ANCHETE

EXCLUSIV II: Bolojan Ilie își dorește o națiune română fără cultură și tradiții, aservită intereselor străine

Continuăm dezvăluirile despre ”Ansamblul Artistit Profesionist Crișana” pe repede înainte și fără respectarea legii de către Bolojan Ilie, fost primar de Oradea și actualul Președinte al Consiliului Județean Bihor, un antiromân convins având în vedere acțiunile sale.

În data de 03 august 2022, Consiliul Județean Bihor inițiază proiectul de hotărâre privind desfințarea structurii Ansamblul Artistic Profesionist Crișana din cadrul instituțiiei publice de cultură Teatrul ”Regina Maria”, unde la motivul adoptării proiectului de hotărâre regăsim  inclusiv adresa Asociației Ansamblul Crișana prin care se aduce la cunoștiința autorități județene faptul că sunt titularii mărcii ”Ansamblu Crișana”. Trebuie menționat că în cadrul Teatrului ”Regina Maria” la aceea dată funcționa ”Ansamblul Artistic Profesionist Crișana” care nu are cu nimic de-a face cu numele înregistrat la OSIM de asociația Ansamblul Crișana așa cum a indus președintele Consiliului Județean Bihor, Bolojan Ilie.

În pagina a doua constatăm că ” Având în vedere că obicetivele Ansamblului Artistic Profesionist Crișana sunt promovarea și valoricarea culturii tradiționale și a creației populare contemporane printr-o riguroasă activitate artistică, prin organizarea și susținerea de spectacole pe an calendaristic, ceea ce presupune o activiatate repetitivă; urmărindu-se în principal, conservarea  și transmiterea valorilor morale, artistice și tehnice ale comunității locale, ale patrimoniului cultural național și universal, cultivarea valorilor și autenticității creației populare contemporane și artei interpretative profesioniste;”

Din motivare constatăm că Bolojan Ilie a considerat că rolul acestui ansamblu de  promovare și valoricare a culturii tradiționale și a creației populare contemporane este una care pentru el nu prea mai contează și că bihoreni pot trăi și fără aceast ansamblu. Dar oare ce este o națiune fără cultură și tradiții și care ar fi traiectoria lui în timp?

Mai trebuie precizat că actele emise de autorități arată ca și cum ar fi fost antedatate, deoarece succesiunea actelor cum ar fi referat de aprobare, raport de specialitate și proiectul de hotărâre au fost emise în aceeași zi, așa cum se spune pe repede înainte, că dacă este ordin este cu plăcere.

Conform acestei organigrame Teatrul maghiar are 109 angajati iar Teatru românesc Regina Maria are doar 88 de angajați cu tot cu cei 5 paznici, care deservesc amândouă teatrele.

Va urma.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button