ANCHETE

DINAMO *Exclusiv: Compania care deține pachetul majoritar de acțiuni este în FALIMENT

👇 Donează! Susține-ne pe Patreon 👇

Become a Patron!

Echipa de fotbal Dinamo București se află în mijlocul unei escrocherii financiare de proporții cunoscută de experții în domeniu ca ”ELICOPTERUL”. Anul trecut a fost anunțat cu mare entuziasm preluarea echipei de un grup de finanțatori spanioli, fiind reprezentați de Pablo Cortacero.

Don Pablo Cortacero este doar un ”om de paie”, pus în față într-o schemă financiară controlată de oameni care nu apar în acte. Omul de paie, Pablo Cortacero, nu apare în niciun act oficial al companiei care a cumpărat pachetul majoritar de la Ionuț Negoiță. Denumirea de ”om de paie” este cunoscută în domeniul offshore ca singura persoană care apare în față și în cele mai multe cazuri cea care trage ponoasele după ce banii sunt delapidați din companiile țintă.

În ultimele zile a fost anunțat un cumpărător pentru pachetul majoritar deținut de BENEL INTERNAȚIONAL S.A. Nu înțelegem pentru ce ar plăti 1 milion de euro investitorul anunțat de Cornel Țălnar lui Pablo Cortacero. Compania care deține acțiunile este falimentară și la rândul său ar fi deținută de un grup obscur din PANAMA, Global Necary IAM SA. Global Necary IAM SA are o serie de directori, însă toți sunt avocați care apar în sute de alte firme din Panama.

Acţiunile societăţilor intrate în insolvenţă sunt suspendate de la tranzacţionare, până în momentul în care instanţele competente hotărăsc dacă societatea urmează să între în lichidare sau urmează să fie reorganizată. În cazul în care societatea intră în procedura de faliment, valorile mobiliare sunt retrase de pe piaţă reglementată.

BENEL INTERNAȚIONAL S.A a fost înregistrată pe numele unui celebru avocat spaniol din regiunea Marbella, Pablo Julian Ruiz de Peralta Casallo, cunoscut pentru inginerii financiare și fraude în Spania.

Ruiz Peralta -a 5 a persoană de la dreapta la stânga

Pablo Julian Ruiz de Peralta Casallo apare în registrele din Luxemburg într-o altă construcție asemănătoare lui Benel International: o firmă luxemburgheză, Hispakol SA, cu acționariat panamez, având la vedere tot un om de afaceri spaniol, Diego Gonzalez Alonso. 

Conform OCCRP (Organised Crime and Corruption Reporting), Diego Gonzalez Alonso a folosit această construcție, conectată la firme din Cipru și Letonia, pentru a derula o afacere ilegală în domeniul asigurărilor din Bulgaria. După ce firma Olympus din Cipru a dat faliment, pagubele estimate produse șoferilor din Bulgaria s-au ridicat la 44 de milioane de euro.

Pablo Cortacero este înregistrat cu funcție executivă la nu mai puțin de 11 companii din Malaga și din Granada. Pablo Cortacero a încercat să mai păcălească acționarii minoritari de la DINAMO cu o companie înfiițată la Londra, LOGARO CAPITAL LTD.

În realitate Pablo Cortacero este doar un fotbalist amator înregistrat la clubul Atarfe Industrial Club de Futbol din regiunea Granada. În România se poate orice. Asta ne demonstrează acești așa ziși investitori străini care vin să ne salveze. Nu mai speculăm despre cine s-ar afla în spatele acestei escrocherii, pentru că adevărul iese întotdeauna la iveală.

În spațiul public au mai apărut documente cum că acest Pablo Cortacero ar fi preluat acțiunile SC LOTUS PERFECT PRODUCTS SRL prin plata a 2200 de lei către Drăghia George, finul lui Ionuț Negoiță.

BENEL INTERNATIONAL SA a livrat 550.000 de euro către SC LOTUS PERFECT PRODUCTS SRL, bani prin care s-au plătit o parte din datoriile clubului.

–––––––––––––––––––––––––––––-

1. Cesionarea conform alt. 202 din Legea nr. 31/1990, de catre DRAGHIA GEORGE a 20 parti sociale a cate 10 lei fiecare, in valoare totala de 200 lei, reprezentand 9% din capitalul social al Societatii LOTUS PERFECT PRODUCTS – S.R.L., catre FERNANDEZ CORTACERO PABLO MANUEL care se subroga in toate drepturile si obligatiile de orice natura ce decurg din detinerea partilor sociale.
2. Pretul total al cesionarii celor 20 parti sociale va fi in suma de 200 lei.
3. In urma cesiunilor de parti sociale, asociatul DRAGHIA GEORGE se retrage din societate, iar FERNANDEZ CORTACERO PABLO MANUEL devine asociat unic.
4. In urma cesiunii, capitalul social al societatii LOTUS PERFECT PRODUCTS – S.R.L. are o valoare totala de 2.200 lei, acesta este divizat in 220 parti sociale a cate 10 lei fiecare, fiind detinut de catre asociatul unic dupa cum urmeaza:
– FERNANDEZ CORTACERO PABLO MANUEL detine 220 parti sociale a cate 10 lei fiecare, in valoare totala de 2.200 lei, reprezentand 100% capitalul social, precum si cota de participare la beneficii si pierderi. 5. Se revoca din functia de administrator al societatii domnul DRAGHIA GEORGE context in care acesta este descarcat de orice raspundere, precum si gestiune incepand cu data semnarii prezentei hotarari in temeiul prezentei hotarari dispozitiile ale actului constitutiv se modifica in consecinta.

În cadrul firmei DINAMO 1948 SA apare LOTUS PERFECT PRODUCTS – S.R.L., persoana juridică română… înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J40/5948/2018, având cod unic de înregistrare 39274338, reprezentată de Fernandez Cortacero Pablo Manuel, deținând un procent de 82,8754% din acțiuni.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––-

 „Acțiunile SC Lotus Perfect Products SRL au interdicție de înstrăinare, cu excepția cazului în care există acordul prealabil al fostului vânzător și sunt ipotecate în A.E.G.R.M. …”, adică al finului dl. Negoiță. Se pare că Ionuț Negoiță este și el implicat în acestă escrocherie, însă DNA doarme.

Surse din cadrul Clubului Dinamo, au declarat pentru ANCHETATORII.RO:

  • Jucătorii și angajații nu sunt plătiți de luni de zile. Cortacero a promis că vine cu banii până la final de Ianuarie, iar acum a fost anunțată vânzarea acțiunilor către un alt investitor contra sumei de 1 milion de euro. Nici noi nu știm ce să mai credem. Noi restul acționarilor am plătit 800.000 de mii de euro pentru salarii direct către jucători și angajați, nu i-am introdus în Lotus pentru a nu fi furați de Negoiță și Cortacero.

Dinamo: Don Pablo, Capul Mafiei Și Firmele Fantomă! Acționarii Români Eliminați Printr-Un Atac Raider

Andrei Marin

Andrei Marin a absolvit Facultatea de Științe Politice în 2009, unde și-a dezvoltat interesul pentru problemele sociale și politice. În căutarea de a aduce informații de calitate către public, a urmat o pasiune veche și a finalizat studiile în Jurnalism în 2010. Cu o viziune clară asupra responsabilității jurnalistice și a nevoii de a dezvălui adevărul, scrie pentru Anchetatorii.ro din 2010.
Back to top button