ȘTIRI

Alexandru Meszar delapidează clubul UTA: Și-a plătit pe persoană fizică 1,3 milioane de lei

Suporter Club UTA are dovada că Meszar delapidează clubul UTA!

  • Meszar și-a plătit pe persoană fizică 1,3 milioane de lei.
  • Banii au fost luați la 9 zile după respingerea investitorilor
  • Meszar a comis câteva infracțiuni: delapidare, fals în declarații, uz de fals și evaziune fiscală.
  • Așteptăm ca organele abilitate să se sesizeze!
  • Faptele prezentate nu sunt supoziții! Ele apar într-un proces verbal încheiat de o autoritate de control.

Ne vedem din nou nevoiți să venim în fața întregii mase a suporterilor arădeni pentru a arăta cum Alexandru Meszar își însușește sume importante de bani din bugetul clubului.

Contrar faptului că cel care conduce AFC UTA Arad încearcă să ascundă tot ce se petrece în club, Suporter Club UTA a intrat în posesia unor dovezi care arată cât se poate de clar cum acest individ efectiv ia sume uriașe din club. Vorbim despre peste 1,3 milioane de lei, bani pe care Alexandru Meszar și i-a plătit sieși, pe persoană fizică, dintr-un foc. Mai mult, vorbim despre o sumă uriașă de bani „cash”, sumă pe care Alexandru Meszar nu a declarat-o și în cazul căreia nu a plătit impozit. Mai grav, în calitatea sa de funcționar public, de director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Arad, Alexandru Meszar avea obligația legală de a-și trece această sumă încasată în declarația de avere, lucru care nu s-a întâmplat și care, evident, contravine legilor.

Urmare a acestor fapte, se impun câteva întrebări și, evident, răspunsuri din partea celor care conduc clubul UTA în acte, dar și de facto. Adică Florian Voinea, în calitate de președinte al clubului, respectiv Alexandru Meszar, în calitate de „păpușar” al celor proptiți în diferite funcții de conducere, inclusiv al lui Florian Voinea.

Obișnuiți fiind deja cu modul în care Alexandru Meszar conduce clubul UTA, nu ne așteptăm ca el sau marionetele lui să și ofere răspunsuri suporterilor, celor care de fapt asigură cea mai mare parte din bugetul clubului. Drept urmare, Suporter Club UTA a pus cap la cap câteva momente importante ale contextului în care Alexandru Meszar a luat pur și simplu peste 1,3 milioane de lei din bugetul clubului.

1 iunie 2022 – Clubul UTA începe vânzarea de abonamente pentru sezonul 2022-2023;

15 iunie 2022 – Alexandru Meszar anunță, pe persoană fizică, faptul că respinge grupul de investitori, pe motiv că „ar fi creat ambiții, orgolii și grupulețe atât în interiorul clubului cât și la nivel local”;

15 iunie 2022 – Alexandru Meszar își face un contract de activitate sportivă nr. 96;

24 iunie 2022 – În baza respectivului contract, în cadrul căruia Alexandru Meszar apare ocupând funcția de „director sportiv”, clubul UTA îi plătește acestuia, „CASH”, suma de 1.314.000 lei;

13 iulie 2022 – Clubul UTA anunță că a vândut abonamentul cu numărul 4.000.

Acestea fiind spuse, în ziua în care Alexandru Meszar respinge grupul de investitori, își face un contract de activitate sportivă. După doar nouă zile se „premiază”, dintr-un foc, cu suma de peste 1,3 milioane de lei, adică peste 345 de salarii medii nete la nivelul anului 2022 (3.801 lei). Evident, se pune întrebarea „De unde avea clubul UTA peste 1,3 milioane de lei cash în casă, în pauza competițională?”. Ei bine, răspunsul este simplu: din vânzarea abonamentelor!

Practic, în 2021 Suporter Club UTA l-a „prins” pe Meszar că a înregistrat în contabilitate doar 1.000 de abonamente, din cele peste 3.000 de abonamente vândute, restul de aproximativ 2.000 fiind vândute la negru.

În 2022, la presiunea Suporter Club UTA, declară public numărul de abonamente vândute, dar găsește o altă metodă de a sustrage banii pe abonamente din club, prin acel contract de activitate sportivă, în care Meszar se autonumește „director sportiv”. Nu putem să nu ne întrebăm, oare câți directori sportivi încasează 1,3 milioane de lei după doar 9 zile în care au ocupat această funcție?

Ținând cont de aceste aspecte, este lesne de înțeles de ce Alexandru Meszar insista ca grupul de investitori să preia clubul fără audit și fără să verifice vreun act, pentru că un audit, dar și verificările, ar fi scos la suprafață toate aceste matrapazlâcuri.

Prin urmare, în calitate de suporteri, ne punem în continuare încrederea în instituțiile statului și în oamenii de bună credință din aceste instituții și nădăjduim că își vor face în continuare treaba cât mai bine cu putință. Cu toate acestea, moștenirea rămasă în grija Suporter Club UTA, adică însăși marca „UTA”, ne obligă moral să facem la rândul nostru toate demersurile necesare pentru ca cei care profită de pe urma clubului să fie trași la răspundere, pentru că vorbim aici despre delapidare, fals în declarații, uz de fals și evaziune fiscală.

Pentru noi doar UTA contează!

#UTAliberă

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button