ANCHETE

Adevărul istoric! Cum a fost descoperit Biblioraftul 17416 cu Tezaurul României la Moscova. Attila Szocs, un mare patriot român și lupta sa cu securistul Mugur Isărescu

Biblioraftul 17416 cu Tezaurul României la Moscova împreună cu corespondența și documentele personale ale domnului Roșca Nicolae, fost guvernator al Bănci Naționale a României (pașaport, diplome, corespondențe poștale), a fost descoperit de marele patriot român de etnie maghiară, Attila Szocs. Attila Szocs este un pasionat de artă și colecționar de antichități din municipiul Codlea, județul Brașov, ce se luptă de cinci ani de zile cu sistemul mafiot din România și turnătorul la Securitate, Mugur Isărescu, pentru aflarea adevărului despre Tezaurul României la Moscova și aducerea sa acasa la patria mamă România. În aceste zile Mugur Isărescu și Eugen Tomac se folosesc Tezaurul României la Moscova pentru a se menține în funcții. Idiotul util al politicii băsesciene, Eugen Tomac e disperat să mai prindă un mandat de europarlamentar la Bruxelles, în timp ce bătrânul Manole speră să iasă cu picioare înainte pe ușile Băncile Naționale a României. Nici nu trebuie să ne facem griji că ne-au furat rușii tezaurul acum mai bine de un secol, pentru că bandiții din fruntea statului român sunt mai răpciugoși decât regimul Putin.

Mugur Isărescu, zis Manole – Tomac Eugen

Bandiții Eugen Tomac și Mugur Isărescu se folosesc de aceste documente din bibliorafturile 17415 și 17416 cu ajutorul Bruxelles-ului, noul FANAR la care se închină slugile de la București, pentru a se menține în funcții, nicidecum pentru a dezgheța relațiile cu Federația Rusă și reluarea tratativelor pentru aducerea acasă a Tezaurului de la Moscova.

Adevărul despre descoperirea Biblioraftului 17416

Subsemnatul SZOCS ATTILA, domiciliat în mun. Codlea, Jud. Brașov, prin prezenta vă înaintez un scurt istoric al modului în care am intrat în posesia documentelor privitoare la Tezaurul României aflat la Moscova și modalitatea în care aceste documente au intrat în posesia autorităților române.

Eu sunt cetățean român de naționalitate maghiară și îmi iubesc țara. Doresc ca documentele privitoare la Tezaurul României de la Moscova să fie valorificate de autoritățile române pentru a se revendica acest tezaur. Solicit să se facă toate demersurile în acest sens.

Mai solicit ca autoritățile să recunoască meritul meu în obținerea și predarea documentelor către autoritățile române.

Întâlnire cu adevărata istorie a României privind călătoria Tezaurului de la Moscova

Evenimenk (fapte/acte) şi demersuri (acțiuni/activități) întreprinse şi rezultate din cronologia relatată de ATTILA SZOCS.

  • lubitor de artă şi colecționar, am cunoscut pe cetățeanul de naționalitate iraniană REZAEI KEJANI DAVOOD cu reşedința în ROMÂNIA, BRAŞOV (sub TÂMPA), căsătorit cu românca KEJANI CARMEN NORA (REZAEI KEJANI BRENDORFER NORA CARMEN).
  • Am vizitat depozitul acestuia de prezentare a obiectelor de artă din localitatea CRISTIAN şi am achiziționat câteva obiecte, fapt ce a facut ca relația noastră să continue.
  • Cetățeanul iranian a căpătat încredere în mine şi, la un moment dat, a spus că are să îmi prezinte ceva deosebit.
  • Am fost invitat la acesta asasă, în data de miercuri 30 august 2017, ocazie cu care mi-a spus că deține un document pe care este scris “TEZAURUL DE LA MOSCOVA”. Acest lucru a fost făcut în prezența soției sale.
  • Am solicitat să văd documentul, dar acesta mi-a precizat că-l are într-un loc sigur și a rămas să mi-l prezinte la o dată ulterioară.
  • Pe data de joi, 31 august 2017, mă aflam cu probleme, în zona BRAN şi am fost sunat de un amic, pe nume DRAGOŞ DRAGOMIR, comisar la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Bucureşti (Bg.CCOB). Menționez că am fost consiliat de către acesta într-un litigiu avut anterior cu un imobil din localitatea CODLEA cu numitul MÂNZALĂ IOAN.
  • M-am întâlnit cu comisarul DRAGOŞ DRAGOMIR în zona TOHANI-BRAŞOV, întrucât acesta se afla în misiune şi i-am spus despre ceea ce am auzit în legătură cu acele documente.
  • La auzul celor spuse mi s-a pus în vedere să “am grijă ce vorbesc, este foarte grav”. A cerut să nu prezint vorbe, ci fapte şi a spus că “vom sta de vorbã când voi avea sau va vedea documentul’.
  • În dimineața zilei de duminică, 3 septembrie 2017, la insistențele mele, am fost invitat de către cetățeanul iranian la depozitul deținut de către acesta în localitatea CRISTIAN. După ce am schimbat câteva cuvinte, acesta s-a urcat în pod şi a adus un pachet bine înfăşurat în hartie, nailon şi o pătură.
  • Pachetul a fost desfăcut în prezența mea şi am fost şocat de originalitatea şi importanța documentelor ce le conținea.
  • Prima reacție a mea a fost să întreb de unde are/deține aceste documente. El a replicat că “documentele an fost găsite, în anul 2015, într-un loc secret/ascuns situat în partea de sus a unui dulap”. Ulterior, am întrebat cine mai ştie/cunoaşte despre acest aspect/lucru. El a precizat că “decât el, Dumnezeu şi nevasta mea”.
REZAEI KEJANI DAVOOD

Am realizat imediat importanța și valoarea istorică a acestora şi i-am spus că “documentele trebuie predate autorităților române”. La auzul acestei afirmații el a început să se precipite şi, iritat, a spus că se grăbeşte şi că trebuie să plece. Eu i-am cerut să mă lase să mă uit în documente şi să le răsfoiesc puțin.

  1. Documentele cuprindeau:
    1. Dosarul biblioraft 17416  complet, în  original, care conținea date despre Tezaurul României la Moscova;
  • Date referitoare la Armata Română:
  • misiuni, acțiuni de luptă;
  • cartiruire, garnizoane de dislocare;
  • hrănire;
  • financiare (plăți, solde, etc.);
  • Corespondența și documentele personale ale domnului ROȘCA NICOLAE, fost guvernator al BNR, (pașaport, diplome, corespondențe poștale).
  • Mi-a fost grăbită plecarea, iar lucrurile au fost strânse și întâlnirea a luat sfârșit.
  • După această întalnire am sunat pe comisarul DRAGOȘ DRAGOMIR și i-am spus despre ceea ce am văzut cu ochii mei. Acesta a fost șocat și m-a întrebat dacă am fotografiat/filmat și dacă am ceva palpabil.  Am precizat că nu, întrucât am fost poftit afară când am dorit mai mult.
  • Eu nu am avut liniște și am sunat în aceeași zi, duminică 3 septembrie 2017, pe cetățeanul iranian căruia i-am solicitat o nouă întâlnire, argumentând că am o cunoștință importantă care îl poate ajuta/îndruma, dar că va trebui să îmi permită copierea sau fotografierea unor documente pe care să i le prezint.
  • Inițial, nu a dorit acest lucru, dar eu am insistat și i-am promis că “o să le fotografiez cu telefonul și originalele vor rămâne la el”.
  • Am stabilit repede o întâlnire pe seară, ocazie cu care el a precizat că “am primit bani grei pe ele, dar nu le-am dat, și trebuie să primesc cetățenia română și să fiu recompensat adecvat financiar pentru aceasta”. Eu i-am răspuns că “dacă mă va asculta va primi cetățenie cât și recompensă și că, în plus, va fi cetățean de onoare al României. În final, a zis că “bine, dar va trebui să discut cu soția dacă este de acord’.
Attila Szocs

Ne-am despărțit….

  1. După aproximativ o oră l-am sunat din nou și l-am întrebat dacă soția sa a acceptat. El a precizat că “da” și mi-a spus să vin luni, dimineață, 4 septembrie 2017, la el acasă în RĂCĂDĂU, sub TÂMPA.
  2. Am fost la el acasă și pe masa din sufragerie mi-au fost puse/expuse documentele. I-am precizat că nu voi lua originalele, doar le voi fotografia și filma, fapt ce le-a dat încredere celor doi soți.
  • Eu am început să fac fotografii la tot, dar el a spus că “ai zis că faci doar câteva poze!? ”, fapt pentru care am cerut să fiu lăsat să fotografiez doar ce cred eu că este important să prezint celor îndrituiți. La un moment dat, cei doi ,soți au început să se agite şi am fost limitat în acțiunea mea şi grăbit să mă opresc.
  • Timpul limitat nu mi-a permis să foto-filmez şi documentele referitoare la Armata Română şi corespondența domnului ROŞCA NICOLAE.
  • Am încărcat/copiat toată captura pe un memory-stick şi am multiplicat-o, la mine acasă, pe mai multe asemenea dispozitive.
  • În aceeaşi zi, am plecat cu trenul la BUCUREŞTI şi i-am înmanat un stick., cu materialele copiate, domnului comisar DRAGOMIR. Acesta a vizualizat imediat conținutul stick-ului la sediul Poliției Capitalei de lângă Banca Națională, s-a întors şi a precizat/exclamat că “ESTE BOMBÃ! ” şi m-a felicitat.
  • Am plecat încrezător spre BRAŞOV şi l-am sunat pe cetãțeanul iranian căruia i-am spus că ”documentele sunt foarte valoroase” şi i-am transmis ca să “aibă încredere, că totul va fi bine”.

În următoarele zile am manifestat o neliniște întrucât mă aşteptam ca documentele să fie recuperate în cel mai scurt timp, chiar de a doua zi, de la cetățeanul iranian. L-am sunat pe comisarul DRAGOMIR și l-am întrebat ce s-a mai întâmplat. Acesta a spus că stick-ul a fost prezentat domnului RAICEA MIHAI, director adjunct al cancelariei BNR, şi că “Este extraordinar” şi mi-a cerut să stau liniştit că vom fi chemați la momentul potrivit.

  • Pe perioada a opt luni, am sunat în repetate rânduri pe comisarul DRAGOMIR şi, de fiecare dată, mi-a cerut să am răbdare că aşa sunt procedurile.
  • În acest răstimp, am fost presat şi de către cetățeanul iranian care mi-a reproşat că “omul tău, despre care mă încredințai că rezolvă favorabil problema, nu face nimic”.
  • În una dintre zile, acesta a spus că “va vinde documentele, întrucât a primit 250.000 de euro pe acestea”.
  • Eu, fiind în posesia stick-ului cu conținutul documentelor, l-am atenționat că nu este bine dacă face acest lucru întrucât este pasibil de puşcărie.
  • Am transmis telefonic comisarului DRAGOMIR cele afirmate de către cetățeanul iranian, iar acesta a specificat că “să facă ce dorește, dar la urmă va regreta”.
  • Urgența necesară şi lipsită de acțiune pe care am simțit-o, m-au determinat să iau legătura cu avocata mea IGNAT HERMINA, fostă judecătoare la Curtea de Apel Bucureşti, pe care am cunoscut-o cu prilejul unei acțiuni de reprezentare în litigiul avut pentru un imobil personal. Am stabilit o întâlnire cu aceasta ce a avut loc în luna mai 2018, lângă magazinul Unirea, din BUCUREŞTI, la terasa autoservirii Fabrica de Mâncare.

Cu această ocazie, i-am prezentat cronologia faptelor şi i-am înmânat stick-ul. Aceasta a afirmat că sunt nebun şi trebuie să fiu tratat la spitalul nr.9. A ținut să precizeze că “totuşi, dacă totul este adevărat, o să te prezint unui domn general din cadrul Serviciilor Armatei Române”. În acel moment, aceasta l-a contactat pe aşa-numitul general VLAD ADRIAN ROMICĂ, căruia i-a dat numărul meu de telefon şi a spus că. “se va întâlni cu tine, dar eu mă grăbesc și nu voi sta la întâlnire”.

Kelemen Hunor împreună cu escrocul Vlad Adrian Romică, falsul general Vlad, (fost) colaborator al revistei „Poliția Capitalei”
  • Am fost sunat imediat de așa zisul general VLAD, care mi-a dat întâlnire la restaurantul HOROSCOP.
  • A venit relativ repede, i-am dat stick-ul şi am trecut la discuții. Acesta mi-a arătat în telefonul său o serie de fotografii îmbrăcat în haine militare alături de ION ILIESCU şi ADRIAN NĂSTASE, după care a întrebat: “unde sunt actele?”. Eu i-am răspuns că “la cetățeanul iranian”. Acesta, pe un ton dictatorial, a precizat că “mâine voi veni după ele cu echipa antitero”. Precizez că acestui domn general nu i-am spus că am sesizat reprezentanții Bg.CCOB.
  • Am fost la cetățeanul iranian acasă şi i-am spus că documentele vor trebui predate organelor îndrituite. Pentru întărirea celor afirmate, i-am prezentat pe speaker înregistrarea cu cele  spuse  de  gl.  VLAD. Am plecat acasă foarte încrezător, sperând că totul se va rezolva cu bine.
  • De acasă, l-am sunat pe gl. VLAD şi l-am întrebat dacă nu ar fi mai bine dacă vom veni noi cu documentele. Acesta a spus că el oricum va veni cu echipa antitero și că ne putem intâlni la jumătatea drumului şi a propus să ne vedem în fața Castelului PELEŞ.

Am fost de acord, cu condiția ca, la predarea documentelor, să întocmim un proces verbal de predare-primire a acestora. El a solicitat să îi trimit fotocopii ale celor trei cărți de identitate. Pe al meu l-am trimis, dar cei doi soți au refuzat.

  • Dimineața zilei următoare, nedormit din griji şi cu teama că pe timpul deplasării să nu se întâmple ceva cu noi sau cu documentele. L-am sunat pe gI. VLAD şi i-am propus să vină dânsul la BRAŞOV. Acesta mi-a reproşat că “în armată, ordinul se execută, nu se discută” și că “rămâne cum am stabilit”. Eu am precizat că nu ştiu, întrucât nu am făcut armata şi atunci i-am spus că voi veni la BUCUREŞTI. Acesta a zis: “bine, dar solicit să fiu sunat când piecați din Braşov, la Sinaia, la Ploieşti și când ați ajuns la Bucureşti. Ne întâlnim în parcarea benzinăriei MÖL de la stația de metrou Timpuri Noi”.
  • Am plecat la drum cu cei doi soți şi cu toate documentele. Soția se afla la volan, soțul în dreapta, iar eu, în spate, mai răsfoiam cu foarte multă atenție şi cu grijă documentele, întrucât acestea erau pe hartîie foarte subțire şi erau foarte firave.
  • Ne-am întâlnit cu gl. VLAD care s-a prezentat singur la locul stabilit. Am fost foarte nedumerit de lipsa echipei antitero pe care acesta o tot menționase anterior. Acesta ne-a invitat la terasă ca să vadă documentul cu tezaurul, singurul de care se arăta foarte interesat.
  • De pe scaunul de la terasă arăta spre nişte clădiri despre care a precizat că sunt “sediul DGI al Armatei”.
  • Toate acestea m-au facut să am sentimentul că am picat într-o capcană/escrocherie.
  • Generalul VLAD a răsfoit foarte fugar documentele și, după ce s-a convins de autenticitatea acestora, le-a luat și le-a pus în geanta diplomat pe care a încuiat-o cu cifru.
  • La vederea acestui gest am reacționat și i-am reproşat că documentele nu pot fi predate astfel și că nu așa am convenit.
  • Am solicitat să mi se întocmească procesul verbal promis.

Acesta, iritat, a scos din geanta diplomat două procese verbale gata întocmite și mi-a înmânat un exemplar pe care mi-a spus să il citesc și semnez. Am replicat că “documentul “are numele meu înscris greșit CS și nu CZ. A răspuns că “CNP-ul este important”. Am semnalat și că documentul nu conține numele primitorului și am solicitat acestuia să se identifice șă să treacă toate datele pe procesuI verbal. Destul de enervat, a scos Cartea de Identitate, având degetul mare pe fotografie. A trecut numele, CNP-ul, data și a contrasemnat. Atunci, acesta a scris în partea dreaptă sus a PV, repede și nervos, conținutul succint aI documentelor predate.

  • A cerut ca la rubricile 2 și 3 să-și completeze datele personale cei doi soți. Cetățeanul iranian a spus că nu știe să scrie românește, însă a completat soția acestuia, dar cei doi nu au fost de acord să și semneze. (Toate acestea au avut loc la data de 23 mai 2018).
  • Am solicitat gl. VLAD să anunțe un reprezentant al DIICOT, SRI, POLIȚIE și m-am oferit eu să sun la Bg.CCOB sau la 112. El s-a agitat și a spus că “am venit la cineva recomandat de d-na judecător IGNAT HERMINA și că deține o funcție în statul român, nu este oricine.

Lucrurile au fost temperate și m-am împăcat, aproximativ, cu gândul că poate sunt eu precipitat și aspectele vor fi rezolvate.

  • Ne-am despărțit și am plecat spre BRAȘOV. Pe traseu, aproape de PREDEAL, am fost sunat de gl. VLAD, care ne-a felicitat și a afirmat că “Bravo BBAȘOV.! Toate documentele au o valoare inestimabiIă și au fost predate la Academia Română pentru cercetare și evaluare”.
  • În ziua următoare, pe 24.05.2018, am fost sunat la ora 05.00, de către cetățeanul iranian, care mi-a solicitat să mă trezesc și să mergem la BUCUREȘTI pentru a recupera documentele predate, întrucât “are impresia și sentimentul că am fost escrocați de către persoana care a primit documentele”.

NOTĂ. SORIN MIHĂILĂ, prieten al cetațeanului iranian mi-a spus, în timpul vieții, că iranianul împreună cu alți complici au spart o casă, în comuna SĂLIȘTEA SIBIULUI, din care au sustras printre altele  și o vitrină  în care erau ascunse aceste documente. Aceste spuse au un mare grad de adevăr, întrucât ROȘCA NICOLAE era chiar din localitatea SĂLIȘTEA SIBIULUI.

  • Am răspuns că “bine, mergem docă aceasta dorești” și când am văzut această determinare a cetățeanului iranian, l-am sunat pe comisarul DRAGOMIR, căruia i-am relatat despre cele întâmplate pe data de 23 mai 2018. Acesta a fost foarte surprins și mi-a reproșat “cum ai putut să faci așa ceva, ce ai predat copii sau originalul’. I-am răspuns că originalul și după ce s-a mai calmat a întrebat “cui?…cunoști persoana, ai CNP-ul, telefonul?… ”

Am povestit tot filmul celor intâmplate, despre cine mi-a intermediat legătura, cum a decurs predarea și am dat toate datele personale ale așa zisului general VLAD.

  • Domnul comisar DRAGOMIR, în scurt timp după ce a ajuns la serviciu, mi-a transmis pe whatsapp fotografia generalului și m-a intrebat dacă aceasta corespunde cu persoana. La răspunsul meu afirmativ, acesta mi-a pus în vedere să nu mai întreprind/fac nimic că se vor ocupa dânșii de tot în acest caz.
  • Am sunat pe cetățeanul iranian și i-am spus că “nu mai mergem la BUCUREȘTI întrucât am fost sunat de Bg.CCOB și s-a pus în vedere să nu mai întreprindem nimic că se vor ocupa dânșii de recuperarea documentelor.
  • Ulterior, am fost sunat de către comisarul DRAGOMIR, care mi-a precizat că “persoana căreia i-am predat documentele nu are gradul de general ci este un fals general’.
  • Pe data de 24 mai 2018, am luat primul tren spre BUCUREŞTI şi, la sediul Bg.CCOB, am înmanat procesul verbal întocmit domnilor comisari MARIUS ANDRICĂ şi DRAGOŞ DRAGOMIR.

Au trecut aproximativ trei luni, perioadă în care am fost sunat de domnul comisar DRAGOŞ DRAGOMIR, care mi-a solicitat să îl sun pe numitul VLAD şi să-l întreb cărei instituții a predat documentele pentru că îl urmăresc în ceea ce face. L-am sunat de mai multe ori pe generalul VLAD, care de fiecare dată spunea că este plecat cu echipa antitero în CUBA, EGIPT, etc.

  • Am mai fost contactat de către comisarul DRAGOŞ DRAGOMIR, care mi-a solicitat să “îl mai sun pe numitul VLAD pentru că le-a ieşit din rază/’zonă şi nu mai știe nimic despre el”.
  • Atunci, am avut ideea de a-i trimite gl. VLAD un mesaj în care am scris că în acel dulap au mai fost găsite nişte documente pe care m-am oferit să i le predau/înmânez. Acesta a răspuns imediat la mesaj și a spus să venim cu ele la BUCUREŞTI pe data de 08 august 2018, la locul indicat din sectorul 4.
  • Am anunțat telefonic pe comisarul DRAGOMIR despre cele întâmplate şi acesta a stabilit ca să ne întalnim, înainte, pe data de 08.08.2018. Totodată, am fost prelucrat de către comisarii DRAGOMIR şi ANDRICĂ ca să îl anunț pe cetățeanul iranian şi să venim la BUCUREŞTI cu nişte cărți/înscrisuri vechi cu care să ne prezentăm, prima dată, la sediul Bg.CCOB pentru pregătire şi îndrumare în vederea întâlnirii, ulterioare, cu gl. VLAD şi realizarea unui flagrant.
  • Pe data de 08.08.20218, am venit la BUCUREŞTI doar cu soția cetățeanului iranian, doamna CARMEN, întrucat soțul acesteia nu a dorit să se deplaseze.
  • Ne-am prezentat la sediul Bg.CCOB şi, inițial, domnul comisar ANDRICĂ MARIUS a dorit să ne echipeze/doteze cu aparatură de înregistrare şi ochelari, dar colegul acestuia, comisarul POPESCU SEBASTIAN a spus “ lasă să înregistreze cu telefonul că noi vom fi lângă ei oricum…”.
  • La locul de întâlnie a venit domnul comisar SEBASTIAN POPESCU cu fetița, iar o doamnă singură şi domnul comisar ANDRICÃ MARIUS erau cu maşina instituției, echipată cu aparatură de supraveghere şi interceptare, parcată lângă gardul restaurantului.
  • Am luat loc la o masă pe terasa restaurantului, împreună cu doamna CARMEN şi, în scurt timp, a apărut şi domnul VLAD.

Am comandat fiecare câte ceva de mâncare, timp în care l-am întrebat pe gl. VLAD unde sunt predate documentele că soțul doamnei CARMEN solicită dovada locului în care au ajuns documentele. Acesta a precizat că sunt predate la Academia Română. Noi i-am adresat toate întrebările conform prelucrării noastre “unde, persoana, în ce dată, etc.”

El s-a arătat intrigat de faptul că îi adresam astfel de întrebări şi a spus că “trebuie să mergem acasă pentru că ştie el ce face şi că putem să ne adresăm şi poliției dacă suntem neîncrezători…”

  • Am văzut că discuția a intrat în impas şi ne-am ridicat de la masă cu convingerea că acesta va fi arestat pe loc.
  • Am fost conduşi la sediul Bg.CCOB de către comisarii ANDRICĂ  MARIUS și DRAGOMIR                DRAGOŞ, iar domnul comisar SEBASTIAN POPESCU a plecat în urmărirea gl. VLAD. A stat aproximativ cinci minute în sediul Bg.CCOB, timp în care am fost înştințați că misiunea noastră s-a încheiat şi că trebuie să mergem la casele noastre, întrucât vom fi invitați, la momentul potrivit pentru clarificări.
  • Domnul comisar SEBASTIAN POPESCU a plecat în urmărirea gl. VLAD și, în noaptea zilei de 08.08.2018, au recuperat documentele de la acesta de acasă.
  • Despre acest aspect am aflat de la domnul comisar DRAGOMIR care, în dimineața zilei de 09.08.2018, m-a sunat şi a facut următoarea afirmație “ATTILA te iubeşte Dumnezeu am intrat în posesia actelor, acestea sunt la noi și au fost recuperate toate”. Am întrebat “unde au fost găsite” şi am primit răspuns că “la el acasă”.

Comisarul DRAGOMIR  a mai precizat că “falsul general VLAD a spus că are documentele de la nişte ucraineni”.

  • Am sunat pe cetațeanul iranian şi i-am transmis că actele se află în posesia Bg.CCOB, dar acesta a solicitat dovada. Am sunat pe  domnul  comisar  DRAGOMIR  şi i-am solicitat o dovadă sau proces verbal de predare primire.
  • Acesta mi-a trimis pe whatsapp procesul verbal de predare-primire pe care i l-am  retransmis  cetățeanului iranian, căruia i-am cerut să nu mă mai agaseze cu alte întrebări.
  • După mai multe luni, prin luna martie 2019, am întâlnit un domn pe nume ROMICĂ PASCU, căruia i-am povesüt toate aceste evenimente şi acesta nu a facut alte precizări sau promisiuni, dar m-am trezit chemat la BRAŞOV de către un domn care s-a recomandat ca fiind jurnalistul JUSTIN GAFTIUC de la “Gazeta Sportivă”, care a spus că lucrează cu domnul jurnalist CĂTĂLIN TOLONTAN şi mi-a solicitat să-i spun şi lui toată povestea.
  • Precizez că, între aceste întalniri, am prezentat cele întâmplate şi doamnei notar OTILIA  UNGUREANU,  care a spus că mă va prezenta soțului său care este un avocat patriot şi mă va ajuta în acest demers.
  • După întâlnirea cu jurnalistul JUSTIN GAFTIUC, m-am întâlnit şi cu avocatul UNGUREANU EUGEN căruia i-am relatat toate aceste întâmplări şi a exclamat “Este fantastic ceea ce mi-ai povestit!”.
  • A precizat că o să cheme şi pe soții KEJANI pentru a discuta cu aceştia.
  • Menționez că toți trei i-am făcut o împuternicire notarială pentru a ne reprezenta şi întreprinde toate demersurile necesare în aflarea adevărului cine a descoperit, predat documentele și ce se întâmplă cu falsul general…).
  • În această perioadă, apare în ziarul LIBERTATEA din 07 Martie 2019 articolul DESCOPERIRE ISTORICĂ— un bucătar și un iranian au descoperit documentele legate de Tezaurul de la Moscova”.
  • După apariția acestui articol, doamna CARMEN a fost foarte revoltată și mi-a reproșat, prin mesaje, următoarele: “Serios? Cine e brașoveanul bucătar? Ați găsit dumneavoastră ceva și nu știu eu?…”
  • În perioada următoare, atât eu cât și cetățeanul iranian am fost vânați de jurnaliștii unor posturi TV și publicații naționale, iar DIGI TV a contactat avocatul nostru.
  • După aceste întâmplări am fost chemați de către avocatul UNGUREANU EUGEN, care ne-a pus în vedere și ne-a atras atenția ca, din acel moment să nu mai dăm curs la nici o discuție în afară de el sau prin dumnealui.
  • Pe data de 07 martie 2019, după prezentarea la postul TV ANTENA 3 a subiectului “TEZAURUL DE LA MOSCOVA”, pe la orele 23.30, am fost contactat telefonic de către avocatul UNGUREANU EUGEN, care mi-a solicitat ca, atât eu cât și cetățeanul iranian, împreun,ă cu soția, să ne prezentăm la cabinetul său.
  • Soții KEJANI au fost foarte supărați și nervoși de acest aspect, fapt pentru care nu mai m-au salutat și au cerut desfacerea contractului de  împuternicire/reprezentare notarială afirmând că nu am ce căuta în această problemă.
  • Pe data de 19.02.2020, în timpul pandemiei, am parafat documentul notarial “Renunțare bilaterală” prin care a fost revocat “Contractul de reprezentare nr. 5302 din 26.09.2018”.
  • În această perioadă, au ajuns și răspunsurile la demersurile avocatului UNGUREANU EUGEN. Astfel, pe data de 13.05.2019, am primit în plic oficial mulțumiri de la IGPR din partea   Bg.CCOB, ca   urmare a sesizării cu  nr. 4318358 din 04.04.2019.

NOTÃ: Cu această ocazie, am observat o mare diferență în numărul documentelor văzute de către mine şi cel specificat în scrisoarea de muIțumire bibIioraft ce cuprindea 255 file în loc de 293, un plic de hârtie ce conținea doar 11 file în loc de mai multe, în plus, despre corespondența poştală a domnului ROȘCA NICOLAE nu se făcea nici o referire).

Totodată, am observat inadvertențe între cele două procese verbale de predare primire a documentelor, astfel: unul datat 09.08.2018, pe care la primitori, semnează comisarul ANDRICĂ MARIUS din partea Bg.CCOB şi RAICEA MIHAI, director adjunct al cancelariei BNR şi la predător Vlad Adrian Romică, iar un altul datat 20.08.2018, semnatari la predător ANDRICĂ MARIUS din partea Bg.CCOB şi la primitor RAICEA MIHAI, director adunct al cancelariei BNR.

Declar că nu îmi explic și nu înțeleg semnătura directorului adjunct al cancelariei BNR, domnul RAICEA MIHAI, de pe primul document, decâ doar dacă acesta a fost informat cu mult înainte, fapt care îmi întăreşte convingerea de lipsă de profesionalism a celor de la BG.CCOB sau faptul că reprezentanții acestuia aø urmări/avut alte interese.

  • Menționez că, pe data de 02.05.2019, am primit o scrisoare şi de la BNR în care juriştii acestei instituții invocă dreptul de proprietate asupra documentelor găsite/descoperite şi returnate pe care eu nu l-am negat niciodată, dar și eu invoc faptul că, un număr însemnat de ani, această instituție nu a fost în posesia acestora şi nu-mi explic ce a reprezentat aceasta: neglijență, furt, sustragere, rătăcire sau dacă au fost urmărite alte inteți/interese. Rog să se verifice toate amprentele de pe aceste documente…
  • În data de 08.03.2019, după vizionarea emisiunii prezentată la postul TV ANTENA 3 și mediată de către jurnalistul MIDAI GÂDEA, numiții MIHĂILĂ SORIN și ALEXOI NAE, apropiați ai cetățeanului iranian, m-au invitat la depozitul deținut de ALEXOI NAE și au afirmat că “ei sunt cei care au găsit acele documente- și îmi vor spune care este realitatea de fapt”.

Am ascultat afirmațiile celor doi și i-am informat pe comisarii ANDRICĂ MARIUS și DRAGOMIR DRAGOȘ despre acestea.

  • Am fost la întâlnire și am avut intenția de a înregistra discuțiile purtate. Cu ocazia acestei întâlniri, am aflat că documenfefe au fost găsite în anul 2015 și erau mult mai multe, de către numitul “GIGI”, restaurator, ALEXOI NAE, SORIN MIHĂILĂ și un anume LAURENȚIU, căruia  doamna CARMEN i-a vândut pașaportul lui ROȘCA NICOLAE.

Totodată, au spus că au fost recompensați pentru a nu vorbi nimic despre cele întâmplate, de către cetățeanul iranian. Au mai spus că cetățeanul iranian a vândut o serie de acțiuni, cecuri, titluri și efecte patronului LIVIU NECȘULESCU de la podgoria JIDVEI, printr-o cunoștință comună pe nume SPĂTĂRELU MARIAN.

  • Cu  înregistrările  facute  am mers și le-am predat la Bg.CCOB.
  • Menționez că eu și soții KEJANI am fost invitați la BG.CCOB și am dat declarații după o perioadă de peste un an de zile, ocazie cu care am aflat că a fost deschis, cu mare întârziere, dosar penal în care are calitatea învinuit falsul general VLAD. Țin să precizez că la insistențele și presiunile făcute de către mine, prin, întrebările adresate, au fost audiați toți cei implicați în perioada 12.01 — 10.04.2019.
  • Ca urmăre a măsurilor luate pe perioada pandemiei, lucrurile au trenat, dar de neînțeles, pentru mine, având în vedere importanța acestora și urgența ce se impunea.
  • În data de 23.03.2021, m-am hotărat și am întocmit un memoriu pe care  l-am înaintat domnului prim-ministru FLORIN CÎȚU cu nr.15C/373/p din 23.03.2021, înregistrat la Secretariatul GeneraI al Guvernului, Direcția Relații cu PublicuI, Servicii Lămurire și ReIația cu Cetățenii.

Am fost înștiiințat că petiția a fost redirecționată pentru rezolvare la BNR, de unde nu am primit nici un răspuns.

  • Am insistat și am întrebat pe cms. DRAGOMIR DRAGOȘ unde se află pe rol dosarul penal, iar acesta mi-a spus că la Parchetul General.
  • În data de 03.03.2020, m-am adresat, prin avocatul SANDU NICOLAE, Parchetului General, iar răspunsul procurorului SIMONA BRĂDICEANU, șef secție, a fost că “nu este la dânșii și trebuie să mă adresez acolo unde se află”.
  • Am revenit la cms. DRAGOMIR DRAGOȘ căruia i-am cerut explicații și acesta a spus că îl va intreba pe colegul său MARIUS ANDRICĂ, întrucât el este cel care instrumentează acest dosar.

După mai multe insistențe mi-a spus că “dosarul se află pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti”.

  • M-am adresat doamnei procuror de caz ȘTEFĂNESCU ALINA, care a răspuns că “nu fac parte din dosarul privind obiectul cauzei și că nu are ce să imi comunice sau explice”.
  • Am insistat și am adus în sprijin argumentația scrisorilor de mulțumire de la Bg.CCOB și BNR și, ulterior, am primit de la Parchet “Ordonanța de clasare”.

Menționez că nu am avut dreptul/accesul la dosar ca urmare a faptului că mi s-a spus că “este clasificat SECRET”.

  • Am atacat această ordonanță la prim-procuror, care în răspuns a menținut soluția inițială a Parchetului.
  • Urmare a acestor fapte, m-am folosit de dreptul de a mă adresa instanței penale de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, în data de 12.04.2022 Dosar nr. 5842/4/2022, care a fost finalizat cu o soluție de clasare.
  • De menționat, că abia în urma acestui demers am intrat în posesia întregului dosar penal. Cu ocazia xerocopierii dosarului penal am constatat./realizat că în cuprinsul acestuia nu se regăsește declarația pe care am dat-o la Bg.CCOB, în prezența comisarilor ANDRICĂ MARIUS, DRAGOMIR DRAGOȘ și SEBASTIAN POPESCU, în care am prezentat cronologia faptelor până la acea dată, adică faptul că au fost în posesia documentelor copiate pe stick din data de 04 septembrie 2017, și mă întreb ce s-a întâmplat în aceste opt luni, de ce nu s-a făcut nimic pentru recuperarea imediată, chiar de a doua zi a documentelor.
  • Precizez că cetățeanul iranian a deschis în civil un dosar cu nr. 8789/197/2021, în care a chemat în judecată BNR și ministerul Culturii pentru a i se recunoaşte meritul său în recuperarea documentelor și pentru a fi răsplătit în baza Legii nr.182/2000.
  • Ann dorit să fiu parte în acest dosar, dar mi-a fost respinsă cererea de intervenție accesorie din data de 23.02.2023.
  • De menționat că, în toată această perioadă, am avut discuții cu mai multe persoane cu funcții importante:
  • RAICEA MIHAI, director adjunct al cancelariei BNR;
  • DEMETER ANDRAȘ, secretar de stat la Ministerul Culturii, care mi-a cerut puțină răbdare pe lângă cea pe care am avut-o în acești cinci ani de zile și m-a asigurat că va discuta cu domnul MUGUR ISĂRESCU, guvernator al BNR și cu domnul DAN SUCIU și că voi fi mulțumit;
  • istoricii ADRIAN CIOROIANU și IOAN SCURTU;
  • domnul CRISTIAN TRONCOTĂ, profesor SRI;
  • domnul AUREL IULIAN POP, preşedinte al Academiei Române;
  • La secretariatul Guvernului României, unde mi-a fost primit memoriul adresat prim-ministrului României, domnul FLORIN CÎȚU.
  • În acest context, precizez că sunt conştient de faptul că unele dintre acțiunile şi demersurile mele pot aduce atingere imaginii unor instituții ale statului român şi unor persoane cu funcții importante în organigrama acestuia, dacă nu se face nimic în rezolvarea şi clarificarea acestor aspecte.
  • Ca urmare, doresc să se constate cine este cel care a întreprins, onest, acțiuni  şi  demersuri pentru  scoaterea  la lumină şi aducerea acolo unde le este locul a acestor documente şi înscrisuri şi cine se face vinovat pentru întârziere şi pentru rătăcirea sau sustragerea unor documente.
  • Totodată, doresc o recunoaştere care să rămână în istorie, dacă este cazul.

Va urma!

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button