POLITICĂ

ANIF, robinet de bani pentru baronul Stănescu, groparul sistemelor de irigații și al agriculturii românești

Încălzire climatică sau roadele ticăloșiei politicienilor de mucava? Seceta nemiloasă care a cuprins România anul trecut a afectat peste 231.704 de hectare de teren agricol și a compromis muncă multor fermieri români care se văd acum nevoiți să-și regândească strategia pentru următorii ani. Să facă acest lucru presupune însă cheltuieli mari și poate că unii dintre cei preocupați să muncească pământul nu vor mai dori să riște avuția familiei pentru că apoi să piardă toți banii investiți… Cine știe?!

Printre aceștia se numără mulți fermieri din zona Olteniei care au ajuns să se roage la sfinți și la norii de altădată că să mai cadă puțintică ploaie din Ceruri… În momentul de față este greu de cuantificat care sunt pierderile fermierilor și cât de greu le va fi acestora să-și refacă moralul că să o ia de la capăt… Este cu atât mai greu cu cât aceștia sunt sabotati din interior, adică exact din direcția din care ar fi trebuit să vină salvarea. Ei bine, un necaz nu vine niciodată singur.

Pe lângă seceta cumplită care s-a năpustit asupra culturilor agricole avem în față un alt vrăjmaș care pare să fie tatăl tuturor relelor. Este Apocalipsa însăși: este Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare (ANIF) – instituție înființată în urmă Ordonanței de Urgență nr.82/29 septembrie 2011 și care funcționează cu bani de la bugetul de stat în subordinea MADR-ului condus efectiv de Paul Stănescu Secretar General PSD, Florin Barbu “Mafiotul de la ANIF” și Elena Filip director Îmbunătățiri Funciare și Fond Funciar din cadrul MADR neschimbată de nici un ministru de mai bine de 10 ani de zile. 

De la crearea acestei structuri nimic bun nu s-a întâmplat în agricultură autohtonă și acest lucru îl vede acum cu ochiul liber și nea Petrică Daea – cel care pare că “a luat câmpii la picior” că să frece știuletele de porumb pentru audiență în plin sezon estival. E vacanță parlamentară și trebuia că cineva să mențînă ratingul ridicat. E și asta o treaba, nu? Și poate că nici nu e vină lui… E băgat la înaintare din lipsa de soluții. E și el doar un pion. Cu interese la purtător. Firește!  Să-l lăsăm (deocamdată!) pe nea Petrică să cutreiere ziua și noaptea… Să ne concentrăm pe ANIF și pe vagabonzii care formează șleahta de baronasi fără statura din PSD. Pentru că ei sunt mereu aceiași care contribuie neîncetat la dezastrul din agricultură românească. Aici e buba!!!

În OLT au revopsit doar pompele prejudiciu de 1,5 milioane de euro – SRI și DNA, slugile mafiei

  ANIF AR TREBUI SĂ DISPARĂ…

…la pachet cu baronii care au distrus agricultură românească

Există o întreagă suma de motive pentru care această involuată și inutilă structura bugetară ar trebui să dispară o dată pentru totdeauna. În primul rând, ANIF nu ajută cu nimic fermierii români, lucru care poate fi ușor măsurat și argumentat de Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (din ce în ce mai puține!)  care încă se lupta cu sistemul ticăloșit format din politruci dezinteresați de soarta agriculturii românești. În fapt, ANIF nu este altceva decât o întruchipare meschină a politicianismului românesc primitiv care distruge recoltele celor care vor să performeze în agricultură și le taie avântul tinerilor fermieri care ar vrea să înceapă un business cinstit în acest domeniu.

ANIF nu este altceva decât un robinet care “iriga” milioane de euro în buzunarele haimanalelor politice cărora nu le pasă nici câtuși de puțîn de soarta agriculturii românești cândva înfloritoare și fruntașă pe plan global. Acum, nimic nu mai seamănă cu ce era odinioară agricultură românească. Până și Ungaria a ajuns să stea mai bine că noi la capitolul sisteme de irigații și am asistat în această vara la un episod hilar în care fermierii din țară vecină cumpărau apă de la noi pentru a iriga culturile proprii de porumb, în timp ce fermierii români din zonele de granița își vedeau muncă de-un an năruită din cauza lipsei de infrastructură. Toate aceste lucruri sunt strâns legate de activitatea acestui ANIF care și-a arătat limitele încă de la înființare.

Cum se poate justifică în prezent existența acestei structuri și unde ajung banii acordați cu atâta generozitate de la bugetul de stat?  Cine controlează ANIF ar trebui să scoată la tablă toți sinecuristii care și-au făcut cuib pentru ei și amantele lor pe banii statului. ANIF Filiala Olt, Caracal este fără dar și poate un exemplu de prost gust în care unii dintre angajați fără studii și pregătire adecvată au ajuns să conducă destinele unei instituții care înghite bani și cam atât!!!

Gradul de nepotism precum și amantlacurile încheiate cu angajări pe pile au atins cote paroxistice și noi ne întrebăm cum dracului se face că sistemele de irigații lipsesc cu desăvârșire sau că ceea ce unii numesc modernizare/refacere nu este altceva decât spoială pe bani mulți.  Cât de proști ne cred ăștia pe noi și până când vom continuă să tolerăm hoția, prostia și toată această curvasaraie care nu duc, evident, la nimic bun pentru nimeni? Să ne amintim că până în 2009 fermierii care compuneau acele OUAI-uri prospere beneficiau totuși de subvenții generoase pentru realizarea irigațiilor necesare pe întregul cuprins al culturilor agricole. Lucrurile s-au schimbat odată cu apariția ANIF și pare că norocul fermierilor s-a prefăcut în scârbă, frustrare și neputință.

Politicul a găsit în sfârșit o cale prin care să distrugă agricultură românească. Nici măcar banii europeni nu au putut ajută membrii OUAI și asta pentru că în calea lor au apărut birocrația și hoția comandate politic. Mai precis, pentru că fermierii să poată să acceseze fonduri europene pentru modernizare, retehnologizare și chiar achiziționarea de echipamente noi de irigare sunt condiționați să facă dovadă că ANIF le-a pus la dispoziție sistemele de irigații existente. Surpriză!!!  Au existat numeroase situații neplăcute în care ANIF a refuzat ostentativ  să facă acest lucru și în felul acesta au tras pe dreapta mulți fermieri care nu și-au mai putut reveni după lovitură mârșava aplicată de unealtă  politicului.

Pentru cineva normal la cap acest comportament bizar, la prima vedere, al celor de la ANIF nu pare unul zdravăn, însă dacă ne uităm puțîn mai departe, dincolo de linia orizontului vom vedea cu siguranță că dacă ANIF ar fi de partea fermierului român și-ar pierde practic rolul și ar trebui să se desființeze. Mulți dintre directorii și angajații instituției (nepoți, verișoare, amante etc.) ar rămâne fără un loc bine plătit cu bani proveniți din impozitele și taxele pe care, culmea!, le plătesc tot fermierii năpăstuiți și aruncați la periferia interesului de acest stat ocult aflat în total dezacord cu românii.

Stănescu&co. din nou pe urma milioanelor de euro

Cu agricultură aflată în colaps din cauza corupției și hoției cronice care ne guvernează de ani buni, aflăm de la televizor că sistemul național de irigații primește 1,5 miliarde de euro de la buget pentru reabilitare. Treaba asta e din nou cu cântec! Nu-i a bună…! Adică se alocă o suma uriașă de bani care va fi iarăși drenată prin ANIF prentru că firmele ”de casă” ale baronilor din PSD  să-și umple conturile cu sume mari pe spatele și necazul oamenilor de bună-credință. Pare că de ăștia nu mai scăpăm toată viață…! Fără tăgadă, guvernul PSD – PNL este unul îndreptat împotriva românilor și nu e de mirare că slugile aflate la conducerea țării se arată incompetente în a rezolva obiectiv problema sistemului principal de irigații al țării. Ne merităm soarta!

Dar până la sentința finală avem în față o suma importantă pe care baronii lacomi din PSD în frunte cu secretarul general Paul Stănescu, zis ”Zlatina”, a reușit să o smulgă premierului liberal Ciucă. Acest Ciucă al bătăilor celor de la PSD.  Asta e Ciucă al nostru!!! Măsură anunțată de premierul Ciucă se profilează puternic că o nouă oportunitate pentru baronul de Olt Paul Stănescu (proprietar a mii de hectare de teren agricol și cointeresat că doar pământurile lui să beneficeze de apă!!!) și băieții din spatele lui care se vor înfrupta mai mult că sigur din tranșă babană de milioane de euro care se pregătește să ajungă din nou în conturile acelorași firme care s-au mai ocupat în trecut de reabilitări proaste și foarte proaste.

”ANIF  a cheltuit 500 de milioane de euro iar pe canalele de irigații nu curge nicio picătură de apă”. 

Pomenim aici SC Carmin Popstar SRL, SC Wagramer Termo 2000, SC Fes Flow SRL și alții. Aceste firme ”de apartament” au avut în portofoliu ”lucrări de reabilitare” a sistemului de irigații din județul Olt. Cum să nu? Și s-a ales praful. Exemplul grăitor este ”Reabilitarea amenajării de irigații Bucșani-Cioroiu, aducțiune alimentată prin priză Arcesti”. Un proiect mare de tot care a înghițit milioane de euro și care nu a adus strop de apă pe pământurile fermierilor. Vorba lui Ludovic Orban: ”ANIF  a cheltuit 500 de milioane de euro iar pe canalele de irigații nu curge nicio picătură de apă”. 

Pesemne că vom asista din nou la licitații câștigate dinainte de aceleași firme apropiate lui Paul Stănescu și care, potrivit scenariului binecunoscut, se vor face că reabilitează oferind publicului lucrări de mântuială sau neexecutate. Altfel spus, la vremuri noi, tot noi… Și uite așa e timpul să uităm de agricultură și sisteme de irigații performanțe. Blestemul nostru e altul și poartă mai multe nume: se cheamă și Paul Stănescu (un tractorist obscur ajuns omul numărul doi în PSD), și Florin Barbu – deputat PSD Olt, aka ”Mafiotul de la ANIF”, actualmente ministrul Agriculturii și toți ceilalți membri de partid, precum și mediul antreprenorial abject cu care baronii social-democrați aleg să facă prăpăd pe banii noștri.  Cât despre premierul Ciucă el e mai preocupat să pozeze în urmășul ficusului de la Cotroceni, Klaus Iohannis. Tot înainte!! Votați PSD!!!

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button