ANCHETE

Cumnatul lui Clotilde Armand, turnător la Securitate: ”Sunt Andrei Moroianu, eu îl cunosc pe Nicușor de 30 de ani. De altfel, am plecat cu el la Paris acum aproape 25 de ani.”

În urma dezvăluirilor incendiare despre colaborarea cu Securitatea a primarului Nicușor Dan, din notele informative reiese și că Andrei Moroianu, cumnatul primăriței penale de la Sectorul 1, Clotilde Armand, prezenta un interes deosebit pentru munca informativă. Potrivit notei informative, Andrei Moroianu și-a turnat colegii, la fel ca și colegul său Nicușor Dan, chiar a inventat note informative în mod abuziv pentru a-și sabota colegii.

Cotilde Armand este căsătorită cu Sergiu Moroianu, cercetător științific al Institutului de Matematică al Academiei Române. Fratele său, Adrian Moroianu, a fost coleg de facultate, în Franța, cu Nicușor Dan. Atât el, cât și soția sa, Anne, au făcut campanie pentru Armand și Nicușor Dan în 2016.

„Bună ziua! Sunt Andrei Moroianu, eu îl cunosc pe Nicușor de 30 de ani. De altfel, am plecat cu el la Paris acum aproape 25 de ani. Am avut o bursă amândoi. Eu am întâlnit-o pe Anne după un an și deși voiam să mă întorc în România am rămas acolo. (…) Nicușor este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. (….) Pentru mine e un fel de Don Quijote care se luptă cu morile de vânt”, afirma în 2016 Moroianu.

„Bună ziua! Sunt Anne Moroianu, sunt căsătorită cu Andrei Moroianu, sunt cumnata lui Clotilde Armand. 00:08 – 04:49 Când m-am întâlnit cu soțul meu era și Nicușor și soțul lui Clotilde de fapt care îl cunosc de mult, l-am și văzut în Franța când a venit și el puțin în Franța”, afirma și cumnata actualului edil.

În spatele acestei rețele din USR ce are legături vechi cu Securitatea se află generalii SRI, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, creatorii de facto ai acestui partid politic neomarxist susținut de Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron – Clotilde Armand

Florian Coldea a fost decorat de ambasadorul Franţei cu Ordinul Naţional al Meritului.

„Nu voi înceta să insist, în calitate de ambasador al Franței, țară care a fost tragic lovită de atacuri teroriste în luna ianuarie a acestui an, asupra importanței acestei cooperări între servicii pentru a lupta împotriva noilor forme de terorism care aduc atingere valorilor de libertate și de drept, valori pe care le împărtășim toți”, a declarat Francois Saint-Paul când l-a decorat pe Florian Coldea.

Ordinul Național al Meritului se acordă, potrivit Ambasadei Franței, persoanelor din toate mediile de activitate și recompensează performanțele remarcabile ale cetățenilor, fie într-o funcție publică, civilă sau militară, fie în exercitarea unei activități private, precum și angajamentele tinerei generații.

„Ordinul Național al Meritului își propune să stimuleze energiile individuale, să reunească aspirațiile și să recompenseze inovația și implicarea în răspândirea valorilor susținute de Franța. Acest ordin are o triplă vocație: să reflecte dinamismului societății, să ofere un exemplu și să recunoască diversitatea”, conchide sursa citată.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button