ECONOMIE

O țară în sărăcie! Cum a transformat Isărescu leul în hârtie igienică

Asasinul economiei românești este guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, un securist cu nume de cod ”Manole”. Avem o țară aruncată în sărăcie lucie de către BNR și politicienii analfabeți care ne conduc. În urmă cu circa 8 ani am făcut poza de deschidere(sus) în Piața Constituției din fața Parlamentului României. Oameni disperați. Sărăcie. Creditele în franci, euro și dolari, au aruncat românii în stradă și în faliment. În ultima lună am încercat să înțeleg cum a reușit Manole să transforme leul în hârtie igienică. Răspunsul este chiar în imaginea noastră de deschidere.

Se pare că nu am învățat nimic din fosta criză economică. Statul are rolul de a proteja cetățeanul, inclusiv împotriva bancherilor hrăpăreți. Din păcate, statul român a intrat în horă cu bancherii. Guvernele PSD și PNL au deschis larg o nouă ușă pentru un jaf de proporții implementat de bancheri asupra poporului român. Protestele românilor cu credite în franci elvețieni au speriat populația și l-au ajutat pe Mugur Isărescu să își pună planul diabolic în aplicare: ”creditul în lei”.

Mugur Isărescu – nume de cod ”Manole”

Mugur Isărescu a cântat prohodul leului românesc

Domnul Manole de la BNR ne-a amanetat viitorul. Ne-a lăsat săraci și neputincioși. Probabil, în curând, pe drumuri, după ce ne vom pierde casele luate pe creditele în lei. Dacă după criza din 2008 cu 2000 de euro câștigați într-o lună la muncă în Occident puteam face ceva acasă, astăzi, nu mai au nicio valoare în România. Mugur Isărescu a alungat definitiv românii în diaspora prin transformarea leului în hârtie igienică și menținerea euro la 5 lei.

Inflația galopantă, specialitatea lui Isărescu

În 2008 începea haosul pe piețele bancare la nivel mondial, iar specialitatea lui Isărescu, inflația, devenea din nou o sperietoare. În mod normal inflația nu ucide pe nimeni. Uneori chiar e indicat să arunci bani în piață. Înainte de criza economică din 2008 românii au fost încurajați să ia credite în valute străine la dobândă mică. Astfel, ne-am înghesuit ca oile la credite în valută. Când s-a dat semnalul pe Wall Street piața a căzut și dobânzile au luat-o razna. Așa că românii noștri s-au trezit că sunt datori vânduți băncilor. Mulți și-au pierdut casele sau chiar agoniseala de o viață din cauza creditelor în valută. La fel ca și acum, Isărescu a lăsat băncile să își facă de cap, pentru că o bancă națională are nevoie de bănci puternice. Numai în 2007, soldul creditării în monede străine a explodat, crescând cu 143%.

După experimentul din 2008, Mugur Isărescu a implementat o politică monetară criminală pentru poporul român cu largul sprijin al guvernelor PNL(PDL) și PSD. În loc să îi mai lase pe români să se împrumute în valută, BNR a încurajat populația să ia credite în lei la o dobândă extrem de mică. Toți ne-am crezut salvați de periculoasele credite în valută, dar din păcate am căzut din nou în capcana lui Mugur Isărescu.

BNR și guvernele lui Iohannis jupuiesc poporul

BNR și guvernele lui Iohannis au încurajat românii să se împrumute în lei. Desigur, statul a venit cu programul prima casă și creditul fenomenal pe 30 de ani. Dacă ne uităm la PIB-ul României în angrenajul UE observăm că este undeva la 2%. Mărunțis, în comparație cu sumele care se învârt prin bugetele mai marilor lumii. Prin jupuirea poporului român, BNR reușește să mențină sistemul în picioare, iar PSD și PNL pot contracta credite de zeci de miliarde la dobânzi record de circa 8%. Am ajuns să plătim anual numai dobânzi de 4 miliarde de euro pentru creditele făcute de partidele sistemului.

Pentru a încuraja creditele în lei Mugur Isărescu a impus băncilor reguli noi, respectiv, la creditele în lei avansul pentru locuințe a ajuns la 15%, iar la euro a rămas minimum 25%. Sincer, Manole a dat gol ca Maradona la mondialul din 86′. Creditele pentru casă pe 30 de ani ne vor aduce la sapă de lemn, la fel ca orice alte credite promovate de partidele sistemului. Românii au mușcat mărul otrăvit din nou.

Dacă am pornit la creditele în lei cu un ROBOR la 3 luni infirm, anul acesta el a explodat. De la 1,5% ROBOR la 3 luni a crescut de aproape 4 ori, respectiv de la 1,5 la 6%. Cu o inflație galopantă de peste 14% ROBOR va continua să crească spectaculos, iar ratele voastre lunare se vor dubla. Creditele pe 30 de ani pentru casă vă vor falimenta și cel mai indicat ar fi să le returnați băncii și să reveniți la chirie. Căsuța pe credit o să o plătim de trei ori sau chiar mai mult decât era în planul inițial.

Cursul euro/leu a rămas neschimbat în ultimul an, poate cu mici fluctuații. Băncile vor câștiga 100%, lunar, inclusiv în euro. Românii care au contractat credite în valută se pot considera fericiți deoarece nu au căzut în capcana lui Mugur Isărescu.

ROBOR este rata dobânzii la care băncile care contribuie la calcularea acestui indice sunt dispuse să ofere împrumuturi sub formă de depozite în lei celorlalte bănci contributoare. Cu alte cuvinte, ROBOR este controlat de băncile care au împrumutat cetățenii la greu în lei după 2009. Interesul lor și al BNR este ca ROBOR să explodeze pentru a-i băga în faliment pe români. În România avem în mare doar sucursale ale băncilor străine deoarece PSD și PNL au avut grijă să nu mai avem bănci românești. În contextul turbulențelor de la nivel mondial sucursulale băncilor străine au tot intersul în a-i jupui pe români.

Mugur Isărescu este nașul sistemului mafiot care conduce România. Partidele sistemului, PSD și PNL, au nevoie de Manole pentru a putea împrumuta miliarde în continuare. Cu banii luați din credite la dobânzi record, PSD și PNL mențin armata de bugetari și asistați sociali. Circa 1,5 milioane de bugetari și asistați social votează partidele sistemului și ne fură tuturor viitorul. În acest angrenaj intră și pensionarii deoarece sunt ținta predilectă a manipulărilor prin televiziunile controlate de partidele sistemului în care se pompează lunar milioane de euro din subvenția publică de la AEP. Manole e un geniu!

Pentru a distruge sistemul lui Manole și partidele care îi jefuiesc pe români trebuie să concediem cel puțin 700 de mii de bugetari. România are nevoie de regionalizare și desființarea consiliilor județene. Un alt pas este reorganizarea UAT-urilor. Comunele trebuiesc comasate și păstrat doar o treime din primarii și consilierii care parazitează bugetele locale. Pentru o democrație participativă și readucerea românilor la urne avem nevoie de modificarea legii electorale și revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Pasul suprem este modificarea Constituției.

PS. Doar Manole e etern.

Guvernul Petre Roman – FSN
Guvernul meu PSD/PNL/UDMR, urmașii FSN

de Matei Alexandru

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button