POLITICĂ

PNL și PSD au lăsat frontierele deschise: traficul și consumul de droguri a devenit un flagel

Fostul Ministru de Interne Lucian Bode și actual vicepreședinte al Camerei Deputaților, Lucian Bode, spune că traficul de droguri a devenit o problemă pentru România, iar consumul de droguri a devenit un flagel.

„Nu mă feresc să spun – consumul de droguri în România a devenit un flagel. Noi am trecut, de ceva vreme, de la ţară de tranzit, de consumatori ocazionali, la ţară în care sunt foarte, foarte mulţi dependenţi şi când ne uităm la câte centre de recuperare are statul român pentru cei care cad în această patimă, ar trebui să fim foarte îngrijoraţi. Sigur, acest subiect am putea să-l dezvoltăm foarte mult şi este un subiect care ar trebui să preocupe deopotrivă societatea civilă, opinia publică în ansamblu şi clasa politică.”, a declarat Lucian Bode.

Dar ce a făcut Lucian Bode cât a fost ministru de Interne? Nimic. Spune că s-au înăsprit pedepsele pentru astfel de infracțiuni. Înăsprirea pedepselor este o glumă proastă în contextul în care PSD și PNL au lăsat frontierele deschise, fapt confirmat de instituțiile statului român, fapt pentru care România nici nu a fost primită în Schengen. De ce țin PSD și PNL frontierele deschise? Pentru că mafiile de partid și de stat fac bani prin lăsare frontierelor neprotejate. Zilnic descoperim că intră în țară camioane cu țigări, migranți, gunoaie, droguri și alte mărfuri de contrabandă.

Tot Bode participa la UNTOLD și le spunea tinerilor că totul este organizat în siguranță și organele abilitate din subordinea sa își fac treaba, la fel ca și ministresa Alina Gorghiu. Din păcate, știm cu toții că festivalul UNTOLD este o piață de desfacere imensă pentru traficanții de droguri.

Vlad Pascu – tânărul care a ucis doi studenți pe litoral după ce consumase mai multe tipuri de droguri

Un tânăr a ucis doi studenți în stațiunea 2 Mai, în weekend, după ce consumase mai multe tipuri de droguri și a urcat la volan. Pedepsele sunt destul de mari în România pentru traficul de droguri în comparație cu alte state UE însă nu și pentru șoferi. Legea Anastasia intră în vigoare abia anul viitor.

Principalul vinovat pentru explozia traficului și consumului de droguri este statul român condus de PNL și PSD pentru că permite companiilor de livrări să introducă zilnic zeci de tone de colete în țară, colete care nu sunt trecute prin scaner și nici verificate de câini specializați în depistarea drogurilor. Nu avem niciun scaner funcțional pe frontiere cu excepția Portului Constanța. De ce? Pentru că vămile aduc miliarde din trafic și contrabandă, iar șefii vămilor cotizează la partidul stat PSD/PNL.

Singura soluție pentru combaterea consumului de droguri este prevenția, nu pușcăria cum spun boii din presă, DIICOT și politică. Elevii să fie duși în vizită la penitenciar să îi vadă pe consumatorii de droguri, la Spitalul Obregia, ca să înțeleagă pericolul consumului de droguri. Nu poți să arunci un tânăr în pușcărie pentru trei pastile cum spun unii politicieni, pentru că acel tânăr va fi pierdut pentru societate. Tinerii nu înțeleg riscurile consumului și traficului de droguri, iar 99% din tineri nu au auzit de Legea 143/2000. Pentru ei pare ceva cool să tragă un joint sau să tragă o linie la club. Și revin, cea mai mare problemă este liberul acces la droguri prin lipsa controlului la frontiere și la companiile de livrări, inclusiv Poșta Română. Așa intră drogurile în țară. Dacă ar avea scanere și câini la colete internaționale 90% din coletele cu droguri nu ar mai ajunge în mâna traficanților. În România nu există producători de droguri, în afară de marijuana și mici excepții pe amfetamină și etnobotanice. Pedepsele mari cu pușcăria pentru consum nu sunt o soluție.

Lipsa prevenției timp de 33 de ani ne-a adus în situația actuală!!! Poliția Rutieră nu face prevenție. DIICOT nu face prevenție. Ministerul Educației nu face prevenție. MAI nu face prevenție. ANA e o instituție unde niște inși numiți politic toacă bani pentru salarii grase.

Domnule ministru al Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, ar fi cazul să faceți un pas în spate sau să luați măsuri urgente împreună cu domnul Boloș prin ministerul de Finanțe, ce are în subordine Autoritatea Vamală, pentru a dota Poliția de Frontieră cu scanere moderne de ultimă generație, la fel și Poșta Română, iar companiile private care livrează colete la nivel internațional să fie obligate să aibă aparatură și câini antrenați pentru depistarea pachetelor cu droguri.

În concluzie, prin neprotejarea frontierelor PSD și PNL au transformat România într-un paradis al traficanților și consumatorilor de droguri ce ucid tineri nevinovați.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button