ȘTIRI

Valea Jiului, valea plângerii! La vremuri noi, tot SECURIȘTI – Burduja angajează activul de partid la ministerul Energiei: 11 posturi de consilieri scoase la concurs

Ministrul Energiei, liberalul Sebastian Burduja scoate la concurs 11 posturi de consilier clasa I, în timp ce premierul Ciolacu ne vinde gogoși că nu se mai fac angajări la stat. Oare la ce sunt buni acești consilieri în cadrul ministerului Energiei? Să îi învețe pe ceilalți angajați cum se taie frunză la câini!? La materialul anterior despre angajările de consilieri de la ministerul Sănătății, DNA a descoperit că mai multe posturi erau aranjate pentru neamurile de la PSD. Avem un stat cangrenat din cauza unui sistem bugetar suprapopulat, incompetent și plin de neamuri, amante, sinecuri și lipitori de afișe de la partid. România trăiește pe datorie și plătește dobânzi de 8%, cele mai mari din UE.

Deși e un politician tânăr din noua genrație, Burduja este de fapt fiul tatălui său, un pui de securist pus pe furat la fel ca și odiosul său tată. Dacă Burduja tatăl e răsplătit cu un post important în compania rușilor de la ALRO Slatina, fiul se bucură de beneficiile funcției de ministru. Așa arată Republica Infranctorilor sub domnia lui Iohannis, Ciucă și Ciolacu.

Marinel și Sebastian Burduja

Toată viața Burduja nu a produs nimic și s-a făcut remarcat prin asocierea cu securiști slinoși precum Dan Voiculescu, acesta fiind și condamnat la închisoare 10 ani pentru fapte de corupție. Asistăm la perpetuarea în funcții de conducere a statului a fiilor foștilor securiști care au jefuit țara de miliarde de dolari. Noi, românii de rând, nu avem vilă pe Coasta de Azur în valoarea de peste 5 milioane de euro și nici studii la Harvard sau Stanford pentru că părinții noștri nu au jefuit statul precum părinții noului ministru al Energiei, Sebastian Burduja. La vremuri noi, tot ei.

Sebastian Burduja, un proiect al noii Securități

Burduja Junior a fost aruncat în arena politică cu sprijinul lui Mihai Gâdea, Mircea Geoană, Dan Voiculescu, Ecaterina Andronescu și Sebastian Ghiță, eveniment organizat în 2009 de o asociație fantomă, Liga Studenților Români din Străinătate. În această organizație erau aduși fii securiștilor trimiși la studii în străinătate.

Sebastian Burduja a mai înființat Fundația CAESAR, inițiativă sprijinită puternic de securistul Dan Voiculescu. El a lansat diferite inițiative la care au participat președinții Traian Băsescu și Klaus Iohannis, iar în 2015 a încheiat un protocol cu Ministerul de Externe pentru ”proiecte dedicate priorităţilor de politică externă”.

În 2016 a fondat partidul Partidul Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) și a candidat ca independent pentru Camera Deputaților, ratând însă intrarea în Parlament. În 2017 și 2018, Burduja a fost prezent la mitingurile anti-PSD din București. Mai apoi, partidul lui Burduja a fost înghițit de PNL. Burduja a fost implicat și în organizarea protestului din 10 august, eveniment soldat cu violențe extreme.

Activista Angi Șerban afirma despre grupul lui Sebastian Burduja(PACT): ”Da, ideea e ca acolo sunt numai copii de bani gata, de securiști. Ei sunt foarte deștepți, foarte mișto, da…. sunt destui prin țară… uite și aici o listă… (Transcrierea unei înregistrări difuzate de Antena 3 în 10,09- 2018).

Ce afirma Cristian Sima despre tânărul Tianu Burduja

”Tianu Burduja și fundația sa Caesar, vîrful de lance al serviciilor vechi și noi, au încălecat și Cotroceniul. Niciunul dintre cei prezenți acolo nu au muncit în diaspora. După ce a fost numit de România la Banca Mondială, Tianu se întoarce acasă ca să fie viitorul nostru lider, pentru a continua dominația securisto-comunistă. Discursuri cu limbă de lemn. Dacă vă întrebați cine îi finanțează vă spun eu: Marinel Burduja, fost securist, bancher și șpăgar șef în toate afacerile IT dubioase din ultimii 20 de ani. Dacă vreți să aflați ce ne așteaptă, ascultați acest video. E plictisitor, la fel de gri ca și viitorul tinerilor din România. Sunt mulți tineri extrem de valoroși în diaspora dar niciunul nu se asociază cu Tianu Burduja și securiștii lui”. (Cristian Sima postare 18 09 2015, preluată de Eevnimentul.ro).

Valea Jiului, valea plângerii

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, se lăuda zilele trecute că și-a petrecut două ore din viață în mina Livezeni, sinura mină mecanizată. Mina Livezeni este mecanizată cu utilaje sovietice, vechi de aproape jumătate de secol. Puiul de securist mai afirmă că salvarea pentru ultimii 2000 de mineri va veni de la Complexul Energetic Valea Jiului, construit pe rămășițele Complexului Energetic Hunedoara. Ăștia au impresia că toți suntem proști și numai lor le putea trece prin cap asemenea idei inovatoare de jaf și furt.

Recunoaște-ți escrocii? Sunt aceeași care au devalizat CEH

Noul Complexul Energetic Valea Jiului este un nou grup infracțional organizat care se va ocupa cu devalizare bugetului statului, la fel cum a fost folosit și Complexul Energetic Hunedoara. PSD și PNL nu știu să producă altceva decât jaf și distrugere în Valea Jiului.

Dragi mineri din Valea Jiului, voi sunteți ultima generație pe spatele căreia acești bandiți își vor construi averi nemăsurate și conturi pline cu zeci de milioane de dolari prin devalizarea ultimelor mine funcționale.

De ce spunem asta? Pentru că noul șef al Complexului Energetic Valea Jiului este consilierul lui Burduja, un puștiulică de 28 de ani care habar nu are ce înseamnă companie energetică. Îl recomandă vocea și talentul, mai exact îi căra mapa lui Burduja pe unde a avut funcții plătite gras la stat.

Cine e lacheul lui Burduja pus să distrugă ultimele mine din Valea Jiului

Andrei Nicolae Popa

Andrei Nicolae Popa (28 de ani) este noul președinte al Consiliului de Administrație al nou înființatei Complexul Energetic Valea Jiului, companie în curs de preluare a activelor și a celor 2.000 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara (exploatările de huilă, atâtea câte mai sunt), acum falită.

Andrei Nicolae Popa a fost propunerea Ministerului Energiei pentru acest post, iar în Adunarea Generală a Acționarilor, care este controlată în totalitate de Ministerul Energiei, el a fost și votat, pentru un mandat provizoriu de cinci luni. El era anterior consilier al ministrului Energiei, Sebastian Burduja.

Lui Popa îi lipsește orice fel de experiență în energie, potrivit parcursului profesional postat pe LinkedIn.

Popa i-a devenit consilier lui Burduja, în 2022, când acesta era ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, vin și funcțiile mari. Popa intră în board-ul Agenției Spațiale Române. Când Burduja ajunge ministru la Energie, în mai, anul acesta, Popa vine cu el, tot în calitate de consilier. Acum este președintele Complexului Energetic Valea Jiului.

Numirile făcute de Burduja sunt ilegale

Alături de Popa, în CA la Complexul Energetic Valea Jiului au mai fost aleși Radu Nicolae Chiurtu și Aura Gabriela Dumitru, tot cu mandat de cinci luni.

Numirile sunt de asemenea ilegale, pentru că vorbim deja de doi membri în CA care vin direct de la Ministerul Energiei, plus un altul care vine de la altă instituție guvernamentală, Chiurtu, de la ACROPO (în subordinea Secretariatului General al Guvernului). Articolul I din Legea nr. 187 din 28 iunie 2023, publicată în Monitorul Oficial nr. 594 din 29 iunie 2023: „(4) În cazul consiliilor de administrație al căror număr de membri se încadrează în prevederile alin. (1) (organizarea, funcționarea și guvernanța întreprinderilor publice și asigură creșterea transparenței și îmbunătățirea calității informației prezentate public de către acestea, prin implementarea principiilor de guvernanță corporativă a întreprinderilor publice – n.r.), nu pot fi numiți mai mult de un membru din rândul funcționarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul autorității publice tutelare ori din cadrul altor autorități sau instituții publice”.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button