ANCHETE

Cum mituiește Victor Drăgușin familia PSD, Ursu-Avram, cu banii cetățenilor: Antena 3 îi ridică ode cârmaciului de la Alexandria

Victor Drăgușin este unul din asasinii economici ai Teleormanului și membru de vază în anturajul baronului infractor, Liviu Dragnea. Drăgușin este primarul municipiului Alexandria din anul 2008 și ocupă funcția de membru al PSD (PDSR) încă din anul 1995. De pe vremea lui taica Ion Ilici Iliescu, Drăgușin se tot înfruptă din avuția poporului. Alexandria a rămas un oraș fantomă și supraviețuiește doar din ambiția unor oameni de afaceri, altfel era lăsat să moară ca mai toate localitățile teleormănene, pe care Livache și gașca le-au jefuit după bunul plac. PSD este cunoscut în Teleorman ca partidul specializat în colectarea TVA-ului pungășiei. Dacă nu dai 10% primarului/baronului PSD, nu primești nici un contract.

Victor Drăgușin este baronul local care a rămas celebru pentru remarca: ”corupția nu poate fi oprită”. Ar trebui să îl înțelegem, pentru că el nu se poate opri niciodată din furat.

Surse apropiate de famiglia de la Alexandria ne-au transmis informații și documente despre activitatea infracțională a primarului PSD, Victor Drăgușin.

O asociație obscură la care activa și europarlamentarul PSD, Carmen Avram, a primit mai multe contracte de la Primăria Alexandria, astfel baronașul de Teleorman este uns cu limbi meșteșugite de Adrian Ursu la Antena 3 și celelalte posturi ale securistului Dan Voiculescu. Domnul Ursu este soțul doamnei Carmen Avram.

Cum își plătește Victor Drăgușin aparițiile la Antena 3 și Antena 3 Alexandria

Update: Profesorul Giurescu a trecut la cele veșnice. Dumnezeu să îl odihnească în pace. Să le fie rușine celor care se folosesc de imaginea lui pentru a-și acoperi activitatea infracțională.

Simplu, îi dă bani lui Adrian Ursu, dar nu direct ci prin intermediul unei organizații, înființate de acesta intitulată Asociația Povestașii. Asociația Povestașii îl are ca președinte de onoare pe academicianul Dinu C. Giurescu, președinte Simona Elena Simboan, iar povestași pe Filip Iorga și Ana Iorga. În mod sigur profesorul Giurescu habar nu are de activitatea infracțională a familiei Ursu/Avram și modalitățile prin care obțin bani de la baronii PSD. Un susținăttor al Asociației lui Ursu este chiar președintele Klaus Iohannis, acesta a participat la o acțiune caritabilă. Nu putem uita faptul că domnul președinte Iohannis este premierul de la Grivco.

Povestașii de la Antena 3
Simona Elena Simboan

Ca orice baron care se respectă banii pentru publicitate nu provin din propriul buzunar ci din bani publici, mai exact din bugetul local. Astfel, în 2023 ,,taxa tv de apariție pe sticlă a fost de 172.500 lei pentru: ,,Prestare servicii de evaluare si consiliere psihonutrițională pentru 150 de preșcolari și elevi, inclusiv părinții, în vederea conștientizării, informării și educării comunităților cu privire la nutriție, obiceiuri personale și comportamentale.

http://www.e-licitatie.ro/pub/direct-acquisition/view/113692674
Palma s-a batut însă în 2022 când s-au dat 45.000 lei către Asociația Povestașilor pentru ,,Prestare servicii de dezvoltare personală, ateliere dezvoltare personală, cu tema stimularea creativității și managementul emoțiilor, împărțit în două module, cu participarea a câte 20 de copii din fiecare dintre următoarele categorii de vârstă: 6-10 ani, 10-14 ani și 14-18 ani, cu posibilitatea participării părinților. http://www.e-licitatie.ro/pub/direct-acquisition/view/112778833


Aproape 45 de mii de euro din banii cetățenilor din Alexandria merg către famiglia Antena 3. Mare pisicolog și Ursu ăsta de la Antena varanului! Știe cine are banii în Alexandria, cine trebuie lăudat, cine sunt adversarii politici, care trebuiesc denigrați la ordin!

Dar de unde știm că ”povestașii” sunt ai lui Ursu-povestitorul? Păi, ne-o spune vulpea Carmen Avram, nevasta lui Adrian Ursu, prin viu grai: ”Asociația s-a născut dintr-un tată, Adrian Ursu – soțul meu!” https://www.youtube.com/watch?v=UZfZ4F_ehO0

Dar și din declarația de avere depusă în 2019 de Carmen Avram, jurnalistă Antena 3 propulsată de ”varan” în Parlamentul European pe listele PSD. Așa că banii au circuit închis: de la Primaria Alexandria la Asociația Povestașii la Adrian Ursu, cu beneficiar Victor Drăgușin și mărețele realizări lipsă!

După patru mandate la Primăria Alexandria odiosul corupt Victor Drăgușin ar trebui să își facă bagajele. Poate avem noroc și se trezește DNA. În aceste acte prezentate mai sus vorbim de abuz în serviciu, conflict de interese și deturnare de fonduri. De asemenea, Asociația Povestașii înființată de Adrian Ursu are doar două contracte în SEAP, fix contractele cu Primăria Alexandria. Povestașul Adrian Ursu educă cetățenii din Alexandria să voteze cu PSD și să aleagă un infractor… Victor Drăgușin!

Art. 307. –

(1) Schimbarea destinaţiei fondurilor băneşti ori a resurselor materiale alocate unei autorităţi publice sau instituţii publice, fără respectarea prevederilor legale, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor provenite din finanţările obţinute sau garantate din fonduri publice.

(3) Tentativa se pedepseşte.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button