ANCHETE

Familia Năstase vrea să defrișeze Poiana Brașov cu ajutorul lui Coliban, pentru a ridica un hotel de lux lânga Nuba Chalet

Pușcăriașul Adrian Năstase vrea să defrișeze Poiana Brașov, pentru a ridica un complex imobiliar în aproiere de Nuba Chalet, că doar grangurii sistemului au nevoie și de cazare nu doar de chermeze cu note de zeci de mii de euro din banii furați de la români. Adrian Năstase își recuperează acum bunurile furate din perioada când ocupa funcția de premier, proprietăți puse pe numele generalului DIE, Dragoş Florian Diaconescu. Generalul Diaconescu este cunoscut pentru implicarea sa în cea mai mare fraudă bancară din România prin care au fost țepuite băncile cu zeci de milioane de euro. Procurorii DIICOT au reţinut atunci 33 de persoane, printre care liderul grupării, Daniel Ruse, vicepreşedintele BRD, Claudiu Cercel, Florian Dragoş Diaconescu, fost general DIE, fraţii Moga și Aurel Şaramet sub acuzaţia de înşelăciune şi spălare de bani. Florian Dragoş Diaconescu a fost eliberat din închisoare în urma unei scrisori trimise lui Traian Băsescu.

Florian Dragoş Diaconescu

În momentul de față lui Adrian Năstase îi poate pica tunul imobiliar dacă Allen Coliban nu aprobă defrișarea dorită de acesta. În acte figurează fiul său Mihnea Năstase. Acesta a făcut mai multe demersuri către primarul USR al Brașovului, dar până acum nu s-au înțeles la bani susțin surse locale.

Solicitarea lui Mihnea Năstase constă în „construire complex turistic, servicii conexe, împrejmuire teren (2S+D+P+2E+M)“ – la adresa Drumul Sulinar nr. 12 – faza P.U.D. Proiectul hotelului ce ar urma să fie construit în Poiana Brașov, cu șapte niveluri (două subsoluri, demisol, parter, două etaje și mansardă) a fost respins în decembrie de Comisia Tehnică de Amenajarea Teritoriului și Urbanism a Primăriei Brașov, care a cerut revizuirea acestuia. Printre altele, proiectul nu respectă prevederile Regulamentului Local de Urbanism și ale Legii 48/2008, respectiv Codul Silvic. Mai precis, terenul pe care se amplasează construcția trebuie să fie proprietatea aceleiași persoane, iar „suprafața maximă care poate face obiectul scoaterii definitive din fondul forestier, incluzând construcția, accesul și împrejmuirea, este de maximum 5% din suprafața proprietății forestiere, dar nu mai mare de 200 m2”.

Totodată, Mihnea Năstase și asociații vor trebui să revizuiască profilul drumului de acces spre hotel. Comisia locală a pus și condiția respectării înălțimii maxime, în conformitate cu prevederile Regulamentului Local de Urbanism.

Interesant de văzut în CF-ul lui Mihnea Năstase ca în trecut a fost respinsa cererea de trecere a mențiunii de intrare în intravilan, dar când a trebuit a fost trecut în intravilan la notariatul din București. Așa se mișcă lucrurile când e vorba de pușcăriașul Adrian Năstase. Poate că acesta este și motivul pentru care Horia Constantinescu nu aplică măsuri la Nuba Chalet, construcție ilegală ce ar trebui demolată imediat.

Cu toate că au găsit nereguli majore acolo, nu au autorizație de funcționare sau construcție, nu aplică măsura de închidere pentru că au interes cu terenul unde vor sa construiască un hotel în spate la Nuba Chalet. După numeroase plângeri au fost în control la Nuba Chalet doi comisari apropiați de Horia Constantinescu, respectiv Nicolae Bardaș, comisar sef adjunct Brașov, pus direct de Horia și fost primar PSD în Rupea, apropiat PSD Brașov și prieten bun cu Dunca Marius.

A doua persoană este doamna comisar Mihaela Grecu, comisar care depinde de Horică pentru că a împlinit vârsta de pensionare și a rămas în activitate prin acordul direct al președintelui ANPC, aceasta fiind și chemată la București de Horică în perioada controlului la Nuba.

Chiar dacă Horia Constantinescu preciza în spațiul public, după tragedia de la bunul său prieten Dinicu Cornel (Ferma Dacilor) că va închide toate locațiile care nu au autorizații și aviz ISU, în cazul Nuba Chalet nu o face, doar aplică amenzi care se plătesc la jumătate din minim, adică o sticla de vin în acel club. Un dublu standard evident. Chiar dacă era în Brașov nu a vrut sa meargă în control personal. Doamna Mihaela Grecu, cea care la Nuba aplica o simplă amenda, merge împreună cu Horia Constantinescu la Mega Image și închide pentru lucruri minore locația. Spre exemplu: dimensiunea incorectă a unor șervețele.

Începem să înțelegem și alte interese pentru acel club. Vedem cum Mihnea Năstase, a făcut „o conventie” (schimb de teren) și a devenit proprietarul unui mare teren chiar în spate la Nuba Chalet. Interesant este de analizat că în CF vedem ca în trecut a fost refuzata trecerea în intravilan a terenului, dar acum a fost acceptat. Terenul este în spate la Nuba Chalet și Mihnea Năstase vrea sa facă o construcție acolo chiar dacă este zonă împădurită și ar trebui sa facă o defrișare amplă. Vedem că și Comisia de Circulație refuză avizul cerut de Mihnea Năstase, dar se zvonește că Horia Constantinescu cu sprijinul lui Dunca Marius va rezolva problema autorizației și construcția se va realiza.

Fostul general DIE, Florian Dragoş Diaconescu, l-a contactat pe Pampu Olimpiu, consilierul personal al primarului Allen Coliban, pentru a deschide negocierile financiare privind acordarea autorizației de care are atâta nevoie familia Năstase. Pampu Liviu Romanescu a fost șeful IPJ Covasna, iar soția sa este procurarea Pampu Romanescu Adriana Claudia din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Doamna Romanescu controlează tot ce mișcă în Parchete, în trecut fiind șefă la Brașov, susțin sursele Anchetatorii.ro. Ca să înțelegeți ce putere au aceste grupări mafiote care au acaparat statul român în ultimii 34 de ani. Cum a spus un clasic în viață: ”construiește cine trebuie!”.

Liviu Pampu Romanescu

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button