POLITICĂ

Aurescu, Bode și Iohannis, ”Doreii” României: Sceneta ”aderarea la Spațiul Schengen” – frontierele patriei sunt șvaițer

Regimul Iohannis s-a salvat de la moarte prin sceneta ”aderarea României la Spațiul Schengen”. Klaus Iohannis a ales să arunce vina pe străini pentru transformarea țării într-un stat eșuat, numai pe regimul trădător de țară nu. În această capcană au căzut inclusiv austriecii și olandezii, ei fiind bravii executanți de serviciu ai marilor puteri, un fel de șefuți mai mici care pupă dosul stăpânilor din America, Germania și Franța în funcție de afinități și obediențe. Inclusiv coana Europă a sărit în sprijinul regimului Iohannis prin vocea coruptei implacabile, Ursula von der Leyen, că doar Johannis a semnat ca primarul la București pentru 120 de milioane de doze de vaccin.

În fapt, nu a fost vorba despre nici o aderare la Spațiul Schengen ci doar gargara ieftină a regimului Iohannis care a aburit o țară întreagă cu mintea sa sclipitoare de ”Dorel” de la Sibiu. Sceneta a fost pusă în aplicare cu sprijinul celorlalți doi ”Dorei” ai patriei, Aurescu Bogdan și Bode Lucian.

Am asistat cu gura căscată la cel mai tare fake news al anului 2022 pus la cale de dulapul de la Cotroceni

Nimeni nu știe ce face Klaus Iohannis și nici ce caută el în vizită pe la banditul Ilham Aliyev, în afară de faptul că a vizitat o fabrică de covoare. Poate vrea să o impresioneze pe doamna Carmen cu o carpetă cu răpirea din serai.

Totuși, o vorbă românească spune că prostul are mintea odihnită ceea ce îl încadrează perfect pe Werner în această scenetă cu aderarea la Spațiul Schengen. La fel și Administrația Administrația Prezidențială. De când le-am transmis că au încalcat acordul cadru privind deplasările externe cu ”private jet-uri” ale mult prea odihnitului nu ne mai răspunde la adresele oficiale.

Am întrebat Administrația Prezidențială despre sabotajul pus la cale de președintele Klaus Iohannis privind aderarea la Spațiul Schengen, despre neîndeplinirea condițiilor tehnice și problema migranților pusă pe masă de tovarășul Gerhard Karner de la Viena. În plus, am întrebat Administrația Prezidențială de ce Lucian Bode a acționat împotriva intereselor României când a pus pe ordinea de zi în Consiliul JAI aderarea țării noastre la Schengen având în vedere că nu îndeplinim condițiile tehnice, iar Austria și Olanda au anunțat public că vor uza de dreptul de veto.

Cei de la Administrația Prezidențială au intrat în silenzio stampa. Nu-i nimic. Mai sunt oameni care vor să vorbească în țara asta în afară de generalii mafioți din CSAT care au coordonat jaful din Fondul de Securitate Internă, deoarece banii nerambursabili de la Comisia Europeană au fost furați, iar frontierele patriei sunt șvaițer. Am scris în materialul anterior despre celebrul dosar EADS șmenuit de Laura Codruța Kovesi.

Am sunat la biroul domnei Johanna Mikl Leitner și pe alți înalți oficiali ai statului austriac înainte de vot pentru a înțelege cum decurg lucrurile și de ce regimul Iohannis nu ne spune prea multe despre dosarul Schengen. Oficialii austrieci, de la mic la mare, ne-au transmis că partea română nu dorește să negocieze. Pentru cine nu știe Schengen-ul este un troc. Dai ceva, primești ceva. România trebuia să adere la zona euro precum Croația și să investească peste 1 miliard de euro în protejarea frontierelor, fapte care nu au avut loc, iar regimul Iohannis nici nu are de gând să le îndeplinească.

Othamar Karas, prim-vicepreședinte al Parlamentului European, a afirmat că partea română a refuzat orice fel de negocieri.

„Austria a oferit o amânare pentru a se trece la masa negocierilor, dar partea română a refuzat orice fel de negocieri și a preferat respingerea aderării la Spațiul Schengen.”

Oare de ce? Simplu. Pentru că ”Doreii” României, Iohannis, Aurescu și Bode nu aveau nici într-un gând să ducă țara în spațiul Schengen.

Gerhard Karner, ministrul de Interne al Austriei: „În 2022, 687 de traficanți de persoane au fost reținuți în Austria. Un traficant român a organizat contrabanda a 36.000 de persoane din România spre Europa de Vest.

În mai 2022, anchetele internaționale au avut succes atunci când un contrabandist român a fost anchetat pentru contrabanda a 36.000 de persoane din România în Europa de Vest.

În urma activităților desfășurate în cooperare cu polițiștii din mai multe state au fost identificate ca făcând parte din grupare, peste 250 de persoane din Republica Moldova, România, Ucraina, Serbia, Estonia, Lituania, Turcia și alte state. Gruparea era coordonată de un cetăţean român, de 28 de ani, cunoscut cu antecedente penale încă din perioada minoratului și urmărit internațional cu mandat de arestare preventivă în trei state, respectiv România, Ungaria şi Austria, pentru trafic de migranţi.”

Tovarășul Karner a pus niște documente pe masă când a venit Lucian Bode în Austria, dar ”Dorelul” nostru de la MAI s-a făcut că aude, el știind foarte bine că prin frontierele României se poate trece cu orice deoarece nu funcționează niciun scaner.

În vămi nu funcționează, din 2016, nici un scaner pentru verificarea vehiculelor de transport de marfă, se arată într-un răspuns al ministerului de Finanțe prin Autoritatea Vamală Română. Poliția de Frontieră confirmă de asemenea faptul că frontierele României stau în baza câinilor în era tehnologiei. Aceste echipamente sunt cruciale pentru a combate traficul ilicit, cum ar fi cel cu droguri, arme, produse contrafăcute, țigări și de migranți.

Traficul de migranți fiind cea mai spinoasă problemă pentru că parazitează sistemul de ajutor social al Austriei și al statelor europene ocidentale. Din vremea invaziilor barbare cunoaștem faptul că România este doar o rută de migrație. Barbarii visau în trecut la măreața Romă, la fel cum astăzi migranții viseasă la Berlin, Londra, Paris, Viena și alte capitale bogate ale Europei.

România are 25 de puncte rutiere de trecere a frontierei care pot fi încadrate la categoria șvaițer.

Lucian Bode a introdus abuziv și ilegal pe ordinea de zi în Consiliul JAI aderarea României la Spațiul Schengen trădând interesele națiunii române

”Dorel” de la MAI, dottore Bode și-a jucat perfect rolul în sceneta dulapului de la Cotroceni. Lucian Bode a purces prin introducerea pe ordinea de zi a Consiliului JAI aderarea României la Spațiul Schengen deși Olanda și Austria au anunțat înainte de vot că vor uza de dreptul de veto. Cu toate acestea, Klaus Iohannis a vrut să arate Europei incomensurabila sa prostie din puțul gândirii provinciale. În timpul votului, Lucian Bode a făcut chiar el însăși o scenetă în sceneta dulapului de la Cotroceni prin spargerea plăcuței cu numele său de pe masă, omologul din Spania evocând chiar: ”Așa se parge unitatea Uniunii Europene!”.

Punct ochit punct lovit pentru plagiatorul de la Sălaj. Impresia artistică i-a dat pe spate pe amatorii în ale hoției din Europa. Lucian Bode, Bogdan Aurescu, Klaus Iohannis și lacheul plângăcios Marcel Ciolacu nu au nici un plan pentru aderarea la Spațiul Schengen pentru că ei au nevoie de controlul vămilor și de scanere nefuncționale, pentru că așa se pot menține în continuare conductele de bani negri către partidul stat PSD/PNL. Prin mafia vămilor PSD și PNL se mențin la putere. Marcel Ciolacu a devenit lacheul plângăcios pentru că face circ pe tema rotativei deși el știe foarte bine că Iohannis nu și-l dorește în funcția de premier și s-ar putea trezi scos din cursă cu un dosar de prin fișetele DNA. Dacă România îndeplinea condițiile tehnice trebuia atacată la CJUE decizia din Consiliul JAI. Guvernul condus de agramatul Nicolae Ciucă nu a îndeplinit acest demers deși astăzi este ultima zi în care se poate introduce o acțiune în instanță. Documentele prezentate de Anchetatorii.ro ne arată de ce Nicolae Ciucă nu face nimic.

Aurescu, Dorelul de la MAE

Ministerul Afacerilor Externe a devenit o cloacă sub conducerea lui trabucel, Aurescu Bogdan, după nume după port. La MAE sunt angajate toate amantele baronilor roșii și galbeni, precum și sinecurile analfabete de la partid. Mai aflăm de pe ici pe colo de câte o amantă ținută în palate de lux pe la Londra sau alte destinații exotice. În SUA avem un lacheu în loc de ambasador ce și-a închiriat palat cu 36 de camere pe banii românilor. Mai mult, Aurescu Bogdan s-a angajat pe post de pupător de papuci pe la curtea de la Kiev a președintelui Zelenski, după ce Rusia a invadat Ucraina. Interesul național și al românilor de pretutindeni a fost pus în cui. L-am întrebat pe acest Dorel de la MAE despre ambasadorul de la Viena, Emil Hurezeanu, omul care turna rahat pe canalul serviciilor trădătoare de țară UM 24. Poate ar fi cazul să îl întrebăm pe președintele rus Vladimir Putin dacă mai au americanii un post liber de director la Europa Liberă… Așa pentru cunoscători!

Aurescu Bogdan s-a limitat la un limbaj demn de Scânteia Tineretului în privința vacanței de sărbători a domnului ambasador Hurezeanu.

Werner Iohannis însuși ne anunța că România își retrage ambasadorul în semn de protest, după veto-ul Austriei în Consiliul JAI. Bogdan Aurescu și Klaus Iohannis se rezumă la președintele Austriei, Alexander van der Bellen, deși acesta are o poziție onorifică. Prin poziția sa dl. Van der Bellen nu poate influența în vreun fel deblocarea negocierilor sau o schimbare de poziție a cancelarului Karl Nehammer privind aderarea României la Spațiul Schengen. Totuși, Aurescu Bogdan ne anunță imediat după Sfântul Ion că ambasadorul Hurezeanu se întoarce la Viena. Deci, fraierilor ciocu’ mic că nu știți voi d`astea.

21 ianuarie 2023

Ca urmare a solicitării dumneavoastră de presă, adresată Ministerului Afacerilor Externe, vă comunicăm următoarele:

Ministerul Afacerilor Externe informează că domnul Emil Hurezeanu are în continuare statutul de Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Austria.

La data de 9 decembrie 2022, ambasadorul Emil Hurezeanu a fost chemat în țară pentru consultări, ca expresie a dezacordului ferm al României față de opoziția singulară a Austriei la aderarea la spațiul Schengen, durata prezenței în țară nefiind determinată la momentul deciziei.

La data de 19 ianuarie 2023, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis, în urma discuției cu Președintele Austriei, domnul Alexander Van der Bellen, retrimiterea la Viena a ambasadorului României.

Această decizie reflectă dorința României de a debloca situația curentă, de a avansa pe calea identificării unor soluții constructive și de facilitare a unui dialog dinamic, prin toate canalele disponibile. Conform normelor dreptului diplomatic, un ambasador este acreditat pe lângă șeful statului țării gazdă, în acest caz Președintele Van der Bellen. În acest context, este de reamintit că Președintele Van der Bellen a declarat public după votul din Consiliul JAI că regretă profund decizia guvernului austriac de blocare a aderării României, care nu este de natură să contribuie la soluționarea problemelor legate de migrație, acestea neputând fi rezolvate decât prin demersuri comune la nivel european, și că speră că o soluție prin dialog va fi curând posibilă.

Revenirea ambasadorului este o deschidere suplimentară a României pentru cooperarea și utilizarea tuturor canalelor disponibile pentru atingerea obiectivului prioritar de aderare la Schengen cât mai curând posibil.

Drepturile salariale care îi revin ambasadorului Hurezeanu în perioada petrecută în țară pentru consultări au fost acordate în conformitate cu dispozițiile art. 8, Secțiunea 6, din Anexa nr. IV la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, care reglementează drepturile personalului pe perioada cât este plecat de la post în interesul serviciului în România, în țara de reședință sau în altă țară străină.”

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button