ANCHETE

Partea I// Caracatița mafiotă din Secretariatul General al Guvernului: Bădălău, Țuțuianu, Neacșu, Moraru, Condrea

Toate tragediile acestei țări pleacă din birourile de la Palatul Victoria. Oamenii sistemului lucrează împotriva intereselor națiunii române. Avem două Românii. Una a românilor care își iubesc țara și una a celor care o jefuiesc. Ștefan Jicol nu este un român ca ei. Ei lucrează în interesul României lor, o Românie a mafiei, o Românie cu capul plecat în Europa și în lume, o Românie decăzută moral,o Românie a involuției, o Românie unde totul se face prin PCR, pile, cunoștințe, relații. Ei apără patria hoților, a securiștilor și a trădătorilor de țară de 33 de ani. Ei păzesc patria mafiei de noi cei care ne plângem de jaful din țară. Disidentul anticomunist Paul Goma spunea: „România mea nu poate fi România lui Nicolae Pleșiță.”

Secretariatul General al Guvernului a revenit odată cu venirea PSD la guvernare în mâna baronilor crescuți la sânul pușcăriașului Liviu Dragnea. Respectiv, Marian Neacșu, Adrian Țuțuianu și Victor Moraru. Odată înșurubați în funcții au început să pregătească jefuirea fondurilor europene din PNRR prin firme de casă și diferite inginerii financiare.

În prim plan îi avem pe baronii Nicolae Bădălău, aflat între timp la facultatea de la Rahova, Adrian Țuțuianu, Marian Neacșu, Victor Moraru și Dragoș Condrea. Personajele enumerate se pot încadra perfect în patria hoților, securiștilor și a trădătorilor de țară. Acești indivizi sunt supape prin care banul public dispare în timp ce țara se afundă în sărăcie.

Nicolae Bădălău

Marian Neacșu a lucrat la IAS Slobozia în timpul comuniștilor și apoi a fost director pe la tot felul de companii de stat cu legături cu panificația și agricultura, care de care mai căpușate, pe care le-a dus glorios spre faliment. Neacșu a fost condamnat definitiv în 2016 de Înalta Curte la șase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. El își angajase ilegal fiica la biroul său de parlamentar. Între timp, Neacșu a fost reabilitat și pus de Marcel Ciolacu în fruntea Secretariatului General al Guvernului. Numele lui Marian Neacșu mai este legat de delapidarea patrimoniului PSD.

Paul Stănescu – Marian Neacșu – Adrian Țuțuianu

Adrian Țuțuianu este cunocut ca baronul roșu al Dâmboviței, județ pe care la păstorit și jefuit după bunul plac prin contracte cu dedicație pentru firmele de casă. După ce doi vicepreședinți ai PSD Dâmbovița au semnat inițiativa ”Fără Penali în funcții publice”, Adrian Țuțuianu afirma că acest lucru este inacceptabil și creează confuzie în interiorul PSD. Adrian Țuțuianu a dat și cu subsemnatul pe la DNA într-un dosar de corupție despre care nu se mai știe nimic. Într-un dosar mai vechi al DNA, Adrian Țuțuianu a fost cercetat penal sub acuzația de trafic de influență.

Adrian Țuțuianu

Victor Moraru este fostul șef al CJ Ialomița și primar PSD al orașului Amara, oraș pe care l-a băgat în faliment prin contractele cu dedicație oferite firmei de casă INTERGROUP ENGINEERING SRL, cunoscută pentru lucrări fictive. Firma INTERGROUP ENGINEERING SRL este patronată de Banciu Ion și Novac II Silviu Florin.

Desprea activitatea infracțională a echipei PSD Ialomița condusă de Victor Moraru 👇

Banciu Ion este afaceristul constănţean partener al lui Victor Adrian Vevera, şef pentru două zile la cea mai mare companie de stat, Transelectrica. Ca o coincidenţă incredibilă, sau nu, Vevera, fost ofiţer de la Doi şi-un Sfert, a demisionat de la Transelectrica exact în ziua în care ziarul „Atitudinea” a dezvăluit legăturile sale de afaceri cu sus menţionatul Banciu şi celebrul Petrică Iordache, alt afacerist constănţean, mort în condiţii încă neelucidate pe deplin.

Silviu Florin Novac II este cunoscut ca second hand doi. Dă siguranţă financiară partidelor. Indiferent de ideologie.

Guvernarea Tăriceanu – Intergroup SRL este SN Second Hand + Vasile Lupu (secretar de stat PNL la Agricultură). Urmează vîrtelniţa de firme: asociat cu Lupu? Anton Anton – ministru cercetare. Asociat cu Anton? Bica, decanul de la Hidrotehnică. Pe cuibarul Fondurilor Impact în ANCS? Soţia lui Bica. Suma „sedusă“: 167.508.829 de euro (conform site Intergroup.ro)

Guvernarea Boc – Lupu out din Intergroup. Intră Banciu. Noua vîrtelniţă de învîrtit banii: Second Hand asociat cu Gache, secretarea lui Traian Ungureanu TRU. Banciu? Asociat cu Vevera, consilierul lui Boc, şi cu Decebal Lohan, şef PDL tineret, secretar de stat Învăţămînt.

Jaf şi lăcomie: Ploieştiul, oraşul lui Volosevici-Roberta Anastase PDL. La Ploieşti, circ Exclusiv Intergroup. Reabilitare Hipodrom, bucle de tramvaie, trafic, blocuri termic, construcţie Parc Municipal Vest (valoare totală: peste 150 de milioane de euro).

Cum se fură un milion de euro? – Umflat expertize pentru atragere Fonduri. Pînă vin banii europeni, Primăria înaintează banii din propriul buget. Aceştia intră repede în conturile Intergroup. Second Hand plus Banciu găsesc fraieri specialişti ce-şi dau proiectele. Nu-i plătesc. Că, normal, n-au de unde. Banii transpiraţi ajung în campania electorală.

Dragoș Condrea este cunoscut ca nemuritorul de la Guvern din perioada Tăriceanu sau regele hârtiilor din Secretariatul General al Guvernului. Nemuritorul de la Guvern, Dragoș Condrea, a îngropat ultimii 11 premieri ai României. Fostul jurist al BANCOREX-ului a fost numit de premierul interimar, Nicolae Ionel Ciucă, direct în fruntea Secretariatului General al Guvernului. Dragoș Condrea, este nimeni altul decât cumnatul vicepreședintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, Iulian Dragomir. Cunoscut drept “judecătorul cu nașul în suflet”, după ce a folosit acest termen în cadrul unei conversații telefonice cu fostul șef al ANAF, Dragomir este fratele soției lui Dragoș Condrea, de la care, în 2018 și 2019, a primit donații în bani, în sumă de 55.000 de euro. Banii reprezintă jumătate din valoarea a două apartamente moștenite de sora lui Dragomir de la părinți și de la o altă soră. Soția judecătorului Iulian Dragomir a lucrat, ea însăși, o scurtă perioadă, la Secretariatul General al Guvernului, iar, în prezent, este Secretar I Economic al Biroului de Promovare și Cooperare Economică din Salonic, Grecia.

Dragoș Condrea

Ștefan Jicol, eliminat printr-o Hotărâre de Guvern pentru că a deranjat cuibul de viespi

Ștefan Jicol afirmă că, Victor Moraru și Dragoș Condrea au pus la cale o reoganizare a instituției, prin desființarea unor Direcții Generale ale SGG.

Printre acestea și Direcția Generală Politici Publice, Strategii și Control Intern Managerial (DGPPSCIM) unde director general este Ștefan Jicol, post ocupat prin concurs. Jicol este și coordonator al Strategiei Naționale Anticorupție pentru Secretariatul General al Guvernului.

După ce a trimis sesizarea către Marian Neacșu, Jicol a fost chemat în fața unei comisii prezidate de secretarul general adjunct al SGG, Adrian Ţuţuianu, fost președinte al CJ Dâmbovița.

„Țuțuianu a avut rolul și desfășurătorul unei ședințe de înfierare din vremurile Uniunii Sovietice, nu a uneia care ar fi dorit să cerceteze adevărul sau corupția din instituție”, a declarat Ștefan Jicol.

După ședință, pe site-ul SGG a apărut proiectul unei hotărâri de guvern privind reorganizarea SGG, direcția condusă de Jicol fiind desființată. Hotărârea a fost semnată de premierul Nicolae Ciucă, Marian Neacșu, Marius Constantin Budăi, Marcel Ioan Boloș, Janina-Marilena Sitaru și Adrian Câciu.

Echipa infracțională organizată din cadrul Secretariatului General al Guvernului urmărea să consolideze fictiv Palatul Victoria cu 30 de milioane de euro

Din cei 30 de milioane de euro ce ar fi trebuit neapărat cheltuiți pentru consolidarea fictivă a Palatului Victoria, 10 milioane de euro sunt din PNRR, iar 20 de milioane de euro din bugetul de stat. Cei 10 mil€ din PNRR au fost luați prin Ministerul Dezvoltării sau Mipe, nu din cei ai SGG. Cei 10 mil € din PNRR au fost luați de la ministerul Dezvoltării prin aranjamentele lui Silviu Florin Novac II.

Aranjamentul era și mai complex, pentru că tot Guvernul urma să fie evacuat pe perioada consolidarii și să se mute într-o clădire de birouri cu 170.000€/luna a unui alt apropiat al președintelui Marian Neacșu.

Banii PNRR sunt doar pentru izolare/eficientizare termică a clădirii. Dar băieții s-au gândit să mai ceară bani, să suplimenteze de la buget cu încă 20 milioane de euro pentru consolidare și modernizare.

Ștefan Jicol – director general în cadrul SGG – Direcția Generală Politici Publice, Strategii și Control Intern Managerial

Mărturia lui Ștefan Jicol despre caracatița mafiotă din Guvernul României

După cum am informat în mod oficial instituţia prin sesizarea de tip whistleblower Nr.20/27482/MN din 28.09.2022, la data de 07.02.2022, dl. VICTOR MORARU a dobândit ilegal calitatea de funcţionar public parlamentar la Grupul PSD al Camerei Deputaţilor, fără să susţină vreun concurs/ examen, deşi art.12 din Legea nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar prevede obligativitatea acestora.

În aceeaşi zi de 07.02.2022, în baza Ordinului Nr.146/2022 emis de Secretarul General al SGG dl MARIAN NEACŞU, dl. VICTOR MORARU a fost adus în instituţie, prin transfer. Acest transfer este „motivat” exclusiv de vechea relaţie de prietenie şi colaborare politica, în mai multe partide politice, existentă între d-nii MORARU şi NEACŞU.

În cadrul SGG, dl MORARU a fost numit inițial pe o poziţie de execuţie de consilier aflat în subordinea subsemnatului, pentru ca la data de 18.02.2022 să fie avansat ilegal şi numit, prin Ordinul Secretarului General MARIAN NEACŞU, pe postul vacant de director general adjunct  al Direcţiei Generale Guvernare Deschisă, Relaţii Publice şi Cooperare (DGGDRPC) pentru ca apoi, la data de 05.04.2022, prin Ordinul SGG Nr. 376/2022 să fie numit, în acelaşi mod, pe postul de director general al aceleiaşi structuri, sărind astfel în mod suspect nu mai puţin de 6 trepte ierarhice, de la cea mai joasă, la cea mai înaltă funcţie din SGG.

Nu a contat deloc faptul că, prin acest salt spectaculos, au fost încălcate ordinea ierarhică din instituţie, statutul funcţionarului public, dreptul la carieră şi dispoziţiile legale privind promovarea profesională în administraţia publică.

Precizez că anterior desemnării sale ilegale în funcţia de director general, dl. VICTOR MORARU a deţinut, până în luna februarie 2022, o simplă funcţie politică de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Ialomița, fiind ales consilier pe listele partidului PRO Romania şi având astfel o funcţie incompatibilă cu cea de funcţionar public.

Fără a fi prezent măcar o zi în instituţie, fără a figura în condica de prezenţă sau în pontaj, fără a avea birou şi atribuţii, dl VICTOR MORARU şi-a început activitatea prestigioasă în SGG prin încasarea ilegală a salariului.

De 9 luni dl. MORARU ocupă funcţia de director general al Direcţiei Generale Guvernare Deschisă, Relaţii Publice Cooperare (DGGDRPC) în a cărui subordonare se află şi Serviciul Dezvoltare Comunitară (SDC), care gestionează, an de an, suma de 1,2 milioane de euro alocaţi prin H.G., din bugetul de stat, pentru activităţi recreaţionale.

Moraru a fost făcut din pix pe 07.02.2022 funcționar public parlamentar la Grupul PSD al Camerei Deputaților prin aranjamentul doamnei Silvia Mihalcea, secretar general al Camerei Deputaților, care este iubita lui Marian Neacșu. Apoi în aceeași zi de 07.02.2022 fost transferat în SGG pe post de funcționar public de execuție. După două săptămâni în care nu a fost la serviciu, nu a semnat condică, nu a avut birou și nu apare în pontajul direcției coordonare politici și priorități, dar a luat salariu, pe 18.02.2022 a fost făcut mai întâi director general adjunct și apoi pe 7 martie director general la direcția genenerală de guvernare deschisă.

Silvia Mihalcea – Marian Neacșu

Dar aceşti 1,2 milioane de euro ai SDC sunt doar bani de floricele la cinema, în comparaţie cu proiectele grandioase ale domnilor MORARU şi NEACŞU care privesc SGG doar ca pe o mare pradă pe care au prins-o capcană. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean lalomiţa între 2016 şi 2020, dl Victor Moraru, ca starletă administrativă celebră potrivit mass­media, este numit de către dl. NEACŞU şi ordonator de credite pentru PNRR. Astfel, prin Ordinul SGG Nr.803/14.07.2022, în completarea Ordinului SGG Nr.590/20.05.2022 şi Nr.497/03.05.2022, d-lui MORARU i se construieşte şi o structură organizaţională proprie, total paralelă organigramei SGG, pe tip „stat în stat”, pentru păstorirea celor 44 de milioane de euro alocaţi SGG prin reforma Bună Guvernanţă a PNRR.

Mai mult, tot dl MORARU devine şi gestionarul consolidării fictive a Palatului Victoria, având misiunea, deloc grea pentru reputaţia sa, de a cheltui pentru acest obiectiv 10 milioane euro alocaţi dintr-un alt buget PNRR pentru clădiri publice şi încă 20 milioane de euro ceruţi suplimentar din bugetul de stat pentru acelaşi obiectiv.

Pe data de 11.05.2022, arătându-şi puterea discreţionară, d-nii NEACŞU şi MORARU trec Hotărârea de Guvern nr 620/11.05.2022, prin care mută Palatul Victoria de la vechiul proprietar RAAPPS la SGG, pentru a putea îndeplini astfel o condiţie de folosire a fondurilor PNRR- proprietarul clădirii trebuie să fie neapărat şi locatar al acesteia pentru a putea accesa banii europeni. Pare desigur foarte greu să cheltuieşti pe nimic 30 de milioane de euro, pentru că Palatul Victoria tocmai a fost consolidat în perioada 2009- 2017, cheltuindu-se 14 milioane de euro pentru adăugarea unei noi structuri din fier şi beton. Dar cine mai ştie ce a mai fost?

Pentru că a cheltui sume fabuloase pe nimic este o artă rară, aici intervine geniul aparte şi măiestria de necontestat a d-lui MORARU, care se dovedeşte că nu a fost adus degeaba în instituţie şi investit ca gestionar exclusiv al tuturor banilor Secretariatului General al Guvernului.

Astfel, în luna mai 2022 la SGG este introdusă pentru contracte de consultanţă cu încredinţare directă firma de casă a d-lor NEACŞU şi MORARU, societatea INTERGROUP ENGINEERING SRL, care, printr-un prim contract de achiziţie cu încredinţare directă, pentru studii tehnice privind reabilitarea Palatului Victoria, primeşte de la SGG suma de 160.650 lei cu TVA inclus (32.000 de euro), adică un mizilic de început. Acesta este doar primul pas, scopul final fiind acela ca această firmă de consultanţă să întocmească cu dedicaţie caietul de sarcini aferent lucrărilor, pentru a fi servită execuţia lucrărilor unei alte firme de casă a domnilor amintiţi.

Colaborarea d-lui Moraru cu firma Intergroup Engineering SRL este notorie şi asumată public de acesta, datând de pe vremea când dl. MORARU a fost primar al oraşului Amara, timp de 14 ani şi continuand apoi, în perioada 2016-2020, când acesta a deţinut funcţia de preşedinte al Consiliului Judetean Ialomiţa.

Presa locală şi natională a atras în mod repetat atenţia cu privire la contractele preferentiale acordate de dl. MORARU, prin atribuire directă, societaţii INTERGROUP ENGINEERING SRL, preţuri exorbitant al acestora şi calitatea indoielnică a lucrărilor prestate.

Astfel, la data de 22.07.2017 a fost publicat pe site-ul ziarului Ştirea articolul „Victor Moraru, bugetul primariei Amara şi achiziţiile direc(ţiona)te”.Potrivit ziarului:„Lista cuprinzând contractele incheiate în anul 2016 ca Şi listele achizitiilor efectuate în ceilalţi ani, demonstrează că, în fapt, revoltator de multe dintre achizitii s-au realizat prin procedeul „ACHIZITIE DIRECTA”.Printre firmele evidentiate în cele aproape 200 de pozitii reprezentând sume achitate sau care urmează a fi achitate, SC INTERGROUP ENGINEERING SRL este de departe cea mai cadorisită firma. Spunem aşa, având în vedere faptul (cel putin reprobabil, dacă nu chiar penal că în luna februarie a primit nu mai putin de 15 lucrări de… consultanţă, respectiv SF- uri menite a fi depuse în dosarele ce au fost sau urmeaza a fi întocmite pentru ca Primaria Amara să poată accesa alte fonduri nerambursabile alocate de către Uniunea Europeană”.

La data de 26.10.2017 pe site-ul de ştiri InfoIalomita a fost publicat ştirea intitulată „Bugetul permite orice: Victor Moraru işi plăteste preferaţii şi din bugetul consiliului judetean lalomiţa”. Potrivit ziaristului Petronel Tudor: „50.000 euro, fara TVA, este suma alocata prin atribuire directa firmei Intergroup Engineering pentru întocmirea a doua documentatii, societate financiară omenită financiar cu 1,624 milioane lei, tot fara TVA, valoare totală a nu mai putin de 15 contracte semnate de Moraru pe ultima suta de metri a mandatului de primar al orasului Atnara”.

La data de 19.10.2019, pe pagina de internet a televiziunii Realitatea de Ialomița a apărut articolul intitulat „Intergroup Engineering SRL a primit 22 de contracte fără licitație de la preşedintele CJ Ialomita” Potrivit articolului:,, O firma apăruta din ceață umflă 22 de contracte de lucrari publice fară licitaţie de la două institutii din Ialomita: CJ Ialomita

primăria Amara. La „serviciu” s-a aflat Victor Moraru, actualul presedinte al CJ Ialomita fost primar al orasului Amara”.

şi în anul 2020, dl Victor Moraru continua colaborarea fructuosă cu aceeaşi firmă de suflet. Astfel, potrivit dezvaluirii facute de ziarul Libertatea din 20.04.2020 sub titlul „Ţandareiul e in carantină, dar Consiliul Judetean Ialomiţa bagă 1.000.000 de euro într-o „vilă administrativă” pe malul Lacului Amara”, dl. Moraru, preşedinte al Consiliului Judetean lalomița, a alocat 5.000.000 lei din bani publici pentru ridicarea unei clădiri cu trei etaje şi şase apartamente de lux pe malul Lacului Amara. Edificarea constructiei a fost atribuită prin încredinţare directă aceleiaşi societaţi Intergroup Engineering SRL cu care Consiliul Judetean condus de dl. Moraru mai avea la data respectivă alte 20 de lucrari publice în derulare atribuite prin aceeaşi metodă. La solicitarea ziaristilor de a da explicatii cu privire la simpatia sa pentru aceasta firmă ubicuă, dl Moraru a răspuns retoric: „Dacă eu am găsit ofirma serioasa, de ce să caut alta”.

Potrivit unui articol intitulat „Mostenirea administraţiilor Moraru si Maiţa”, apărut în ziarul Independent din 22.02.2021, in anul 2021 primăria Amara a fost obligată printr-o decizie definitiva pronunţată de Curtea de Apel Bucuresti să achite suma de 2,5 milioane lei societaţii Intergroup Engineering SRL. Potrivit aceluiași articol, în anul 2016, dl Victor Moraru, în calitate de primar al oraşului Amara încheiase, prin atribuire directă, cu această societate un contract de consultanţă având ca obiect „ servicii de consultantă în vederea accesării de fonduri nerambursabile pentru reabilitarea Parcului Balnear din Statiunea Amara — Etapa II. Valoarea contractului era de 132.500 lei, însa erau prevăzute şi penalitaţi de întarziere în cuantum de 1% pe zi de Intârziere. Pentru că succesorul d-lui Moraru la conducerea primariei Amara refuzase plata acestui contract, considerandu-1 ilegal şi preferenţial, societatea calculase penalităţi de intarziere, ajungandu-se astfel la suma uriaşă de 2,5 milioane lei.

„Buna gestionare” de către dl MORARU a banilor publici, aşa cum aceasta este relevata de mass-media mai sus citată, a condus oraşul Amara în pragul falimentului  administrativ. Astfel, potrivit site-ului de stiri ZiareLive, în Iuna iulie 2022, Primaria Amara a solicitat autoritatilor județene şi centrale un sprijin financiar de 3 milione de lei pentru evitarea falimentului.

Probabil că, tocmai în considerarea acestui „succes” răsunător al d-lui MORARU în administratia locală, ca primar al oraşului Amara şi apoi preşedinte de Consiliu Judeţean, dl NEACŞU a simtit nevoia să îl translateze în admistratia centrală, pentru că ar fi fost nedrept ca Secretariatul General al Guvernului să nu profite de un asemenea talent în cheltuirea banilor publici.

Dar pentru a se atinge performanţele de la Amara (falimentul administrativ) mai sunt necesare câteva acte pregătitoare, neinsemnate 1n opinia conducereii SGG, ca de exemplu decapitarea Direcţiilor Administrati► şi Achizitii din cadrul SGG şi numirea la conducerea acestora a unor persoane de incredere, la fel de pasionate de cheltuirea fructuoasa a banilor publici.

Această încredinţare directă de contract către INTERGROUP ENGINEERING SRL de către SGG, prin abuz în serviciu de către un conducător al unei autorităţi publice, prin concursul unor persoane, către o firmă de casă cu istoric dubios în achiziţii şi lucrări cu bani publici, respectă întocmai manualul de corupţie întocmit de Direcţia Naţională Anticorupţie cu titlul: „ Abuzul în serviciu în domeniul publice” în anul 2017

http://www.pna.ro/obiect2.jsp?id=331 precum şi descrierea Transparency lnternaţional https://www.transparency.org.ro/ro/content/cadru 1-legi slativ-al-achiziti lor-publ ice

Dar, pentru a muşamaliza totul, puterea conducătoare din SGG lucrează la o strategie de distrugere a martorilor şi eliminare a oricărui mecanism de control din instituţie. Din afară nu există pericol, pentru că cel puţin ANAP este în subordinea legală a SGG şi implicit a d-lui Marian Neacşu. Banii publici trebuie să meargă numai unde trebuie, ca şi până acum.

De aceea, prin Proiectul de Hotărâre de Guvern propus de dl MARIAN NEACŞU privind modificarea H.G. 137/2020 pentru o „reorganizare amplă a SGG”, spre a lubrifia şi mai bine scurgerea banilor publici prin aceeaşi reţetă de succes, se fac unele modificări majore în interesul corupţiei şi deturnarea banilor publici. Astfel, Direcţiile Administrativ şi de Achizitii ale SGG, atât de importante în ecuaţia administrării corecte a celor 44 de milioane euro ai PNRR pentru Buna Guvernanţă, precum şi pentru cei 30 de milioane de euro care trebuie cheltuiți pentru consolidarea fictivă a Palatului Victoria, sunt proiectate să dispară definitiv, cu toate arhivele, procedurile şi directorii lor actuali.

Pentru a se ocupa de achiziţiile lor tradiţionale speciale, după „reorganizarea pro-corupţie a SGG” ticluită atent de d-nii NEACŞU şi MORARU, domniile lor au adus-o în mod special în instituţie, de la Autoritatea Vamală Română, pe d-na Aghiculesei Eugenia Mădălina. Această doamnă urmează să ocupe postul de conducere al noului compartiment inventat anume, care se va ocupa de achiziţii speciale, profitând în acest fel şi de faptul că actuala directoare de la Direcţia Achiziţii este în concediu prenatal şi are raporturile de muncă suspendate. Deşi există dispoziţii legale de protecţie care interzic modificarea raporturilor de serviciu în timpul concediului pre/postnatal, pentru că la mijloc sunt foarte mulţi bani şi multe interese, abuzurile instituţionale se ţin lanţ în SGG. Demonstraţia este că, cine are puterea poate face aici orice, fără să dea socoteală nimănui, ca pe orice moşie a unui senior sau baron, pe sistemul medieval consacrat al dominium eminens.

Pentru accesul nestingherit la cei 44 milioane de euro ai PNRR (în special cei ai Reformei 9), precum și la cei 424 de milioane de euro alocaţi societăţii Transelectrica (pentru care SGG este Autoritate Tutelară) prin Fondul de Modernizare alocat de Comisia Europeană, domnii NEACŞU şi MORARU, ajutaţi în absolut toate demersurile pro­ corupţie de consultanţa juridică insidioasă a domnilor Adrian Ţuţuianu şi Dragoş Condrea, au pus la cale şi desfiinţarea Compartimentului Guvernanţă Corporativă a SGG şi a întregii direcţii generale DGPPSCIM. Aceasta este o direcţie generală importantă şi pentru că supraveghează şi coordonează activitatea Transelectrica şi a altor 6 intreprinderi strategice.

Pentru subsemnatul nu numai că s-a pregătit mazilirea printr-o notărăre de Guvern anunţată pe site-ul oficial al guvernului, ca pedeapsă exemplară la doar 10 zile după prima avertizare de integritate în interes public făcută conform Legii 571/2014, dar s-au înscenat deja şi 3 cercetări disciplinare la Comisia de Disciplină a SGG şi alte 3 reclamaţii la Consilierul de Etică, evident, toate acestea fiind şicanatorii şi ilegale. Aceasta este poate ultimul semnal de alarmă al subsemnatului, înainte de a fi dezbrăcat de funcţie, umilit şi dat afară din instituţie.

Tot ce mai funcţionează în SGG trebuie neapărat răsturnat, aiurit şi distrus, pentru ca banilor publici să li se piardă urma şi să ajungă exact acolo unde trebuie.

de Matei Alexandru

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button