ANCHETE

Pompierii lui Arafat au furat bijuterii în valoare de circa 100 de mii de euro, în timpul stingerii incendiului de la Complexul Prosper

Compania CUATRO PERLA SRL cu sediul social în strada Mitropolit Filaret, nr. 27 A, la data producerii jafului avea sediul social în Calea 13 SEPTEMBRIE, COMPLEX COMERCIAL „PROSPER” 221-225 Bucureşti, Sector 5. În timpul stingerii incendiului doar pompierii lui Raed Arafat au avut acces în complex, iar martorii susțin că aceștia au furat bijuterii în valoare de circa 100 de mii de euro și au vandalizat insula cu bijuterii. Deși s-au depus plângeri la Poliție și Parchetul Militar făptuitorii nu au fost nici până azi trași la răspundere. În România am ajuns să murim cu dreptatea în mână, mai ales când vine vorba despre bandiții din structurile mafiei de partid și de stat.

Cursul evenimentelor în fapt,

În data de 22.03.2022, ora 16.-50, administratorul companiei a fost anunţat telefonic, cu disperare, de către angajata B. R. F. despre faptul că a fost evacuată forţat din magazin, întrucât a izbucnit un incendiu, la etajul 4 al Complexului PROSPER în care funcţiona magazinul nostru. În graba evacuării stabilită de organele de intervenţie, salariata a încuiat ușa de acces în magazin, iar bijuteriile au rămas expuse în vitrine. În acea grabă a organelor de intervenţie a reușit să-şi ia doar telefonul, geanta personală cu documentele de identitate rămânâd în magazin.

– M-am deplasat împreună cu sotul şi in 10-15 minute, ajunşi la fata locului, am văzut complexul comercial Prosper în flăcări.

Am rămas în zonă, până în jurul orei 02:00 în speranţa că putem intra şi recupera bunurile, dar ni s-a interzis accesul în complex întrucât acesta era în paza şi supravegherea poliției şi a pompierilor.

– În data de 23.03.2022 ora 06,00, soțul meu s-a deplasat la complexul Prosper, în fața complexului era o autospecială de pompieri cu nr. MAI 36294 deservită de DL mr. Vrabie şi 8 subofileri de pompieri. A avut un dialog scurt cu di. mr. Vrabie. A întrebat cum este la etajul 1, dacă s-a salvat ceva şi cum este magazinul insula cu bijuterii. I s-a spus că este foarte îngrijorat că personalul a fost evacuat forţat fără să poată pune în siguranță marfa. A văzut pe faţa dlui. mr. o „tresărire”, după care domnul maior a curmat brusc dialogul şi a urcat în autospecială. Şi-a dat seama că a făcut o gafă şi a urmărit atent ce se va întâmpla. La câteva minute a coborât din autospecială, o echipă de 4 pompieri, echipată cu topoare care a urcat la etajul 1 unde se afla magazinul nostru. Au coborât după circa 10 minute şi după circa alte 10 minute a urcat o doua echipă formată tot din 4 pompieri, de asemenea, echipată cu topoare şi care a coborat, la un interval de alte 10 minute. La câteva minute după ce s-a întors a doua echipă a urcat şi dl. mr singur pentru 5-10 min. Precizez faptul că în toată această perioadă, soțul a rămas permanent, pe scuarul dintre benzile de circulatie sau pe platoul din faţa Bisericii aflată vizavi de Complexul afectat de incendiu.

Incendiu Prosper

În data de 25.03.2022 în jural orei 13.30 am fost anuntați de organele de supraveghere că vom intra împreună cu poliția în complex. După ce am intrat, însoţiti permanent am văzut că jumatate de magazin era vandalizat, vitrinele sparte şi marfa dispărută, furată. Lipseau obiectele cu diamante, aproape toate verighetele, foarte multe lăntişoare, coliere, pandantive etc. Sub supravegherea organelor de poliție am pus într-o cutie de plastic produsele din aur şi în saci de plastic produsele din argint şi am plecat la Secția 18 Poliție unde am efectuat inventarul. Menționez că fiecare produs era etichetat şi codificat. În urma inventarului am constatat că lipseau 1070,02 grame bijuterii din aur şi bijuterii din aur cu diamante în valoare de 372.852 lei, un ceas în valoare de 159 lei, în jur de 50 suporţi de verighete în valoare de 5000 lei şi două cutii expozer din lemn cu piele în valoare de 2000 lei.

La finalizarea inventarului eu și soțul am dat declarații la Secția 18 de poliție la care s-au anexat inventarul și valoarea prejudiciului.

– În data de 31.03,22 am fost sunată de administratorul complexului pentru a ne prezenta, la ora 12, spre a lua ce se mai putea recupera din bunurile aflate în magazinul devastat de incendiu şi de către prădători. Ne-am prezentat, în jurul orei 12:30, am luat seifurile, ambalajele și ce s-a mai putut recupera. În detaliu, prejudiciul cauzat de incendiu și furtul comis de pompieri se prezintă astfel:

Menţionăm faptul că, la data producerii sinistrului, magazinul CUATRO PERLA SRL funcţiona în COMPLEXUL COM_PROSPER” 221-225 BUCUREȘTI, SECT. 5, în care era stabilit şi sediul social, in baza Contractului de închiriere.

Întrucât nu cunoaştem cauzele incendiului produs şi nici pe cei ce se fac răspunzători, până la stabilirea vinovăţiei, considerăm că prejucliciul a fost produs prin faptele reprobabile, ilegale şi imorale de către pompierii menţionaţi mai sus, faţă de care trebuie stabilită vinovăţia, sancţionarea şi recuperarea daunelor materiale şi morale. Din punct de vedere moral pierderea este imensă, marfa rămasă şi parțial recuperate nu este suficientă pentru redeschiderea altui punct de lucru, astfel suntem nevoiţi să închiriem un alt spaţiu cu destinație de sediu al societăţii. Mai ales, acum că trebuie să achităm şi ratele restante la bancă.

În drept, fapta constituie infracţiunea de Furt calificat, prevăzută şi pedepsită de art. 289 Cod Penal în dovedirea plingerii înţeleg să mă folosesc de proba cu martori, acte, expertiză tehnică sau orice alte acte şi fapte juridice care pot fi utile și necesare soluţionării plângerii formulate. De asemenea, solicit şi obligarea făptuitorului la plata despăgubirilor civile constând în daune materiale şi morale.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button