ANCHETEPOLITICĂ

Cum va fi trucat concursul de ocupare a postului de director al Direcției Dezvoltare Comunitară, Monitorizare Întreprinderi și Instituții Publice din Secretariatul General al Guvernului

Cu această ocazie o să discutăm despre corupția din Guvernul României. În toate instituțiile statului român, dar mai ales în Guvern, totul se face cu sprijinul serviciilor secrete. Nu poate fi numit un ministru sau să fie ocupat un post în Guvern fără acordul Serviciului Român de Informații. Premierul Ciolacu se închină la aceste servicii ca la sfintele moaște, poate poate l-or pune președinte după ce Iohannis pleacă definitiv în vacanță. Marcel mizează pe sprijinul serviciilor pentru că el săracul nu prea e dus pe la școală și are și multe bube. Ca să înțelegem cât îl duce capul, amanta administrează subvenția publică a Partidului Social Democrat. Se pot spune multe, dar toate la timpul lor.

Serviciile noastre cele multe și inutile au decis să înfiinţeze Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor în Întreprinderile Publice (AMEPIP).

Noua agenţie va funcţiona în subordinea Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului, prin SGG. Noua agenție mamut a venit ca mânușă baronilor locali. Cu această ocazie își pot numi acoliții, neamurile, amantele și lipitorii de afișe în funcții bine plătite la stat. Că doar trebuie să mănânce și gura lor. Știm, ei mănâncă cam mult de 33 de ani, iar statul ăsta paradit nu prea îi mai poate susține pe toți trântorii.

Marcel Ciolacu – Marian Neacșu

Premierul Marcel Ciolacu spune că România are nevoie de acestă agenție mamut AMEPIP pentru a adera la OCDE. Sincer! Îi doare undeva pe ei de OCDE. Interesul lor este să iasă banul, cât mai mult și cât mai repede. Cum am demonstrat aici că România nu a îndeplinit niciun criteriu pentru aderarea la Schengen așa nu o să le îndeplinim nici pentru aderarea la OCDE. De ce? Pentru că suntem conduși de hoți.

Secretariatul General al Guvernului anunță pe pagina Guvernului că mâine ar putea fi incluse ca proiecte de acte normative HG privind organizarea și funcționarea AMEPIP și HG pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Totul bine și frumos. Numai că din informațiile Anchetatorii.ro concursul de ocupare a postului de director al Direcției Dezvoltare Comunitară, Monitorizare Întreprinderi și Instituții Publice din SGG, care se va ține pe 10 august, va fi trucat cu sprijinul premierului Marcel Ciolacu și al vicepremierului Marian Neacșu. Postul de director îi este rezervat fostului baron local de Ialomița, Victor Moraru. Acesta va fi legitimat în funcție printr-un concurs măsluit.

Victor Moraru

Marcel Ciolacu a dat ordine directe în acest sens. Cel care organizează concursul lui Victor Moraru este Sorin-Gabriel Vlad, polițist pensionar și simplu funcționar public în SGG, numit director Resurse Umane în ianuarie 2023 prin ordin de exercitare temporară de către Marian Neacșu.

Victor Moraru coordonează PNRR cu fonduri de 43,9 milioane de euro la nivel de SGG, dar și-a luat concediu trei săptămâni, deși jaloanele nu sunt îndeplinite, iar premierul Ciolacu a anunțat că ,, nimeni dintre cei care se ocupă de PNRR nu va pleca în această vară în concediu’’.

Motivul pentru care Moraru a plecat în concediu pe 24 iulie pentru trei săptămâni este pentru ca lumea să mai uite de el prin SGG, să nu atragă atenția presei sau curioșilor, să apară direct la concurs. Un concurs pentru un singur baron, ceva teatral cu subiecte știute deja dinainte!

Acești granguri ajunși vremelnic în fruntea statului pregătesc regizarea acestui concurs pe 10 august având în vedere că românii sunt plecați în concedii, dar și faptului că mass-media este ocupată cu redifuzarea violențelor de pe 10 august 2018 și a dosarului cu același nume ce zace prin sertarele procuraturii. Ghinion. Anchetatorii.ro sunt la datorie și urmăresc cu grijă și interes, cum spune un inutil din fruntea statului.

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button