ANCHETE

Sorin Grindeanu ar fi încasat o mită de 3 milioane de euro la contractul pentru Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Prejudiciu estimat la 5 milioane de euro, la un contract de 37 de milioane de euro

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu este acuzat că ar fi încasat o mită de trei milioane de euro la contractul pentru construcția noului terminal de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Prejudiciul estimat de oamenii implicați în lucrări este estimat la circa cinci milioane de euro, în afacere fiind implicată și conducerea Aeroportului Mihail Kogălniceanu și diferite firme de casă căpușă din anturajul PSD Constanța via Felix Stroe.

Bogdan Artagea – director Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Duceți-vă la Grindeanu. El a luat șpaga. Nu avem de unde să vă dăm banii!!!

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu a desemnat firma care se va ocupa de executarea lucrărilor de dezvoltare terminal, turn de control și parcare. Licitația a fost inițiată pe 9 februarie 2023, suma pusă la bătaie depășind ordinul sutelor de milioane de lei, mai exact 202.191.546 de lei, fără TVA. Firma câștigătoare este SSAB-AG SA, din Bacău. Asociați în cadrul societății sunt afaceriștii Saftic Corneliu, Mihai Șlic și Nistor Gabriel.  Mihai Șlic este fost viceprimar și consilier local PNL, ulterior trecut la PDL, dar și Nistor Gabriel.

Mihai Șlic
Nistor Gabriel

Firma SSAB-AG SA, câștigătoarea contractului folosește mai multe firme căpușă, mai exact Vasy Nord Construct SRL, Daniflor SRL și Briks Challenge Kids Engineering SRL. Aceste companii au subcontractat la rândul lor către companiile Mamaia Nord Construct SRL și FEROCOM SRL. Lucrările la Aeroport au fost efectuate în mare parte de către cele două companii din Constanța, doar că firmele tampon refuză să facă plata pentru lucrările efectuate.

Patronii companiilor constănețene și-au cerut banii pentru lucrările efectuate însă reprezentanții companiilor Vasy Nord Construct SRL, Daniflor SRL și Briks Challenge Kids Engineering SRL au transmis că nu au de unde să facă plata, pentru că Sorin Grindeanu a furat trei milioane de euro. Diferența până la 5 milioane de euro a fost furată de companiile căpușă și de cei trei directori din cadrul conducerii Aeroportului Constanța, Bogdan Artagea, Horia Acatrinei și Dumitrache Lucian, acesta din urmă este ofițer al Serviciului Român de Informații. Sursele noastre susțin că posedă gradul de general SRI, fiind încadrat la contrainformații.

În mod normal ofițerii de informații lucrează pentru protejarea securității naționale și a bunăstării economice a României, precum și pentru a detecta și a preveni crima organizată în formă agravantă, dar în România ofițerii SRI sunt lideri ai crimei organizate. Că se tot vorbește zilele astea de unul Coldea.

Numele lui Dumitrache Lucian apare în două companii specializate în domeniul investigațiilor. Finding Expert SRL are ca obiect de activitate activitati de investigații. Situația financiară arată o pierdere de -3.621 lei. Asociați sunt Dumitrache Mihail-Lucian și Sargu Irina-Petronela. Administrator este Dumitrache Mihail-Lucian. Numele Dumitrache Mihail-Lucian apare și în compania Intelligence Expert SRL. 

Bogdan Artagea este protejatul lui Felix Stroe și a fost impus în funcție cu sprijinul acestuia și al nașului său Ion Dumitrache, ambii fiind cunoscuți ca cei mai veroși baroni roșii de la malul mării.

Sorin Grindeanu și Bogdan Artagea la semnarea contractului generator de șpagă
Felix Stroe – Ion Dumitrache

Compania Briks Challenge Kids Engineering SRL are ca beneficiar pe Drăghici Angelica, dar în realitate este administrată de soțul său Theodor Cosmin Drăghici. Teo este singurul angajat al companiei și o face și pe salahorul prin Aeroportul Mihail Kogălniceanu, însă îl dă de gol alura de interlop.

Theodor Cosmin Drăghici

Compania Daniflor SRL îl are ca administrator și beneficiar pe Florea Constantin Daniel. Compania lui Florea figurează cu doi angajați și cifră de afaceri în valoare 792.057 RON pe anul 2022. Această companie are de asemenea doar doi angajați.

Compania Vasy Nord Construct este administrată de Tigănilă Mihai Răzvan și un cetățean turc, Eldemir Yunus Emre.

Sursele noastre ne transmit că nu înțeleg cum este posibil ca niște companii fantomă cu doi angajați să fie subcontractori pentru un contract de 37 de milioane de euro. În fapt, aceste companii fantomă au furat circa 5 milioane de euro din cele 37.

Beneficiarii reali ai banilor furați sunt ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, directorul Aeroportului Mihail Kogălniceanu Bogdan Artagea, directorul tehnic Dumitrache Mihail-Lucian și directorul economic Horia Acatrinei.

Bogdan Artagea
Horia Acatrinei

Companiile Mamaia Nord Construct SRL și FEROCOM SRL au efectuat lucrările, însă mafioții din PSD și legăturile din serviciile secrete refuză să facă plata. DIICOT, DNA, SRI, voi pentru ce vă încasați salariile!? V-ați pus toți în slujba mafiei de partid și de stat?

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button