ANCHETE

Spitalul Județean Bacău, cronica unui dezastru social democrat

Raluca Grigoriu a fost declarată fruntaşa maternităţii Bacău, după ce a servit spitalului o amendă de 56.000 euro pentru foi de observaţie aranjate cu calculatorul.

Casa de asigurări de sănătate a efectuat un control la spitalul judeţean şi a constatat grave nereguli şi fals în acte. Foile de observaţie (FSZ) au fost “aranjate” pe calculator pentru a prosti controlorii de la CAS. Biletele de internare nu au fost verificate, foile de observaţie nu aveau înscrise datele obligatorii. A fost încălcat ORDINUL 1782/576/2006 privind înregistrarea pacienţilor care beneficiază de servicii medicale în regim de spitalizare. S-a dat practic liber la internări fictive.

Spitalul a plătit pentru Grigoriu o amendă de 56.000 euro. Teoretic, conducerea spitalului ar fi trebuit să se întoarcă împotriva Ralucăi Grigoriu, dar nu a făcut-o. Nici Adrian Popa, nici Irina Florea nu au făcut nimic, iar recuperarea sumei de 56.000 euro amendă s-a prescris.

Întâmplător foile de observaţie cu pricina erau chiar FSZ-urile conform cărora Raluca Grigoriu a fost declarată No.1 în clasamentul Maternităţii Bacău. Scopul scuză mijloacele. Aşadar, mânărelile pesediştilor sunt plătite tot de la buget, adică din banii noştri. Pesedistul neprins e angajat cinstit, şi eventual sancţionat cu o promovare.

FARMACIA SPITALULUI JUDEŢEAN E GOALĂ PENTRU CĂ SE CUMPĂRĂ … AVOCAŢI

A început controlul la borcanul cu miere de la SJU. Ivancea desfăşoară la spital o acţiune de control cam abuzivă, dar utilă având în vedere că scoate la iveală altceva decat dorea să obţină păpuşa bună la toate de la CJ. Adica Ivancea. Se pare că au scăpat controlorii de sub control şi duc în gard oiştea căruţei la care a tras cu sârg atata amar de vreme, şi în care stau cocoţate combinaţiile şi “combinatorii” lui Benea. Adicătelea combinatorii de la Bacău, dar mai ales trei băieţi deştepţi de la Bucuresti, care livrează aparatură la Bacău şi Buhuşi.

Legal, spitalul este de sine stătător, singura instituţie indrituită să demareze un control este ministerul, prin DSP. Revenind la controlul lui Ivancea, a fost trimis un formular cu “întrebări”, printre care şi o solicitare pentru clarificarea unei … sume de mulţi euro. Mai pe şleau, controlorii au depistat o fraudă de vreo două, trei milioane de euro la spital. Deocamdată totul e dat la volum mic pentru ca să fie folosit la un mic şantaj cu ocazia parlamentarelor.

Calupul de “întrebări” din chestionarul de control nu este emanaţia lui Ivancea. Mai mult ca sigur în spatele afacerii este un anchetator profesionist.

Chestionarul de control a fost trimis spre rezolvare la SJU în 26 februarie. Clanul Benea-Popa a ieşit la interval pe 28 februarie. Se pare că panarama cu semnarea contractului SRU Iaşi a fost făcută intenţionat pentru a-l atenţiona pe Ivancea. SJU este singura găină cu ouă aurii pentru jumulit în stil mare de sultanul acestui judeţ.

Pentru a rezolva ce îi dădea cu virgulă, madam manager Irina Florea (& securicii aferenţi) au angajat încă un avocat, că unul nu era de ajuns. Deci acum sunt doi avocaţi plătiţi împreună cu 30.000 lei/ lună, plus norma de 2 jurişti şi jumătate. Chirurugii nu au fir pentru ligaturi în operaţii, farmacia spitalului e goală, dar “ciordeala” e mai aproape de piele decât cămaşa şi … doare tare.

LA SPITALUL JUDEŢEAN BACĂU PILELE PSD PRESTEAZĂ LA CABINETELE PRIVATE ÎN TIMP CE SUNT DE GARDĂ.

Raluca Grigoriu pleacă din gardă în costum de spital ca să nu atragă atenţia şi dă consultaţii la cabinetul privat. Asta în timp ce naşa ei, manageriţa Irina Florea vânează toţi angajaţii care pleacă din timpul programului. Foarte interesant, Florea omite să o verifice pe Grigoriu deşi sunt martori (exemplu 26 septembrie orele 13:00) care au dovezi ce atestă cele scrise mai sus.

Fabrica de pile PSD – SJU funcţionează ireproşabil. Soţul d-nei Rotaru (Bogdan Rotaru) este prieten bun şi copilotul lui Grigoriu (soţul Ralucăi Grigoriu). De aceea i-a fost permis să presteze tot rezidenţiatul la SJU. Ulterior partidul i-a creat un post definitiv, pe acelaşi sistem ca la Irina Florea, doar că fiind strict local, nimeni nu s-a opus, pentru că nu aveau motiv.

Spitalul Judeţean Bacău se dovedeşte a fi o adevărată pepinieră, un sanctuar al pilelor pesediste, aşa ca să mănâncă şi gura lor o pâine albă nemuncită, sau plătită la dublu pe acelaşi orar.

INTERIMATUL SE LUNGEŞTE ÎN FUNCŢIE DE GRADUL DE RUDENIE

Conform dispozițiilor art.185 alin.1 și 5 din Legea 95/2006, deciziile prin care au fost prelungite mandatele pe funcțiile de șef de secție I si II din cadrul Maternității Bacău, sunt ilegale.
Contractul de administrare poate fi prelungit doar de 2 ori, maximum 3 luni ceea ce înseamnă că pentru șefia secției obstetrică – ginecologie I, dr. Calapod Roxana putea să îndeplinească această funcție prin interimat strict până la data de 15.08.2019, iar pentru șefia secției obstetrică – ginecologie II, dr. Grigoriu Raluca Valentina putea să îndeplinească această funcție prin interimat pâna la data de 28.02.2023.

Cadru legal:
Această situație prevăzută ca atare de Legea 95/2006 coroborată cu ORDINUL nr. 1.406 din 16 noiembrie 2006 pentru aprobarea Normelor privind organizarea concursului, ori examenului pentru ocuparea funcției de șef de secție, șef de laborator sau șef de serviciu din unitățile sanitare publice, în speță art. 4, art. 13, art. 14, precum și Ordinul 1374 din 5 decembrie 2016 pentru stabilirea atribuţiilor managerului interimar al spitalului public, care prevede la art. 1 pct . 8 că managerul interimar al spitalului public doar ”cu avizul consiliului de administratie , prelungeşte, la încetarea mandatului, contractele de administrare încheiate, în conformitate cu prevederile legale in vigoare” și în raport de măsurile trasate CHIAR de Consiliul Județean Bacău.

Solicităm să ne comunicați măsurile intreprinse pentru intrarea în legalitate, iar în cazul în care nu ați intreprins nici o măsură, solicităm prin prezentul material demararea unui control, demiterea şefilor de secție și numirea altor șefi de secție astfel încât să fie satisfăcute exigențele dispozitiilor art. 185 din Legea 95/2006.

Problema pilelor de la SJU nu este nouă. Pentru interpretarea dispozitiilor art 185 există şi o hotărâre definitiva a Curţii de Apel Bacău, atunci când a fost contestat interimatul lui Adrian Popa, susţinut de Dragoş Benea. A fost respinsă acţiunea, intrucât a fost invocată situaţia de forţă majoră covidistică …

IRINA FLOREA, BOMBOANA PE COLIVA SJU DIN BACĂU PREZIDEAZĂ “FAMIGLIA” BINECUVÂNTATĂ DE BENEA ŞI FACE ANGAJĂRI CA PE TARLAUA DE LA ITEŞTI

Revenim la subiectul fierbinte al angajărilor pe pile cu noi detalii picante. Şefa de la licitaţii (Liliana Dominteanu) şi-a angajat soţul la SJU, fiul pe post de asistent la ATI şi nora asistentă la secţia de chirurgie, bineînţeles imediat după ce au terminat şcoala, fără experienţă, fără o rutină elementară, dar bine mersi interconectaţi cu restul caracatiţei pesedisto-cicliste.

În epoca lui Creţu, TOATE angajările s-au făcut pe bază de PCR (pile, cunoştinţe şi relaţii). Spitalul din Bacău s-a îmbogăţit cu o mulţime de “asistente” foste croitorese, angajate în transporturi şamd care s-au reconvertit la vârste înaintate.

Referitor la posturile inventate, se doreşte prezenţa a trei securişti în SJU Bacău. Bojescu – administrator de ambulator, un alt administrator la UPU (se pare că-catindatul a fost prezent şi la concursul trucat al “managerei” Florea) şi încă un torţionar pardon administrator pe modelul spitalului din Bistriţa. Cei trei purceluşi urmează să controleze practic tot spitalul.

Plagiatoarea – manager a instaurat în spital teroarea legionară. Îşi disimulează lipsa cunoştinţelor de specialitate prin persecutarea tuturor ghinioniştilor care îndrăznesc să o contreze. Dacă tot am ajuns la pisicile aristocrate din sacul lui Benea, să nu o uităm pe Raluca Grigoriu, posesoare de apartament în Dubai, care pleacă din orele de servici precis la 12, la amiază, şi pleacă cu Porsche + Bentley + Maybach pe care însă a uitat să le menţioneze în declaraţia de avere.

DECES DUPĂ DECES, E CALEA SPRE SUCCES

Cu câteva zile în urmă a fost internată o pacientă în vârstă de 38 de ani, cu o sarcină oprită în evoluţie la 14 săptămâni. La fel ca în cazul tragic al Alexandrei, pacienta se plângea că nu poate respira, acuza dureri în zona abdominală. A fost tratată cu indiferenţă, simptomele fiind interpretate ca o reacţie de isterie. Starea femeii gravide s-a înrăutăţit, s-a încercat o intervenţie de urgenţă, totul în zadar. Pacienta a murit pe masa de operaţie la chirurgie. Se pare că femeia gravidă în vârstă de 38 de ani era pacienta Dr. Dinu cu implicarea Dr. Grigoriu care a avut o explozie de furie după decesul pacientei. În 2021 a mai fost înregistrat un deces în aceleaşi circumstanţe oribile. Tot la SJU Bacău, tot sub orânduirea pesedistă.

Din 2017 până în prezent este al patrulea deces pe mâna conducerii pesediste din Bacău. Mame tinere care aveau viitorul în faţă şi-au găsit sfârşitul în spitalul groazei din Bacău. Anchetele celor trei decese au fost penibile, muşamalizate pentru a scoate basma curată conducerea aservită a SJU Bacău. Şi acest caz sinistru urmează să intre pe mâna aceluiaşi organ de cercetare penală, care a anchetat decesele precedente. Nimic nu mai contează când e vorba de campania electorală.

Dr. Ţaga care se ocupă de raportarea deceselor nu ştia nimic. A fost sunată de la medicina legală în legătură cu “noul” deces şi n-a ştiut ce să comunice autorităţilor. Doar managera PSD Irina Florea ştia, şi a încercat să ţină tragedia sub preş până în ultima clipă. E lesne de dedus motivul. Este încă o tentativă de muşamalizare pe fundalul campaniei agresive social democrate.

Toată media locală vândută tace. Toate articolele de pe blogurile main-stream băcăuane se concentrează strict în jurul candidaţilor la locale. Pe lângă indiferenţa josnică faţă de oameni, asta denotă un singur fapt: SUNT VINOVAŢI!!!

COMISIA DE ETICĂ ESTE COMPUSĂ STRICT DIN MEMBRII CLANULUI

Ca să nu mai fie probleme ca tura trecută, când la alegerile Consiliului de etică au fost surprize și era cât pe ce ca persoane importante să nu prindă un postuleț și au mai și scăpat din mână bâta “disciplinei” în spital, anul acesta au organizat pe furiș alegerile, cu publicarea regulamentului pe pe data de 18.03, alegerile urmând să aibă loc pe data de 21.03.

Mafia PSD de la spitalul judeţean încearcă un simulacru de vot care să îi cuprindă doar pe agreaţii care vor alege “ce trebuie”. Irina Florea a publicat regulamentul cu doar două zile înainte de alegeri. Votarea va avea loc mâine, cu uşile închise, pentru a “aranja” membrii consiliului de reprimare a indezirabililor care se opun conducerii social democrate. Aşadar execuții pe furiș, ca la mafie! Oricum, pe liste apar doar candidații lor, așa că nu au cum sa piardă. Conducerea aservită are câştig de cauză, oricine ar fi votat.

CENZURA ESTE ASIGURATĂ DE SUS ÎN JOS PENTRU A NU LĂSA BREŞE

Deşi anul trecut Ivancea a instituit cenzura în comunicarea publică, rezultatele sunt dezastruoase. Fosta prezentatoare de ştiri la Deşteptarea a fost însărcinată cu îndosarierea a tot ce mişcă pe social media şi situri. Valentin Ivancea s-a autoproclamat cenzor şef şi a decretat că deşi instituțiile publice din subordine (protecţia copilului, muzeul, observatorul astronomic, spitalul, salvamontul, șamd) au conducere proprie, nici un material nu poate fi publicat pe reţelele sociale sau pe site, decât după ce trece prin filtrul lui. Filtrul lui Ivancea. Filtrul celui “ales” de toate marionetele care şi l-au pus pe post de insignă în piept şi acum se roagă la el ca la sfintele moaşte.

Cenzura nu prea funcţionează dar pentru orice eventualitate, “papa doc” Ivancea cheltuieşte în continuare sute de mii de euro pe contracte cu firme IT sau media, care vor asigura serviciile de comunicare şi publicare online. Mai mare daraua decât ocaua. Costă contractele cu hackerii lui Ivancea mai mult decât proiectele de dezvoltare ale județului. De exemplu la SJU, se doreşte externalizarea serviciilor medicale şi împărţirea pe felii a spitalului între agreaţi imediat după alegeri, e de înţeles interesul pentru cenzură profesionistă şi dezinteresul pentru rentabilizarea departamentelor medicale.

Da. În Bacău domneşte deplina democraţie. Pesediştii care şi-au adjudecat instituțiile judeţene se comportă ca vechilii pe plantaţie pentru a-şi proteja furtişagurile şi pilele. Rămâne de văzut dacă Guvernul şi premierul României subscriu la neo inchiziţia care a fost instaurată în Bacău la ordinele marionetei ce doar ţine cald tronul CJ.

Incompetenţa şi relaţionismul se apără prin şantaj de tip mafiot. Managera pomicultoare Irina Florea şi gaşca “Loft” a Ralucăi Grigoriu a impus legea tăcerii, ameninţând personalul cu înregistrări ILEGALE. Practica înregistrărilor fără consimţământul subiectului este considerată infracţiune “Violarea vieţii private | Codul Penal Parte integrantă din Lege 286/2009”.

TOTUL SE REZOLVĂ CU MINCIUNI ŞI REALIZĂRI PE HÂRTIE

Proiectul digitalizării ATI este finanțat din fonduri externe nerambursabile și ceva de la bugetul de stat. În cadrul Programului Operațional Competivitate 2014-2020, au fost vizate cele mai importante 18 spitale de adulți și pediatrie din România (spitale de urgență și centre regionale) prin implementarea unui sistem informatic modern de monitorizare, documentare, schimb de date medicale în situații de urgență.
Cele mai importante 18 unităţi spitaliceşti NU au fost desemnate de pesediştii de Bacău. Chiar deloc.
Alocările din fonduri EUROPENE NERAMBURSABILE şi de la buget s-au realizat conform proiectului POC, nu în urma amendamentelor depuse de parlamentarii PSD BACĂU.

Bugetul total al proiectului este de 134.498.076,93 lei cu TVA, din care 113.689.713,84 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020. Aşadar, doar 20.808.363,09 reprezintă bugetul de stat. Restul sunt fonduri externe.

PSD ÎȘI POPULEAZĂ CU PILE TOATE UNITĂȚILE SPITALICEȘTI

Descoperirile privind cazurile de angajări pe șpagă la spitale de stat patronate de CJ-urile PSD au devenit tot mai dese în ultimul an, ceea ce indică faptul că acest fenomen a devenit unul generalizat în România.
La SJU Bacău este de notorietate evaluarea asistentelor medicale după grosimea plicului, de la 10.000 la 15.000 euro pentru un post. Bineînțeles că abuzul în serviciu și traficul de influență sunt metodele de bază pentru angajările pe sprânceană de la Bacău.

Un caz binecunoscut este Bojescu, fost securist actualmente pensionar special, plasat pe un post fabricat de Consiliul Județean. Postul de administrator de policlinică nu există în organigramă. Tot în Bacău se mai fabrică un post de administrator UPU, tot o singură persoană numită pe post, tot post cu dedicație.

CINE NU CUNOAŞTE ISTORIA E CONDAMNAT SĂ O REPETE

Master chef Bârgu, bucătarul lui Benea, a făcut afaceri de milioane cu instituţii din subordinea consiliului judeţean. Firma bucătarului Bârgu, Progo Office s-a orientat în pandemie spre comerţul cu materiale medicale şi dezinfectanţi. Bucătarul patron care era iniţial furnizor de produse de papetărie, e acuzat că a fost implicat într-o afacere care duce la Dragoș Benea, puternicul baron PSD de Bacău.

Datele culese de pe platforma de achiziții publice, SEAP, arată că în doar o lună de zile Progo Office a contractat măști, combinezoane și dezinfectanți a căror valoare se ridică la dublul cifrei totale de afaceri a firmei pe anul 2018. Potrivit portalului Confidas, compania Progo Office S.R.L. a încheiat 2195 contracte de achiziții publice in valoare totală de 5.928.171 lei, doar în perioada 2017 – 2019.

Ororile prezentate mai sus reprezintă adevăratul salt pentru sănătate patronat de PSD. Proiectele ratate, risipa, relaţionismul şi teroarea sunt adevăratul capital electoral cu care PSD prosteşte în fiecare an electoral băcăuanii.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button