ANCHETE
Trending

Sindicatul Clujului I: Emil Bloc – Cluj, oraș ”beton”

O știre nevinovată apărea zilele trecute în presa sistemului. Clujenii nu ar fi tocmai mulțumiți de modernizarea parcului Armăturii, cunoscut și ca parcul Feroviarilor, din cauza pietrelor lui Emil Boc. Echipa Anchetatorii.ro a cules informații de la fața locului pentru a înțelege schemele criminale despre care niciun om de afaceri clujean nu are curaj să vorbească. Am luat orașul la pas și am început să fotografiem proiectele primarului Emil Boc.

Pe parcursul săptămânilor petrecute în Cluj am descoperit o încrengătură de companii abonate la contracte de miliarde de euro cu statul. Numele celor care controlează aceste companii sunt cunoscuți generic ca Grupul de la Cluj, însă noi îi asemuim mai degrabă cu un sindicat al crimei organizate.

Sindicatul de la Cluj prosperă și se extinde în fiecare an, adună contracte de miliarde euro, iar suma este în creștere datorită harnicului primar, Emil Boc. Această mișcare de tip mafiot a devenit o amenințare serioasă la democrație și justiție în România. Membrii acestui Sindicat al Clujului sunt atât de puternici încât niciun guvern nu poate îndeplini nicio acțiune politică sau economică fără acordul lor. Direcția Regională de Informații Transilvania Vest (SRI) este de asemenea pusă în slujba acestei grupări deoarece șefii direcțiilor sunt numiți politic și provizoriu, nu prin concurs așa cum cere legea, susțin surse din cadrul serviciului.

Alexandru Badea, tânărul șef SRI Sibiu a fost numit șef la Direcția Regională de Informații Cluj. În locul său a fost adus ca șef la Direcția Regională de Informații Sibiu, colonelul Tomi Dumitru, de la Cluj. Rocada s-a făcut la ordinul președintelui Klaus Iohannis, totul pentru liniștea oamenilor de afaceri abonați la contractele de miliarde cu statul.

Emil Bloc și ceata lui pițigoi…

Sindicatul Clujului controlează finanțele județelor transilvane, ei decid cine sunt numiți rectori la Universitatea Babeș Bolyai și la USAMV Cluj, ei decid cine sunt managerii spitalelor, ei decid cine sunt șefii din poliție și ai parchetelor, ei decid cine este șeful SRI, ei numesc șeful Academiei Române, ei controlează afacerile cu gunoaie, nimic nu mișcă fără voia lor. Aceste persoane numite în funcții cheie sunt mai apoi obligate să direcționeze toate contractele către firmele acestei grupări și bineînțeles să o protejeze de persoane netrebnice care îndrăznesc să facă plângeri penale împotriva lor.

Vasile Dîncu(1) Ioan Rus (2) Horia Ciorcilă (4) Ioan Aurel Pop (5)

La vedere avem marionete precum Klaus Iohannis, Emil Boc, Rareș Bogdan, George Maior, Daniel Buda, Vasile Dîncu sau Alin Tișe, personaje responsabile cu direcționarea contractelor de la stat către companiile acestei grupări. Afiliați acestei grupări sunt și alte personaje din sfera politică precum, Vasile Blaga, Eduard Hellvig, Lucian Bode, Dacian Cioloș, Virgil Măgureanu, Virgil Ardelean, Florian Coldea, dar și jurnaliști de casă: Octavian Hoandră, Cozmin Gușă, Dan Andronic, Sabin Gherman.

Daniel David (rectorul UBB Cluj) – Eduard Hellvig (ex-șeful SRI)

Măscăriciul Rareș Bogdan a fugit între timp în Parlamentul European de la irealitatea lui Gușă. Jurnalistul Sabin Gherman, acum un pîrlit, dar, cu vreo două decenii în urmă, înfuriase pe toată lumea cum că se săturase de România. De fapt, el cerea avant la lettre autonomia Transilvaniei, pe motiv că PIB-ul făcut acolo nu trebuie împărțit cu valahii și cu moldovenii, totul la ordinele acestui Sindicat al Clujului pentru a speria mitici de pe malurile Dâmboviței. Trădarea de țără în miliarde de euro se măsoară.

Aliniați în fața stăpânilor! Rareș Bogdan, Cozmin Gușă, Vasile Blaga, Vasile Dîncu

K.W. Iohannis, care, deși e siban, făcîndu-și studiile la Cluj, este considerat de-al casei de către Sindicatul Clujului. Vasile Dîncu controlează FRF prin marioneta Burleanu, astfel Sindicatului Clujului încasează zeci de milioane de euro din fotbal. Aici contribuie și Neluțu Varga, acesta fiind beneficiarul unor autorizații de explorare de la ANRM prin FORMIN SA și alte companii afiliate. Bineînțeles că că șmecherii Clujului exploatează nu explorează cu ajutorul șefilor ANRM numiți politic de PSD.

Neluțu Varga, Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu, Vasile Dîncu

În categoria oamenilor de afaceri îi avem pe Ioan Rus (PSD), Vasile Pușcaș (PSD), Horia Ciorcilă (fondator Banca Transilvania), Gicu Gânsca ( ACI CLUJ), Ovidiu Turcu (imobiliare), frații Așchilean (imobiliare), Sabin Funar (fiul fostului primar Gheorge Funar), Daniel Goia de la Bistrița, Neluțu Varga (CFR Cluj), Arpad Paszkany (fugit în Ungaria) sau Dan Petrescu, miliardari într-un Cluj tot mai sărac. Ultimul, de trei ori miliardar, a decedat recent într-un accident aviatic împreună cu toată familia.

Octavian Hoandră – Horia Ciorcilă

În cei 33 de ani negri ai postdecembrismului s-a dovedit că, și unii, și alții, nu sînt decât niște lași, nepăsători cu soarta țării și a lor, mercantili, nesocotiți și nesolidari, slugarnici cu străinii, hoți și, Doamne!, atît de proști. 

O să începem seria dezvăluirilor cu un contract oneros al fraților Așchilean

Compania Nord Conforest din Gilău a fost înființată în 1991 și are ca obiect de activitate realizarea de lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor. În 2022, a declarat o cifră de afaceri de peste 92.107.000 lei, un profit de peste 4.835. 515 lei și datorii de 42.638.764 lei. Nord Conforest îi are ca administratori pe Dorin Așchilean, Emil Așchilean și Andrei Ioan Așchilean. Frații Așchilean au câștigat contracte de sute de milioane de euro cu ajutorul administrației publice locale conduse de Emil Boc.

Cei doi frați Așchilean mai controlează și compania Antrepriza de Construcții și Montaj (ACI) Cluj, împreună cu fondatorul Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, și afaceriștii Gicu Gânscă sau Dorel Goia. Numele fraților Așchilean a apărut și în mai multe dosare DNA din perioada când parchetul anticorupție mai aresta câte un grangure local precum Horea Uioreanu. Multe afacerile ale familiei Așchilean sunt puturoase însă aceștia profită de justiția nulă și inexistentă a statului român.

Frații Așchilean

Unul dintre contractele importante pe care le-a câștigat Nord Conforest în trecut este cel pentru închiderea rampei neconforme de la Pata Rât, contract atribuit prin negociere directă de către Consiliul Județean Cluj. Valoarea contractului a fost de 33,8 milioane lei. Rampa de la Pata Rât este abandonată, iar mirosurile îmbietoare se revarsă seară asupra Clujului, în special în serile fierbinți de vară. Deși Alin Tișe prezenta niște panouri cu bani de la UE, rampa e tot abandonată. Banii s-au dus în buzunarele băieților deștepți, dar o să vorbim despre asta într-un material viitor.

Alin Tișe în centru

ACI CLUJ figurează în contracte cu statul de circa 1 miliard de ron pe parcursul ultimilor ani. În anul financiar 2022 ACI CLUJ a avut venituri de 46 de milioane de euro.

Fiind atât de siguri pe ei acești indivizi nu s-au sinchisit prea tare să își ascundă urmele afacerilor oneroase. Cum spune partenerul strategic… ”follow the money”.

Proiectul pentru revitalizarea culuarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului, privind modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului, zona 2 PARCUL Armătura este un exemplu clasic de jefuire a banilor publici și europeni. Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la nici mai mult nici mai puțin de 44.242.722,88 lei, din care 34.731.034,04 lei provin de la Uniunea Europeană.

În loc să modernizeze parcul Armătura, frații Așchilean și partenerii lor au supraevaluat proiectul cu ajutorul primarului corupt Emil Boc. Clujenii s-au ales cu un parc plin de pietroaie în timp ce șmecherii Clujului au încasat circa 9 milioane de euro doar pe acest proiect. Doamna Laura Codruța Kovesi vine la Cluj doar ca să își facă propagandă electorală, în loc să arunce un ochi și peste escrocheriile urât mirositoare ale mafiei clujene.

Directiva 1371 privind „combaterea fraudelor îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii prin mijloace de drept penal” prevede pedepse de minimum 4 ani de închisoare dacă prejudiciul e mai mare de 100.000 de euro. În speța noastră vorbim de un prejudiciu de cel puțin câteva milioane de euro și un caiet de sarcini făcut la comandă de funcționarii din subordinea primarului Emil Boc.

De la justiția nulă și inexistentă a statului român nu mai avem nici o speranță. Este o copie în oglindă a acestor grupări de criminalitate organizată, doar că îmbracă robe și beneficiază de pensii speciale.

Nimic nou sub soare. Emil Boc a fost coleg de promoție între anii 1991 – 1995 cu Laura Codruța Lascu (actuala doamnă Kovesi), ex-șefă DNA și șefa Parchetului European Anticorupție (EPPO) și cu Crin Bologa, fost șef DNA, la Facultatea de Drept Babes Bolyai din Cluj-Napoca. Poate pricep și românii care e treaba cu această justiție nulă și inexistentă a statului român și cum se face că doar membri ai Sindicatului Clujului ajung să ocupe funcții cheie.

Mulți colegi din presă s-au rezumat să vorbească peiorativ despre Grupul de la Cluj, însă aici nu avem un grup de la Cluj ci o structură criminală foarte bine organizată ce merge pe codul omerta, la fel ca mafia italiană.

Lucrări de mântuială și jaf din bani publici marca Emil Boc

Firma Nord Conforest a fost desemnată câștigătoarea licitației pentru modernizarea parcului Armătura, contract estimat la peste 17,9 milioane lei. Oferta Norconforest a fost puțin peste 14 milioane lei. Cam cât a fost înțelegerea cu primarul Emil Bloc, pentru că contractul a fost oferit cu dedicație fraților Așchilean, la fel ca și cel de la Sala Sporturilor.

(sursă: SEAP, contestație Garden Center Grup)

Asocierea de pe locul II, Garden Center Grup, firma controlată de Ioan Olteanu, poreclit de media din București ca părintele spațiilor verzi din Capitală, a contestat în ultima zi, 6 mai, înainte de a trece termenul limită, rezultatul procedurii. Aceasta după ce Primăria ar fi refuzat să ofere firmei o serie de clarificări, mai ales că aceasta avea suspiciuni că prin acceptarea ofertelor ACI Cluj și Nord Conforest la licitație se încalcă legislația în materie de concurență, având în vedere că frații Dorin și Ion Așchilean sunt acționari la ambele societăți. Garden Center Grup dorea să știe dacă Primăria a cerut clarificări Consiliului Concurenței privind participarea celor două firme la procedură.

Potrivit contestației depuse de Garden Center Grup la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, Primăria trebuia, potrivit legii, să descalifice cele două societăți de la licitație, având în vedere că frații Dorin și Ioan Așchilean sunt în conducerea și administrarea ambelor firme. S-au agitat degeaba. Dedicația e dedicație la Cluj.

(sursa SEAP, contestație Garden Center Grup)

În data de 7.12.2022 a fost săpată o groapă adâncă în mijlocul parcului Armătura, care a început să fie treptat umplută cu deșeuri provenite din construcții. Lemn, plastic, beton, metale, resturi de pe la alte lucrări ale fraților Așchilean. Totul a fost acoperit și betonat ca la carte de constructorii primarului Emil Bloc.

Parcul Armătura și malul Someșului au fost bine betonate cu blocuri de granit ”mario grey”, de dimensiunea 95x100x45, aproape de mărimea primarului Emil Bloc. Cum se face că pe hârtiile acestor blocuri de granit scrie negru pe alb proiect ”Sala Sporturilor”. Adică, nu ar avea ce să caute pe malul Someșului și în Parcul Armătura.

Nu știm ce a avut în cap primarul Emil cu aceste blocuri de granit absolut inutile puse unul peste altul pe malul Someșului, dar pare a fi un fel de loc de promenadă. Clujenii nu ar putea sta în această tribună pentru că frații Așchilean au amenajat doar malurile, fără a decolmata și albia râului plină de gunoaie ce emană miros pestilențial. Bălăriile fac și ele parte din decorul de 9 milioane de euro. Băncile din parc sunt și ele din blocuri de granit, că doar firmele Sindicatului Clujean trebuiesc și ele hrănite.

Pe fundal mai avem și un pod pietonal absolut inutil și supradimensionat.

În spatele firmei care livrează pietrele de granit se află o rudă a fraților Așchilean, mai exact Așchilean Andreea.

Podul pietonal construit frații Așchilean și câteva alei pietonale sunt fix sub o LEA, Linie Electrică Aeriană de înaltă tensiune. În România reglementarea zonelor de protecție și de siguranță aferente capacităților energetice este de competența Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.

Conform ANRE [2] definițiile pentru zonele de protecție și de siguranță sunt:

  • zona de protecție este: zona adiacentă capacităţii energetice sau unor componente ale acesteia, extinsă în spaţiu, în care se instituie restricţii privind accesul persoanelor şi regimul construcţiilor; această zonă se instituie pentru a proteja capacitatea  energetică şi pentru a asigura accesul personalului pentru exploatare şi mentenanţă
  • zona de siguranță este: zona adiacentă capacităţii energetice sau unor componente ale acesteia, extinsă în spaţiu, în care se instituie restricţii şi interdicţii, în scopul asigurării funcţionării normale a capacităţii energetice şi pentru evitarea punerii în pericol a persoanelor bunurilor şi mediului din vecinătate; zona de siguranţă cuprinde şi zona de protecţie

Table 3 extras din [1] (notatii OHL= overgead line = LEA = linie lectrica aeriana)

Nr crtTip instalatieZona Protectie(ZP)Zona de siguranta(ZS)Observatii
1HT OHL37 m37 m18,5 m fata de ax
2MV OHL24 m24 m12 m fata de ax

După cum observăm în imaginile de mai jos nu este respectată nici zona de protecție(LEA), nici zona de siguranță, fapt ce poate pune în pericol viața pietonilor în cazul unui accident nefericit, având în vedere că ne confruntăm tot mai des cu fenomene meteorologice extreme. Podul pietonal și aleile aflate sub liniile aeriene de înaltă tensiune trebuiesc închise de meșterii primarului Emil Bloc. (foto jos)

Lucrarea a fost dată gata, banii au fost încasați, toată lumea fericită, numai clujenii au rămas buni de plată. Acesta este statul eșuat în toată splendoarea sa. Ne mai mirăm de ce mor oamenii în tot felul de accidente, de ce descoperim azile ale groazei sau că femeile nasc pe caldarâm în fața spitalelor. Atât s-a putut.

Sindicatul Clujului are un patern și el se numește manipularea pieței de capital. Cei 33 de ani negri ai postdecembrismului ne-au arătat că românii sunt naivi, o națiune romantică în fața prădătorilor de pe meleagurile mioritice și în fața marilor puteri jefuitoare de la Est și de la Vest. Va urma!

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button