Aproape 10 000 de funcții publice împărțite de USR, UDMR și PNL. Debirocratizare?

Distribuie acest articol!

UDMR, USR și PNL au creat un guvern ce are nu mai puțin de 18 ministere. Acestea au fost împărțite frățește dar nu doar ele.

Aproape 100 de posturi de secretari de stat au fost înființate pentru ca să se găsească loc pentru orice membru de partid ce a fost lăsat pe afară de aceste alegeri parlamentare. USR și PNL au obținut niște scoruri rușinoase și zeci de politicieni au rămas în afara parlamentului.

Miza o reprezintă fiecare instituție publică din România, pornind de la cele centrale și până la femeia de serviciu.

Pe masa celor trei partide se află aproapie 10 000 de posturi în toată România și care în mod normal ar trebui să nu fie politice. Spre exemplu prefecții și subprefecții au funcții apolitice, însă fiecare partid și-a luat parte și va alege cine conduce la nivel de județ.

Acești prefecți vor interveni în numirile ce se vor face pe fiecare funcție publică, astfel încât fiecare membru de partid să fie mulțumit, indiferent dacă este el de la USR, PNL sau UDMR.

Cei mai câștigați din această ecuație sunt USR-iștii, cei care intră la guvernare pentru prima oară după 8 ani și foamea este una foarte mare.

În guvern au numit numai nulități, cu CV-uri ce nu ar impresiona nici un antreprenor din România. Ce să faci dacă nu este de unde?

Păi dacă la ministere nu au găsit să pună oameni de calitate oameni competenți, cum ne putem noi imagina că se va face acest lucru la nivelul instituțiilor publice?

Redacția ANCHETATORII.RO va sta cu ochii țintă pe tot ceea ce se va întâmpla în perioada următoare și vom aduce informații corect la cunoștința cititorilor.


Distribuie acest articol!