însă Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, o facultate pe bani, care a fost de multe ori ținta unor scandaluri în presă.

Unii dintre cei mai toxici politicieni români au predat la această facultate – de la Elena Udrea la Rodica Stănoiu, de la Mihalache la Titus Corlățean. Zeci de politicieni au fost plătiți de faimoasa universitate.

La nici 30 de ani, doctorand, deputat, consilier la stat, practician în insolvență

Dacă e să ne luăm strict după CV-ul de pe site, doamna Gorghiu face și un doctorat în Drept. Perioada asta cu doctoratul este fascinantă.

Alina Gorghiu, la nici 30 de ani, face un doctorat și, în același timp, este:

  • deputată din partea PNL;
  • consilieră a directorilor de la AVAS (una dintre cele mai corupte instituții de stat);
  • practician în insolvență, asociată a unei firme de avocatură cu super contracte cu statul și (coincidență) AVAS-ul;
  • mediator autorizat, arbitru în cadrul Curții Internaționale de Arbitraj Comercial Internațional;
  • secretară a Comisiei Juridice de disciplină și imunități;
  • plus alte funcții prin partid, alte sinecuri și prezență aproape non-stop la televiziuni de tip Antena 3.

Asta, dacă e să ne luăm după CV-ul publicat pe site-ul Senatului.

Ce arată celălalt CV de la Camera Deputaților

Dacă e să ne luăm după CV-ul mai vechi, de la Camera Deputaților, mai face și un curs la Harvard, iar în timpul liber publică 4 cărți – probabil ca să-i facă în ciudă domnului Becali.

La 30 de ani, fără doctorat, doamna Gorghiu este lector universitar și predă, culmea coincidenței, la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir. O va face pentru patru ani.

La Facultatea de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Creștine „Dimitrie Cantemir“ din București apar semne de întrebare privind licența, la fel ca și la onorabilul premier Marcel Ciolacu, absolvent de Ecologică. UCDC a fost definitiv acreditată de-abia în 2002, iar Alina și-a terminat studiile acolo în 2001.

Cum o facultate nu este îndeajuns, doamna Gorghiu mai predă și la Universitatea Titu Maiorescu. Udrea a făcut același lucru, numai că la o vârstă un pic mai înaintată.

Mai clar, în timpul doctoratului, doamna Alina Gorghiu avea cel puțin două slujbe pline, dintre care una de deputat, obține două calificări care cer studii foarte serioase, are ditamai funcții în partid, este arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional, este lector universitar la două facultăți, patroană de firmă de avocatură împreună cu Bogdan Olteanu (o altă mare impostură liberală). Numele domnului Olteanu este “uitat” în CV-ul de la Senat.

Lucrurile devin însă delirante, dacă este să căutăm după CV-uri și mai vechi. Între 2004 și 2008 mai face o facultate, la Pitești, nu știm care – Științe Economice, probabil, fiindcă iubește traficul dintre Pitești și București, unul infernal.

Nu este îndeajuns, mai face și un master de Comunicare la București, timp în care este și doctorandă la Iași, și, în tot acest timp, este și consilieră PNL la sectorul 5.

Masterul se suprapune cu alt master în Drept la una dintre cele mai controversate “fabrici de diplome”, Universitatea pe bani Hyperion.

La toate cele de mai sus se adaugă, în aceeași perioadă, 2006, și studiile postuniversitare de la colegiul lui Oprea, studii și ele “uitate” în CV-ul de la Senat, în timp ce este, desigur, un avocat liberal de mare succes. Mai e și un curs postuniversitar cu specializare în Drept care nu mai apare nicăieri.

Fratele Alinei Gorghiu a lucrat și el la AVAS și a fost membru în cinci consilii de administrație.

Trecerea tatălui doamnei Gorghiu de la REBU la ditamai director la Electrica a generat un scandal enorm. În perioada în care doamna Gorghiu era consilieră la sectorul 5, tatăl domniei sale reprezenta REBU în negocierile cu primăria.

Geniul este o chestie de familie. Alina Gorghiu a fost alegerea lui Klaus Iohannis pentru funcția de șefă a PNL-ului, pentru postul de șefă interimară la Senat și mai nou de ministresă a justiției noastre oarbe.

România normală promovată de președinte este fie o ipocrizie enormă, fie cea mai sarcastică glumă din ultimii nouă ani. Nivelul imposturii la șefii PNL-ului este, din păcate, vomitiv.

În Parlamentul precedent, Alina Gorghiu a inițiat un proiect de lege cu dedicație, pentru Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR, ex-pușcăriaș. Proiectul de lege inițiat de Gorghiu prevedea executarea la domiciliu a pedepsei în cazul infractorilor care au primit până la 7 ani de închisoare.

Chiar dacă a trecut de Senat, finalmente proiectul de lege a fost respins cu un vot covârșitor de Camera Deputaților, spre dezamăgirea Alinei Gorghiu și a infractorului Bogdan Olteanu. Câteva luni mai târziu, mai precis în octombrie 2020, Bogdan Olteanu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, în dosarul în care a fost acuzat că a primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenții în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Sursă: Integritate pe bune

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button