ANCHETE

Infractorul Ciolacu a crescut acțiunile Gabriel Resources cu 40% – Tudose, Maior, Coldea, Ponta, Vlase, exponenții unui jaf de miliarde

Premierul Marcel Ciolacu acționează într-un mod speculativ demn de un lider al crimei organizate în contextul procesului pe care statul român îl are cu compania Gabriel Resources. Speța este atât de complicată și are atât de mulți participanți încât România are avea nevoie de un proces MAXI ca în Italia anilor 90 pentru a ancheta și trimite la pușcărie pentru zeci de ani pe bandiții ce au lucrat în interesul Gabriel Resources și împotriva statului român pe care trebuiau să îl protejeze.

Zilele trecute un participant la negocierile pentru comasarea alegerilor îmi spunea că totul e o bătaie de joc, iar în spatele jocurilor politice Marcel Ciolacu dă dovadă de un banditism nemaiîntâlnit la un alt lider politic al României. Printre sfătuitorii și protectorii lui Ciolacu sunt Viorel Hrebenciuc și Gabriel Vlase. Poate vă întrebați de ce Marcel Ciolacu nu a avut niciun loc de muncă până la 37 de ani și nici nu se cunosc date concrete despre bacalaureatul și studiile sale dubioase. Pentru că Vlase și tătuca Hrebe au avut grijă să șteargă istoricul de la ITM și multe alte lucruri din trecutul tenebros al premierulu vremelnic Marcel Ciolacu. După întâlnirea privind comasarea alegerilor, șmecherii au plecat la ora 17.00 să bea un whisky cu Vlase și clica mafiotă de la SIE.

Gabriel Vlase – Viorel Hrebenciuc

Tot în aceste zile, o clică a presei de partid și de stat a fost trimisă în Noua Zeelandă pentru a descoperi beneficiile exploatării aurului cu cianuri. Acești bandiți din breasla jurnaliștilor vor urma să blagoslovească în presa sistemului cât de bine ar fi să exploatăm aurul cu cianuri, bineînțeles în favoarea Gabriel Resources după ce procesul va fi definitivat cu pierderi de miliarde pentru România.

Anchetatorii.ro a scris despre jaful dat de Ludovic Orban statului român prin dosarele Micula și Blue Air. Nu s-a întâmplat nimic. Prea multe capete ale mafiei de partid și de stat ar pica.

Se încearcă mușamalizarea acestui subiect fierbinte, numit Roșia Montană, pentru că ei au furat banii iar noi suntem buni de plată. Miliarde de euro din bugetul statului vor lua calea străinătății pentru că PSD și PNL s-au aventurat într-o inginerie financiară dubioasă, în schimbul banilor primiți ”cadou” de la niște așa ziși investitori canadieni, în realitate escroci de pe plaiurile mioritice.

Marcel Ciolacu i-a luat locul lui Victor Ponta și Traian Băsescu în aceste zile. Mai exact a devenit agent speculativ la bursă pentru compania mafiotă Gabriel Resorces, cel mai mai mare exportator de corupție și mafie pe plaiurile mioritice. Acţiunile Gabriel Resources, compania care deţine proiectul Roşia Montană, au urcat cu aproape 40% pe bursa canadiană, după ce Marcel Ciolacu a anunțat că România urmează să piardă procesul de la Washington. Mai mult, infractorul Ciolacu a spus că pe 10 februarie o să ne spună care e situația de facto cu acest proces de miliarde și despăgubirile pe care ar urma să le plătim.

La fel cum a făcut și cu păcănelele, Marcel Ciolacu nu a mai spus nimic pe 10 februarie despre dosarul Roșia Montană, ceea ce ne arată implicațiile sale de tip mafiot în acest jaf de miliarde.

Având în vedere că România este obligată să plătească circa 3 miliarde de dolari unei corporații străine ne arată că SRI și SIE și-au pierdut utilitatea publică de a proteja statul român. Aceste două instituții au devenit inutile, fiind capturate politic și folosite în interes politic. Ele trebuiesc desființate și reînființate/unificate, altfel o să mai tot pierdem miliarde de euro. Urmează și procesul cu Pfizer despre care se vorbește pe surse că e deja pierdut.

De ce acuzăm serviciile de informații că au devenit niște simple instrumente în mâna unor politruci?

Pe o anumită listă cu oameni politici apropiați de Gabriel Resources apărea dl. George Maior, fost senator PSD de Alba, fost șef al SRI, fost ambasador al României în SUA, actualmente retrogradat ca ambasador în Iordania.

În judeţul Alba unde se află Roşia Montană este și judeţul în care firma Gabriel Resources a plătit campanii electorale diverşilor politicieni. Maior era la acea dată şeful Comisiei pentru Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, din Senatul României.

Până în noiembrie 2005, tatăl lui George Maior, Liviu Maior, ocupase funcţia de Ambasador al României tocmai în Canada. George Maior a vorbit vreme de 30 de minute cu reprezentanţii companiei Gabriel Resources.

Victor Ponta – George Maior

Gabriel Resources mai solicitase atunci întâlniri oficiale cu preşedintele Traian Basescu, cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, cu Adrian Năstase și Mircea Geoană. S-au întâlnit doar cu domnul Maior.

Istoria acestei afaceri de miliarde ne arată în mod elementar unde a greșit statul român prin funcționarii săi corupți. Gabriel Resources a cerut aviz de mediu, aviz pe care nu l-a primit, dar atenție, nu a primit nici un răspuns oficial. În schimb, ministerul Culturii condus la acea data de Kelemen Hunor a spus că proiectul se poate realiza. Președintele Băsescu și premierul Ponta se aventurau în declarații belicoase pe marginea proiectului, astfel aceștia au devenit agenți bursieri pentru Gabriel Resources, existând suspiciuni rezonabile că aceștia au primit mită.

În rapoartele SRI se spune negru pe alb că proiectul Gabriel Resources este o afacere speculativă la bursă, neavând interes real de punere în practică, proiectul fiind unul fantezist. O escrocherie prin care România a pierdut miliarde. În urma protestelor de stradă legitime, Victor Ponta, finul lui George Maior, a venit cu o lege în Parlament cu scopul vădit clar de a fi trântită la vot, bineînțeles în beneficiul Gabriel Resources. Mai mult, gura păcătosului ne-a spus atunci că România va pierde miliarde în urma unui proces cu Gabriel Resources. Victor Ponta este în aceste zile consilierul premierului Marcel Ciolacu.

Directorul SRI Eduard Hellvig(primul din stanga, jos), Florian Coldea si Codruta Kovesi(C), Procurorul Sef al Romanie, zambesc catre reprezentantii media, joi 3 Martie 2016 MARIAN ILIE / MEDIAFAX FOT

Cei care trebuiau să investigheze această afacere de mare corupție au stat la masă cu domnul Maior și alți oficiali corupți ai statului român. Mă refer la doamna Laura Codruța Kovesi, șefa DNA la acea dată, care stătea la masa cu responsabilii direcți ai acestei afaceri oneroase. Da, celebra masa de taină a statului paralel.

Mihai Tudose, cap de listă al PSD la europarlamentare și fost premier, a avut grijă să ofere suport acestui tun de miliarde

Mihai Tudose e la baza prelungirii pe șest a licenței de la Roșia Montană după ce l-a numit în 2017 la șefia ANRM pe un amic al lui Marcel Ciolacu „Gigi Dragomir, un apropiat al fostului baron PSD de Neamț Ionel Arsene, a fost numit în 2017 la șefia ANRM de Mihai Tudose. Marcel Ciolacu, actualul premier, a fost vicepremier în cabinetul Tudose.

Gigi Dragomir era la șefia Agenției Naționale de Resurse Minerale (ANRM) în iunie 2019 când licența RMGC a fost prelungită printr-un simplu act al președintelui agenției, nu prin hotărâre de guvern.

Liviu Dragnea – Mihai Tudose

„Conform Art.50 din Legea Minelor, Agenția Națională pentru Resurse Minerale poate emite avize și licențe de exploatare. Până aici, nu s-a încălcat în niciun fel legea. Dar Agenția Națională pentru Resurse Minerale știa de acest litigiu. În iunie 2019, a emis avizul pentru încă cinci ani, pentru că prima dată, conform Legii Minelor, se dă pe 20 de ani acest aviz, cu posibilitate de prelungire pentru cinci ani. A emis acest aviz, fără să informeze Guvernul. Normal era să avem o Hotărâre de Guvern.

Mihai Tudose – Marcel Ciolacu

Cel care a reprezentat România în acest proces la Washington, Răzvan Ioan Păunescu, avocat al casei de avocatură LEAUA DAMCALI DEACONU PAUNESCU – LDDP, este chiar fiul celui care a pus casa la dispoziție statului paralel în imaginea de mai sus(Kovesi-Maior-Oprea-Ponta-Dragnea). În anul 2021 două fonduri obscure americane de pe Wall Street au pariat zeci de milioane de dolari că România va pierde procesul şi ei vor câştiga sute de milioane de dolari. John Paulson este unul dintre cei mai mari rechini de pe Wall Street, căsătorit cu o româncă.

John Paulson este un manager de fonduri speculative şi conduce firma de administrare a investiţiilor Paulson & Co, pe care a înfinţat-o în 1994 în New York. În anul 2000 John Paulson s-a căsătorit cu Jenny Zaharia, o româncă care a imigrat în SUA împreună cu fratele său şi cu care are doi copii. John Paulson, cel care a câştigat cel mai mult din criza subprime din 2008-2009.

Oare de unde știau ei că România va pierde procesul cu Gabriel Resources?

Aici ar apare în scenă din nou numele lui Florian Coldea și George Maior, cei doi foști șefi SRI, susțin sursele Anchetatorii.ro despre afacerea cu nume de cod ENESCU.

În urma celor enumerate mai sus putem spune că și DNA ar trebui să devină o secție în cadrul Parchetului General. Și-a dovedit inutilitatea în acești circa 20 de ani de existență. Un acaret al justiției pus în slujba politicului.

PSD și PNL ne-au furat trecutul, prezentul și viitorul ca națiune. 35 de ani de jaf și distrugere pe spatele bietului popor român. Acești politicieni din cadrul partidelor sistemului jefuiesc țara după bunul plac, în timp ce poporul se scufundă în sărăcie. Până când?

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button