ANCHETE

Exclusiv AUDIO! Afacerile ascunse ale șefului Camerei de Conturi Constanța: Case în SUA și Austria, hotel la Vama Veche

Anchetă jurnalistică marca Alex Căutiș

România este în criză financiară, avem greva cadrelor didactice și se preconizează concedieri sau tăieri salariale în rândul angajaților de la stat. Articolul acesta se adresează în primul rând profesorilor, învățătorilor, educatorilor, angajaților de la stat din județul Constanța. Nu sunt bani pentru voi, dar sunt pentru hoțiile șefului Camerei de Conturi Constanța, Ioan Bobe!

Nu sunt bani pentru voi, dar sunt pentru ca șeful Camerei de Conturi să își cumpere o casă în SUA, o casă în Austria, să-și facă hotel la Vama Veche! Hoția se hrănește din hoție: Primării, școli, grădinițe, alte instituții de stat din județ au plătit și plătesc bani grei firmelor acestui șef, pentru ca nu cumva Camera de Conturi șă observe cum din primării, școli, grădinițe s-au sustras de către primari și directori sume colosale. Schema este una simplă.

Șeful Camerei de Conturi Constanța a deținut sau deține pe numele unor rude sau cunoscuți mai multe societăți comerciale cu activitate de deratizare. Pentru ca primarii, directori de școli sau de grădinițe să nu fie „deranjați” de controlul lui Bobe acesta își trimitea emisarii să semneze contracte bănoase de deratizare. Publicăm mai jos un referat de control al ANAF cu privire la activitatea infracțională a uneia din firmele lui Bobe – SC Bogd Universal – firmă care fictiv era pe numele unui anume Bogdan Lazăr, dar care, în realitate, aparținea inspectorului de conturi Ioan Bobe. Raportul de control al ANAF dă detalii despre infracțiuni comise de acea societate.

Aceasta nu era autorizată oficial pentru a face lucrări de dezinsecție, nu a avut angajați pentru a face astfel de lucrări și nici nu a achiziționat substanțele necesare pentru astfel de lucrări. DAR a „deratizat” un număr de doisprezece (12) primării, cinci (5) unități de învățământ și alte două (2) instituții de stat. În total a încasat ilegal 1.410.000 lei. Raportul ANAF a fost transmis Camerei de Conturi Constanța pentru ca aceasta să anunțe Parchetul. Cu alte cuvinte, trebuia ca Ioan Bobe să se dea singur în primire la Parchet…

Când ești inspector la Camera de Conturi primăriile îți fac plinul la mașinile personale

Unul dintre emisarii lui Ioan Bobe ne-a mărturisit că acesta îi trimitea la primării, la școli, la grădinițe și că primarii și directorii știau că pentru a nu avea probleme cu Camera de Conturi trebuia să accepte să facă deratizarea cu societățile Bogd Universal sau Deratex, ambele ale lui Bobe. Sursa noastră ne-a declarat că un singur primar din județul Constanța a rezistat acestui șantaj, este vorba de primarul localității 23 August. Și nu este tot, mașinile familiei Bobe, dar și mașinile societăților lui Bobe deținute pe numele unor cunoscuți sau rude erau alimentate cu carburanți PE CHELTUIALA PRIMĂRIILOR!!!!! Evident că niciodată Camera de Conturi Constanța nu a observat ceva suspect în aceste cheltuieli ilegale făcute de primării pentru a-l servi chiar pe inspectorul Camerei de Conturi Constanța, ajuns chiar șeful Camerei de Conturi Constanța. Publicăm mai jos raportul ANAF în privința SC BOGD Universal, cu mențiunea că sursele noastre ne-au declarat că Ioan Bobe a încercat personal să stopeze acest control al ANAF.

Publicăm mai jos raportul de control al ANAF cu privire la SC BOGD UNIVERSAL și o înregistrare cu unul dintre emisarii lui Bobe, care povestește cum primăriile îi plăteau combustibilul la mașinile personale. Despre casele din SUA și Austria ale familiei Bobe în edițiile viitoare.

Directorul Camerei de Conturi Constanța, Ioan Bobe, nu are trecute în declarația de avere mai multe proprietăți foarte scumpe. Acestea, ne-au spus apropiați ai familiei Bobe, sunt pe numele soției sale. Cum este cazul casei din imagine, din Statele Unite ale Americii. Casa aceasta, ne-au spus sursele noastre, valorează în jur de 1.000.000 de dolari și Ioan Bobe s-a deplasat personal acolo în septembrie 2017 și a gestionat amenajarea ei. Sub aceeași formă, spun aceleași surse, directorul a cumpărat o locuință și-n Austria, unde și-a mutat soția și copiii. Nici hotelul pe care-l deține la Vama Veche (hotel neautorizat de Ministerul Turismului – detalii AICI) nu este trecut în declarația de avere, este tot pe numele altcuiva, dar directorul Bobe se ocupă personal de amenajările de acolo, mai ales când este vorba de construcții ilegale, cu privire la care vom reveni.

Așa cum am publicat deja (puteți citi AICI) sursele noastre ne-au declarat că directorul Bobe deține pe numele unor interpuși mai multe societăți comerciale, cu care a obținut contracte la instituțiile de stat pe care le controlează. Dacă procurorii din Constanța ar fi interesați, probabil că ar putea afla date mai concrete despre acele contracte, despre beneficiarii lor și poate că ar putea vedea și investițiile în imobiliare generate de acele contracte. Să sperăm că parchetele, care la rândul lor pot fi controlate de Curtea de Conturi, nu au cotizat și ele unor societăți de tipul celor descrise. Aceasta vom vedea în articolele viitoare.

AUDIO

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button