Tribunalul București a decis pe 10 martie 2023 ca Vivendi, firma lui Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase și acționar principal al firmei de asigurări City, să restituie către City 17 milioane de euro. Odobescu, cel care deținea atât City, cât și Vivendi, își dăduse sieși cele 17 milioane drept „dobândă”, pentru un împrumut fictiv de 50 de milioane de euro, bani care n-au intrat însă niciodată la compania de asigurări City. Judecătorii au anulat contractul fictiv.
ASF nu a verificat banii, în condițiile în care suma de 50 de milioane de euro provenea de la compania portugheză Planar Lda, iar aceasta avea ca obiect de activitate închirierea de televizoare.
Pentru prima oară, o instanță dă un verdict, chiar și nedefinitiv, care dezvăluie o parte a ceea ce s-a întâmplat în cel mai mare dezastru din istoria asigurărilor din România. Care este dimensiunea falimentului? În momentul ridicării autorizației firmei City, statul a făcut un provizion de 2 miliarde de lei, din care aproape 700 de milioane de lei au fost deja plătiți în locul lui City, prin intermediul Fondul de Garantare al Asiguraților, pentru despăgubirea asiguraților. 2 miliarde de lei (echivalentul a 400 de milioane de euro) după prăbușirea celei mai mari firme de asigurări, City, reprezintă, la dimensiunile economiei României, o sumă mult mai mare decât înseamnă pentru SUA falimentul Silicon Valley Bank, a 16-a bancă din America.
Firma portugheză Planar Lda avea sediul într-o boxă la parterul unui bloc, iar profitul în anul în care figura că a dat cu împrumut 50 de milioane de euro era de 80.000 de euro.
E neclar, în acest moment, dacă se pot recupera banii. Până la data de 8 martie anul curent, statul a plătit 150 de milioane de euro din cauza falimentului City, prin Fondul de Garantare a Asiguraților. Momentan, DIICOT și DNA umblă cu cioara vopsită. DIICOT are două dosare prin care anchetează faptele, nu persoanele care au furat banii românilor.