ANCHETEPOLITICĂ

Securiștii interzic banii cash: Salariul doar pe card! Mastercard și băncile susțin inițiativa securistului Tuță și a specialistului în spălare de bani Radu Oprea

Șeful SRI, Eduard Hellvig, are impresia că toți suntem proști și slugi în solda serviciilor trădătoare de țară precum politicienii ciripitori ca Radu Oprea (PSD) și secretara sa de serviciu de la Ilfov. Mult prea decoratul șef al SRI de serviciile străine neamului românesc pune la cale reinstaurarea totalitarismului în România cu ajutorul marionetelor George Cristian Tuță (PNL) și Radu Oprea (PSD).

Eduard Hellvig a afirmat că marele merit al mandatului său este separarea serviciilor de politic. Le-au separat atât de tare încât șeful său de cabinet, George Cristian Tuță, a aterizat din SRI direct în Parlament de pe listele PNL Ilfov.

De la pâinea pe cartelă la portofel digital

Acest proiect de lege, care dacă ar fi adoptat ar însemna control total al statului asupra finanțelor personale, iar când statului nu îi convine ceva apăsă butonul și te lasă pieton. În Canada, dictatorul Trudeau a lăsat protestatarii antiguvernamentali fără acces la conturi în timpul protestelor Freedom Convoy. Ministrul de Finanțe canadian a explicat atunci că înăbușirea mitingurilor prin „confiscarea” conturilor a fost necesară. Toate amendamentele opoziției la legea totalitară inițiată de securiști au fost respinse în comisii de PSD și PNL.

Coadă la pîine

Legea lui Tuță și Oprea capătă accente totalitare, prevederile sale putând fi folosite, de exemplu, ca instrument de represiune împotriva unor grupuri de oameni sau categorii de cetățeni, prin blocarea conturilor bancare sau prin limitarea drastică a sumelor care pot fi retrase din cont în cazul în care nu se supun regimului.

Această lege este extrem de periculoasă pentru firava democrație din România și se poate ajunge în punctul în care cetățenii să devină total dependenți de guvern, astfel încât nu-și vor mai putea cumpăra nici măcar o pâine dacă nu au activat portofelul digital. Practic, nu e ceva nou. În perioada comunistă produsele alimentare erau pe cartelă. Acea metodă totalitară este înviată astăzi de noua securitate prin așa zisul portofel digital, lege prin care fiecare român este obligat să aibă card bancar, iar salariile și schimburile comerciale se vor efectua doar prin transfer bancar, cash-ul fiind eliminat aproape în totalitate.

Tuță și Oprea pun la cale interzicerea utilizării banilor cash în România. Asistăm la reînvierea totalitarismului

George Tuță este sluga credincioasă a șefului SRI Eduard Hellvig de când acesta era ministrul al Dezvoltării. Activitatea politică în PNL a început-o cu 15 ani în urmă, îndeplinind și funcția de secretar general adjunct al partidului pentru trei ani. Printre picături Tuță a mai făcut și pe securistul că doar nu putea să îl lase pe șefu` de la Ilfov singur și neprotejat.

Ce nu se spune explicit în CV-ul lui Tuță este că activitatea „în domeniul militar” se referă la faptul că acesta a fost şeful de cabinet al directorului SRI, Eduard Hellvig. George Tuță a deținut firma Power Sense Limited SRL, care figurează drept prestator de servicii pentru doi europarlamentari PNL: Rareș Bogdan și Dan Motreanu.

Power Sense Limited a fost înființată în august 2019 și s-a ocupat cu activități de consultanță pentru afaceri și management. În fapt, această firmă miroase de la o poștă a combinație și a spălare de bani deoarece din 2019 nu mai are niciun fel de activitate, între timp fiind radiată și nici nu apare în declarația de avere a tovarășului Tuță. Tuță a plătit în campania electorală 25 de mii de euro la PNL, pentru a fi pus pe liste, suma maximă admisă de AEP. Restul merge la negru. Nu doar la Tuță. Așa fac toți sub umbrela AEP.

Securistul Tuță și prăduitorul Oprea au inițiat un proiect de lege susținut de Mastercard și bănci in corpore care prevede ca toate salariile să fie plătite de angajator numai pe card, la fel ca și pensiile, indemnizațiile și alocațiile de asistență socială.

Același proiect prevede obligativitatea ca toți comercianții care operează pe teritoriul României să fie obligați să accepte și cel puțin un instrument de plată fără numerar. Mai mult, proiectul prevede „obligația fiecărui cetățean de a accepta și cel puțin un instrument de plată fără numerar”.

O altă prevedere stipulează că, începând cu data de 1 ianuarie 2026, instituțiile publice au obligația să asigure încasările în numerar doar prin unitățile Casei de Economii și Consemnațiuni C.E.C. S.A., prin Compania Națională „Poșta Română” S.A, prin intermediul altor instituții de credit și prin servicii automate ce funcționează pe baza acceptatoarelor de bancnote și monede, pe bază de convenții încheiate cu persoanele abilitate, cu condiția asigurării fondurilor necesare achitării comisioanelor stabilite pentru efectuarea acestor operațiuni.

George Tuță

Ne punem întrebarea dacă nu cumva Tuță și șeful SRI împreună cu prăduitorul Oprea au fost blagosloviți cu ceva cash de binefăcătorii sfântului card pentru această lege inspirată din Orwell 84.

Hellvig, creația lui Soros

– în 1995, la doar 21 de ani, fiind student la Cluj, Eduard Hellvig primeşte o bursă de la „Fundaţia Soros pentru o societate deschisă”, pentru proiectul „Cine guvernează sau cine deține puterea în România?”

– în 1996 este numit director de programe al „Fundaţiei Soros pentru o societate deschisă”

– în 1999 a participat la Şcoala de Vară organizată de Centrul de Studii Post-Comuniste, Universitatea Maryland College Park şi Centrul de Studii Post – Comuniste şi „Fundaţia Soros pentru o societate deschisă”. La Universitatea Maryland era profesor Vladimir Tismăneanu.

Eduard Hellvig a ajuns în Parlament cu ajutorul turnătorului la Securitate, Dan Voiculescu, fiind pus pe listele Partidului Umanist, mai apoi a ajuns lider al PNL şi ministru în Guvernul Ponta. Vă amințiți de puiul de securist Burduja? Și el tot prin ograda lui Voiculescu a trecut inițial, mai apoi a devenit lider PNL și ministru în Guvernul Ciucă.

La vremuri noi tot SECU

Omul lui Soroș a fost numit apoi șef al SRI pentru implicarea în manipularea protestelor de stradă din perioada 2012/2014 care au culminat cu căderea Guvernului Ponta și aducerea la putere a profesorului cu șase case de la Sibiu.

Reţinem, însă, că Eduard Hellvig este, încă din vremea studenţiei, creaţia publică a lui George Soros prin Fundaţia acestuia din România, înfiinţată, după cum se ştie, chiar în zilele Revoluţiei din 1989.

Cu alte cuvinte, Eduard Hellvig este, prin structura sa, un ONG-ist de tip Soros, adică pe fruntea sa rămîne această pecete: „Made Soros”, la fel ca la Monica Macovei sau Cristina Guseth. Tovarășa Guseth s-a detonat singură zilele trecute prin publicare unor stenograme dintr-un dosar penal în care era vizată direct. Acele stenograme arată cum funcționează ong-urile lui Soroș, bandele neomarxiste de la g4media și a altor securiști, pardon jurnaliști infiltrați în toate redacțiile.

Așa ca fapt divers, șeful Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, are credite mai mari decât veniturile sale declarate.

În cea mai recentă declarație de avere, șeful SRI, Eduard Hellvig, a declarat un împrumut de aproape două milioane de lei de la o instituție financiară nebancară (IFN). Dobânzile creditelor de la IFN sunt uriașe. Dl. Hellvig plătește, conform reclamei de pe site-ul IFN-ului Imocredit, aproape 9% dobândă la un credit ipotecar.

Cât înseamnă asta? 173 505 lei pe an. Adică, pe lună înseamnă 14 458 lei. Doar dobânda la acest credit este mai mare decât salariul de șef SRI. Șeful SRI s-a împrumutat cu 400 de mii de euro, iar bani ar urma să fie returnați până la vârsta de 76 de ani. Asta pute a șpagă de la o poștă. Niciodată un IFN nu acceptă ca un român de rând să plătească rate până la 76 de ani, dar pentru securiștii sistemului ca dl. Hellvig se poate. 

Baronul PSD, Radu Oprea, interlop specializat în spălare de bani

Baronul PSD de Prahova, Radu Oprea, are un trecut infracțional bogat alături de Mihail Ștefănescu pe care îl are și ca asociat în compania City Imobiliar SRL, firmă care apare și în declarația de avere cu un împrumut de 2.943.305 (circa 580 de mii de euro). Compania îl mai are ca asociat pe Drăgoiu Paul Constantin, directorul B.S.S. – Building Support Services, companie controlată de Reiwag Facility Services GMBH din Austria – familia Wagner.

Din pură curiozitate am întrebat un specialist în domeniu de ce ar împrumuta cineva o firmă fără activitate cu o așa sumă de bani.

Răspunsul specialistului: Vinzi cuiva fictiv un ac de 0,1 cenți pe 580 de mii de euro, bani pe care îi ai deja la negru și nu ai cum să îi declari. Apoi în declarația de avere treci cei 580 de mii de euro ca fiind legali.

Se aude DNA?

Așa că am decis să verificăm puțin trecutul baronului Oprea. Și… surpriză! Oprea este specialist în spălare de bani, potrivit ICCJ.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îi acuza pe OPREA RADU ȘTEFAN şi ŞTEFĂNESCU MIHAIL, precum şi a S.C. ICIM S.A. şi S.C. URBAN ELECTRIC S.R.L. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală sub forma autoratului şi spălare a banilor sub forma complicităţii.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

Inculpaţii Oprea Radu Ştefan (în prezent senator) şi Ştefănescu Mihail, în calitate de administratori de drept ai inculpatelor S.C. URBAN ELECTRIC S.R.L. şi S.C. ICIM S.A., au ajutat societăţile comerciale S.C. M. S.R.L. şi S.C. SSWA S.R.L. şi pe reprezentanţii legali şi/sau de fapt ai acestora să deruleze şi să înregistreze operaţiuni comerciale nereale, prin punerea la dispoziţie de contracte de prestări servicii şi lucrări fictive şi emiterea de facturi, în baza cărora s-au înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale fictive, ce au avut ca rezultat denaturarea obligaţiilor fiscale către stat.

Totodată, inculpaţii Oprea Radu Ştefan (până în momentul începerii mandatului de senator) şi Ştefănescu Mihail, în aceleaşi calităţi, au dispus şi dirijat transferul de sume de bani, cunoscând că ele provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, rezultat al încheierii unor contracte de lucrări şi prestări servicii care au permis înregistrarea în contabilitate a unor operaţiuni comerciale fictive, sume transferate din conturile societăţilor comerciale pe care le administrau în conturile unor societăţi cu comportament cu comportament tip „fantomă” cu care doar au simulat operaţiuni comerciale, în scopul ascunderii sau disimulării originii ilicite a acestora.

Inculpaţii Oprea Radu Ştefan şi Ştefănescu Mihail, în scopul evazionării bugetului de stat şi disimulării rezultatului ilicit pentru albire al produsului infracţiunii mijloc, interpunând în schema infracţională mai multe societăţi comerciale tip „fantomă”, administrate în fapt de cetăţeni sârbi şi eleni, cu ajutorul cărora sumele de bani au fost transferate de la una la alta ,,în cascadă”, în scopul albirii lor succesive.

În prezent nu există informații publice cu privire la situația dosarului 278/P/2014 în care Radu Oprea a fost urmărit penal, nici dacă Parchetul General a decis să-l scoată de sub urmărire penală pe Radu Oprea sau dacă procurorii lucrează în continuare în cauză. Cert este că dosarul nu a ajuns să fie judecat pe fondul cauzei, ci s-a oprit în faza de cameră preliminară, fază care nu este publică. Să mulțumim serviciilor trădătoare de țară care albesc dosarele băieților cu ochi albaștri și relații sus puse.

Numele lui Oprea și al partenerului, Mihai Ștefănescu, zis “Treflă” este legat și de compania Eco Burn specializată în eliminarea deșeurilor medicale. Imediat după ce a intrat în Parlament, Oprea a ieșit din Eco Burn, cesionându-și participațiile în decembrie 2012, luna ultimelor alegeri legislative.

Treflă, vechiul său asociat, a rămas în hârtii. El nu are o carieră publică, deși a fost extrem influent pe plan local: afaceristul e nașul de cununie al Andreei Cosma, fiica baronului PSD, și cel care i-a botezat acesteia copilul. Nici Radu Oprea nu-i străin de familia Cosma. Senatorul e fiul lui Nicolae Oprea, un fost viceprimar PSD al Ploieştiului, vechi prieten cu Mircea Cosma încă din epoca în care ambii lucrau la întreprinderea comunistă ICIM. Dar cercul relațional nu se închide aici. Sebastian Ghiță însuși a fost asociat cu Treflă și Radu Oprea în compania MBTT Development, din februarie 2006 până în octombrie 2012. Atât bătrânul Cosma cât și Sebi Ghiță sunt cunoscuți ca protejați ai serviciilor secrete, ultimul fiind în exil la Belgrad.

Să ne mai întrebăm cum a ajuns Radu Oprea purtătorul de palavre al PSD!? Peste tot securitate…

Radu Ștefan Oprea

Ce îi mână pe acești bandiți în lupta cu vitregitul popor român?

Pas cu pas pe final de mandat Klaus Iohannis și securiștii săi reinstaurează totalitarismul în România. Miza lor este controlul total al populației și menținerea la putere a actualei coaliții. În același timp, tovarășul Ciolacu se pregătește să devină premier și mai apoi președinte conform înțelegerii avute cu dulapul de la Cotroceni, pentru că l-a ajutat să obțină al doilea mandat prin candidatura analfabetei Viorica Dăncilă. Ciolacu e un analfabet mai șiret cu apucători de dictator fiind din fragedă pruncie prăduitor pe la serviciile trădătoare de țară, instruit bine de Omar Hayssam și nașul Ion Vasile.

Eduard Hellvig – Klaus Iohannis

Ciripitorul Ciolacu tocmai și-a pus finul șef la Transelectrica, iar mai nou vrea să controleze cu infractorul Neacșu toate companiile de stat din România. Ca să înțelegem cum se deschide calea spre tirania PSD în România, DNA tocmai la spălat la fund pe covrigarul de la Buzău care dormea sub plapumă la Revoluție. Dosar clasat. Ciolacu e un erou al loviturii de stat. Trăiască FSN, pardon PSD.

Obiectivul principal al SRI este acum pregătirea alegerilor prezidenţiale din anul 2024, cu Eduard Hellvig în rol principal. Având în vedere că Marcel Ciolacu va fi numit premier de Iohannis, iar dosarele îi sunt spălate de procurori ne dă de înțeles că va fi respectat acordul din 2020. Spre deosebire de partidele politice, care cred că alegerile se câştigă în campania electorală, serviciile secrete ştiu că totul se decide cu mult timp înainte şi acţionează în consecinţă.

Keep calm and vote Securitate

Ca atare, nu trebuie să surprindă pe nimeni că, în ciuda declaraţiilor formale privind echidistanţa instituţiei, SRI îl va sprijini din greu pe Marcel Ciolacu să devină președintele României, iar Klaus Iohannis va avea parte de liniște sau chiar un post călduț într-o funcție importantă. Gurile rele spun că mult prea odihnitul intenționează să revină în funcția de președinte al PNL, după ce marioneta Ciucă va juca rolul lui Dăncilă.

În acest scenariu este limpede pentru toată lumea că PSD şi PNL vor primi cea mai mare porție din tort, iar toate celelalte formaţiuni se dorește a fi simple anexe într-o bătălie precum cea pentru fotoliul de Preşedinte al României, în care învingătorul ia tot, spre deosebire de alegerile generale, în care şi alte partide obţin câteva firimituri. Singurul care ar putea strica acest joc ar fi George Simion de la AUR, dar serviciile au deja pregătit scenariul 2000 – Vadim vs. Iliescu, iar bandele Soros duc campanii mediatice intense împotriva celor care pun în pericol planurile tovarășilor din noua Securitate.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button