OPINII

Maia Grigorievna(Sandu), o matrioșkă sovietică de tip nou: Moldovenismul ca politică de stat

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu sau Maia Grigorievna cum îi spune Vladimir Putin, a devenit un fel de Ceaușescu al Moldovei, iar toate agenturile de presă de peste Prut îi ridică ode și osanale. Fenomenul a trecut și Prutul peste care Maia Sandu dorește să mențină sârma ghimpată deoarece, în opinia sa statul Republica Moldova este de sine stătător și istoria noastră comună poate fi trecută la și altele.

Nu abordam acest subiect în mod normal, dar când cineva îmi invadează spațiul intim trebuie să îmi spun și eu părerea. Sunt un cunoscător fin al politicii de peste Prut și înțeleg că planurile Maiei Sandu nu se rezumă doar la Moldova.

În această dimineață am fost sunat de un individ, probabil parte a sistemului după voce, care se recomanda ca ”un cetățean revoltat”. Mă acuza de faptul că aș fi scris lucruri neadevărate despre Maia Sandu. Nu am scris nimic despre Maia Sandu de foarte mult timp însă facem, astăzi, o excepție.

Spre deosebire de alți părerologi din presa română eu am trăit la Chișinău și am cunoscut o serie de oameni politici, inclusiv dedesubturile politice de pe malul Bâcului. Pe malul Bâcului vara ai parte de un miros îmbietor de rahat. Cam așa miroase și politica de la Chișinău. Se înlocuiesc clanurile de la putere, numai combinațiile rămân aceleași. Fluxul de bani negri este continuu.

Serviciul de Informații și Securitate de la Chișinău a întocmit un raport către președintele Maia Sandu, în care se arăta că activitatea mea așa zis ”subversivă” (notă în raport) reprezintă un pericol pentru statalitatea Republicii Moldova. Șeful SIS, Alexander Esaulenco, îi cerea în acel raport Maiei Sandu să aprobe îndată reținerea ”elementelor subversive” și expulzarea lor de pe teritoriul Republicii Moldova cu o interdicție de intrare pe o perioadă de cinci ani.

Pentru Maia Sandu unioniștii reprezintă pericolul suprem

După cum bine știm, partidele unioniste de la Chișinău sunt irelevante. Asta și din prisma liderilor incompetenți și extrem de corupți. Maia Sandu este o creație a sistemului moldovenesc, o adevărată urmașă a lui Stalin și Voronin. Sandu este un Voronin în fustă. Moldovenismul și ura împotriva a tot ce îi românesc este un etalon pentru șefa statului fantomă. Maia Grigorievna este o urmașă a lui Stalin pentru că luptă din răsputeri să mențină Moldova în granițele pactului Ribentrop Molotov și păcălește moldovenii cu Uniunea Europeană. Un stat cu armate străine pe teritoriul său nu poate adera la UE. Moldova nu are control asupra unei treimi din frontiera de stat, iar moldoveni cred în minciunile Maiei Sandu despre aderarea la Uniunea Europeană. Asta nu e posibil fraților.

Maia Sandu păstrează Moldova în cadrul Comunității Statelor Independente(CSI) cu conducerea la Moscova, în timp ce Ucraina și Georgia au ieșit din gubernia kgb-istă. Maia Sandu nu a impus sancțiuni Rusiei, în urma invaziei din Ucraina. Maia Sandu și guvernul său au aruncat Moldova într-o sărăcie lucie, fiind înregistrată o inflație record de 29,1%, cea mai mare din Europa.

Maia Sandu îl urăște pe liderul AUR, George Simion. Înainte ca Maia Sandu să fie o vedetă în Moldova, Simion aduna 100 de mii oameni în Piața Marii Adunări Naționale pentru a cere unirea celor două state românești. Rusofonul Dodon și oligarhul Plahotniuc l-au interzis pe Simion în Moldova, iar pro-europenista Maia Grigorievna a păstrat decizia ilegală și abuzivă. Simion e un pericol pentru statalitatea Moldovei. Punct.

Fără statalitate Maia, Dodon, Șor, și alții ca ei, ar fi doar niște bieți baroni rătăciți. Și-ar pierde funcțiile și accesul la conducta de bani negri ce curge dinspre România și Rusia prin Transnistria. Maia Sandu este un nou Iurie Roșca. Roșca le-a promis moldovenilor Unirea, Sandu le promite aderarea la UE. Mandatele matrioșkăi sovietice se vor termina, iar Moldova în UE tot nu va intra. Rațiune.

Maia Sandu a reușit să șteargă cu buretele tot ce a făcut bun Simion în Moldova. Astăzi, George Simion este demonizat de moldovenii care o adulează pe Sandu. Putin e cel mai fericit. Într-o cârdășie cu indivizi mici de la București l-au invitat pe președintele AUR la Chișinău însă l-au trimis înapoi la București cu primul avion. Halal diplomație. Oare ce va face Maia Grigorievna în 2024 dacă Simion și partidul AUR ajung la putere în România?

Cei care conduc România, astăzi, întrețin separatismul rusesc din Transnistria, regiunea separatistă din R. Moldova dirijată de Rusia. România importă anual produse de peste trei miliarde de dolari din regiunea separatistă nistreană. Nu mai vorbim de faptul că blindatele armatei separatiste ruse primesc motorină din România. Așa că rusofoni și putiniști sunt Iohannis și partidele sale, PNL și PSD. Nu? Rațiune!

Maia Sandu a ucis rațiunea

„Pe vremea când era candidată a Partidului Acțiune și Solidaritate pentru funcția de președinte în alegerile din 1 noiembrie 2020, ex-premierul Maia Sandu, a dat de înțeles că formațiunea sa nu promovează unirea cu România și că acest lucru îl vor decide cetățenii, nu partidele sau politicienii.

Deci ea va lupta cu corupția și va roboti la resetarea justiției, nu va fi preocupată de unire.

După cum bine știm, Lucifer are o mare calitate. Știe să zăpăcească lumea. Victoria ei a ucis rațiunea. Când te uiți câte elogii i se aduc, te pregătești să admiți că s-a nășit o nouă slujire pură.

Toacă, precum melița, cuvinte de lemn: stat de drept, democrație consolidată, intensificarea luptei anticorupție. Vulpoiul de la Kremlin e mulțumit de calul său troian. Își face bine treaba. Maia Sandu e soluția cea mai convenabilă momentului pentru politica de bună vecinătate a Rusiei: fă-te că lucrezi, eu nu văd ce faci. Ai milă, Doamne, de rătăciții care își fac cult din himere!”, nota colegul Marius Ghilezan în România Liberă.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button